سلامت نیوز |
۲ هفته پیش

آیا نگه داشتن گوشی در جیب خطر دارد سلامت نیوز

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایندیپندنت فارسی، گوشی شما الان کجا است؟ اگر در حال خواندن این متن‌ هستید، احتمالا آن را در دست گرفته‌اید، اما خیلی زود پس از اتمام کارتان، شما هم مانند میلیون‌ها کاربر دیگر آن را در جیبتان می‌گذارید. همه ما معمولا بدون اینکه فکر کنیم، این کار را انجام می‌دهیم، اما باید بدانیم که گوشی‌ها دستگاه‌های پرقدرتی‌اند که مقدار کمی از نوعی انرژی با نام «تشعشع‌های رادیوفرکانس» ساطع می‌کنند.

به گزارش یاهولایف، این نوع تشعشع‌ها آسیب جدی به بدن وارد نمی‌کنند، اما تشعشع به طور کلی می‌تواند برای سلول‌ها و سلامتی مضر باشد. کارشناسان در این زمینه معمولا در دو دسته قرار می‌گیرند. کسانی که معتقدند در مورد استفاده از گوشی جای نگرانی وجود ندارد و آن‌هایی که نگران‌اند. اما بالاخره باید گوشی را جیبمان بگذاریم یا خیر؟

تشعشع‌های تلفن همراه چیست

تلفن‌های همراه به کمک امواج رادیوفرکانس که نوعی تشعشع الکترومغناطیسی است، با برج‌های مخابراتی و همچنین با گوشی‌های دیگر ارتباط برقرار می‌کنند. اما امواج رادیوفرکانس در طیف تابش الکترومغناطیسی کمترین شدت را دارند. با این حال این بدان معنا نیست که کاملا بی‌ضررند.

به گفته انجمنسرطانآمریکا، تشعشعات رادیوفرکانس با شدت بالا می‌تواند گرما تولید کند و باعث افزایش دمای بدن و حتی سوختگی شود.

تشعشع‌های تلفن همراه موجب سرطان می‌شود؟

پرتوهای گوشی علائم تشعشع‌های خطرناک و سرطان‌زا را ندارد. البته برخی تحقیقات از ارتباط احتمالی بین استفاده از تلفن همراه و نرخ بالاتر برخی سرطان‌های مغز خبر می‌دهند اما این تحقیقات ثابت نکرده‌اند که گوشی‌های هوشمند واقعا باعث به‌ وجود آمدن سرطان می‌شوند و نویسندگان درباره اینکه مردم دقیقا چقدر از گوشی استفاده کنند، شک دارند.

با وجود آنکه برخی تحقیقات روی حیوانات نشان داده که سطوح بالای تشعشع‌های تلفن همراه می‌تواند به پوشش رحم، تخمک، فولیکول‌های تخمدان و جنین آسیب برساند و حتی به رشد جنین صدمه بزند، هیچ‌یک از این نتایج در انسان تکرار نشده است.

بنابر پژوهشی ۱۳ ساله که روی مردان بالغ در سوییس انجام شد، استفاده از تلفن همراه ممکن است با غلظت کمتر اسپرم و تعداد کمتر اسپرم مرتبط باشد. به گفته متخصصان، اسپرم‌ها به‌ویژه در برابر تاثیر تشعشع‌های تلفن همراه آسیب‌پذیرند، زیرا بیشترین جذب در بدن در ناحیه اندام‌های تناسلی مردانه و به‌ویژه بیضه‌ها است که چیزی برای محافظت از آن‌ها وجود ندارد.

اگرچه ناباروری مردان در حال افزایش است، هنوز شواهد کافی برای تایید اینکه آیا تشعشع‌های تلفن همراه عاملی در این روند است یا خیر، وجود ندارد.

برخی کارشناسان توصیه می‌کنند برای کاهش خطرات احتمالی، باید گوشی را تا جایی که ممکن است از بدن دور نگه دارید، در حالی که برخی کارشناشان می‌گویند لازم نیست نگران باشید.



#‌اخبار_سلامتی منبع: سلامت نیوز

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

می خواهید بیشتر زندگی کنید؟ یک بررسی جدید نشان می دهد که پله ها را به جای آسانسور انتخاب کنید.

دیروز

استرس عمومی مادر، می‌تواند بر افزایش وزن کودکان و نوجوانان تاثیر بگذارد. به نظر می‌رسد والدینی که استرس بیشتری را گزارش می‌کنند در معرض خطر استفاده از شیوه‌های اجباری و کنترلی مانند فشار برای غذاخوردن، محدودیت و نظارت هستند که کمتر به نشانه‌های گرسنگی و سیری کودکان پاسخ می‌دهند.

4 ساعت پیش

گلبول های قرمز خون مسئول حمل و نقل اکسیژن به سراسر بدن هستند بنابراین حفظ آن در سطوح سالم ضروری است که بدین منظور شما می توانید به سادگی از راه های طبیعی گلبول های قرمز را افزایش دهید.

7 ساعت پیش

در بین مواد غذایی، گزینه‌های سالم و مفیدی وجود دارند که می‌توانند به مبارزه با خطرات بیماری قلبی و سایر بیماری های رایج در بین مردان کمک کنند.

4 ساعت پیش

گریه بعد از رابطه جنسی واکنشی است که برخی افراد، معمولاً بعد از اتمام رابطه جنسی و پس از ارضا شدن، از خود بروز می‌دهند.

دیروز

کویر ریگ جن یکی از صعب‌البورترین مناطق دنیا، در جنوب غربی و غرب دشت کویر واقع شده و سالانه مقصد اکوتوریست‌های بسیاری است.          

دیروز

متخصص زنان، زایمان و نازایی گفت: در سن ۴۰ سالگی میزان تخمک‌ها به ۲۵ هزار تخمک کاهش پیدا می‌کند و در سن نزدیک به یائسگی به هزار تخمک می‌رسد، پیری تولیدمثلی مدت‌ها قبل از اینکه علائم بالینی خودش را نشان دهد آشکار می‌شود، در سن ۴۲ سالگی به حداقل میزان خودش می‌رسد و در سن ۴۲ سالگی میزان باروری به انتها رسیده و یا نزدیک به انتها قرار دارد.

دیروز

ویتامین‌های B ۶ و B ۱۲ برای سلامت قلب و عروق بسیار مهم هستند.

7 ساعت پیش

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با تاکید بر لزوم رعایت اخلاق پزشکی در انجام طرح‌های تحقیقاتی، درباره طرح مطالعاتی «قلیان اکسیژن» گفت: با توجه به اینکه عوارض استفاده از این نوع قلیان نامشخص است، اجرای آزمایشی این طرح نیز در ۱۰ استان کاری اشتباه است.  

دیروز

بیشتر...