سریع تر، ارزان تر سبزتر: آیا تحویل کالا با پهپاد آینده حوزه لجستیک خواهد بود دیجیاتو
پیشرفت فناوری سقف رویاهای ما را بالاتر برده و احتمالا باید منتظر باشیم تا بهزودیتحویل کالا با پهپادممکن شود. شرکتهای مختلفی در این زمینه در حال فعالیت هستند و به نظر میرسد که مزایای استفاده از آسمان برای تحویل مرسولات باعث میشود که کشورها هرچه زودتر پذیرای این فناوریها باشند، همان طور کهعمانبرای اولین بار در دنیا به یک شرکت برای این کار مجوز داده است.
استفاده از پهپاد برای تحویل کالا راهی آسان برای دسترسی مشتریان به مرسولات است. این سازوکار به محیط زیست کمک میرساند، خدمترسانی به مناطق دورافتاده را راحت میکند و از نظر اقتصادی به صرفه است. تحقیقی که به تازگی توسط شرکتUVL Roboticsانجام شده، این مسئله را که یک مدل خودکار تحویل کالا میتواند ایمن و کارآمد عمل کند، ثابت کرده است. این شیوه حتی در شهرهای شلوغ و پرتراکم که بیش از دو سوم جمعیت دنیا تا سال2050ساکن آنها خواهند شد، کاربردی است.
UVL Robotics یک شرکت کالیفرنیایی و ارائه دهنده راهکارهای پهپادی بر پایه هوش مصنوعی است. این شرکت تحقیقات خود را تقریبا در طول یک سال از طریق سیستم پهپادی خودکارش درمسقط، پایتخت عمان انجام داده که یک میلیون نفر جمعیت دارد. این شرکت در واقع اولین بازیگر این حوزه است که برای پهپاد فراتر از خط بصری دید (BVLOS) خود از سازمان هوانوردی عمان و دولت این کشور مجوز کامل گرفته است.
«موسی البلوشی»، همبنیانگذار و مدیر بخش خاورمیانه و شمال آفریقای UVL Robotics در گفتگو با خبرگزاری یورونیوز میگوید: «ما آزمایشها و دموهای زیادی را از جمله برای تحویل دارو، غذا، مواد خوراکی و نامهها انجام دادیم.»
ارزانتر و سریعتر از سایر روشهای پستی؟
تحویلمایل آخرمعمولا حدودنیمیاز هزینههای پستی را در بر میگیرد. این بخش از فرآیند پست به آخرین بخش از جابهجایی مرسوله قبل از رسیدن به دست مشتری گفته میشود. این بازار پرهزینه احتمالا تا سال 2028 ارزشی در حدود50 میلیارد دلارپیدا خواهد کرد. ولی با پهپادها میتوانیم این کار را به شکل مقرون به صرفهتری انجام دهیم.
مطالعه UVL Robotics نشان میدهد که استفاده از پهپادها برای تحویل مرسولات در مناطق شهری بهزودی به سطحی خواهد رسید که هزینه آن حداقل از تحویل مرسولات از طریق انسانها بیشتر نخواهد بود. بهطور میانگین، در شرایطی کهشش پهپاد192 سفر سریع روزانه در شعاع 10 کیلومتری داشته باشند، هزینه تحویل یک مرسوله 3 کیلوگرمی از مواد خوراکی5 دلاریا کمتر خواهد بود.
این هزینه تقریبا مشابه هزینهای است که معمولا برای تحویل مرسولات توسط اکثر شرکتهای فعال در این حوزه دریافت میشود. البته موسی البلوشی میگوید روش آنها ایمنتر و تا سه برابر سریعتر است: «ما میتوانیم زمان تحویل کالاها را از چند روز به چندساعتو از چند ساعت به چنددقیقهبرسانیم.» او تاکید دارد که این روش به ویژه برای رسیدن به مناطق دور از دسترس عمان و جزیرههای این کشور مناسب است و موجب کاهش زمان تحویل میشود.
پیشرفتهای فنی در حوزههای کلیدی از جمله اینترنت چیزها (IoT)، بینایی کامپیوتر و تراکم سلولهای باتری اجازه داده تا شرکتها بتوانند شرایط لجستیک شرکت-تا-مصرفکننده را بازتعریف کنند و کل چرخه تحویل را بهطور خودکار درآورند. البلوشی میگوید: «همه این اتفاقات خیلی سریع در حال رخ دادن است، در کمتر از دو سال.»
کاهش ترافیک شهری و تولید کربن
بر اساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد، با رونق تجارت فروشگاههای آنلاین، تحویل مایل آخر احتمالا تا سال 2030 حدود78 درصدرشد خواهد کرد و میزان تولید کربن را تا بیش از30 درصددر 100 شهر بزرگ جهان افزایش خواهد داد. استفاده از پهپادهای برقی از جنبههای مختلف بسیار سبزتر از راهکارهای زمینی است.
