سلامت نیوز | 6 ماه پیش

ورزش، دارویی طبیعی برای تقویت حافظه سلامت نیوز

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،محققان به تازگی دریافتند که فعالیت بدنی می‌تواند تأثیرات شگرفی بر عملکرد حافظه داشته باشد، به ویژه برای افراد میانسال و سالمند. بر اساس این تحقیقات، حتی یک روز پس از انجام تمرینات بدنی متوسط یا شدید، عملکرد افراد در تست‌های حافظه به طور قابل توجهی بهبود می‌یابد.

میکائلا بلومبرگ، محقق ارشد این مطالعه از دانشگاه کالیفرنیا، در این‌باره توضیح داد: "فعالیت‌های بدنی متوسط تا شدید، مانند پیاده‌روی سریع یا بالا رفتن از چند پله، ضربان قلب را افزایش می‌دهند و به همین دلیل تأثیر مثبتی بر مغز دارند. این فعالیت‌ها لزوماً نیازی به ورزش‌های خاص ندارند و هر گونه فعالیتی که موجب تحریک قلب شود، می‌تواند مفید باشد."

بلومبرگ افزود: "یافته‌های ما نشان می‌دهد که فواید ورزش بر حافظه کوتاه‌مدت به اندازه‌ای طولانی است که ممکن است اثرات آن تا روز بعد از انجام ورزش باقی بماند، در حالی که قبلاً تصور می‌شد این تأثیرات فقط برای چند ساعت بعد از ورزش مشاهده می‌شود."

در این مطالعه، ۷۶ نفر از افراد ۵۰ تا ۸۴ ساله به مدت ۸ روز تحت نظر قرار گرفتند و از ردیاب‌های فعالیت برای بررسی زمان نشستن، فعالیت بدنی و میزان خواب استفاده کردند. نتایج نشان داد که شرکت‌کنندگان پس از کاهش زمان نشستن و افزایش فعالیت بدنی، به طور قابل توجهی در آزمون‌های حافظه بهتر عمل کردند.

محققان توضیح دادند که ورزش باعث افزایش جریان خون در مغز و آزادسازی مواد شیمیایی عصبی می‌شود که برای عملکردهای شناختی حیاتی هستند. این تغییرات شیمیایی مغز پس از فعالیت بدنی تا چند ساعت ادامه می‌یابند، اما به نظر می‌رسد که اثرات این تغییرات بیشتر از آنچه که پیش از این تصور می‌شد، دوام داشته باشند.

در این مطالعه، همچنین به نقش کیفیت خواب اشاره شد. محققان دریافتند که خواب کافی به‌ویژه به عملکرد حافظه و سرعت روانی حرکتی افراد کمک می‌کند.

اندرو استپتو، یکی دیگر از محققان این پروژه از دانشگاه کالج لندن، گفت: "این مطالعه شواهد جدیدی را ارائه می‌دهد که نشان می‌دهد تأثیرات فوری ورزش بر حافظه ممکن است تا حد زیادی طولانی‌تر از آنچه که تصور می‌شد، ادامه یابد. همچنین، کیفیت خواب می‌تواند به طور جداگانه بر عملکرد شناختی تأثیرگذار باشد."

این یافته‌ها تأکید می‌کنند که حتی تغییرات کوچک در میزان فعالیت بدنی و خواب می‌تواند تأثیرات قابل توجهی بر سلامت مغز داشته باشد و می‌تواند به بهبود عملکرد حافظه، به‌ویژه در افراد مسن‌تر، کمک کند.



#اخبار_سلامتی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت هشدار داد: استفاده از شیر گاو برای افزایش وزن نوزادان زیر ۶ ماه

1 ماه پیش

ورزش‌های کم‌فشار می‌توانند راهی مؤثر برای کاهش درد مفاصل، تقویت استخوان‌ها و بهبود کیفیت زندگی باشند

1 ماه پیش

در دنیای امروز که سبک زندگی کم‌تحرک رو به افزایش است، نشستن‌های طولانی‌مدت یکی از عوامل اصلی ابتلا ب

1 ماه پیش

پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که با حمایت از میکروبیوم بدن، فواید بسیاری برای سلامتی

1 ماه پیش

تحقیقی جدید نشان می‌دهد که کار کردن طولانی‌مدت نه‌تنها برای سلامت عمومی شما مضر است، بلکه می‌تواند ب

1 ماه پیش

نسل آلفا به‌طور تقریبی بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۴ متولد شده‌اند. این نسل اولین گروهی است که از ابتدا ب

1 ماه پیش

گرمازدگی بیش از آنچه به نظر می‌رسد خطرناک است برای همین موضوع خواندن مطلب زیر را از دست ندهید.

1 ماه پیش

مطالعه‌ای جدید نشان داده است که مصرف رژیم غذایی سرشار از فیبر و کربوهیدرات‌های با کیفیت بالا در میان

1 ماه پیش

چاقی تنها با مصرف حجم بالایی از غذا ایجاد نمی‌شود بلکه برخی عادات در چاقی نقش دارند.

1 ماه پیش

بیشتر...