جزئیات جریمه میلیونی کشف حجاب درآمد حاصل از قانون چه خواهد شد خبرنامه دانشجویان ایران

در قانون حجاب برخلاف روند گذشته، قانونگذار با جریمه‌های سنگین سراغ دانه درشت‌ها رفته است، به عنوان مثال سلبریتی هایی که جریمه یک و نیم میلیون تومانی آنها مورد تمسخر همگان قرار گرفته بود در قانون جدید در صورت ترویج برهنگی با جریمه چندصد میلیونی مواجه خواهند شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ اتفاقات پس از پاییز ۱۴۰۱ و ملاحظه نوعی هرج‌ومرج در حوزه پوشش، افزایش تنش‌های اجتماعی را به دنبال داشت. از یک سو ملاحظه برخی پوشش‌های عجیب و بی‌عملی مطلق مسئولین، اعتراض برخی را به دنبال داشت و از سوی دیگر برخوردهای بعضا بی منطق می‌توانست بر آتش اختلافات بدمد.

در چنین فضایی ایده تدوین قانون جدید پوشش مطرح گردید. در ادامه لایحه‌ای توسط قوه قضائیه نگاشته و با اصلاحات دولت به مجلس راه یافت. با تغییرات صورت گرفته در مجلس نهایتاً قانون «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» توسط شورای نگهبان تأیید و با رأی نمایندگان مجلس شورای اسلامی مقرر شد به مدت ۳ سال به‌صورت آزمایشی اجرا شود.با اعلام رییس مجلس این قانون ۲۳ آذر به دولت ابلاغ خواهد شد تا به اجرا درآید؛ اما آیا قانون فوق می‌تواند به‌عنوان متن مورد وفاق گروه‌های مختلف اجتماعیِ حامی خانواده تلقی شود و آرامش را برای عموم مردم به ارمغان بیاورد؟

جرایم برای دانه درشت‌ها

در قانون حجاب برخلاف روند گذشته، قانونگذار با جریمه‌های سنگین سراغ دانه درشت‌ها رفته است. به عنوان مثال سلبریتی هایی که جریمه یک و نیم میلیون تومانی آنها چندی قبل مورد تمسخر همگان قرار گرفته بود در قانون جدید در صورت ترویج برهنگی با جریمه چندصد میلیونی مواجه خواهند شد.

استفاده از تبلیغات مبتذل در کسب و کارها، قاچاقچیان لباسهای تن نما یا سکوهای کاربرمحور و غیرکاربرمحور متخلف از دیگر مواردی است که با جرایم سنگین مواجه می‌شوند.
جریمه عابرین متخلف بخش پایانی جرایم قانون را به خود اختصاص داده است و برخلاف جریمه های سنگین بخش اول در اینجا شاهد نوعی مسامحه و تدریج در اصلاح وضعیت هستیم. جریمه کشف حجاب تنها در صورتی است که فرد روسری، شال یا امثال آن را بر سر نداشته باشد.

در این حالت فردی که تصویرش از طریق سامانه‌های هوشمند بصورت «قطعی» احراز هویت شده است، بدون احتیاج به مراجعه حضوری، با پیامک اخطار مواجه می‌شود و جریمه ۵ میلیون تومانی ذکر شده معلق است و در صورت عدم تکرار فرد بخشیده می‌شود.

ضمنا فرد می‌تواند با مشاهده پیامک جریمه، بلافاصله با تلفن همراه درخواست اعتراضش را در سامانه فراجا ثبت کند تا با بررسی مجدد امکان اشتباه به حداقل برسد.
در صورت رد درخواست فرد می‌تواند برای بار دوم اعتراض خود را ثبت کند تا این بار موضوع در هیئت متشکل از یک قاضی، نمایند وزارت کشور و نماینده فراجا بررسی و ظرف یک ماه نتیجه اعلام گردد.
در صورت تکرار تخلف توسط فرد برای بار دوم علاوه بر ۱۰ میلیون تومان جریمه بار دوم، مبلغ ۵ میلیون تومان بار اول نیز ستانده می‌شود.

با توجه به فرآیند طی شده و مسامحه در مراتب اول، درصد افرادی که اصرار بر تردد بدون شال و روسری و امثال آن خواهند داشت؛ در صورتی که این اتفاق برای بار سوم بیافتد، این بار «تخلف» به «جرم» تبدیل می‌شود و به‌دستور قضایی فرد از ۲۰ تا ۸۰ میلیون به تشخیص قاضی جریمه می‌شود؛ در صورت تکرار برای بار چهارم مبلغ به ۸۰ تا ۱۶۵ میلیون تومان افزایش پیدا می‌کند.

