پرخوری عصبی 10 راهکار جهت کنترل درمان

پرخوری عصبی

پرخوری عصبی یکی از رایج ترین مشکلات ناشی ازاسترسو بهم ریختگی عصبی است . در حقیقت اولین علامت استرس در بدن انسان می تواند تغییر در عادت غذایی ، پر خوری یا کمخوری بیش از اندازه باشد. این رفتار ذهنی بسیاری از انسان هارا درگیر کرده است و به دنبال راهی برای ترک کردن این رفتار عصبی هستند.

پرخوری عصبی ناشی از علل متنوعی است که با از بین رفتن علل ، پرخوری نیز از بین می رود و این عادت ترک می شود. ما در این مقاله به توضیح علل پرخوری ناشی از استرس ،نشانه های پرخوری ناشی ازاضطراب، راه های درمان و همچین سریع ترین راه درمان پرخوری عصبی می پردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر این مقاله را از دست ندهید. همچین شما می توانید برای حل مشکلات روحی یا اختلالات ذهنی از طریق کلینیک تخصصی روان آرام به حل مشکلات خود بپردازید.

سرفصل های مقاله
علل پرخوری عصبی
علائم و مضرات پرخوری عصبی
10 راهکار برای درمان پرخوری عصبی
مضرات پرخوری عصبی چیست؟
علل پرخوری عصبی چیست؟
مشاوره چه تاثیری در درمان پرخوری عصبی دارد ؟

علل پرخوری عصبی

پرخوری عصبی رفتاری است که فرد در نتیجه ضعف اعصاب یا افزایش استرس به خوردن بیش از اندازه روی می آورد. این رفتار را می توان ناشی از دو امر دانست. یکی به علت واکنش های شیمیایی و هورمونی بدن است و دیگری ناشی از رفتار هایی است که مغز برای کنترل استرس در پیش می گیرد. علل زیادی پرخوری ناشی از استرس به این شرح می باشد:

: به موجب روبه رو شدن انسان با مشکل و افزایش سطح استرس و اضطراب در بدن تولید هورمون کورتیزول در بدن افزایش پیدا میکند. در حقیقت ترشح هورمون کورتیزول پاسخ بدن به ایجاد استرس در بدن است که موجب ایجاد گرسنگی می شود و فرد را به سمت پرخوری عصبی می کشاند. اگر در زمان عصبانیت سطح کورتیزول خون شما اندازه گرفته شود مشاهده می کنید که سطح این هورمون در بدن شما بسیار بالا است.

: تحقیقات نشان داده است که مواد قندی و شیرین در کاهش غم ، اندوه ، عصبانیت یا استرس تاثیرات مثبتی دارد. در زمانی که ما استرس یا ناراحتی یا یک موقعیت پر تنش را تجربه می کنیم ، مغز ما به دنبال راهکاری برای کاهش این احساسات منفی در بدن است. به همین علت ما را به سمت مصرف مواد شیرین سوق می دهد. خوراکی هایی که از قند مصنوعی تولید شده اند مانند نوشابه ، میزان قند خون را در بدن در زمان بسیار کوتاهی بالا می برند. اما در مدت زمان کوتاهی نیز این قند مصرف می شود و بدن در فاصله ی کوتاهی کاهش قند خون را تجربه می کند. کاهش قند خون مجددا انسان را به سمت مصرف غذا و خوراکی می کشاند و به این صورت پرخوری عصبی صورت می گیرد.

: به محض ایجاد یک موقعیت پر استرس یا پر تنش ، تمرکز ما برای انجام تمامی فعالیت ها از بین می رود. به همین علت از هر گونه فعالیتی دست می کشیم. خواب و خوردن فعالیت هایی هستند که برای انجام آن ها نیاز به تمرکز چندانی نیست پس ذهن برای فراموش کردن موقعیت استرس آور ، انسان را به سمت خوردن یا خوابیدن سوق می دهد. به همین علت خواب زیاد و پرخوری از نشانه های وجود استرس و اضطراب در بدن است.

: برخی از افراد در نتیجه ی تجربه ی استرس و موقعیت تنش زا به عاداتی از جمله پرخوری عصبی دچار می شوند.در حقیقت آن ها به مغز و بدن خود این عادت را داده اند که فقط با مصرف مواد غذایی استرس را کنترل کنند.در نتیجه در هر موقعیت مشابه یا هر موقعیتی که سطح استرس در آن ها افزایش پیدا می کند به سمت پرخوری کشیده می شوند. ترک عادت بهترین راه درمان پرخوری عصبی برای این افراد است.

در ادامه به راهکارهای مفیدی برای درمان این نوع از پرخوری اشاره می کنیم.

