روانکاو خوب حرفه ای روانکاوی آنلاین، حضوری، تلفنی

روانکاو

بهترین روانکاو

آیا می دانید که روانکاور کیست و چه وظایفی دارد؟ بسیاری از مردم تفاوت میان روانکاو و روانشناس را نمی دانند و از شرح وظایف آن ها اطلاعات درستی ندارند. امروزه برخی افراد با دانش و مهارت خود در حیطه روانکاوی فعالیت می کنند اما برخی دیگر بدون دارا بودن تخصص و دانش خود را روانکاو معرفی می نمایند. ابتدا باید این نکته را ذکر کنیم که علم روان شناسی بسیار گسترده است و در نتیجه شاخه های متعددی دارد. یکی از این شاخه ها روانکاو است. در ادامه قصد داریم این حرفه را به طور کامل و تخصصی بررسی کرده و همچنین به معرفی بهترین روانکاو خوب در تهران و روانکاو آنلاین و تلفنی بپردازیم پس این مقاله را از دست ندهید.

پدر روانکاوی نوین زیگموند فروید است که بنیان روانکاوی را در سال 1890 بنا کرد. اقدامات فروید در درمان بیماران دچار حملات هیستریک و اختلالات روانی مختلف به معرفی شاخه جدیدی از روان شناسی یعنی روانکاوی ختم شد. درمانی که او برای بیماران دچار اختلالات هیستریک استفاده می کرد هیپنوتیزم بود. البته فروید در این راه با مخالفت های زیادی رو به رو شد اما در نهایت توانست دیدگاه جدیدی به نام روانکاوی را به جهانیان معرفی کرده و در این راه شاگردان زیادی را نیز تربیت کند. ادامه این روند باعث شد تا وی نظریه های گوناگونی درباره ی خودآگاه و ناخودآگاه انسان بیان کند.

حال به یک سوال مهم و اساسی مطرح می شود و آن هم این است که روانکاو کیست و روانکاوی به چه معناست؟ در روانکاوی، روانشناس از طریق بررسی و تجزیه و تحلیل ناخودآگاه انسان به نتایجی همچون الگوی رفتار انسان و فرآیند های ذهنی و روانی او دست پیدا می کند.

همان گونه که ذکر شد، روانکاوی را می توان یکی از شاخه های علم گسترده روان شناسی دانست و همچنین آن را یک شاخه کاملا علمی و تخصصی به حساب آورد. کار اصلی روانکاو بررسی قسمت ناخودآگاه ذهن انسان است و برای دستیابی به آن از تکنیک ها و روش های مختلفی استفاده می نماید. از آنجایی که این علم زیر مجموعه روان شناسی است پس می توان فرد درمانگر را یک روان شناس به حساب آورد.

فردی که در این حرفه فعالیت دارد هم دارای مدرک روان شناسی است و هم دوره های تخصصی مربوط به روانکاوی را در دانشکده ها و مراکز معتبر گذرانده است. مدت زمان تحصیل در این رشته حداقل 4 سال است و دوره های تخصصی بنا به طول مدت به آن افزوده خواهد شد.

در این بخش قصد داریم تا وظایف روانکاو را با یکدیگر بررسی کنیم. در ابتدا ممکن است تصویری که به ذهن شما خطور کند همان کاناپه معروفی باشد که روی آن دراز می کشید و به گفت و گو می پردازید. اما موضوع به این سادگی ها هم نیست و در واقع تنها به شنیدن و گفت و گو ختم نمی شود. ریشه یابی مشکلات فرد یکی از وظایف تخصصی او است و این کار را حتی ریز بینانه تر از یک روان شناس انجام می دهد. او سعی می کند با اطلاعاتی که از سوی مددجو دریافت کرده است به ناخودآگاه ذهن او نفوذ کند. با این کار می تواند اختلالات روانی که ریشه در قسمت ناخودآگاه فرد دارند را شناسایی کرده و اقدامات درمانی مربوط به آن ها را انجام دهد. در واقع روانکاو از تکنیک های تخصصی فروید برای ریشه یابی مشکلات روانی کمک می گیرد.

در قسمت های قبلی ذکر شد که روانکاو را می تواند به عنوان یک روان شناس نیز دانست، اما به راستی چه تفاوت هایی میان آن دو وجود دارد؟ تنها یک تفاوت اساسی میان آن ها وجود دارد و آن هم دیدگاه و اقدامات آن ها در ریشه یابی اختلالات روانی است که در این زمینه روانکاو بسیار تخصصی تر عمل می کند. با استناد به این موضوع می توان دریافت که تعداد جلسات روانکاوی در مقایسه با روان شناس به مراتب بیشتر است. اگر فردی سال های زیادی است که درگیر اختلالاتی همچون اختلالات شخصیت و سایر اختلالات روانی است توصیه می شود که به روانکاو مراجعه کند.

