سوء استفاده جنسی از کودکان 15 اثر روانی تجاوز به کودکان

سوء استفاده جنسی از کودکان

سوء استفاده جنسی از کودکان و اثرات آن

یکی از مهم ترین مسائل تاسف بر انگیز که در سال های اخیر توجه بیشتری به آن شده است ، مسئله تجاوز جنسی به کودکان می باشد. از دیرباز تا کنون افراد زیادی که از بیماری های جنسی برخوردار می باشند ، با بی توجهی به جسم و روح کودکان اعمال و رفتار های جنسی علیه کودکان نشان می دادند که مطابق گزارش های آماری در بسیاری از مواقع از جانب افراد نزدیک و آشنایان انجام می شود . در این مطلب ما مسئله سوء استفاده جنسی از کودکان را برسی می کنیم و نتایجو آثار آن را بیان می کنیم.

با ما در این مطلب همراه باشید.

سوء استفاده جنسی از کودکان چیست و به چه رفتارهایی گفته می شود ؟

سوء استفاده جنسی از کودکان که در دسته خشونت علیه کودکان قرار میگیرد به هر گونه اعمال یا رفتار های جنسی است که از جانب بزرگسالان علیه افراد کم سن (زیر 12 و 13 سال و به طور کلی افرادی که به بلوغ فکری ،جسمی و جنسی نرسیده اند.) انجام می شود. این رفتار های می توان به صورت های مختلفی صورت بگیرد که اعم است از :

  • تجاوز جنسی
  • تعرض جسمی و جنسی
  • برقراری تماس های جسمی و جنسی
  • تعرض روحی (نشان دادن تصاویر نا مناسب به کودکان و …)
  • و …

این رفتار با اهداف های جنسی صورت میگیرد و در بسیاری از مواقع ناشی از مریضی های روانی جنسی می باشد و در بسیاری از افراد جامعه وجود دارد. متاسفانه در بسیاری از مواقع این حرکات با تهدید و ترساندن کودکان همراه می شود که منجر به مسکوت ماندن تعرض و تجاوز می شود. همچنین در گزارش های جمع آوری شده مشاهده شده است که بسیاری از والدین با اطلاع از تجاوز به فرزند خود با ترس از واکنش های اجتماعی ، قضاوت دیگران و … نسبت به آسیب روحی فرزند خود بی اهمیت مانده و به جای پیگیری به مخفی نگه داشتن ماجرا پرداخته اند .

-نقل شده از یکی از قربانیان تجاوز به کودکان

سوء استفاده جنسی از کودکان

علت سوء استفاده جنسی از کودکان چیست ؟

سوء استفاده جنسی از کودکان از یکی از ناهنجاری های و اختلالات روانی با نامپدوفیلینشئت می گیرد و کسی که به این بیماری روانی دچار می باشد نیز پدوفیل نامیده می شود. این بیماری که با نام کودک خواهی یاگرایش جنسی به کودکاننیز نیز شناسایی می شود ، نمایان تمایل جنسی بزرگسالان به کودکان می باشد. البته افراد پدوفیل تنها میل جنسی خود را به کودکان نشان می دهند در حالی که در بسیاری از مواقع مشاهده شده است که افرادی با اختلالات روانی جنسی علیه تمامی سنین رفتار های تعرض آمیز جنسی از خود نشان دادند و کودکان و افراد کم سن نیز از این بیماری های روانی در امان نبوده اند.

برخلاف تصور عموم که گفته می شود تعرض و تجاوز تنها علیه دختران انجام می شود در سوء استفاده جنسی از کودکان چنین نمی باشد و پسران زیادی قربانیان تجاوز به کودکان می باشند که متاسفانه در سالیان اخیر آمار صعودی نیز داشته است.

افراد متجاوز با استفاده از شیوه های مختلفی و با ایجاد ترس ،تهدید ، اجبار و یا حتی سخن گفتن ، کودکان را مجبور به انجام اعمال جنسی می کنند که تاثیرات بسیار زیادی و عمیقی را در روح و روان کودک به جای خواهد گذاشت.

