مرکز مشاوره |
2 سال پیش

مهارت تاب آوری چیست افراد دارای این مهارت چه ویژگی هایی دارند مرکز مشاوره روانشناسی ازدواج، خانواده نوروفیدبک

مهارت تاب آوری

مهارت تاب آوری چیست و افراد دارای این مهارت چه ویژگی هایی دارند؟

مهارت تاب آوری چیست و افرادی که دارای این موارد هستند چه ویژگی هایی دارند؟احتمال دارد در طول زندگی با افرادی برخورد کنید که با وجود آن که شرایط زندگی شان سخت است اما موفقیت های چشم گیری را به دست آورده اند و یا افرادی که شرایط عالی داشته اند اما نتوانسته اند از موقعیتشان استفاده کنند و پیشرفت کنند.

تفاوت این دو دسته آن است که آن ها خودشان انتخاب می کنند که چطور از اتفاقات پیرامون استفاده کنند و سرنوشت شان را رقم بزنند. این قدرت از درون سرچشمه می گیرد و به همراه یکی ار ویژگی های روانی افراد به نام تاب آوری معنی پیدا می کند.

افرادی که دارای این مهارت هستند، مهارت های دیگر آن ها مانند مهارت های اجتماعی، مهارت حل مسئله و عزت نفس بالا و ارزشمندی دارند که در ادامه این مقاله به بررسی این مهارت ها می پردازیم.

مهارت تاب آوری چیست؟

به طور ساده می توان مفهوم تاب آوری را به معنای ظرفیت بازگشتن از شرایط دشوار و موفقیت در موقعیت های سخت ربط داد، این مهارت باعث می شود تا فرد بتواند از شرایط و موقعیت های ناگوار و سخت به خوبی عبور کند و در این حالت به خوبی رشد کند.

این مهارت مانند مهارت های دیگر نیازمند تمرین و تلاش می باشد و موفقیت در آن نیازمند پشتکار و اراده فرد است، بسیاری از افراد از این مهارت به نفع خودشان استفاده می کنند و برخی دیگر در آن موفق نمی شوند و عملکرد ضعیفی دارند.

توجه داشته باشید که مهارت تاب آوری آموختنی استو ارثی نمی باشد زیرا افرادی که انعطاف پذیری بالایی دارند با وجود این که مشکلات بسیاری دارند اما به خوبی رشد می کنند در حالی که به صورت ارثی این مهارت را نداشته اند بلکه با تمرین و تلاش بسیار به تدریج این مهارت را در خودشان پرورش داده اند.

افراد دارای مهارت تاب آوری چه ویژگی هایی دارند؟

مهم ترین و اصلی ترین ویژگی هایی که این افراد دارند این است که می توانند سختی و مشکلات شان را تحمل کنند و در برخورد با کوچک ترین چالش ها خودشان را نمی بازند بلکه سعی می کنند از مشکلات، پله ای برای رشد و موفقیت خودشان بسازند، در ادامه این مقاله ویژگی های افرادی که مهارت تاب آوری دارند را مورد بررسی قرار می دهیم.

مهارت حل مسئله

افرادی که مهارت حل مسئله دارند ذهنی تحلیلی، خلاق و انتقادی دارند و آن ها می توانند در شرایط بحرانی راه حل های تازه و مفیدی را به دست آورند و در برابر این شرایط و موقعیت ها انعطاف پذیری بالایی داشته باشند، آن ها استراتژی خاص خودشان را دارند که در بسیاری از مواقع جواب می دهند و این امر باعث موفق شدن آن ها در برابر مشکلات می شود.

مهارت تاب آوری

اعتماد به نفس کافی از ویژگی افراد با مهارت تاب آوری

اگر اعتماد به نفس پایینی داشته باشید و با کوچک ترین مشکل و چالش دچار استرس می شوید و خودتان را می بازید و ادامه نمی دهید. اما در صورتی که اعتماد به نفس بالایی دارید به مشکلات و چالش های به وجود آمده به عنوان یک فرصت نگاه می کنید، خواهید توانست به صورت کاملا حرفه ای موقعیت را به نفع خودتان تغییر دهید.

