درمان حسادت 10 راهکار جهت کنترل

درمان حسادت
سرفصل های مقاله
درمان حسادت
حسادت ؛ مثبت یا مضر ؟
علل ایجاد حسادت
چرا درمان حسادت اهمیت بسیاری دارد ؟
درمان حسادت و بهبود کیفیت زندگی
10 راهکار موثر برای درمان حسادت

درمان حسادت

آیا تا به حال احساساتی مانند حسادت را تجربه کرده اید ؟ اگر این حس را یک مرتبه هم در زندگی تجربه کرده باشید متوجه می شوید که این احساسات در عین سادگی مخرب و اسیب زننده هستند. حسادت معمولا درلحظات و اتفاقاتی که برای انسان بسیار حساس هستند به سراغ ما می آید و حس کم ارزشی یا کافی نبودن را به ما القا می کند وعزت نفسرا در ما کاهش می دهد. گاهی حسادت به یک عادت تبدیل می شود و ساده ترین اوقات زندگی ما با حسادت امیخته می شود. این زمان است که شما به پایان دادن به حسادت نیاز دارید. درمان حسادت باعث می شود تا این احساسات منفی و مخرب از شما دور شود و بتوانید زندگی خود را با کیفیت بالا تری ادامه بدهید . در این مقاله به توضیح حسادت ، علت ایجاد آن مضرات آن و 10 راه کاربردی برای درمان حسادت می پردازیم. این مقاله را از دست ندهید.

حسادت ؛ مثبت یا مضر ؟

حسادترا همیشه نمی توان به عنوان یک بیماری یا یک اختلال به شمار اورد. حسادت را می توان دردو نوع ارزیابی کرد. حسادت مثبت و حسادت منفی. حسادت مثبت جنبه ای از حسادت است که درآن تمرکز و تلاش را درزندگی شخصی خود افزایش می دهیم . در حقیقت زمانی که پیشرفت شخص دیگری را می بینیم ، انگیزه ای برای تلاش مضاعف پیدا می کنیم. این نوع از حسادت بیشتر به غبطه خوردن شباهت دارد و درمواقعی کار ساز است. اما حسادت منفی نوعی حس مخرب است که درآن به جای تلاش براش اصلاح زندگی خود، منفعل می شویم و یا حتی درمواقع پیشرفته تر ، بدخواهی برای دیگران را درپیش می گیریم. این نوع از حسادت تاثیرات بسیار مخربی دارد به همین علت است که درمان حسادت و کنترل آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

علل ایجاد حسادت

هنگامی که انسان خود را کافی نمی بیند ، جبران این خود کم بینی را از طریق حسادت و فرستادن احساسات منفی به دیگران جبران می کند. درحقیقت فردی که احساس کم ارزشی می کند دیگران را درسطح بالا تری از خود می بیند و به آن ها حسادت می کند. با افزایش این موارد می توانید درمان حسادت را انجام دهید.

این علت ایجاد حسادت ناشی از حضور انسان ها منفی است. این رفتار بیشتر گریبانگیر نوجوانان می شود که از جانب پدر و مادر یا معلم و اطرافیان ، با دیگران مقایسه می شوند. این رفتار گاهی به نحوی شدید و ازار دهنده می شود که حسادت را تا حد زیادی افزایش می دهد. اگر دراطراف خود چنین افرادی دارید برای درمان و حل حسادت ، آن هارا نادیده بگیرید یا به طور کامل حذف کنید.

این علت ایجاد حسادت نیز خارجی است. تمامی انسان ها دوست دارند که مورد احتران و ارزش دیگران باشند. گاهی افراط دیگران توجه به دیگران و تفریط در ارزش گذاری به شخص دیگری باعث می شود تا حسادت تا سطح زیادی افزایش یابد . این رفتار بیشتر درخانواده ها و از جانب پدر و مادر میان فرزندان دیده می شود که تاثیرات بسیار مخربی بر سلامت روان فرزندان دارد.

گاهی افراد هنگام تجربه کردن شکست یا عدم پیروزی حس سرخوردگی را تجربه می کنند. اگر فرد قدرت کافی برای پذیرش شکست را نداشته باشد به حسادت ورزیدن به دیگران روی می آورد و خود را درمنجلابی از احساسات منفی دفن می کند. حسادت اینگونه افراد ، به سطوح عمیقی راه یافته است و درمان حسادت در آن ها به مراتب دشوار تر است.

