ورزش، دارویی طبیعی برای تقویت حافظه سلامت نیوز
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،محققان به تازگی دریافتند که فعالیت بدنی میتواند تأثیرات شگرفی بر عملکرد حافظه داشته باشد، به ویژه برای افراد میانسال و سالمند. بر اساس این تحقیقات، حتی یک روز پس از انجام تمرینات بدنی متوسط یا شدید، عملکرد افراد در تستهای حافظه به طور قابل توجهی بهبود مییابد.
میکائلا بلومبرگ، محقق ارشد این مطالعه از دانشگاه کالیفرنیا، در اینباره توضیح داد: "فعالیتهای بدنی متوسط تا شدید، مانند پیادهروی سریع یا بالا رفتن از چند پله، ضربان قلب را افزایش میدهند و به همین دلیل تأثیر مثبتی بر مغز دارند. این فعالیتها لزوماً نیازی به ورزشهای خاص ندارند و هر گونه فعالیتی که موجب تحریک قلب شود، میتواند مفید باشد."
بلومبرگ افزود: "یافتههای ما نشان میدهد که فواید ورزش بر حافظه کوتاهمدت به اندازهای طولانی است که ممکن است اثرات آن تا روز بعد از انجام ورزش باقی بماند، در حالی که قبلاً تصور میشد این تأثیرات فقط برای چند ساعت بعد از ورزش مشاهده میشود."
در این مطالعه، ۷۶ نفر از افراد ۵۰ تا ۸۴ ساله به مدت ۸ روز تحت نظر قرار گرفتند و از ردیابهای فعالیت برای بررسی زمان نشستن، فعالیت بدنی و میزان خواب استفاده کردند. نتایج نشان داد که شرکتکنندگان پس از کاهش زمان نشستن و افزایش فعالیت بدنی، به طور قابل توجهی در آزمونهای حافظه بهتر عمل کردند.
محققان توضیح دادند که ورزش باعث افزایش جریان خون در مغز و آزادسازی مواد شیمیایی عصبی میشود که برای عملکردهای شناختی حیاتی هستند. این تغییرات شیمیایی مغز پس از فعالیت بدنی تا چند ساعت ادامه مییابند، اما به نظر میرسد که اثرات این تغییرات بیشتر از آنچه که پیش از این تصور میشد، دوام داشته باشند.
در این مطالعه، همچنین به نقش کیفیت خواب اشاره شد. محققان دریافتند که خواب کافی بهویژه به عملکرد حافظه و سرعت روانی حرکتی افراد کمک میکند.
اندرو استپتو، یکی دیگر از محققان این پروژه از دانشگاه کالج لندن، گفت: "این مطالعه شواهد جدیدی را ارائه میدهد که نشان میدهد تأثیرات فوری ورزش بر حافظه ممکن است تا حد زیادی طولانیتر از آنچه که تصور میشد، ادامه یابد. همچنین، کیفیت خواب میتواند به طور جداگانه بر عملکرد شناختی تأثیرگذار باشد."
این یافتهها تأکید میکنند که حتی تغییرات کوچک در میزان فعالیت بدنی و خواب میتواند تأثیرات قابل توجهی بر سلامت مغز داشته باشد و میتواند به بهبود عملکرد حافظه، بهویژه در افراد مسنتر، کمک کند.
#اخبار_سلامتی
بیشتر...
تبلیغات
جاهای دیدنی فتحیه برای دوستداران طبیعت و تاریخ بهشتی زیبا روی کره زمین است. این شهر پرقصهوماجرا در دل کوچههای خود سازههایی عجیبوغریب دارد که با دیدن آنها به دوران قرونوسطی سفر خواهید کرد. طبیعت این شهر نیز دستکمی از تابلوهای نقاشی هنرمندان بزرگ جهان ندارد. از زیبایی سواحل لاجوردی و بازارهای سنتی آن هم هرچه برایتان بگوییم، کم گفتهایم. در یک کلام فتحیه مقصدی محبوب برای تمام کسانی است که سفر را لازمه زندگی میدانند.
در دنیای شلوغ و پرمشغله امروز، بسیاری از افراد برای انجام فعالیتهای بدنی وقت کافی ندارند. با این حال، فواید ورزش برای سلامتی جسمی و روانی غیرقابل انکار است. از کاهش استرس و افزایش انرژی گرفته تا تقویت سیستم قلبی و عروقی، ورزش منظم نقشی حیاتی در بهبود کیفیت زندگی ایفا میکند. اگر وقت کافی برای ورزشهای طولانی ندارید، نگران نباشید! با تقسیم زمان ورزش به بخشهای کوچکتر، همچنان میتوانید از فواید آن بهرهمند شوید.
پیشگیری از ابتلا به بیماریهای جنسی و درعین حال افزایش لذت از جمله جنبههای مهم زندگی زناشویی است. استفاده از کاندوم نقشی حیاتی در این زمینه ایفا میکند؛ اما برای داشتن چنین تجربهای، باید کاندوم با میزان محافظت مطلوب و باکیفیتی را انتخاب کنید.
این روزها با دیدن تصاویر حیوانات وحشی در خانهها تعجب نمیکنیم از ببر گرفته تا شیر و مار بعنوان حیوان خانگی نگهداری میشوند و صاحبان آنها با لبخندی غرور آمیز با پست و استوری این حیوانات را ب نمایش میگذارند! و این پرسش پیش میآید که کجاست قانون حمایت از حیوانات؟
این سوال که آیا سایز آلت تناسلی برای زوجها اهمیت دارد یا خیر، سؤالی است که در طول تاریخ وجود داشته است، سوالی که اغلب توسط افسانه های فرهنگی و انتظارات اجتماعی مبهم تر شده است.
اوتیسم یکی از اختلالات عصبی-رفتاری پیچیده است که به دلیل ماهیت نهفته و پیچیدگیهای درمانی، هنوز در جامعه ما بهطور کامل شناخته نشده است. این بیماری که اخیراً روند افزایشی در دنیا و ایران داشته، نیازمند آگاهسازی بیشتر مردم و حمایتهای مسئولان است تا خانوادهها بتوانند در مراحل اولیه تشخیص و درمان آن اقدامات موثری انجام دهند.
مطالعات نشان میدهد که ترتیب تولید در برخی ویژگیهای شخصیتی فرزندان نقش دارد
تغییرات خلقی یکی از شایعترین و آزاردهندهترین علائم PMS است که میتواند تأثیر قابل توجهی بر کیفیت زندگی، روابط بین فردی و عملکرد روزمره داشته باشد.
وظیفه کلیهها در بدن دفع مواد زائد از خون، تصفیه آب و تولید هورمون است.
بیشتر...