اما اگر اعتماد به نفس شما پایین باشد خواهید توانست با کمک یک سری تکنیک و تمرین این مهارت را در خودتان تقویت کنیدو سعی کنید اعتماد به نفس خودتان را بالا ببرید.

عزت نفس و ارزشمندی

این مهارت در ابتدا نیازمند این می باشد که خودتان را به عنوان فردی محترم و ارزشمند بشناسید و برای خودتان ارزش قائل شوید و خودتان را دوست داشته باشید و در این شرایط سعی کنید ویژگی های مثبت تان را تقویت کنید و نقاط ضعف خود را به تدریج کاهش دهید بعد از این کار متوجه خواهید شد که علاوه بر اعتماد به نفس، عزت نفس شما افزایش می یابد.

داشتن مهارت های اجتماعی از ویژگی افراد با مهارت تاب آوری

اگر دقت کرده باشید افرادی که خون گرم هستند به خوبی با دیگران ارتباط برقرار می کنند و موفق تر از افرادی هستند که در موقعیت های اجتماعی مختلف حضور ندارند و تمایل به تنهایی دارند در صورتی که بتوانید مهارت های اجتماعی خودتان را تقویت کنید اگر با چالش ها و مشکلات رو به رو شوید به خوبی از پس مشکلات بر خواهید آمد و از حمایت های اجتماعی برخوردار خواهید.

برای این که بتوانید مهارت های اجتماعی را به خوبی تقویت کنید باید مهارت هایی مانند فن بیان، هنر خوب گوش دادن و احترام به عقاید دیگران را در خودتان تقویت کنیدو سعی کنید این مهارت ها را به خوبی بیاموزید.

نیمه پر لیوان را ببینید

افرادی که مثبت اندیش هستند زمانی که با مشکلات رو به رو می شوند به نکات مثبت توجه می کنند و با این کار به آینده شان امیدوار می شوند و به خوبی می توانند از پس مشکلات برآیند اما در صورتی که منفی بین باشند به خوبی نخواهند توانست از پس مشکلات برآیند زیرا دیگری امیدی به آینده ندارند و آن ها تنها جنبه های منفی مشکلات و چالش ها را می بینند.

نسبت به مسائل پیرامون هوشیار باشید

افرادی که نسبت به مسائل فکر می کنند و با فکر قبلی عمل می کنند و هوشیار هستند بهتر می توانند شرایط را درک کنند و آگاهانه عمل کنند و آن ها به خوبی از احساسات خود و دیگران آگاه هستند و به درستی می توانند احساسات خودشان را مدیریت کنند این کار باعث می شود تا تاثیرات مثبتی بر روی محیط و اطرافیانشان داشته باشند.

درس گرفتن از هر شکست

افرادی که مهارت تاب آوری بالایی دارند از هر باختی نا امید نمی شوندو از آن درس می گیرند و سریع خودشان را نمی بازند، آن ها تجربه هایشان را از طریق شکست به دست می آورند که بسیار کاربردی و مفید می باشد و به همین خاطر مهارت تاب آوری به تدریج در آن ها افزایش می یابد.

چگونه می توان مهارت تاب آوری را در خود تقویت کرد؟

برای این که بتوانید مهارت تاب آوری را در خودتان تقویت کنید باید به نکاتی توجه داشته باشید و آن ها را رعایت کنید و در ابتدای امر لازم است تا برای زندگی تان معنا و هدفی در نظر بگیرید و توجه داشته باشید که برای چه هدفی تلاش می کنید و اصلا معنای این هدف چیست.

زیرا در این صورت در برابر مشکلات قدرتمند و فوی می شوید و از تلاش کردن دست نخواهید کشید و هم چنین افرادی که در زندگی معنا و هدف دارند برای رسیدن به هدف ها تلاش می کنند و این اهداف زندگی به بازیابی سریع شما در برابر مشکلات کمک می کند.

سخن آخر

در مرحله بعد لازم است تا توانایی و استعداد خودتان را پیدا کنید و سعی کنید آن ها را تقویت کنید و ارتباط خوبی با دیگران داشته باشید تا زمانی که مشکلی برای شما پیش می آید بتوانید از حمایت آن ها برخوردار شوید یکی از مواردی که باید در این شرایط رعایت کنید این است که انعطاف پذیر باشید و خودتان را برای هر تغییری آماده کنید.