این نوع از حسادت بیشتر درمیان رابطه ها مشاهده می شود. ترس از دادن شخصی که برای شما ارزش بسیاری دارد باعث می شود که از توجه فرد به هر چیز دیگری غیر از شما احساس خطر کنید و به آن مورد حسادت بورزید. درمان در این نوع از حسادت واجب است زیرا این نوع از حس بسیار مخرب است و روابط شما را به نابودی می کشاند.

درمان حسادت

چرا درمان حسادت اهمیت بسیاری دارد ؟

حسادت عوارض بسیار زیادی بر روی تمامی جنبه های زندگی شما می گذارد. به همین علت است که باید پیش از نهادینه شدن این احساس به عنوان جزئی از ویژگی های شخصی شما باید به حل آن بپردازید.

انسان حسود خود را انرژی ها منفی محصور کرده است که این به صورت پرخاشگری بروز می کند.

فردی که در نتیجه خود کم بینی به حسادت دچار شده است برای سرکوب کردن این احساسات انزوا در پیش می گیرد.

انسان حسود از همه چیز و همه کس متنفر می شود زیرا نمی تواند موفقیت کسی را تحمل کند. برای درمان حسادت جدی باشید.

این مقاله هم بخوانیداختلال خواب در بارداری

فرد حسود به جای تمرکز بر پیشرفت و ارتقا سطح زندگی خود ، سعی می کند زمینه زمین خوردن دیگران را فراهم کند. این رفتار باعث می شود که خود فرد از پیشرفت باز بماند و دچار شکست پی در پی شود. به همین علت درمان حسادت بسیار اهمیت دارد

فردی که حسادت می ورزد ممکن است برای جبران این حسادت به تقلید از اطرافیان بپردازد تا احساس کافی بودن را به خود القی کند.

اطرافیان به راحتی به حس حسادت پی می برند و بدیهی است که از چنین اشخاصی دوری کند. هیچ کس از مراوده با افراد حسود لذت نمی برد. درمان حسادت باید جدا پیگیری شود.

فردی که از موفقیت دیگران لذت نمی برد ، سعی میکند زمینه پیشرفت دیرگان را از بین ببرد.

حسادت می تواند عوارض بسیار زیادی داشته باشد . به همین علت است که فرد باید به این احساس را شناسایی کند به درمان حسادت بپردازد.

درمان حسادت و بهبود کیفیت زندگی

فوقا ذکر کردیم یکی از علت های شکل گیری حسادت ، ترس از دست دادن شخصی است. توجه کسی که دوست می دارید به شخص یا چیز دیگری ، موجب ایجاد حس خطر می شود و شمارا به حسادت می کشاند. نهایتا حسادت و عوارض رفتاری آن ، موجب ایجاد مشکل رابطه شما می شود و بر تلاش ها شما برای نزدیک شدن به فرد تاثیر عکس می گذارد. این درحالی است که درمان حسادت می تواند روابط شمارا تا حد بسیار زیادی بهبود ببخشد.

10 راهکار موثر برای درمان حسادت

اولین قدم برای درمان حسادت این است که اولا بپذیرید شما به این حس منفی دچار شده اید و باید برای رهایی از آن تلاش کنید. از انکار کردن دست بکشید و وجود این حس را بپذیرید.

برای درمان این حس از تمامی مواردی که این اواخر برای شما ایجاد حسادت کرده است یک لیست تهیه کنید. سعی کنید برای آنها علت پیدا کنید. سپس برای علت ها عامل خارجی و داخلی تعیین کنید. اگر عامل داخلی باعث ایجاد حسادت بود سعی کنید آن را برطرف کنید.

یکی از موثر ترین راه ها برای درمان حسادت بالا بردن عزت نفس و اعتماد به نفس است.

اگر شکست در یک مورد علت حسادت شما به دیگران است ، به جای حسادت ورزیدن ، علت شکست را در خود پیدا کنید و سعی در برطرف سازی آن داشته باشید.

برای درمان این حساگر افرادی با تفاوت گذاری و یا مقایسه در شما حسادت ایجاد می کنند ، سعی کنید نسبت به آن بی تفاوت باشید یا با آن ها صبحت کنید که از رفتار خود دست بکشند. اگر این مورد ممکن نبود انهارا حذف کنید یا تا جای ممکن از آنها فاصله بگیرید.

قرار نیست توجه فرد مورد علاقه شما به امر دیگری ، اورا از شما سلب کند. برای درمان این حس افکار منفی را کنار بگذارید و به جای اسیب زدن به رابطه از طریق حسادت ، وقت خود را صرف امور سازنده کنید.

بر نقاط قوت خود تاکید کنید و برای حذف نقاط منفی خود تلاش کنید.