نکته مهم در این حوزه این است که در خصوص افراد زیر ۱۸ سال مسئله متفاوت است و نوجوانان در صورت تخلف، به تشخیص قاضی می‌توانند به جای جرایم مالی، با اقدامات تربیتی همچون برنامه‌های آموزشی و تربیتی و مشاوره روبرو شوند.

درآمد حاصل از قانون چه خواهد شد؟

یکی از مزیت های قانون تعیین محل صرف درآمد حاصل از جریمه هاست. به این‌صورت که تمام مبالغ حاصل از قانون صرف ارتقای امنیت روانی و اخلاقی جامعه و خانواده‌ها خواهد شد. بعنوان مثال طبق ماده ۷۰ جریمه حاصل از کشفیات واردات غیرقانونی پوشاک صرف ارتقای کیفیت مد و لباس خواهد شد.

یا طبق ماده ۷۲، منابع اجرای قانون صرف رفع آسیب‌های اجتماعی و تسهیل ازدواج و مسکن جوانان و اوقات فراغت خانواده‌ها می‌شود. به عبارت دیگر درآمد حاصله از جریمه جریان ابتذال و نابودی خانواده به جیب خانواده‌ها و ارتقای ارامش و امنیت روانی و اخلاقی‌شان باز میگردد.



#‌اخبار

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران از آموزش بیش از ٤١ هزار و ٧٦٩ نفر از مسئولان، فعالان محیط زیست و مدیران محلات با هدف یکپارچه‌سازی مبنا و الفبای محیط زیستی جهت تدریس در خانه‌های محیط زیست خبر داد.

نیم ساعت پیش

داور دیدار تیم‌های فوتبال ذوب‌آهن اصفهان و پرسپولیس اعلام کرد افراد ناشناس او را تهدید به مرگ کرده‌اند.

1 ساعت پیش

سامانه ویدئوی خانگی (به انگلیسی: Video Home System) (که به اختصار به آن VHS نیز می‌گویند)، استانداردی برای کاست‌های ضبط آنالوگ برای مصارف خانگی بر پایه نوار مغناطیسی بود که توسط شرکت جی‌وی‌سی توسعه داده‌شد. دهه ۱۹۷۰ دورانی بود که ضبط ویدئویی، اصلی‌ترین هم‌بخش‌گر در صنعت تلویزیون شده‌بود. /تقریباً از سال ۱۹۸۳ تا ۱۹۹۳ در اختیار داشتن و خرید و فروش دستگاه‌های پخش ویدئو و نوارهای VHS یا بتامکس در ایران ممنوع بود.

نیم ساعت پیش

اولین گفتگو درباره مدرسه، آموزش و پرورش و آینده کودکان ایران است. مهمان این برنامه زنده اسماعیل آذری‌نژاد است.

نیم ساعت پیش

یک کارشناس روابط بین‌الملل در خصوص تأثیر توافق ایران و روسیه بر شاخص‌های اقتصادی گفت: این توافق به‌ویژه در شرایط تحریمی، به‌عنوان راهی برای تقویت همکاری‌ها و برون‌رفت از مشکلات اقتصادی کشور در نظر گرفته می‌شود.

3 ساعت پیش

مراسم بزرگداشت شهیدان حجج‌الاسلام والمسلمین رازینی و مقیسه از سوی رئیس قوه قضاییه و بیت شهدا، امروز چهارشنبه ۳ بهمن ماه در مدرسه عالی شهید مطهری برگزار شد.

نیم ساعت پیش

به‌رغم تاکید همیشگی مقامات کشور مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست، دبیرکل سازمان ملل خاطر نشان کرد که ایران باید روشن کند، خواهان تسلیحات هسته‌ای نیست.

نیم ساعت پیش

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان اردبیل گفت: به تناسب توسعه شهر و افزایش خودرو، زیرساخت‌های شهری در اردبیل بخصوص در هسته مرکزی شهر ارتقا نیافته است و امروز هیچ انطباقی بین تعداد خودروهای متردد در معابر با زیرساخت‌های شهری وجود ندارد.

نیم ساعت پیش

منابع فلسطینی از گسترش شدت درگیری‌ها در اردوگاه جنین و اطراف آن میان رزمندگان فلسطینی و نظامیان صهیونیست خبر داده و اعلام کردند که نیروهای اشغالگر به کودکان و پزشکان هم شلیک می‌کنند و از ساعات صبح 600 نفر از این اردوگاه آواره شده‌اند.

1 ساعت پیش

بیشتر...