اثرات روانی سوء استفاده جنسی از کودکان

اثرات و پیامد های تجاوز جنسی به کودکان بیشمار می باشد و به دو دسته اثرات بلند مدت و کوتاه مدت تقسیم می گردند. معمولا در سوء استفاده جنسی از کودکان اثرات جسمی نیز به جای می ماند که البته غیر قابل مقایسه با اثرات روحی ناشی از این اتفاق می باشد.

-نقل شده از قربانیان سوء استفاده جنسی از کودکان

اثرات کوتاه مدت سوء استفاده جنسی از کودکان

این اثرات به این شکل در رفتار های کودک قابل مشاهده است :

  1. کابوس های مکرر
  2. عدم انجام فعالیت های کودکانه
  3. صحبت نکردن
  4. گوشه گیری و انزوا
  5. شب ادراری
  6. اختلال در غذا خوردن

و…

این اثرات ممکن است پس از مدتی از بین بروند (همچنین ممکن است تا سالیان دراز باقی بمانند). اما برخی از اثرات روانی نیز وجود دارند که مدت های بسیار طولانی و حتی گاهی تا آخر عمر در قربانیان سوء استفاده جنسی از کودکان باقی می ماند.

تجاوز به کودکان

اثرات بلند مدت سوء استفاده جنسی از کودکان

  1. افسردگی
  2. مشکل اعتماد کردن به دیگران
  3. دوری از اجتماع
  4. استرس و اضطراب بیش از اندازه
  5. اختلال در خواب
  6. کاهش اعتماد به نفس و عزت نفس
  7. عصبانیت بیش از اندازه
  8. دوری از هرگونه فعالیت جنسی ( حتی با همسر )
  9. دچار شدن به بیماری و اختلالات جنسی (بسیاری از افراد خود نیز به انجام اعمال جنسی علیه کودکان روی می آورند)

و…

بسیاری از افراد که به صورت خوداگاه یا ناخوداگاه از این اثرات رنج می برند ، باید از طریق مشاور مربوطه به روان درمانی بپردازند تا تاثیرات این تعرضات در کودکی به مرور از بین برود.

آمار ها در مورد واکنش های رفتاری پس از سوء استفاده جنسی از کودکان چنین گفته اند :

  • 33 درصد از قربانیان به انواع افسردگی مبتلا شده اند.
  • 32 درصد از افراد قربانی در اعتماد کردن به دیگران به مشکل خورده اند. (Trust Issues)
  • 28 درصد از قربانیان در زمان تجاوز یا بعد ها به خودکشی فکر کرده اند.
  • 22 درصد از افرادی که دچار سوء استفاده جنسی شده اند به خود آزاری روی آورده اند.
  • 22 درصد از افراد قربانی تجاوز جنسی به کودکان اقدام به خودکشی کرده اند.

به طور کلی در اکثریت قربانیان سوء استفاده جنسی از کودکان ، و ، و ، و اقدام به و حتی به مواد مخدر مشاهده شده است.

این مقاله هم بخوانیدافسردگی بعد از اعتیاد

-سخنان یکی از قربانیان سوء استفاده جنسی از کودکان در بزرگسالی

سوء استفاده جنسی از کودکان

چگونه از سوء استفاده جنسی از کودکان جلوگیری کنیم ؟

بی تفاوتی پدر و مادر نسبت به فرزندان می توانید یکی از مهم ترین عاملین رخداد تجاوز جنسی به کودکان باشد. در این قسمت به ذکر مهم ترین راه های جلوگیری از سوء استفاده جنسی از کودکان می پردازیم :

