ورزش، دارویی طبیعی برای تقویت حافظه سلامت نیوز
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،محققان به تازگی دریافتند که فعالیت بدنی میتواند تأثیرات شگرفی بر عملکرد حافظه داشته باشد، به ویژه برای افراد میانسال و سالمند. بر اساس این تحقیقات، حتی یک روز پس از انجام تمرینات بدنی متوسط یا شدید، عملکرد افراد در تستهای حافظه به طور قابل توجهی بهبود مییابد.
میکائلا بلومبرگ، محقق ارشد این مطالعه از دانشگاه کالیفرنیا، در اینباره توضیح داد: "فعالیتهای بدنی متوسط تا شدید، مانند پیادهروی سریع یا بالا رفتن از چند پله، ضربان قلب را افزایش میدهند و به همین دلیل تأثیر مثبتی بر مغز دارند. این فعالیتها لزوماً نیازی به ورزشهای خاص ندارند و هر گونه فعالیتی که موجب تحریک قلب شود، میتواند مفید باشد."
بلومبرگ افزود: "یافتههای ما نشان میدهد که فواید ورزش بر حافظه کوتاهمدت به اندازهای طولانی است که ممکن است اثرات آن تا روز بعد از انجام ورزش باقی بماند، در حالی که قبلاً تصور میشد این تأثیرات فقط برای چند ساعت بعد از ورزش مشاهده میشود."
در این مطالعه، ۷۶ نفر از افراد ۵۰ تا ۸۴ ساله به مدت ۸ روز تحت نظر قرار گرفتند و از ردیابهای فعالیت برای بررسی زمان نشستن، فعالیت بدنی و میزان خواب استفاده کردند. نتایج نشان داد که شرکتکنندگان پس از کاهش زمان نشستن و افزایش فعالیت بدنی، به طور قابل توجهی در آزمونهای حافظه بهتر عمل کردند.
محققان توضیح دادند که ورزش باعث افزایش جریان خون در مغز و آزادسازی مواد شیمیایی عصبی میشود که برای عملکردهای شناختی حیاتی هستند. این تغییرات شیمیایی مغز پس از فعالیت بدنی تا چند ساعت ادامه مییابند، اما به نظر میرسد که اثرات این تغییرات بیشتر از آنچه که پیش از این تصور میشد، دوام داشته باشند.
در این مطالعه، همچنین به نقش کیفیت خواب اشاره شد. محققان دریافتند که خواب کافی بهویژه به عملکرد حافظه و سرعت روانی حرکتی افراد کمک میکند.
اندرو استپتو، یکی دیگر از محققان این پروژه از دانشگاه کالج لندن، گفت: "این مطالعه شواهد جدیدی را ارائه میدهد که نشان میدهد تأثیرات فوری ورزش بر حافظه ممکن است تا حد زیادی طولانیتر از آنچه که تصور میشد، ادامه یابد. همچنین، کیفیت خواب میتواند به طور جداگانه بر عملکرد شناختی تأثیرگذار باشد."
این یافتهها تأکید میکنند که حتی تغییرات کوچک در میزان فعالیت بدنی و خواب میتواند تأثیرات قابل توجهی بر سلامت مغز داشته باشد و میتواند به بهبود عملکرد حافظه، بهویژه در افراد مسنتر، کمک کند.
#اخبار_سلامتی
بیشتر...
تبلیغات
کودکان دارای اختلال یادگیری ممکن است در ابراز احساسات، آرامکردن خود و درک رفتارهای غیرکلامی دیگران دچار مشکل باشند. بنابراین آموزش مهارتهای اجتماعی و عاطفی در کودکان مبتلا به اختلالات یادگیری از اهمیت زیادی برخوردار است.
پیرترین فرد جهان در 116 سالگی درگذشت. اما راز طول عمر این زن 116 ساله چه بود؟
تغذیه خوب و خواب با کیفیت در تمامی دوران زندگی برای کسب موفقیت نقش اساسی دارد . درنتیجه یکی از فاکتورهای مهم موفقیت در امتحانات هم به شمار میآید.
کودکان برای رشد سالم به ویتامینها و مواد معدنی مختلف نیاز دارند، اما کمبود این مواد مغذی میتواند تاثیرات جدی بر سلامت و رشد آنها داشته باشد. به گفته یک متخصص سلامت کودکان، در کودکان زیر دو سال، کمبود ویتامینها و مواد معدنی مانند ویتامین آ، د، آهن و روی به طور شایعی مشاهده میشود که تأثیرات زیادی بر رشد و تکامل سیستم عصبی آنها دارد.
کودکان امروز با مسائل غیرواقعی دست و پنجه نرم میکنند و دلیلش هم زندگی مدرن، آمیخته با فضای دیجیتال و مجازی است.
آمادگی جسمانی ارتباط نزدیکی با طول عمر افراد دارد. این موضوع با انجام روش سادهای تشخیص داده میشود.
یک متخصص علوم تغذیه میگوید: «کاهش وزن و حفظ تناسب اندام همیشه یک چالش است. به خصوص در فصل زمستان. یکی از دلایل اصلی دشوارتر شدن کاهش وزن در زمستان، کاهش سطح فعالیت بدنی است.
در تازهترین تحقیقات علمی، متخصصان هشدار دادهاند که مصرف مکملهای ویتامین D، برخلاف تصور عموم، هیچ تأثیری در جلوگیری از افتادن یا شکستگی استخوان در افراد مسن ندارد. این نتیجهگیری جدید پس از بررسیهای گسترده در مورد اثرات ویتامین D در کاهش آسیبهای ناشی از زمین خوردن به دست آمده است.
یک متخصص مغزو اعصاب میگوید: در کودکان که هنوز ساختار و انحنای گردن به درستی تشکیل نشده و عضلات و تغذیه نامناسب دارند، استفاده از تبلت و موبایل به مدت طولانی، همراه با خمکردن گردن، اثرات بسیار زیانباری بر ستون فقرات آنها خواهد داشت.
بیشتر...