صادرات هزار ۳۰۰ تن مرغ از ابتدای سال tv logo

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی- محمدعلی کمالی سروستانی مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه مرغ به میزان کافی در بازار موجود است، گفت: برآوردها حاکی از آن است که جوجه ریزی خرداد به حدود ۱۵۶ تا ۱۵۷ میلیون قطعه برسد.

به گفته وی، با توجه به آنکه در ماه های فروردین حدود ۱۵۰ میلیون قطعه و اردیبهشت ۱۵۲ تا ۱۵۳ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفته که براین اساس کمبودی در عرضه مرغ نداریم.

کمالی سروستانی قیمت کنونی هرکیلو مرغ زنده ۶۸ تا ۷۲ هزارتومان و مرغ گرم ۹۰ تا ۹۵ هزارتومان اعلام کرد.

مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: براساس ۸۹ میلیون نفر جمعیت کشور و ۶ میلیون مهاجر و احتساب ۳۲ کیلو سرانه مصرف ماکیان شامل مرغ صنعتی، مرغ بومی، مرغ تخم گذار، غاز و اردک، با جوجه ریزی ۱۵۰ میلیون قطعه در ماه قادر به صادرات حداقل ۱۴ تا ۱۵ هزارتن مرغ به بازارهای هدف هستیم.

وی با بیان اینکه نگرانی بابت تامین مرغ مورد نیاز کشور نداریم، افزود: با تامین به موقع نهاده های دامی و واکسن مشکلی در تامین و عرضه مرغ به بازار نداریم.

کمالی سروستانی درباره آخرین پتانسیل صادرات مرغ بیان کرد: کشورهای اطراف خواستار مرغ هستند که با جوجه ریزی ماهانه ۱۵۰ میلیون قطعه و متوسط وزن ۲.۴ کیلو حداقل برنامه ریزی ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزارتن برای صادرات می توان داشت، اما متاسفانه بدلیل نگرانی دولتمردان از بازار داخل، بازاریابی و بازارسازی مناسبی در  خصوص صادرات نداریم.

به گفته وی، با افزایش بهره وری و ۵ تا ۶ دوره جوجه ریزی در سال، توان تولید ۳.۸ تا ۴ میلیون تن مرغ در کشور داریم که براین اساس بالای ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزارتن صادرات مرغ خواهیم داشت.

این مقام مسئول درباره آخرین وضعیت صادرات مرغ اظهار کرد: گرچه از ابتدای سال صادرات مرغ انجام می شود، اما محدودیت هایی در این زمینه وجود دارد چراکه به ازای هرکیلو مرغ صادراتی باید مرغ به پشتیبانی امور دام تحویل دهیم. گفتنی است از ابتدای سال ۲ هزار و ۳۰۰ تن مرغ به بازارهای هدف صادر شده است.

مشاور اتحادیه مرغداران با اشاره به تاثیر خرید حمایتی بر بازار مرغ افزود: با توجه به حجم مازاد تولید بر نیاز کشور، جمع آوری و خرید حمایتی بر تعدیل قیمت اثر بخش بوده است، اما باید برنامه داشته باشیم که با این مرغ های تولیدی چه کنیم چراکه بدلیل تاریخ مصرف مرغ های تولیدی باید برنامه ریزی و مدیریت برای عرضه صورت بگیرد تا توزیع یکباره مرغ منجمد منجر به زیان مرغداران بدلیل کاهش چشمگیر قیمت نشود.

وی با اشاره به تاثیر قطعی برق بر تولید مرغ گفت: بزرگترین نگرانی مرغداران قطعی برق است چراکه با قطع برق طولانی، موتور ژنراتورها دچار اختلال می شوند و از طرفی تنش گرمایی لطمات جبران ناپذیری وارد می شود که براین اساس جوجه ریزی در جنوب کشور کاهش و مناطق سردسیر جبران می شود.



#اخبار_اقتصادی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

وزیر جهاد کشاورزی گفت: همه اتحادیه‌ها، اصناف، تعاونی‌ها، تشکل‌های مردمی و فعالان بازار با هماهنگی کا

9 ساعت پیش

مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت:طی پنج روز آینده در برخی ساعات در شرق، جنوب شرق، مناطقی از مرکز

8 ساعت پیش

پیگیری‌ها حاکی از آن است که فعالیت بانک‌ها فردا مطابق روال گذشته خواهد بود.

13 ساعت پیش

روند تامین و تدارک کالا‌های اساسی و مواد غذایی مورد نیاز کشور در جلسه شورای معاونین وزارت جهاد کشاور

10 ساعت پیش

شرکت پتروشیمی شهید تندگویان حمله به این پتروشیمی را تکذیب کرد.

9 ساعت پیش

وزارت نفت اعلام کرد:آتش‌سوزی پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی و فجر جم درپی حمله رژیم صهیونیستی با واکنش

9 ساعت پیش

به‌دنبال تعطیلی موقت فرودگاه‌ها و تقویت سفر‌های ریلی به منظور پاسخگویی به نیاز‌های مسافران، وزیر راه

9 ساعت پیش

رئیس کل بانک مرکزی به منظور تقویت ذخایر کالا‌های اساسی کشور دستور تخصیص معادل یک میلیارد دلار ارز بر

11 ساعت پیش

وزیر راه وشهرسازی گفت: تخلیه و بارگیری در بنادر در حال انجام است و تلاش می شود تا مردم با مشکلی مواج

8 ساعت پیش

بیشتر...