درمان تیک عصبی افراد معرفی بهترین دکتر مشاور روان آرام

درمان تیک عصبی
سرفصل های مقاله
درمان تیک عصبی
تیک های صوتی
تیک های حرکتی
علل بروز
چرا درمان تیک عصبی؟
راه های درمان
چرا روان آرام؟

درمان تیک عصبی

اگر قرار بر آن باشد که در این مقاله در ارتباط با درمان تیک عصبی بخوانیم، ابتدا باید خود تیک عصبی را مطرح نماییم. تیک عصبی به معنای تکرار رفتاری است که از روان سرچشمه دارد. رفتار نیز به معنای نمود بیرونی مسائل ذهنی است. تیک عصبی انواع متفاوتی دارد و به نوعی از وابستگی اطلاق می شود. وابستگی نیز افراطی است از دلبستگی. افراد به این دلیل رفتاری را تکرار می نمایند که احساس می کنند چیزی کم دارند و بی آن رفتار ناقص اند. درمان آن از آن جهت حائز اهمیت است که افراد دارای این اختلال در جامعه وجهه چندان جالبی ندارند.(البته که نقص از فرهنگ است اما با نگاهی واقع بینانه به حقیقت این افراد مورد تمسخر قرار می گیرند.)

تیک عصبی انواع گوناگونی دارد که این انواع عبارت اند از :

  1. تیک های صوتی
  2. تیک های حرکتی

که هر کدام از آن ها نیز زیر مجموعه هایی دارند که در اینجا به آن ها اشاره ای خواهیم داشت و توضیحاتی نیز خواهیم داد.

تیک های صوتی

  1. سرفه کردن های مکرر بدون دلیل (یعنی در صورتی که نه سرماخوردگی وجود داشته باشدو نه دلایل جسمانی دیگری و تنها از روی عادت انجام گردد)
  2. خر خر کردن های مکرر گلو
  3. سر و صدا کردن های مکرر، بی دلیل و غیر طبیعی و نامانوس
  4. صدای فین فین کردن های درونی و تو دماغی
  5. صاف کردن گلو بی آنکه به آن نیازی باشد.
  6. استفاده مکرر از یک لغت و کلمه ( با تکیه کلام متفاوت است، تکیه کلام تکیه بر کلام است اما این نوعی تیک عصبی محسوب می شود)
  7. و …

تیک های حرکتی

  1. پلک زدن های متداوم (یا یک چشم یا هر دو چشم) و یا چرخاندن آن.
  2. گاز گرفتن های افراطی لب و کندن پوست لب (در بسیاری از موارد و مواقع فرد دارای تیک عصبی دچار مشکلات جسمی نیز خواهد شد درست مانند مورد ذکر شده.)
  3. تکان دادن سر به دو طرف و یا یک طرف به طور مکرر و مداوم و با افراط
  4. چرخاندن گردن و شکاندن قولنج های آن (افراط کردن در شکاندن قولنج اعضا بدن نیز نوعی از از تیک عصبی محسوب می شود)
  5. جویدن ناخن ها و استمرار و تداوم این امر (در بسیاری از موارد فرد تا هنگامی که انگشتانش به خون افتد این کار را ادامه می دهد)
  6. کندن ناخن های پا
  7. بالا انداختن شانه ها یا دو طرف یا یک طرف.
  8. و به طور کل تکرار یک فعل و عمل به طور غیر عادی و با افراط و شدت بیش از حد معمول

به دلیل فرهنگ پایین جوامع (تمامی جوامع، نه فقط جوامع جهان سومی) افرادی که دارای اختلالات رفتاری و روانی هستند مورد تمسخر قرار می گیرند.این مسئله ممکن است آن ها را در محیط تحصیل و کار مورد آزار قرار دهد. چنین سرکوبی باعث کاهش اعتماد به نفس افراد در نتیجه ایجاد دیگر اختلالات روانی نیز می شود.یکی از دلایلی که درمان را برای افراد دارای تیک عصبی واجب می کند همین مورد قبول نبودن از طرف جامعه است. چرا که انسان موجودی است اجتماعی و بی اجتماع توان دوام آوردن ندارد. به هنگامی که از آن به دور افتد آسیب های فراوانی را برای وی محتمل می گرداند.