  1. در زندگی فرزند خود نقش مهمی داشته باشید.
  2. خود را به کار های روزانه که انجام می دهند علاقه مند نشان دهید.
  3. افرادی که به زندگی فرزند شما وارد می شوند را بشناسید.
  4. اگر از پرستار بچه یا مربی خصوصی استفاده می کنید حتما با دقت آن هارا انتخاب کنید.
  5. به نشانه هایی که خبر از تجاوز جنسی یا سوء استفاده جنسی از کودکان می دهند دقت کنید و اگر آن را مشاهده نمودید بی توجه از آن عبور نکنید و سریعا مورد پیگیری قرار دهید.
  6. فرزند خود را تشویق کنید با که با شما صحبت کند.
  7. در مورد ممنوعیت ها با او صحبت کنید و اجازه بدهید که بداند هیچکس حق لمس بدن او را ندارد.
  8. به او کمک کنید که کلماتی را برای قسمت های مختلف بدن انتخاب کند تا در زمانی که این کلمات تغییر کرد یا به نحو دیگری ادا شد متوجه شوید و اتفاقی که در حال اتفاق افتادن است را کشف کنید.
  9. در دسترس فرزندان خود باشید و اجازه بدهید که کودکان شما بدانند که شما در کنارشان هستید و در صورت بروز هر گونه مشکل می توانند به شما اعتماد کنند و حرف بزنند.
  10. به آن ها اطمینان دهید که از صحبت با شما به دردسر نمی افتند. برخی از والدین به خاطر کوچک ترین مسائل با فرزندان خود تند صحبت می کنند حتی زمانی که فرزندان واقعا تقصیر کار نیستند. همین موضوع باعث می شود که اگر مشکلی مانند تجاوز جنسی یا سوء استفاده جنسی از کودکان رخ دهد ، به پدر و مادر خود حرفی نزنند.
  11. اگر فرزند شما در مورد چیزی حرف نمیزد ، خود مستقیما سوال بپرسید. برای مثال بپرسید ” آیا چیزی هست که بخواهی در مورد آن صحبت کنی ؟”. اگر متوجه رفتار های عجیبی شدید و فرزند شما به این سوال نیز پاسخ منفی داد او را تشویق کنید و ذکر کنید که قطعا می توانید به او کمک کنید. سعی کنید اعتماد فرزند خود را برای صحبت کردن جلب کنید.

تمامی موارد فوق موجب می شود تا اگر از کودک شما سوء استفاده شده است متوجه شوید و یا اگر در شرف رخدادن است آن را پیدا کنید و از سوء استفاده جنسی از کودکان خود جلوگیری کنید. فراموش نکنید این واقعه به هیچ عنوان مقطعی و گذرا نیست و اگر اتفاق بیوفتد می تواند تا سالیان طولانی اسیب های جدی روح روان فرد وارد کند. به طوری که از یکی از قربانیان تجاوز جنسی به کودکان در بزرگسالی نقل شده است :

پس هر گونه اتفاق یا مشکلی که در این زمینه رخداده است را مورد پیگیری جدی قرار دهید و به هیچ عنوان از آن ساده عبور نکنید .

بعد از تجاوز و سوء استفاده جنسی از کودکان چه باید کرد؟

متاسفانه افراد زیای تصور می کنند که بعد از تجربه این اتفاق ، باید آن را رها سازند چرا که وقتی تجاوز اتفاق می افتد ، دیگر اتفاق افتاده و فقط باید از آن گذر کرد. این تصور از ریشه غلط می باشد و اثرات جسمی تجاوز و تعرض تنها گوشه ای از عوارض این اتفاق می باشند. بسیاری از افرادی که تجاوز به کودکان را در دوران خردسالی تجربه کرده اند ، تا آخر عمر نتوانسته اند با آن کنار بیایند…

هرچه این تعرضات سنگین تر و عمیق تر باشند ، اثرات آن نیز طولانی تر می باشد و هر سطحی از این تعرضات می تواند هر جنبه از زندگی فرد را تا اخر عمر درگیر خود کند. اگر فردی را می شناسید که دچار این حادثه شده است و حتی اگر فرزند شما دچار سوء استفاده جنسی از کودکان شده است ، از آن به سادگی عبور نکنید. از فرزند خود نخواهید که آن را فراموش کند چرا که این مورد فراموش شدنی نیست بلکه حل شدنی است…

باید به قربانیان تجاوز به کودکان کمک کرد تا این موضوع را بپذیرند و عوارض آن را کاهش بدهند. تنها در این صورت است که این افراد تا حدودی می توانند به زندگی پیشین خود برگردند. یکی از راهکار هایی که جهت بهبود وضع روحی پس از سوء استفاده جنسی از کودکان پیشنهاد می شود ،مشاوره کودکمی باشد. اگر پس از عبور از سن کودکی متوجه آسیب های ناشی از تجاوز شده اید لازم است که این موضوع را با یک روانشناس یا مشاور فردی مطرح نمایید.