برخی افراد تصور می کنند که با گذر زمان علم روانکاوی دیگر کارآیی سابق خود را ندارد اما این موضوع کاملا صحیح نیست. لازم به ذکر است این حرفه رویکرد های متفاوتی دارد که برخی از آن ها با گذر زمان از مد می افتند پس نمی توان به طور قطع گفت که این علم دیگر کارآیی ندارد. در دنیای امروزی هنوز هم نیاز به روانکاو احساس می شود و کارآمدی آن با سایر روش های درمانی روان شناسی برابر است.

روانکاو

تکنیک های روانکاوی هر کدام به نوعی مشکلات ریشه دار در ناخودآگاه ما را درمان می کنند. هر کدام از این تکنیک ها به نوعی به بخش های عمیق انسان سفر می کنند و افکاری را که مدت هاست در بخش عمیقی از ذهن مدفون شده اند شناسایی می کنند. به طور کلی تکنیک های مورد استفاده در این حرفه را می توان به 5 دسته اصلی تقسیم کرد که هر کدام به نوعی در ریشه یابی و درمان اختلال مورد نظر کمک می کنند. تکنیک های مذکور شامل موارد زیر است:

  • تفسیر: در این مرحله تمامی گفته ها و نظرات شخص نسبت به خود و اطرافیان مورد بررسی قرار می گیرد. تفسیر در واقع مرحله اصلی و ابتدایی در تکنیک های روانکاوی به شمار می رود.
  • تحلیل(تحلیل رویا): از دیدگاه فروید تنها راه اصلی نفوذ به ناهوشیار فرد تجزیه و تحلیل رویا ها است. زیرا تنها در هنگام خواب است که احساسات و افکار فرد به سطح هوشیار منتقل می شوند. البته این به آن معنا نیست که افکار منتقل شده به سطح هوشیار معنا دار و واضح هستند بلکه نیاز به تحلیل دارند و روانکاو از این طریق می تواند آن ها را به خوبی تحلیل کند.
  • تداعی آزاد: تداعی آزاد یکی از تکنیک هایی است که فروید برای دسترسی به ناخودآگاه فرد استفاده می کرده است. در این تکنیک به فرد اجازه داده می شود تا درباره ی هر چیزی که به ذهنش می رسد آزادانه صحبت کند. این تکنیک در مواقعی به کار برده می شود که هیپنوتیزم دیگر کارآمد نباشد.
  • مقاومت: در صورتیکه بیمار در هنگام صحبت درباره ی موضوعی از خود مقاومت نشان دهد، روانکاو لازم است که دلیل این مقاومت را شناسایی کند. همان گونه که می دانید دلیل این مقاومت ها به مکانیزم های دفاعی مرتبط است و با شناسایی آن ها این مکانیزم ها به تدریج تضعیف می شوند. به همین ترتیب روند درمان مراجعه کننده یا همان مددجو کاهش چشمگیری پیدا می کند.
  • انتقال: در انتقال مددجو احساسات و افکاری که در دوران کودکی نسبت به نزدیکان خود مانند پدر یا مادر یا خواهر و برادر داشته است به روانکاو منتقل می کند، البته لازم به ذکر است که این دسته از واکنش ها عموما واقعی نمی باشند.
این مقاله هم بخوانیداختلالات حافظه [ راه های درمان انواع اختلالات حافظه + علل ]

حتما تا به حال شنیده اید که برخی مشکلات ریشه در دوران کودکی دارند. در روانکاوی نیز اساس مشکلات فعلا به تجربیات تلخ و مشکلات کودکی باز می گردد. برخی اوقات ممکن است با مشکلاتی مواجه شوید که توانایی حل و مدیریت آن ها را نداشته باشید. روانکاو عقیده دارد که این مشکلات تا حدود زیادی به دوران کودکی باز می گردد. درگیری زیادی با این مشکلات موجب پریشانی و ناراحتی بیش از حد فرد می شود که منجر به بروز یکسری مکانیزم های دفاعی خواهد شد. حال سوال این است که مکانیزم های دفاعی موجب حل مشکلات می شود؟ پاسخ این سوال منفی است، در واقع مکانیزم دفاعی مشکل را حل نمی کند بلکه صورت مسئله را در ناخودآگاه فرد پاک می کند. در واقع هنگامی که شما با یک مشکل جدی که در کودکی ریشه دارد مواجه می شوید، به جای حل آن این اضطراب را به ناخودآگاه خود منتقل می کنید. ناهوشیار ذهن شما شامل تمامی احساسات شامل ناراحتی، اضطراب، اندوه، خوشحالی، استرس و … است که همگی سرکوب شده و در این بخش مدفون شده اند.