اکثر تحویلهایی که در حال حاضر تحت آزمایش قرار دارند، بستههای کوچکی هستند که برای انتقال نیازی به ون یا وانت ندارند. UVL Robotics دریافته که اگر خودرویی در حین بار زدن و تخلیه بار در حالت آماده به کار نباشد، میتوان30 تا 50 درصدبه کاهش آلودگیهای ناشی از کربن دی اکسید کمک کرد.
مهاجرت به سمت استفاده از پهپادها برای تحویل مرسولات همچنین تعدادتصادفات جادهایرا کاهش میدهد و میتواند به حفظ جان شهروندان کمک کند. UVL در سیستم خود از ایستگاههای کوچکی استفاده میکند که کاملا خودکار هستند. این ایستگاهها اجازه فرود پهپادها، شارژ و مدیریت دمای آنها را میدهند.
در مسیر سوددهی
مدل تجاری تحویل مایل آخر با پهپادهای خودران ثابت کرده که یک مدلسودآورومقیاسپذیراست. در واقع همین خودکار بودن، وجود ایستگاههای مخصوص مرسولات و مسیرهای مشخص پرواز عواملی هستند که باعث شده این مدل تجاری از لحاظ اقتصادی خیلی پایدارتر از مدلهایی باشد که در آنها یک اپراتور هدایت پهپادها را برعهده دارد.
حتی اگر تمام مشکلات قانونی و مسائل مختلف استفاده از پهپادها در مناطق شهری از جمله مقررات سروصدا و محدودیت حرکت در ناحیههای خاص را در نظر بگیریم، UVL توانسته مسیر روشنی برای سوددهی شرکتها و سرمایهگذارانی که میخواهند وارد این فضا شوند، پیدا کند.
«یوگش گیکواد»، موسس شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر Yuvidigital Worldwide از لندن میگوید: «حمل و نقل شهری به سرعت در حال رشد است و در سالهای آینده هم به همین منوال به پیش خواهد رفت. امیدواریم که با ظهور نوآوریهای ناشی از دوره کرونا و پس از پایان جنگ در اروپا، شاهد تغییرات سریعتر در این حوزه باشیم.»
Yuvidigital Worldwide یکی از حامیان استارتاپ فرانسوی فعال در حوزه وسیله نقلیه برقی نشست و برخاست عمودی یا eVTOL است و سعی دارد یک صندوق سرمایهگذاری خصوصی با تمرکز بر حمل و نقل شهری راهاندازی کند. گیکواد میگوید: «بازیگران بزرگ بسیاری در حال کار در این فضا هستند و انتظار داریم که فناوریهای جذابی را درالمپیک 2024 پاریسببینیم.»
آمازونهم یکی از بازیگران بزرگ این حوزه است و با وجود همه مشکلاتی که در یک دههتلاش این شرکت در این زمینه به وجود آمده، آنها بالاخره در ماه ژوئن اعلام کردند که در دنباله سال برای اولین بار تحویل با پهپادهایپرایم ایررا درکالیفرنیاآغاز میکنند. این غول دنیای تجارت در پستی در این باره گفته بود که آنها در حال ساخت یک فناوری متفاوتاند.
آمازون مدعی است: «ما یک سیستم پیشرفته و پیشگام برای شناسایی و اجتناب از موانع ساختهایم که فعالیت بدون نیاز به ناظران انسانی را ممکن میکند و به پهپادهای ما اجازه میدهد در فواصل طولانیتر حرکت کنند و بهصورتی ایمن و قابل اعتماد از برخورد با هواپیماها، مردم، حیوانات و دیگر موانع خودداری نمایند.»
آمازون میگوید تاکنون بیش از دو جین نمونه اولیه از پهپادهای خود را آزمایش کرده و در حال همکاری نزدیک بااداره هوانوردی فدرال (FAA)و سایر رگولاتورهاست تا مجوزهای لازم برای فعالیت خود را بگیرد.
چالشهای رگولاتوری
این که رگولاتورها چقدر راحت به شرکتها اجازه خواهند داد تا کل ناوگان پهپادهای خود را روانه آسمانها کنند، هنوز مشخص نیست. گیکواد میگوید: «ایالات متحده آمریکا، ژاپن و چیندر زمینه قوانین خیلی جلوترند. جلب رضایت [قانونگذاران] اروپایی کلیدی خواهد بود.»
