لزوم توسعه هوش مصنوعی در شبکه سلامت کشور
به گزارشسراج24؛با توجه به اهمیت روزافزون توسعه و کاربرد هوش مصنوعی در حوزه سلامت و ضرورت بهرهگیری از ظرفیتهای علمی و پژوهشی کشور در این زمینه، جلسهای با حضور محمد رضوی زاده، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، و علی کبیر، رئیس مرکز تحقیقات هوش مصنوعی دانشگاه علوم پزشکی ایران در پژوهشگاه ارتباطات برگزار شد. هدف از این جلسه، بررسی راهکارهای همکاری و افزایش تعاملات فیمابین بود.
سید محمد رضوی زاده، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در این جلسه اظهار داشت: پتانسیل بالایی بین دو سازمان وجود دارد و ما آمادگی داریم تا در بحث آموزشی در حوزه هوش مصنوعی و تبادل دادههای مهم با شبکه سلامت کشور همکاری کنیم. زیرساختهای لازم را در اختیار جامعه پزشکی قرار خواهیم داد و در بحث تبادل استاد و دانشجو نیز میتوانیم کمکهای شایانی به بخش سلامت کشور داشته باشیم. هر دو سازمان میتوانند با راهنمایی و مشاورههای مشترک نقش و حضور فناوری در حوزه سلامت را افزایش دهند.
در ادامه بکائی، رئیس مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه، در ارائهای به معرفی این مرکز و فعالیتهای هوش مصنوعی پرداخت و توضیح داد که این مرکز در زمینه تحقیق و توسعه فناوریهای نوین هوش مصنوعی پیشرو است. وی به کاربردهای متنوع هوش مصنوعی در حوزه سلامت اشاره کرد و گفت: ما در این مرکز تلاش میکنیم تا با استفاده از هوش مصنوعی، راهکارهای نوینی برای بهبود خدمات بهداشتی و درمانی ارائه دهیم. از جمله فعالیتهای ما میتوان به توسعه الگوریتمهای تشخیص بیماریها، تحلیل دادههای پزشکی و بهبود سیستمهای مدیریت اطلاعات بیمارستانی اشاره کرد. هدف ما استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود و ایجاد بستر مناسب برای نوآوری در حوزه سلامت است.
علیرضا یاری، معاون پژوهش و توسعه ارتباطات علمی پژوهشگاه فاوا نیز افزود: امروز پتانسیل حمایت از پایاننامهها را داریم و در این بخش میتوانیم همکاریهای گستردهای را داشته باشیم. همچنین پتانسیل فرصت مطالعاتی برای اساتید و دانشجویان پژوهشگاه نیز فراهم است. با توجه به تمرکز سازمان جهانی مخابرات بر روی هوش مصنوعی، میتوان در بخش ایجاد استانداردهای بینالمللی کارگروههای مشترکی را در حوزه ارتباطات و پزشکی ایجاد کرد تا ضمن توسعه فناوری در حوزه پزشکی، در بحث ارتباطات بینالمللی مخابرات نیز رشد کنیم.
عبدالرضا پازوکی، رئیس سابق دانشگاه و عضو هیئت موسس مرکز تحقیقات هوش مصنوعی در سلامت دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: نیاز به هوش مصنوعی در سلامت در تمام بخشها محسوس است. این جلسه مقدماتی برای مطرح کردن نیازهای تخصصی دو طرف بود و امیدواریم در جلسات بعدی بتوانیم نقشه راهی برای این همکاری تدوین کنیم. امروزه بیشتر پایاننامههای حوزه پزشکی مرتبط با هوش مصنوعی است، اما مشکلی که ما در دانشگاه داریم بحث زیرساخت است، موضوعی که نقطه ضعف دانشگاه و نقطه قوت پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات است.
محمد خوانساری، سرپرست معاونت فناوریهای دیجیتالی دانشگاه تهران از دیگر اعضای حاضر در جلسه اظهار داشت: پیشرفت در شبکه بهداشت و سلامت کشور بعد از انقلاب یکی از افتخارات ما است و هوش مصنوعی سلامت یکی از اولویتهای این شبکه است که باید توسعه یابد. پژوهشگاه ارتباطات با ظرفیتهای زیرساختی فراوان خود میتواند به شبکه سلامت کشور کمک شایانی کند و از پایاننامههای دانشجویان و اساتید پزشکی به عنوان یک فرصت مطالعاتی برای پیوند پزشکی و فناوری استفاده کند.
