وسواس فکری در رابطه زناشویی دریافت مشاوره جهت بهبود

وسواس فکری در رابطه زناشویی

وسواس فکری در رابطه زناشویی یکی از اختلالاتی است که ممکن است در روابط زناشویی ایجاد شود. این نوع وسواس می تواند رابطه زناشویی را به مرور سرد کند که خود یک تهدید جدی برای روابط زناشویی به حساب می آید. وسواس فکری در رابطه زناشویی به چه مواردی اطلاق می شود؟ انواع وسواس می تواند این دسته از روابط را مختل کند که شامل وسواس فکری و عملی می باشد. آن دسته از افرادی که دارای وسواس فکری در رابطه زناشویی می باشند مدام افکاری آزار دهنده در خصوص تمیزی، نظم و سایر موارد در حین انجام رابطه است. معمولا این دسته از افراد شخصیتی کمال گرا دارند و مدام به دنبال مسائلی است که ممکن است شریک جنسی او را اذیت کند. در ادامه قصد داریم درباره ی تاثیر این اختلال و راه های بهبود و درمان آن بیشتر توضیح دهیم پس با ما همراه باشید.

سرفصل های مقاله
تاثیر وسواس فکری بر رابطه ی جنسی
علت وسواس فکری در رابطه زناشویی چیست؟
انواع وسواس فکری در رابطه زناشویی
علت وسواس فکری در رابطه زناشویی چیست؟
آیا وسواس فکری در رابطه زناشویی قابل درمان است؟
درمان وسواس جنسی چه مدت به طول می انجامد؟

وسواس فکری در رابطه ی زناشویی عموما به تاثیراتی منفی در رابطه ی جنسی می انجامد. برای مثال فردی که دچار وسواس فکری است ممکن است به یک موضوع جنسی پیش پا افتاده بیش از حد ممکن فکر کند در حالیکه این موضوع ممکن است برای فرد دیگری عادی به نظر برسد. این وسواس موجب می شود تا فرد ناخواسته دچار استرس و اضطراب شود و به طبع آن کیفیت رابطه جنسی کاهش یابد. همچنین افرادی که درگیر وسواس فکری در رابطه جنسی باشند ممکن است توانایی صحبت کردن را به دلیل اضطراب بیش از حد در هنگام انجام رابطه نداشته باشند.

وسواس فکری در رابطه زناشویی موجب می شود تا فرد به یک موضوع خاص مانند نظم و ترتیب، نظافت و شست و شو در رابطه زناشویی بیش از حد اهمیت بدهد. لازم به ذکر است که وسواس فکری به هیچ وجه با رضایت جنسی همخوانی ندارد و موجب رضایت شریک زندگی شما نخواهد شد.

لازم است بدانید که وسواس فکری بیش از وسواس عملی به رابطه جنسی آسیب می رساند. برای برخی این سوال پیش می آید که وسواس فکری در رابطه زناشویی چگونه به نارضایتی جنسی می انجامد؟ هدف از برقراری رابطه جنسی میان زوجین ارضا و رسیدن به آرامش فکری است. اما فردی که درگیر این وسواس فکری است به جای تلاش برای ارضای شریک جنسی خود مدام به دنبال مسائلی که فکر او را مشغول می کند می باشد. برای مثال او مدام نگران این است که کثیف نشده و یا دچار بیماری های مقاربتی نشود. یا حتی فرد ممکن است به این موضوع فکر کند که کار هایی برای انجام دادن دارد و باید هر چه زود تر به آن ها بپردازد. این موضوع علاوه بر اینکه موجب کاهش میل جنسی شریک جنسی می شود منجر به کاهش انگیزه و میل جنسی فرد وسواسی نیز می شود.

یکی از پرسش های اساسی این است که علت وسواس فکری در رابطه زناشویی چیست و به اصطلاح منشا آن چه چیزی می باشد؟ دانشمندان دلیل واضحی برای این نوع وسواس فکری ذکر نکرده اند اما نقش عواملی مانند عوامل محیطی و یا ژنتیک ممکن است در بروز علائم مربوط به وسواس فکری موثر باشد. همچنین برخی مسائل دیگر مانند دوران کودکی و یا محیط دوستان و خانواده از دیگر عوامل موثر بر ایجاد وسواس فکری می باشد.