«هریسون ولف»، رئیس واحد سیاستگذاری شرکت Zipline و از مشارکتکنندگان در مجمع جهانی اقتصاد میگوید وجود یکچارچوب قانونیصحیح در کنار دستیابی بهفناوریهای مناسبدو جزء حیاتی برای رسیدن به یک سیستم پهپادی عملی برای تحویل در مایل آخر است. ولف مدعی است: «به لحاظ فنی برای استفاده گسترده از این سازوکار به پهپادهایی نیاز داریم که بتوانند سایر هواپیماها و اشیاء را شناسایی و از برخورد با آنها اجتناب کنند تا با ایمنی به مقصد برسند.»
لجستیک معکوس یا فرآیند مرجوعی احتمالا یکی از چالشهای اصلی در تجارت مایل آخر است. Zipline موفق شده اولین فناوری تشخیص صدا و اجتناب از موانعی را بسازد که میتواند موانع را در فاصله 2 کیلومتری شناسایی کند و به پهپاد آگاهی 360 درجه بدهد.
ولف میگوید: «شرکتها از لحاظ رگولاتوری در حال همکاری نزدیک با مسئولان دولتی هستند تا چارچوبهایی بسازند که امکان فعالیت گسترده پهپادها را فراهم میکنند و بیشترین فایده را برای جامعه دارند.» افزون بر این، اکثر بازیگران این حوزه حالا تمرکز خود را بر روی این موضوع گذاشتهاند که این فناوری جدید تا چه اندازه میتواند برای ساکنان بیرون از شهرها مفید و ارزشمند باشد.
یوگش گیکواد میگوید پهپاد در حال متحول کردن زندگی انسانها هستند: «در شمال شرقهندکه منطقهای صعبالعبور است، از پهپادها برایتحویل عضوبه منظور پیوند استفاده شده است.»
همهگیری ویروس کرونا نشان داد که سیستمهای لجستیک فعلی به اندازه کافی بهینه و کارآمد نیستند. طرفداران پهپادها بر این قضیه پافشاری میکنند چون باور دارند که این گجتها میتوانند از مسیرهای متداول خارج شده و به مناطق دورافتاده برسند. به عبارت دیگر، پهپادها میتوانند دسترسی به امکانات، خدمات و کالاهای مختلف را عادلانهتر کنند.
ولف میگوید: «میخواهم به وضوح بگویم که اثر استفاده از پهپاد برای تحویل کالا فقط محدود به شهرها نیست. تمام تلاش ما این است که مطمئن شویم محل زندگی شما بر کیفیت زندگیتان اثر نمیگذارد. مردم با تحویل پهپادی میتوانند هر زمان هر چه نیاز دارند را در عرض15 دقیقهدریافت کنند.»
#فناوری #تکنولوژی #علمی
بیشتر...
تبلیغات
شرکت نوکیا کورپوریشن میگوید آتیلا همراه آیهان مجوزی برای تولید گوشی با برند نوکیا ندارد.
با نامگذاری این گونهها، این امکان برای محققان دیگر نیز فراهمشده که بتوانند مطالعات دیگری را پیش ببرند؛ آنها حالا میتوانند زنبورهایی که تا پیشازاین، ناشناخته بودند را شناسایی کنند
جستوجوی گوشیهای موبایل متعلق به شرکت آمریکایی موتورولا در اینترنت شما را به هیچ نتیجهای نمیرساند. بعضی فروشگاههای آنلاین به شما پیغام «کالایی با این مشخصات پیدا نکردیم» را نشان میدهند و بعضی فروشگاههای دیگر همه انواع مدلهای گوشی موتورولا را در وضعیت «ناموجود» نمایش میدهند.
اپل قرار است بهزودی قابلیتی را به ساعتهای هوشمند اپل واچ اضافه کنند که برای کاربرانی که احتمال ابتلا به دیابت دارند، حیاتی خواهد بود.
در نتیجه تصادف و آتشسوزی خودروی تسلا با برخورد به گاردریل و ستون بتنی در تورنتو کانادا، ۴ نفر جان خود را از دست دادند.
به نظر میرسد گوگل در حال تست قابلیتی مشابه با Live Activities آیفون برای اندروید ۱۶ است. این قابلیت که با نام «Rich Ongoing Notifications» شناخته میشود در نسخه بتا اندروید ۱۵ دیده شده است، اما احتمالاً سال آینده و در اندروید ۱۶ شاهد رونمایی از آن باشیم.
آیفون اسای جدید براساس شاسی آیفون ۱۴ ساخته میشود.
رولزرویس برای ادای دین به شخصیت شرور جیمز باند، فانتوم گلدفینگر را معرفی کرد.
شیائومی پس از اعلام تاریخ معرفی شیائومی ۱۵، نمونه تصاویر رسمی از دوربین شیائومی ۱۵ پرو را منتشر کرد که احتمالاً حیرتزدهتان میکنند.
بیشتر...