حقوق نیوز |
3 سال پیش

پایرومانیا یا اختلال آتش افروزی بازی جنون آمیز با آتش حقوق نیوز

پایرومانیا یا اختلال آتش افروزی | بازی جنون آمیز با آتش

اختلال جنون آتش افروزی

پایرومانیا یا اختلال آتش افروزیاختلال روانی نادری است که در ساده ترین تعریف عبارت است از علاقه به آتش و وسایل مرتبط با آن و روشن کردن عمدی و مکرر آتش در موقعیت های مختلف و خطرناک.

اختلال پایرومانیا یا جنون آتش افروزی یک اختلال پاتولوژیک نادر است که با ایجاد مکرر آتش به صورت عمدی مشخص می شود. افراد مبتلا به اختلال پایرومانیا یا جنون آتش افروزی عمیقا تحت تأثير آتش و وسايل مرتبط با آن قرار می گیرند. آنها ممکن است هنگامی که آتش برافروخته می شود، احساس رضایت، رهایی از تنش یا اضطراب داخلی را حس کنند.

افرادی که مبتلا به جنون آتش افروزی هستند علاقه شدیدی در بر پا کردن مکرر حریق عمدی دارند و احساس رضایت پس از انجام عمل آتش افروزی می‌کنند. این افراد علاقه‌ مندی، شیفتگی و کنجکاوی زیادی نسبت به وسایل آتش نشانی دارند.

پایرومانیا می تواند در نوجوانان و بزرگسالان ایجاد شود و در مردان شایع تر از زنان است، هرچند که در هر دو جنسیت می تواند رخ دهد. این اختلال مخصوصا در افراد دارای معلولیت یادگیری و کسانی که مهارت های اجتماعی زیادی ندارند بسیار رایج است.

افراد مبتلا به اختلال پایرومانیا پیش از آتش افروزی، تنش یا برانگیختگی عاطفی را تجربه می‌کنند. شیفتگی، علاقه مندی، کنجکاوی یا مجذوب شدن به آتش و زمینه موقعیتی آن (وسایل آتش افروزی، کاربرد‌های آتش، پیامد‌های آتش سوزی) وجود داشته و افراد دچار این اختلال به صورت مرتب تماشاگر آتش‌ها در همسایگی خود هستند، ممکن است زنگ هشدار‌ها را به صدا اندازند و از موسسه ها، ابزار و کارکنان مرتبط با آتش لذت ببرند. آن‌ها ممکن است اوقاتی را در مراکز محلی آتش نشانی سپری کنند، برای مرتبط شدن با مراکز آتش نشانی آتش بیفروزند، یا حتی آتش نشان شوند.

این افراد هنگام آتش افروختن، تماشای تاثیرات آن یا مشارکت در عواقب پس از آن، لذت، ارضا یا تسکین را تجربه می‌کنند. این آتش افروزی برای بیان منافع مادی، بیان عقاید اجتماعی سیاسی، پنهان کردن فعالیت مجرمانه، بیان خشم یا کینه توزی، برای بهبود شرایط زندگی فرد، یا در پاسخ به یک هذیان یا توهم انجام نشده و حاصل اختلال در قضاوت (اختلال هوشی رشد) نمی‌باشد.

پایرومانیا یا اختلال آتش افروزی | بازی جنون آمیز با آتش

نشانه های اختلال آتش افروزی یا پایرومانیا

پیش از مرور نشانه های فرد مبتلا به جنون آتش افروزی لازم است متذکر شویم که تشخیص این اختلال را به متخصصین بسپارید و از برچسب زدن به خود یا اطرافیان بپرهیزید.

نشانه ها عبارتند از:

• خلق افسرده، افکارخودکشی، مشکل در روابط

• علاقه و شیفتگی نسبت به آتش و وسایل مربوط به آن

• احساس تنش در فرد قبل از شروع رفتار آتش افروزی

• احساس رضایت و لذت فرد از روشن کردن یا مشاهده آتش

• نبود انگیزه دیگری مثل سنت ملی یا مذهبی، خشم، انتقام، و آسیب

• بیماری دیگری مثل اعتیاد به مواد مخدر، عقب ماندگی ذهنی، وآسیب مغزیباعث این رفتار نباشد. اختلال سلوک،شخصیت ضد اجتماعی، ودوقطبیباید از اختلال آتش افروزی تفکیک شود.

پایرومانیا یا اختلال آتش افروزی | بازی جنون آمیز با آتش

دلایل ایجاد اختلال آتش افروزی

اگرچه علت دقیق آن ناشناخته است ولی اختلال اغلب با ساير شرايط روانپزشکی مانند اختلالات خلقی يامصرف مواد مخدرهمراه است. از آنجا که یک اختلال نادر است، مطالعات بسیاری در مورد ریشه های آن انجام نشده است. برخی از تحقیقات، اختلال پایرومانیا را به اختلالات رفتاری ربط داده است؛ برخی از کارشناسان پیشنهاد کرده اند که بین چنین شرایطی ارتباط ژنتیکی وجود دارد.