: فوقا ذکر کردیم که در نتیجه افزایش استرس و اضطراب تمایل بدن به سمت مواد قندی و شیرینی زیاد می شود. اگر موقعیت عصبی مکررا تکرار شود ممکن است در نتیجه مصرف بیش از اندازه مواد قندی ، فرد به بیماری های همچون دیابت یا مرض قند دچار شود.

در نتیجه مصرف بیش از اندازه ی مواد غذایی در دوران عصبانیت یا استرس ، فرد دچار چاقی و عوارض ناشی از آن می شود. از مصادیق این مورد ، می توان به افرادی کنکوری یا دانش آموزانی که با فشار درسی روبه رو هستند، اشاره کرد. به دلیل افزایش استرس در این دوران ، دانش آموزان به پرخوری عصبی روی می آورند و دچار افزایش وزن می شوند.

: دستگاه گوارش انسان برای هضم درست غذا ساعات بسیار زیادی را صرف می کند. ورود مکرر غذا به دستگاه گوارش ، در کار معده و سایر اعضا اختلال وارد می کند و موجب می شود تا هضم درست صورت نگیرد. در نتیجه ، مشکلات گوارشی گریبان گیر فرد می شود.

این مقاله هم بخوانیدچگونه با دختران ارتباط برقرار کنیم؟

: گاهی دستگاه گوارش و معده ی فرد مضطرب گنجایش کافی برای جای دادن حجم زیادی از غذا را ندارد. به همین علت غذا درون معده پس زده می شود و فرد دچار استفراغ می شود. وقتی فرد به طور مکرر استفراغ می کند ، اسید معده به دیواره مری برخورد می کند و در دراز مدت برای این عضو مشکل ایجاد می کند. پرخوری عصبی می تواند در روند کار دستگاه گوارش اختلالات فراوانی وارد کند.

: در نتیجه استرس و اضطراب ، معده دچار مشکل می شود. پرخوری فرد مضطرب نیز بر معده فشار بیشتری وارد می کند و عملکرد معده را ضعیف تر می کند.

: موادی که در هنگام عصبانیت ، غم یا ناراحتی به آن ها گرایش پیدا می کنیم سرشار از چربی ها مضر و قند های مصنوعی است که این موارد موجب بروز انواع مشکلات پوستی می شود.

پرخوری عصبی در دراز مدت می تواند مشکلات بیشتری را برای فرد ایجاد کند. به همین علت پیش از بروز مشکلات جدی باید اقدام به حل این عادت بد رفتاری کرد. در ادامه راهکار هایی جهت درمان این نوع از پرخوری ارائه می کنیم.

پرخوری عصبی

10 راهکار برای درمان پرخوری عصبی

1-: قطعا یک ظرف پر از شیرینی یا تنقلات حتی در زمان های عادی نیز وسوسه انگیز است. بدیهی است که در زمان عصبانیت اگر این خوراکی ها در دسترس شما باشد در مصرف آن ها زیاده روی می کنید.

: خوراکی های که قند طبیعی دارند شمارا دیر تر با افت قند روبه رو می کنند. وقتی قند خون شما بالا برود ولی طولانی تر پایین بیاید شما دیر تر گرسنه می شوید و در نتیجه پرخوری عصبی بهتر کنترل می شود.

: معمولا در زمان اوج تنش و استرس ، تمایل به خوردن دو چندان می شود. اگر ده دقیقه پیش از شروع به خوردن صبر کنید ، با کاهش استرس یا عصبانیت ، تمایل به خوردن نیز کمتر می شود.

نوشیدن آب نه تنها موجب برگشت آرامش به شما می شود بلکه تاثیر بسزایی در کاهش اشتها دارد. اگر به طور منظم آب بنوشید و سطح آب بدن خود را بالا نگه دارید ، کمتر ولع و هوس خوردن به سراغ شما می آید و پرخوری عصبی شما کنترل می شود.

کتاب بخوانید یا برای هوا خوری به بیرون بروید. فعالیت های بسیار زیادی است که آرامش را به شما باز می گرداند و در عین حال مفید است و از پرخوری عصبی شما نیز جلوگیری می کند. به جای اینکه مستقیم به سراغ خوردن بروید ، کارهای دیگر را امتحان کنید.

به جای اینکه سریعا به سراغ غذاهای آماده بروید مدتی را صرف کنید و غذایی را آماده کنید. در مدتی که به آماده کردن غذای خود می پردازید ، آرامش به شما تا حدودی بر می گردد و سطح استرس در شما کاهش پیدا می کند. در نتیجه کنترل احساسات ، میل شما به غذا نیز کاهش پیدا می کند و در نتیجه دچار پرخوری عصبی نمی شوید.