به فعالیت های مثبت بپردازید و سطح زندگی خود را نه برای دیگران ، برای لذت بردن خود از زندگی افزایش دهید. در این صورت نگاه شما از زندگی دیگران به زندگی خودتان معطوف می شود و درمان حسادت صورت میگیرد.

به جای اینکه با احساسات منفی خود را محصور کنید ، به رقابت بپردازید و با تلاش زیاد و سالم ، خود را به جایگاه درست و حقیقی خود برسانید.

اگر احساس می کنید که این رفتار ، به یک عادت برای شما تبدیل شده است ، با یک متخصص مشورت کنید و از راهکار های او بهره ببرید. مشاوره می تواند تاثیر بسزایی در درمان حسادت باشد. برای کسب اطلاعات و انجام مشاوره به سایت روان ارام مراجعه کنید.

مشاوره چه تاثیری در درمان حسادت دارد؟

مشاوره تاثیر بسزایی در درمان این حس دارد زیرا یک فرد متخصص بهتر راهکارهایی متناسب با هر فرد ارائه می دهد؟

تاثیرات حسادت بر زندگی فرد چیست ؟

تاثیرات فراوانی دارد که در نهایت فرد را شکست ها مکرر در زندگی مواجه می کند.

علت ایجاد حسادت چیست ؟

حسادت می تواند ناشی از موارد درونی و بیرونی باشد که باید به حل این موارد پرداخت.

اولین نفری باشید که امتیاز می دهید


#‌افسردگی #‌روانشناسی منبع: روانشناسی روان آرام

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

آگورافوبیا یک وضعیت روانشناختی است که باعث ترس بیش از حد از موقعیت های خاص می شود. برخی از افراد حتی ممکن است از ترک خانه خود اجتناب کنند. آگورافوبیا با درمان قابل کنترل است که شامل دارو درمانی، درمان شناختی رفتاری و تغییر سبک زندگی است. هر چه زودتر تشخیص و درمان را دریافت […]

5 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی مرداد ماه سال ۱۳۹۹ نگاشته‌شد. بهنرین کتاب برای کمک به درمان وسواس فکری عملی...

6 ماه پیش

کتاب صوتی پورنوگرافی لذت ممنوعه را می توانید از طریق فروشگاه سایت دکتر سنایی تهیه کنید. همچنین از طریق شماره واتس آپ 00989034733009 نیز می توانید سفارش...

6 ماه پیش

فرزندپروری مبتنی بر ترس می تواند بر رشد، سلامت روان و رابطه شما با فرزند شما تأثیر بگذارد.

6 ماه پیش

خانواده اولین و مهم‌ترین بافت اجتماعی را برای رشد فرد فراهم می‌سازد. روش‌هایی كه والدین در تربیت فرزندان خود به كار می‌گیرند، نقشی اساسی در تأمین سلامت روانی فرزندان آنها خواهد داشت به‌طوریکه اکثر مشکلات رفتاری کودکان منعکس کننده‌ی رفتارهای است.

6 ماه پیش

اختلال دوقطبی یک اختلال خلقی مزمن است که باعث تغییرات شدید در خلق و خو، سطح انرژی و رفتار می شود. دوره‌های شیدایی و هیپومانیک نشانه اصلی این بیماری هستند و اکثر افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دوره‌های افسردگی نیز دارند. این بیماری با داروها، رواندرمانی، تغییر شیوه زندگی و سایر درمان ها قابل کنترل […]

5 ماه پیش

اضطراب جدایی چیست؟ طبیعی است که فرزند خردسال شما هنگام جدایی از شما احساس اضطراب کند. در اوایل کودکی، گریه کردن، عصبانیت، یا چسبیدن (همه نشانه‌های اضطراب جدایی) واکنش‌های سالم به جدایی و مرحله طبیعی رشد هستند. ممکن است از تولد کودک شروع شود و ممکن است تا سن چهار سالگی دوباره تکرار شود. در […]

5 ماه پیش

دروغ در وافع سخن و مطلبی است که مطابق با واقع و حقیقت نیست یعنی بین آنچه که توسط فرد بیان می شود و آنچه در جهان خارج وجود دارد رابطه ای منطقی و صحیحی وجود ندارد.

6 ماه پیش

ترس از مجازات، آبرو و یا مورد بازخواست قرار گرفتن باعث می شود تا کودک و نوجوان از گفتن حقایق سر باز زند و گرایش به دروغگویی در آن ها شدت می یابد.

6 ماه پیش

بیشتر...