فرد مبتلا بهاختلال آتش افروزی، این رفتار را به قصد خرابکاری یا کسب منفعتی انجام نمی دهد بلکه آتش را برای آتش روشن می کند به طوری که از آن لذت می برد و باعث ارضای او می شود. فرد ممکن است هیچ گونه توجهی به خسارات ناشی از عمل خود نداشته باشد و اهمیتی به پیامد آن ندهد.

جنون آتش افروزی ممکن است در واکنش به بحران های گذشته از جمله طلاق والدین،تجاوز جنسی، و یا مرگ عزیز به وجود آید.

جنون آتش افروزی ممکن است با مشاهده رفتار پرخطر والدین در مواجهه با آتش و یا نظارت ضعیف بر رفتار کودک شعله ور شود.

پایرومانیا یا اختلال آتش افروزی | بازی جنون آمیز با آتش

درمان اختلال آتش افروزی یا پایرومانیا

با توجه به مخاطرات جنون آتش افروزی برای فرد مبتلا و اطرافیان، از جمله آسیب جدی جانی و مالی و حتی مرگ، شروع درمان بلافاصله بعد از تشخیص ضروری است. یکی از مؤثرترین روش های درمانیجنون آتش افروزیدرمان شناختی - رفتاری است، لازم است همراه با جلوگیری از عود رفتار انجام پذیرد. ماهیت عودکننده بیماری باعث می شود فرد حتی در طول درمان رفتار آتش افروزی را از خود نشان دهد که با کنترل شدید فرد قابل پیشگیری است.

آموزش مهارت های حل مسأله، مدیریت خشم، و مهارت های ارتباطی به فرد مبتلا به جنون آتش افروزی می تواند در کاهش تکرار نشانه مؤثر واقع شود.

جنون آتش افروزی هر چند در کودکی آغاز می شود اما با افزایش سن بیمار و در بزرگسالی ادامه پیدا می کند و نمی توان به تنبیه یا گذر زمان به عنوان راه حل نگریست.

برای افراد بزرگسال با توجه به عدم آگاهی فرد به شرایط خود، درمان دارویی در کنار روان درمانی می تواند روند درمان را ارتقا بخشد و معمولا همراه با هم تجویز می شوند.



#‌روانشناسی #‌روانشناسان منبع: حقوق نیوز

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

کتاب صوتی پورنوگرافی لذت ممنوعه را می توانید از طریق فروشگاه سایت دکتر سنایی تهیه کنید. همچنین از طریق شماره واتس آپ 00989034733009 نیز می توانید سفارش...

6 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی مرداد ماه سال ۱۳۹۹ نگاشته‌شد. بهنرین کتاب برای کمک به درمان وسواس فکری عملی...

6 ماه پیش

فرزندپروری مبتنی بر ترس می تواند بر رشد، سلامت روان و رابطه شما با فرزند شما تأثیر بگذارد.

6 ماه پیش

اختلال دوقطبی یک اختلال خلقی مزمن است که باعث تغییرات شدید در خلق و خو، سطح انرژی و رفتار می شود. دوره‌های شیدایی و هیپومانیک نشانه اصلی این بیماری هستند و اکثر افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دوره‌های افسردگی نیز دارند. این بیماری با داروها، رواندرمانی، تغییر شیوه زندگی و سایر درمان ها قابل کنترل […]

5 ماه پیش

این یک باور کلیشه ای است که بزرگترین مشکلات در ازدواج حول محور پول و رابطه جنسی می چرخد. اما این ها تنها مشکلاتی نیستند که می توانند یک رابطه طولانی مدت را ایجاد یا از بین ببرند. مجموعه ای از…

6 ماه پیش

اضطراب جدایی چیست؟ طبیعی است که فرزند خردسال شما هنگام جدایی از شما احساس اضطراب کند. در اوایل کودکی، گریه کردن، عصبانیت، یا چسبیدن (همه نشانه‌های اضطراب جدایی) واکنش‌های سالم به جدایی و مرحله طبیعی رشد هستند. ممکن است از تولد کودک شروع شود و ممکن است تا سن چهار سالگی دوباره تکرار شود. در […]

5 ماه پیش

آگورافوبیا یک وضعیت روانشناختی است که باعث ترس بیش از حد از موقعیت های خاص می شود. برخی از افراد حتی ممکن است از ترک خانه خود اجتناب کنند. آگورافوبیا با درمان قابل کنترل است که شامل دارو درمانی، درمان شناختی رفتاری و تغییر سبک زندگی است. هر چه زودتر تشخیص و درمان را دریافت […]

5 ماه پیش

خانواده اولین و مهم‌ترین بافت اجتماعی را برای رشد فرد فراهم می‌سازد. روش‌هایی كه والدین در تربیت فرزندان خود به كار می‌گیرند، نقشی اساسی در تأمین سلامت روانی فرزندان آنها خواهد داشت به‌طوریکه اکثر مشکلات رفتاری کودکان منعکس کننده‌ی رفتارهای است.

6 ماه پیش

دروغ در وافع سخن و مطلبی است که مطابق با واقع و حقیقت نیست یعنی بین آنچه که توسط فرد بیان می شود و آنچه در جهان خارج وجود دارد رابطه ای منطقی و صحیحی وجود ندارد.

6 ماه پیش

بیشتر...