زیرا در این حالت با اتفاقات جدید و تازه ای مواجه خواهید شد و این شرایط برای شما سودمند و مفید خواهد بود، اما اگر تعصب زیادی داشته باشید و در برابر تغییرات جبهه بگیرید نخواهید توانست تجربیات جدیدی را کسب کنید و مشکلاتی برای شما به وجود می آید.

افراد برای این که بتوانند مهارت تاب آوری را در خودشان افزایش دهند و آن ها را تقویت کنند باید موارد زیر را رعایت کنند:

  • مثبت نگر بودن
  • پرورش جسم و ذهن
  • ارتقای مهارت حل مسئله
  • شجاعت و اهل عمل بودن
  • تقویت نقاط قوت

در صورتی که بتوانند موارد بیان شده را تقویت کنند به خوبی می توانند از عهده مشکلات بربیایند و زمانی که با مشکلات رو به رو می شوند به خوبی از پس آن ها بر می آیند، شخص می تواند برای تقویت مهارت تاب آوری اش از روانشناس کمک بگیرید.

نویسنده:مرکز مشاوره روانشناسی ازدواج، خانواده و نوروفیدبک



#‌روانشناسی #‌روانشناسی_فردی منبع: مرکز مشاوره

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

اختلال دوقطبی یک اختلال خلقی مزمن است که باعث تغییرات شدید در خلق و خو، سطح انرژی و رفتار می شود. دوره‌های شیدایی و هیپومانیک نشانه اصلی این بیماری هستند و اکثر افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دوره‌های افسردگی نیز دارند. این بیماری با داروها، رواندرمانی، تغییر شیوه زندگی و سایر درمان ها قابل کنترل […]

5 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی مرداد ماه سال ۱۳۹۹ نگاشته‌شد. بهنرین کتاب برای کمک به درمان وسواس فکری عملی...

5 روز پیش

کتاب صوتی پورنوگرافی لذت ممنوعه را می توانید از طریق فروشگاه سایت دکتر سنایی تهیه کنید. همچنین از طریق شماره واتس آپ 00989034733009 نیز می توانید سفارش...

5 روز پیش

کتاب خودیاری برای درمان پانیک کتابی است به زبان ساده درباره حملات پانیک. در این کتاب در ابتدا خواننده با ساختار پانیک و دلایل ایجاد آن آشنا می شود

5 روز پیش

اختلال اضطراب فراگیر (GAD) چیست؟ علائم و نشانه های GAD، درمان اختلال اضطراب فراگیر، دارودرمانی برای اضطراب

5 ماه پیش

خانواده اولین و مهم‌ترین بافت اجتماعی را برای رشد فرد فراهم می‌سازد. روش‌هایی كه والدین در تربیت فرزندان خود به كار می‌گیرند، نقشی اساسی در تأمین سلامت روانی فرزندان آنها خواهد داشت به‌طوریکه اکثر مشکلات رفتاری کودکان منعکس کننده‌ی رفتارهای است.

6 ماه پیش

ترس از مجازات، آبرو و یا مورد بازخواست قرار گرفتن باعث می شود تا کودک و نوجوان از گفتن حقایق سر باز زند و گرایش به دروغگویی در آن ها شدت می یابد.

6 ماه پیش

کتاب صوتی وسواس: کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری- عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی در مردادماه سال ۱۳۹۹ نگاشته شد. این کتاب راهنمایی جامع برای...

5 روز پیش

اضطراب جدایی چیست؟ طبیعی است که فرزند خردسال شما هنگام جدایی از شما احساس اضطراب کند. در اوایل کودکی، گریه کردن، عصبانیت، یا چسبیدن (همه نشانه‌های اضطراب جدایی) واکنش‌های سالم به جدایی و مرحله طبیعی رشد هستند. ممکن است از تولد کودک شروع شود و ممکن است تا سن چهار سالگی دوباره تکرار شود. در […]

5 ماه پیش

بیشتر...