در ادامه محمد شهرام معین، مشاور رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به فعالیتهای گسترده پژوهشگاه در تدوین نقشه راه توسعه ملی هوش مصنوعی و انتشار کتابچههای تخصصی کاربردهای هوش مصنوعی در حوزههای اولویتدار، از جمله سلامت و خدمات پزشکی، اشاره کرد. این کتابچهها در پرتال پژوهشگاه و مرکز هوش مصنوعی آن قابل دسترس هستند.
وی با تأکید بر اهمیت کار در داخل کشور در حوزه هوش مصنوعی، به حساسیت دادههای پزشکی و بومی بودن آنها اشاره کرد و افزود: استفاده از مدلهای توسعه داده شده در کشورهای دیگر به صورت کامل امکانپذیر نیست و باید به دنبال راهحلهای بومی باشیم.
معین همچنین بر لزوم تعیین مسائل قابل حل با هوش مصنوعی و اولویتبندی آنها در حوزه پزشکی تأکید کرد و افزود: نگاه تخصصی به موضوع و استفاده از توان پژوهشگاه در بخش زیرساختهای فناورانه و دانشی هوش مصنوعی به عنوان یک مؤلفه اصلی در زیستبوم هوش مصنوعی کشور ضروری است.
وی در پایان به استراتژیک بودن موضوع هوش مصنوعی و حساسیت دادههای حوزه پزشکی از نظر حریم خصوصی و امنیتی اشاره کرد و گفت: تأمین مالی مناسب متخصصین حوزه هوش مصنوعی به منظور حفظ آنها در کشور، مهمترین الزام توسعه هوش مصنوعی است.
در پایان این جلسه، اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران از زیرساختهای موجود آزمایشگاههای پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات بازدید کردند.
بیشتر...
تبلیغات
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان چهارمحال و بختیاری گفت: طرح ابتکاری برخورد با رانندگی در حین مستی با الکل تا پایان سال به صورت آزمایشی در سطح استان اجرا میشود.
دفاتر اسناد رسمی ایران در سالهای اخیر با تغییرات و چالشهای متعددی روبهرو بودهاند که شامل مسائل قانونی، درآمدی و نیاز به بهبود زیرساختها میشود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان گفت: وضعیت واگذاری زمین به پارک علم و فناوری استان کردستان ظرف یک هفتە تعیین تکلیف شود.
447 روز از جنگ در غزه میگذرد و ارتش اشغالگر اسرائیل همزمان با دیگر جنایات خود، حملات خود به اصحاب رسانه و خبرنگاران را افزایش داده است.
روز شنبه 8 دیماه، ربع سکه بهار آزادی ضرب سال 1403 و تمام سکه بهار آزادی ضرب سال 1403 بانک مرکزی، بدون بسته بندی عرضه میشود.
«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه امروز - پنجشنبه - گفت، روسیه آماده است تا با دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا در مورد اوکراین رایزنی کند و امیدوار است کاخ سفید دلایل اصلی این درگیری را بررسی کند.
نماینده مردم بجنورد در مجلس گفت: با سیاستهای اقتصادی 40 سال گذشته سال به سال وضعیت اقتصادی مردم خرابتر شد. رئیس جمهور به قولی که به مردم داده باید عمل کند و وضعیت معیشتی مردم را بهبود ببخشد.
سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران لرستان گفت: رفع مشکلات جامعه ایثارگر اولویت کارها قرار گیرد و به صورت هدفمند و کارشناسی شده با همکاری و همفکری همدیگر خدماتی ارزشمند در شان جامعه ایثارگر ارائه دهیم.
مدیرکل شیلات استان اردبیل از برداشت ماهیان گرمابی از استخرهای پرورش ماهیان گرمابی در شهرستان پارس آباد خبر داد.
بیشتر...