درمان تیک عصبی

علل بروز

مانند هر مسئله دیگری در جهان هستی این مورد نیز تابع دو عامل است.

عوامل محیطی و عوامل ژنتیکی

در اکثر موارد این اختلال به دلیل مسائل محیطی و اجتماعی بروز پیدا می کند. فرد در ناکامی ها فراوان و در اضطراب ممکن است دچار چنین وابستگی رفتاری شود. ممکن است به هنگام افسردگی و یا عصبی بودن بیش از حد (به حدی که نورون ها تغییر نمایند) این نوع اختلال در رفتار بروز کند.در نتیجه به دور از انتظار نیست که فشار های روانی روزی خود را در ظاهر جلوه گر کنند. بیشتر افرادی که دارای تیک عصبی هستند فشاری عظیم را در گذشته متحمل شده اند.

همان طور که گفته شد برخی از افراد نیز به دلایل ژنتیکی چنین اند. این بدان معناست که در وراثت و ژنتیک آن ها اطلاعات چنین موردی دیده می شود. یعنی نزدیکان خانواده وی (پدر ، مادر ، خاله ، عمه ، عمو ، دایی ، خواهر ، برادر ، پدر بزرگ ، مادر بزرگ و …) چنین موردی را تجربه کرده اند.

چرا درمان تیک عصبی؟

از آن جهت که این نوع تیک ها در جامعه مقبول نیستند. همچنین در برخی موارد به فرد آسیب می رسانند. در نتیجه بهتر است هرچه سریع تر پیگیری و درمان شوند. حال منظور از آسیب، آسیب های جسمی می باشد که فرد با برخی از این تیک ها به خود وارد می نماید. کندن پوست لب باعث پارگی لب و از بین رفتن زیبایی آن می شود. صاف کردن های مکرر گلو باعث زخم شدن و درد آور شدن آن می شود و… در نتیجه باید نسبت به رفع و درمان آن اقدام کرد.

نکته : در بیشتر مواقع و موارد هیچ تغییری در سیستم عصبی افراد به وجود نمی آید. در نتیجه در صورت بروز تیک عصبی می توانند بدون مصرف دارو خود را کنترل و بهبود بخشند. این مسئله نوید بخش آن است که این افراد هیچ گونه عوارضی از درمان خود احساس نمی نمایند. امکان بروز سختی وجود دارد چرا که این درمان نیز نوعی ترک اعتیاد است. فرد در آن احساس نیاز پیدا می کند ولی با خود مقابله میکند. این تعارض میان خود و خود تنها عارضه موجود درمان این مشکل است.

راه های درمان

به دلیل اینکه این رفتار ها نوعی سرچشمه گرفته از روان هستند، روان شناسان درمان گر آن می باشند. روان شناسان با ریشه یابی، درک موقعیت و شرایط و… می توانند علل بروز را پیدا کنند. پس از یافتن علل بروز، روان شناسان سعی بر کنترل و رفع مشکل دارند. در بیشتر مواقع و موارد این تلاش روان شناسان مثمر ثمر است. تیک عصبی افراد کنترل می شود و می توانند به زندگی عادی بازگردند.

نکته ای که در این امر قابل توجه است آن است که روان تا این حد در ذهن افراد تاثیر گذار است و آنان را در عرصه رفتار نیز تغییر می دهد.

چرا روان آرام؟

روان آرام با متخصصین و کادر مجرب خود می تواند به افراد در جهت بهبود این نوع اختلال روانی کمک نماید. رزومه قوی روان آرام به افراد اطمینان خاطر می دهد تا با خیالی آسوده به آن مراجعه نمایند.انتخاب مشاور مسئله ای بسیار حیاتی است چرا که در صورت عدم انتخاب درست فاجعه به بار می آورد. به هنگامی که افراد انتخاب درستی از خود نشان ندهند ممکن است دچار مشاور زدگی شود. در نتیجه دیگر هم به سراغ مشاور و روانشناس نرفته و درگیر بمانند.روان آرام می تواند این اطمینان را به افراد بدهد که با مشاوران خود، درمان قطعی تیک عصبی و کنترلی رضایت بخش را به مراجعین اهدا کند.

