دور ریز مواد غذایی در جهان چقدر است resize

خبرگزاری میزان - ایرنا به نقل از دیلی میل نوشت: «برنامه محیط زیست سازمان ملل» و مؤسسه خیریه انگلیسی «ورپ» در گزارشی موسوم به «شاخص پسماند غذا ۲۰۲۱» این آمار‌ها را منتشر کرده اند. این گزارش هم زمان با تلاش‌های جهانی برای نصف کردن میزان ضایعات غذایی تا سال ۲۰۳۰ ارائه شده است.

این گزارش که جامع‌ترین ارزیابی انجام شده تا به امروز است، برای حمایت از تلاش‌های جهانی به منظور دستیابی به هدف توسعه پایدار سازمان ملل متحد برای کاهش ضایعات مواد غذایی تا سال ۲۰۳۰ تهیه شده است.

این گزارش نشان داد ۱۱ درصد از کل مواد غذایی فروخته شده به مصرف کنندگان در سال ۲۰۱۹ در خانه‌ها هدر رفته است. این رقم برای رستوران‌ها پنج درصد و فروشگاه‌های مواد غذایی ۲ درصد است.

به گفته محققان، ۱۰ درصد از گاز‌های گلخانه‌ای انتشار یافته در جهان تنها از چرخه تولید مواد غذایی که دور ریخته می‌شوند به وجود می‌آید. این چرخه، کود‌های شیمیایی و تراکتور‌های گازوئیل‌سوز را نیز شامل می‌شود.

بر اساس این گزارش، مواد غذایی که تنها در خانه‌ها دور انداخته می‌شود، به طور متوسط به ازای هر نفر ۷۴ کیلوگرم در سال است. مقدار زباله‌های خوراکی در انگلیس، حدود هشت وعده غذایی به ازای هر خانوار در هر هفته است.

همچنین بر اساس این گزارش، بخشی از غذا در مزارع و در زنجیره‌های تأمین از بین می‌رود. در واقع به طور کلی یک سوم غذا‌ها هرگز خورده نمی‌شوند. این زباله‌ها به تلاش برای کمک به میلیارد‌ها انسان گرسنه و یا افرادی که توانایی داشتن یک رژیم غذایی سالم را ندارند و نیز به محیط زیست، آسیب می‌رساند.

از سوی دیگر ضایعات مواد غذایی، حدود ۱۰ درصد از انتشار گاز‌های گلخانه‌ای را در شرایط بحرانی آب و هوا موجب می‌شود. کشاورزی فشرده دلیل اصلی بحران تنوع زیستی و آلودگی جهانی است؛ بطوری که اگر زباله‌های غذایی یک کشور در نظر گرفته شود، پس از آمریکا و چین، زباله‌های غذایی در جایگاه سومین عامل انتشار گاز‌های گلخانه‌ای قرار می‌گیرند.

محققان می‌گویند کاهش ضایعات مواد غذایی یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای کاهش تأثیرات زیست محیطی انسان‌ها است، اما این پتانسیل به طور گسترده‌ای مغفول مانده است.

پیش از این تصور می‌شد معضل زباله‌های غذایی بیشتر بر کشور‌های ثروتمند تأثیرگذار باشد، اما گزارش سازمان ملل نشان داد که میزان زباله در همه کشور‌ها به طرز شگفت انگیزی مشابه است، اما این میزان در فقیرترین کشور‌ها کم است.

محققان می‌گویند هیچ کس به قصد دور ریختن، غذا خریداری نمی‌کند و مقادیر کمی که هر روز دور انداخته می‌شود ممکن است ناچیز باشد؛ بنابراین افزایش آگاهی مردم در مورد زباله‌ها مهم است.

  • بیشتر بخوانید:
  • ایرانی‌ها سالانه چقدر دور ریز غذا دارند؟

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان:انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



#‌اخبار

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

همزمان با سیصد و بیست و پنجمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران، نام ساختمان سازمان تاکسیرانی شهر تهران و

2 ساعت پیش

طی مراسمی با حضور سیدسلیم غفوری، قائم‌مقام معاون سیما، محمدصادق باطنی، رئیس مرکز کودک و نوجوان سیما

2 ساعت پیش

معاون روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه سرمایه اجتماعی، مهم‌ترین مؤلفه هو

2 ساعت پیش

رئیس‌جمهور گفت: مذاکرات در هماهنگی کامل با مقام معظم رهبری صورت خواهد گرفت و منویات ایشان چراغ راه م

2 ساعت پیش

نمایش «ماجرای عجیب سگی در شب» روی صحنه می رود.

2 ساعت پیش

در نشست تخصصی «رویکرد تحولی دولت سیزدهم در علم و فناوری» بر دانش‌پایه بودن رویکردهای علمی دولت

2 ساعت پیش

نخست وزیر رژیم صهیونیستی تأکید کرد این رژیم ممکن است آتش‌بس را برای یک دوره مشخص قبول کند اما مأموری

2 ساعت پیش

عضو کمیته استیناف فدراسیون فوتبال صدور رأی علیرضا بیرانوند را تأیید کرد و گفت: طبق دستور و قوانین جد

2 ساعت پیش

ورزشگاه محل برگزاری فینال جام حذفی باشگاه‌های کشور یادواره آزادسازی خرمشهر فصل ۱۴۰۴-۱۴۰۳ اعلام شد.

2 ساعت پیش

بیشتر...