اگر به دنبال روانکاو خوب در تهران هستید لازم است که حتما نکاتی را در این باره رعایت کنید. روانکاو حرفه ای باید رضایت بالای مراجعه کنندگان را داشته باشد و همچنین لازم است که مدارک و دوره های تخصصی مربوط به روانکاوی را گذرانده باشد زیرا برخی بدون داشتن مدارک مرتبط اقدام به فعالیت می نمایند که مورد تایید نیستند. روانکاو در تهران می تواند هم به صورت حضوری و هم غیر حضوری مشاوره های لازم را ارائه دهد. البته امروزه به دلیل محدودیت هایی که در مراجعه حضوری وجود دارد بسیاری از افراد با روانکاو آنلاین یا روانکاو تلفنی صحبت و مشورت می کنند. این کار چند مزیت مهم به همراه دارد که از جمله آن می توان به صرفه جویی قابل توجه در وقت و هزینه اشاره کرد. شما نیز می تواند به آسانی و بدون مشاوره حضوری از خدمات مشاوره کلینیک تخصصی روان آرام استفاده نمایید. تعداد جلسات مورد نیاز بنا به نظر متخصص مربوطه متغیر است.

آیا روانکاو همان روان شناس است؟

روانکاوی یکی از شاخه های روان شناسی است پی در واقع روانکاو همان روان شناس است.

تفاوت روانکاوی با روان شناسی در چیست؟

در شاخه روانکاو ریشه مشکلات نسبت به علم روان شناسی بهتر و دقیق تر شناسایی می شود.

روانکاو باید چه دوره هایی را بگذراند؟

روانکاو لازم است که حداقل به مدت 4 سال دروس مربوط به رشته روانشناسی را گذرانده و سپس در دوره های تخصصی روانکاوی نیز شرکت کند.

اولین نفری باشید که امتیاز می دهید


#‌افسردگی #‌روانشناسی منبع: روانشناسی روان آرام

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

اختلال دوقطبی یک اختلال خلقی مزمن است که باعث تغییرات شدید در خلق و خو، سطح انرژی و رفتار می شود. دوره‌های شیدایی و هیپومانیک نشانه اصلی این بیماری هستند و اکثر افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دوره‌های افسردگی نیز دارند. این بیماری با داروها، رواندرمانی، تغییر شیوه زندگی و سایر درمان ها قابل کنترل […]

5 ماه پیش

آگورافوبیا یک وضعیت روانشناختی است که باعث ترس بیش از حد از موقعیت های خاص می شود. برخی از افراد حتی ممکن است از ترک خانه خود اجتناب کنند. آگورافوبیا با درمان قابل کنترل است که شامل دارو درمانی، درمان شناختی رفتاری و تغییر سبک زندگی است. هر چه زودتر تشخیص و درمان را دریافت […]

4 ماه پیش

دروغ در وافع سخن و مطلبی است که مطابق با واقع و حقیقت نیست یعنی بین آنچه که توسط فرد بیان می شود و آنچه در جهان خارج وجود دارد رابطه ای منطقی و صحیحی وجود ندارد.

5 ماه پیش

اضطراب جدایی چیست؟ طبیعی است که فرزند خردسال شما هنگام جدایی از شما احساس اضطراب کند. در اوایل کودکی، گریه کردن، عصبانیت، یا چسبیدن (همه نشانه‌های اضطراب جدایی) واکنش‌های سالم به جدایی و مرحله طبیعی رشد هستند. ممکن است از تولد کودک شروع شود و ممکن است تا سن چهار سالگی دوباره تکرار شود. در […]

5 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی مرداد ماه سال ۱۳۹۹ نگاشته‌شد. بهنرین کتاب برای کمک به درمان وسواس فکری عملی...

5 ماه پیش

کتاب صوتی پورنوگرافی لذت ممنوعه را می توانید از طریق فروشگاه سایت دکتر سنایی تهیه کنید. همچنین از طریق شماره واتس آپ 00989034733009 نیز می توانید سفارش...

5 ماه پیش

فرزندپروری مبتنی بر ترس می تواند بر رشد، سلامت روان و رابطه شما با فرزند شما تأثیر بگذارد.

5 ماه پیش

این یک باور کلیشه ای است که بزرگترین مشکلات در ازدواج حول محور پول و رابطه جنسی می چرخد. اما این ها تنها مشکلاتی نیستند که می توانند یک رابطه طولانی مدت را ایجاد یا از بین ببرند. مجموعه ای از…

5 ماه پیش

اختلال اضطراب فراگیر (GAD) چیست؟ علائم و نشانه های GAD، درمان اختلال اضطراب فراگیر، دارودرمانی برای اضطراب

4 ماه پیش

بیشتر...