افرادی که دارای افکار آزار دهنده جنسی می باشند ممکن است در گذشته تجربه مرتبط ناخوشایندی داشته باشند و یا خود به انواع بیماری های روانپزشکی مانند افسردگی مبتلا باشند. پس در صورتیکه این وسواس عوامل زمینه ای مانند افسردگی و سایر اختلالات روحی باشد لازم است که ابتدا به درمان و رفع علائم آن ها توجه شود تا وسواس فکری در رابطه جنسی کاهش یابد. البته لازم به ذکر است که در برخی مواقع والدین ممکن است در بروز این نوع وسواس موثر باشند، برای مثال آن ها ممکن است توقعات نا به جایی از کودک درباره ی انجام وظایف و مسئولیت های خود داشته باشند. این امر موجب می شود تا کودک نتواند مرز وسواس و وظیفه شناسی را به درستی تشخیص دهد که در آینده باعث بروز مشکلاتی از قبیلوسواس فکری و عملیمی گردد.

این مقاله هم بخوانیدنشانه های زن خوب

وسواس فکری در رابطه زناشویی

وسواس فکری در رابطه زناشویی به انواع مختلفی تقسیم می شود. برای مثال برخی افراد در هنگام صحبت به افکار جنسی انحرافی دچار می گردند و یا افراد کمال گرا در حین رابطه جنسی مدام نگران وضعیت ظاهری و بهداشتی و عملکرد جنسی خود هستند که کیفیت رابطه جنسی را به شدت کاهش می دهد و به نوبه خود فرد را به مرحله ارضا یا ارگاسم نرساند. در صورتیکه مشکلی مرتبط با رابطه جنسی به وجود بیاید این دسته از افراد ممکن است به راحتی شریک جنسی خود را نبخشند و به دنبال آن علاقه و میل جنسی آن ها به طرف مقابل کاهش پیدا کند. یکی دیگر از انواع وسواس فکری در رابطه زناشویی وسواس خیانت جنسی است.

حال که توضیحاتی درباره ای این نوع وسواس، علت و انواع آن داده شد نوبت آن است که راه های درمان و بهبود وسواس فکری در رابطه زناشویی را با یکدیگر بررسی کنیم. خوشبختانه امروزه درمان هایی برای وسواس فکری در نظر گرفته شده است. لازم است دقت کنید که که فردی که دچار وسواس فکری در رابطه جنسی است ممکن است به دلیل خجالت از شروع و ادامه روند درمان خودداری کند اما در صورت عدم درمان علائم مربوط به این وسواس به مرور تشدید پیدا می کنند و وضعیت وخیم تر می شود.

یکی از راه های موثر در درمان وسواس فکری در رابطه زوجین روان درمانی است. در این نوع درمان روانشناس با برگزاری جلسات مشاوره

وسواس فکری در رابطه زناشویی ممکن است بر ناخودآگاه فرد ریشه داشته باشد. از این رو لازم است از درمان هایی استفاده شده که بر روی ناخودآگاه فرد تاثیر دارند وهیپنوتیزمیکی از انواع آن به حساب می آید.

در برخی مواقع درمان وسواس فکری در رابطه زناشویی ممکن است به زمان بیشتری احتیاج داشته باشد. در این مسیر لازم است که خانواده و یا دوستان فرد دچار وسواس فکری و عملی را حمایت کنند تا سریع تر به نتیجه دست پیدا کند و هر چه سریع تر بهبود یابد. دقت کنید که به منظور دستیابی به نتایج بهتر فرد باید ریشه یابی صورت گیرد تا بتوان از اقدامات درمانی متناسب با آن شخص استفاده نمود. در این میان لازم است که حتما از یک متخصص در این زمینه کمک بگیرید تا بتواند به شما در این روند کمک کند.