فراموش نکنید آنچه اتفاق افتاد ، تقصیر هیچ کودکی نبوده است و وظیفه ماست که برای داشتن جامعه ای سالم تر به این افراد کمک کنیم. کلینیک تخصصی روانشناسی و مشاوره روان آرام به شما در حل مشکلات روحی و روانی کمک خواهد کرد.

علت سوء استفاده جنسی از کودکان چیست ؟

بیماری و ناهنجاری های جنسی از جمله پدوفیلی در بسیاری از مواقع علت تجاوز به کودکان می باشد.

اثرات روانی تجاوز به کودکان تا چه زمانی باقی می ماند؟

در موارد گزارش شده مشاهده شده است که اثرات روانی تجاوز به کودکان تا بزرگسالی و حتی تا زمان مرگ بر فرد باقی مانده است؟

پس از اطلاع از تجاوز به کودک چه باید کنیم؟

باید هرچه سریع تر این موضوع را با یک روانشاس و مشاور کودک مطرح نمایید تا به درمان روحی کودک پرداخته شود و از اثرات منفی آن جلوگیری شود.

5/5 - (1 امتیاز)


#‌افسردگی #‌روانشناسی منبع: روانشناسی روان آرام

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

کتاب صوتی وسواس: کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری- عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی در مردادماه سال ۱۳۹۹ نگاشته شد. این کتاب راهنمایی جامع برای...

۱ هفته پیش

کتاب خودیاری برای درمان پانیک کتابی است به زبان ساده درباره حملات پانیک. در این کتاب در ابتدا خواننده با ساختار پانیک و دلایل ایجاد آن آشنا می شود

۱ هفته پیش

اختلال دوقطبی یک اختلال خلقی مزمن است که باعث تغییرات شدید در خلق و خو، سطح انرژی و رفتار می شود. دوره‌های شیدایی و هیپومانیک نشانه اصلی این بیماری هستند و اکثر افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دوره‌های افسردگی نیز دارند. این بیماری با داروها، رواندرمانی، تغییر شیوه زندگی و سایر درمان ها قابل کنترل […]

6 ماه پیش

فرزندپروری مبتنی بر ترس می تواند بر رشد، سلامت روان و رابطه شما با فرزند شما تأثیر بگذارد.

6 ماه پیش

این یک باور کلیشه ای است که بزرگترین مشکلات در ازدواج حول محور پول و رابطه جنسی می چرخد. اما این ها تنها مشکلاتی نیستند که می توانند یک رابطه طولانی مدت را ایجاد یا از بین ببرند. مجموعه ای از…

6 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی مرداد ماه سال ۱۳۹۹ نگاشته‌شد. بهنرین کتاب برای کمک به درمان وسواس فکری عملی...

۱ هفته پیش

اضطراب جدایی چیست؟ طبیعی است که فرزند خردسال شما هنگام جدایی از شما احساس اضطراب کند. در اوایل کودکی، گریه کردن، عصبانیت، یا چسبیدن (همه نشانه‌های اضطراب جدایی) واکنش‌های سالم به جدایی و مرحله طبیعی رشد هستند. ممکن است از تولد کودک شروع شود و ممکن است تا سن چهار سالگی دوباره تکرار شود. در […]

6 ماه پیش

خانواده اولین و مهم‌ترین بافت اجتماعی را برای رشد فرد فراهم می‌سازد. روش‌هایی كه والدین در تربیت فرزندان خود به كار می‌گیرند، نقشی اساسی در تأمین سلامت روانی فرزندان آنها خواهد داشت به‌طوریکه اکثر مشکلات رفتاری کودکان منعکس کننده‌ی رفتارهای است.

6 ماه پیش

کتاب صوتی پورنوگرافی لذت ممنوعه را می توانید از طریق فروشگاه سایت دکتر سنایی تهیه کنید. همچنین از طریق شماره واتس آپ 00989034733009 نیز می توانید سفارش...

۱ هفته پیش

بیشتر...