برای دریافت وقت مشاوره بهترین دکتر و یا مشاهده راه های ارتباطی با کلینیک روان آرام و مجموعه حرفه ای آن، می توانید از دیگر بخش های موجود در سایت دیدن نمایید.

امید است که این مقاله آنچه مورد نیاز شما در ارتباط با تیک عصبی بود در اختیارتان قرار داده باشد. موفق، برقرار و باشید.

آیا در صورتی که پدر تیک عصبی دارد فرزند نیز خواهد داشت؟

احتمال این مسئله وجود دارد اما نه به صورت 100 درصد چرا که تیک عصبی تابع عوامل محیطی نیز هست. و لزوما هرکه دارای تیک عصبی است فرزند این چنینی به دنیا نخواهد آورد.

درمان تیک عصبی نیاز به دارو دارد؟

خیر به دلیل آنکه در موارد نادری به سیستم عصبی آسیب وارد میکند بی دارو نیز می توان مشکل آن را حل نمود.

من شانه هایم را بسیار بالا می اندازم. دارای تیک عصبی هستم؟

به این قطعیت نمی توان نظر داد و این نظر کارشناسانه را باید به عهده روانشناسان متخصص گذاشت.



#‌افسردگی #‌روانشناسی منبع: روانشناسی روان آرام

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

فرزندپروری مبتنی بر ترس می تواند بر رشد، سلامت روان و رابطه شما با فرزند شما تأثیر بگذارد.

5 ماه پیش

اختلال اضطراب فراگیر (GAD) چیست؟ علائم و نشانه های GAD، درمان اختلال اضطراب فراگیر، دارودرمانی برای اضطراب

4 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان پانیک کتابی است به زبان ساده درباره حملات پانیک. در این کتاب در ابتدا خواننده با ساختار پانیک و دلایل ایجاد آن آشنا می شود

5 ماه پیش

ترس از مجازات، آبرو و یا مورد بازخواست قرار گرفتن باعث می شود تا کودک و نوجوان از گفتن حقایق سر باز زند و گرایش به دروغگویی در آن ها شدت می یابد.

5 ماه پیش

کتاب صوتی پورنوگرافی لذت ممنوعه را می توانید از طریق فروشگاه سایت دکتر سنایی تهیه کنید. همچنین از طریق شماره واتس آپ 00989034733009 نیز می توانید سفارش...

5 ماه پیش

آگورافوبیا یک وضعیت روانشناختی است که باعث ترس بیش از حد از موقعیت های خاص می شود. برخی از افراد حتی ممکن است از ترک خانه خود اجتناب کنند. آگورافوبیا با درمان قابل کنترل است که شامل دارو درمانی، درمان شناختی رفتاری و تغییر سبک زندگی است. هر چه زودتر تشخیص و درمان را دریافت […]

4 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی مرداد ماه سال ۱۳۹۹ نگاشته‌شد. بهنرین کتاب برای کمک به درمان وسواس فکری عملی...

5 ماه پیش

اضطراب جدایی چیست؟ طبیعی است که فرزند خردسال شما هنگام جدایی از شما احساس اضطراب کند. در اوایل کودکی، گریه کردن، عصبانیت، یا چسبیدن (همه نشانه‌های اضطراب جدایی) واکنش‌های سالم به جدایی و مرحله طبیعی رشد هستند. ممکن است از تولد کودک شروع شود و ممکن است تا سن چهار سالگی دوباره تکرار شود. در […]

5 ماه پیش

اختلال دوقطبی یک اختلال خلقی مزمن است که باعث تغییرات شدید در خلق و خو، سطح انرژی و رفتار می شود. دوره‌های شیدایی و هیپومانیک نشانه اصلی این بیماری هستند و اکثر افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دوره‌های افسردگی نیز دارند. این بیماری با داروها، رواندرمانی، تغییر شیوه زندگی و سایر درمان ها قابل کنترل […]

5 ماه پیش

بیشتر...