افرادی که دچار وسواس فکری در رابطه زناشویی هستند عموما خود را بیمار نمی دانند و به همین دلیل توجیه آن ها برای پیگیری روند درمان ممکن است کمی دشوار به نظر برسد. دقت کنید که مراجعه هر چه سریع تر به روانشناس به کوتاه تر شدن روند درمان کمک شایانی می نماید. وسواس فکری با گذشت زمان ممکن است عمیق تر شود و سایر جنبه های زندگی فردی و زناشویی را تحت تاثیر قرار دهد. کلینیک روانشناسی و مرکز مشاوره تخصصی روان آرام انواع مشاوره وسواس فکری و عملی را توسط کارشناسان و متخصصان روانشناسی با شرایطی مناسب ارائه می دهد

علت وسواس فکری در رابطه زناشویی چیست؟

علت دقیقی برای وسواس فکری در رابطه زناشویی ذکر نشده است اما می تواند مربوط به ژنتیک و یا محیط خانواده باشد

آیا وسواس فکری در رابطه زناشویی قابل درمان است؟

بله. امروزه راهکار هایی برای درمان وسواس فکری در رابطه زناشویی وجود دارد که شامل مشاوره، هیپنوتیزم و ... می باشد

درمان وسواس جنسی چه مدت به طول می انجامد؟

درمان وسواس جنسی تا حدود زیادی به شدت وسواس و زمان مراجعه بستگی دارد

اولین نفری باشید که امتیاز می دهید


#‌افسردگی #‌روانشناسی منبع: روانشناسی روان آرام

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

آگورافوبیا یک وضعیت روانشناختی است که باعث ترس بیش از حد از موقعیت های خاص می شود. برخی از افراد حتی ممکن است از ترک خانه خود اجتناب کنند. آگورافوبیا با درمان قابل کنترل است که شامل دارو درمانی، درمان شناختی رفتاری و تغییر سبک زندگی است. هر چه زودتر تشخیص و درمان را دریافت […]

4 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان پانیک کتابی است به زبان ساده درباره حملات پانیک. در این کتاب در ابتدا خواننده با ساختار پانیک و دلایل ایجاد آن آشنا می شود

5 ماه پیش

اضطراب جدایی چیست؟ طبیعی است که فرزند خردسال شما هنگام جدایی از شما احساس اضطراب کند. در اوایل کودکی، گریه کردن، عصبانیت، یا چسبیدن (همه نشانه‌های اضطراب جدایی) واکنش‌های سالم به جدایی و مرحله طبیعی رشد هستند. ممکن است از تولد کودک شروع شود و ممکن است تا سن چهار سالگی دوباره تکرار شود. در […]

4 ماه پیش

اختلال دوقطبی یک اختلال خلقی مزمن است که باعث تغییرات شدید در خلق و خو، سطح انرژی و رفتار می شود. دوره‌های شیدایی و هیپومانیک نشانه اصلی این بیماری هستند و اکثر افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دوره‌های افسردگی نیز دارند. این بیماری با داروها، رواندرمانی، تغییر شیوه زندگی و سایر درمان ها قابل کنترل […]

4 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی مرداد ماه سال ۱۳۹۹ نگاشته‌شد. بهنرین کتاب برای کمک به درمان وسواس فکری عملی...

5 ماه پیش

خانواده اولین و مهم‌ترین بافت اجتماعی را برای رشد فرد فراهم می‌سازد. روش‌هایی كه والدین در تربیت فرزندان خود به كار می‌گیرند، نقشی اساسی در تأمین سلامت روانی فرزندان آنها خواهد داشت به‌طوریکه اکثر مشکلات رفتاری کودکان منعکس کننده‌ی رفتارهای است.

5 ماه پیش

اختلال اضطراب فراگیر (GAD) چیست؟ علائم و نشانه های GAD، درمان اختلال اضطراب فراگیر، دارودرمانی برای اضطراب

4 ماه پیش

این یک باور کلیشه ای است که بزرگترین مشکلات در ازدواج حول محور پول و رابطه جنسی می چرخد. اما این ها تنها مشکلاتی نیستند که می توانند یک رابطه طولانی مدت را ایجاد یا از بین ببرند. مجموعه ای از…

5 ماه پیش

فرزندپروری مبتنی بر ترس می تواند بر رشد، سلامت روان و رابطه شما با فرزند شما تأثیر بگذارد.

5 ماه پیش

بیشتر...