استراحت کردن را به خوردن ترجیح دهید. اگر نمی توانید بر هیچ کاری متمرکز بمانید در جایی ساکت و خلوت کمی استراحت کنید تا بتوانید آرامش خود را دوباره به دست آورید.

سریع ترین راه ها پرخوری عصبی را برای شما ذکر کردیم اما این راهکار ها مقطعی هستند. شما باید به طور قطعی و اساسی به درمان این نوع پرخوری بپردازید:

پرخوری عصبی ناشی از عدم کنترل صحیح استرس است. همه ی انسان ها استرس و اضطراب را تجربه می کنند اما در نتیجه عدم کنترل فرد به مواردی همچون پرخوری یا پرخوابی دچار می شود.

9 پرخوری عصبی ناشی از ورود به یک موقعیت ناگوار است. برای اینکه بتوانید شرایط روحی خود را به حالت قبل برگردانید ، باید موقعیت را از بین ببرید یا با آن سازگار شوید.

اگر نمی توانید به تنهایی به درمان پرخوری عصبی یا کنترل اعصاب خود بپردازید ، بهتر است به یک مشاور یا روانشناس مراجعه کنید. کلینیک تخصصی روان آرام با ارائه بهترین مشاوران و روانشناسان به شما در حل مشکلاتتان کمک خواهد کرد.

مضرات پرخوری عصبی چیست؟

پرخوری عصبی باعث ایجاد چاقی ، مشکلات گوارشی ، مشکلات پوستی و... می شود.

علل پرخوری عصبی چیست؟

ترشح هورمون کورتیزول ، افت قند ، عادت بد رفتاری و...

مشاوره چه تاثیری در درمان پرخوری عصبی دارد ؟

شما از طریق مشاوره می توانید از طریق کاهش و درمان اضطراب و استرس خود ، به درمان پرخوری عصبی بپردازید.

5/5 - (1 امتیاز)


#‌افسردگی #‌روانشناسی منبع: روانشناسی روان آرام

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

فرزندپروری مبتنی بر ترس می تواند بر رشد، سلامت روان و رابطه شما با فرزند شما تأثیر بگذارد.

6 ماه پیش

آگورافوبیا یک وضعیت روانشناختی است که باعث ترس بیش از حد از موقعیت های خاص می شود. برخی از افراد حتی ممکن است از ترک خانه خود اجتناب کنند. آگورافوبیا با درمان قابل کنترل است که شامل دارو درمانی، درمان شناختی رفتاری و تغییر سبک زندگی است. هر چه زودتر تشخیص و درمان را دریافت […]

5 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان پانیک کتابی است به زبان ساده درباره حملات پانیک. در این کتاب در ابتدا خواننده با ساختار پانیک و دلایل ایجاد آن آشنا می شود

6 ماه پیش

اضطراب جدایی چیست؟ طبیعی است که فرزند خردسال شما هنگام جدایی از شما احساس اضطراب کند. در اوایل کودکی، گریه کردن، عصبانیت، یا چسبیدن (همه نشانه‌های اضطراب جدایی) واکنش‌های سالم به جدایی و مرحله طبیعی رشد هستند. ممکن است از تولد کودک شروع شود و ممکن است تا سن چهار سالگی دوباره تکرار شود. در […]

5 ماه پیش

این یک باور کلیشه ای است که بزرگترین مشکلات در ازدواج حول محور پول و رابطه جنسی می چرخد. اما این ها تنها مشکلاتی نیستند که می توانند یک رابطه طولانی مدت را ایجاد یا از بین ببرند. مجموعه ای از…

6 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی مرداد ماه سال ۱۳۹۹ نگاشته‌شد. بهنرین کتاب برای کمک به درمان وسواس فکری عملی...

6 ماه پیش

دروغ در وافع سخن و مطلبی است که مطابق با واقع و حقیقت نیست یعنی بین آنچه که توسط فرد بیان می شود و آنچه در جهان خارج وجود دارد رابطه ای منطقی و صحیحی وجود ندارد.

6 ماه پیش

اختلال اضطراب فراگیر (GAD) چیست؟ علائم و نشانه های GAD، درمان اختلال اضطراب فراگیر، دارودرمانی برای اضطراب

5 ماه پیش

کتاب صوتی پورنوگرافی لذت ممنوعه را می توانید از طریق فروشگاه سایت دکتر سنایی تهیه کنید. همچنین از طریق شماره واتس آپ 00989034733009 نیز می توانید سفارش...

6 ماه پیش

بیشتر...