حقوق نیوز |
1 سال پیش

چگونه روانشناسان سرسختی روانی را تعریف می کنند حقوق نیوز

چگونه روانشناسان سرسختی روانی را تعریف می کنند؟

استقامت. عزم راسخ. نیروی اراده و شکیبایی. آیا به نظر شما راه کاری بهتر از این موارد هم برای مقابله با چالش های زندگی وجود دارد؟ برای بالا کشیدن خود و انجام بسیاری از کارها که به اندازه ی ضربه زدن به یک دیوار آجری دشوار هستند هیچ راهی بهتر از این موارد وجود ندارد.

سرسختی روانی اصطلاحی است که در روانشناسی مورد استفاده قرار می گیرد و به انعطاف پذیری و قدرتی اشاره دارد که مردم از طریق مبارزات و موفقیت به دست می آورند.

این سرسختی روانی است که باعث می شود برخی از ستاره های ورزشی جهان با وجود خستگی، شکست ها و مصدومیت باز هم موفق شوند و بتوانند به پیروزی دست یابند.

این همان مفهومی است که سبب می شود مبارزان و جنگجویان از آخرین توان خود برای غلبه بر رقیب استفاده کنند و با نهایت قوای بدنی خود حتی با وجود خستگی و ضعف تلاش نمایند. بنابراین سوالی که پیش می آید این است که چه چیزی می تواند سرسختی روانی را در شما پرورش دهد به طوری که نه تنها در تمرینات سخن بلکه در زندگی روزمره تان که خود نوعی عرصه ی پیکار روزانه است موفق باشید.

اجزای حیاتی سرسختی روانی

سرسختی روانی همان چیزی است که به ورزشکاران بزرگ کمک می کنند تا رقابت خود را با سر بلندی به پایان برسانند و از سایر ورزشکاران متمایز شوند.

برای پرورش این ویژگی ها ابتدا ضروری است که بدانیم دقیقا چه چیزی باعث می شود که این افراد دارای چنین ذهن قوی و استحکام روانی بالایی باشند.

در حالی که این مفهوم از زمینه آموزش ورزشی نشات گرفته و به توانایی ورزشکاران برای حفظ قدرت، اعتماد به نفس و مقاومت باز می گردد اما در حال حاضر توانسته به طور گسترده ای برای ایجاد ویژگی های ذهنی که به مردم اجازه می دهد مشکلات زندگی خود را حل کنند به کار گرفته شود.

اما سوال این است که چگونه روانشناسان سرسختی روانی را تعریف می کنند؟

در بین محققان بحث های زیادی در مورد چگونگی تعریف این مفهوم وجود دارد و علاوه بر این، نحوه ی اعمال و گنجاندن آن در زندگی روزمره نیز خود مبحثی دیگر را به وجود آورده است. به عنوان مثال، بعضی از کارشناسان معتقدند که سرسختی روانی باید به طور گسترده ای در حوزه ورزش محدود شود، در حالی که برخی دیگر معتقدند که این مفهوم، مفهومی عمومی است که بر بسیاری از مناطق دیگر زندگی ورزشکار نیز تاثیر می گذارد و لذا باید بدان بال و پر بیشتری داده شود.

محققان پیتر کلو و داگ استریچارچیک در کتاب توسعه تضادهای روحی سرسختی روانی را به عنوان مفهومی تعریف می کنند که یه افراد می آموزد که چگونه با چالش ها، فشارهای نامطلوب و مشکلات زندگی خود مواجه شوند و هرگز دچار خستگی و افسردگی نشوند.

کلو و همکارانش این مفهوم را شبیه به یک ویژگی شخصیتی متشکل از چهار مؤلفه ی اساسی می دانند:

  • چالش: چالش ها را به عنوان فرصت ها و نه به جای موانع مشاهده کنید.
  • کنترل: اعتقاد داشته باشید که شما تنها فردی هستید که می توانید زندگی و سرنوشت خود را کنترل کنید.
  • تعهد: داشتن توانایی انجام وظایف و به پایان رساندن آن ها
  • اعتماد به نفس: داشتن اعتماد به نفس قوی و یقین از این امر که بالاخره موفق خواهید شد.

علاوه بر این این محققان بیان می کنند که از نظر بسیاری، مفهوم سرسختی روانی یک مفهوم فراگیر است و این مفهوم نباید به حوزه ی ورزش محدود شود.

ورزشکاران نخبه ممکن است نوعی سرسختی روانی را در خود پرورش دهند که باعث موفقیتشان در عرصه‌ی ورزشی می شود، اما آن ها باید بدانند که از مهارت های مشابهی نیز می توانند در بسیاری از زمینه های زندگی روزمره استفاده کنند.

بنابراین، سوال این است که سرسختی روانی محصول طبیعت است یا قابل اکتساب و آموزش می باشد؟ شواهد موجود نشان می دهند که یک پیوند ژنتیکی قوی در این خصوص وجود دارد.

محققان معتقدند که به نظر می رسد برخی از افراد به طور کاملا طبیعی دارای این قدرت هستند اما در عین حال فراموش نکنید که سر سختی روانی مهارتی است که می تواند آموخته و تقویت شود.

تمرینات ورزشی قطعا به اتخاذ این توانایی و استفاده از آن کمک می کنند. چه چیز دیگری می تواند بهتر از ورزش به شما برای بهبود کیفیت سر سختی روانیتان کمک کند؟

باور توانایی هایتان برای دستیابی به اهداف خود

در مطالعه‌ی سال 2002 بر روی ده نفر از برترین ورزشکاران جهان، مشخص گردید که یکی از عواملی که این ورزشکاران را به موفق ترین ورزشکاران رشته ی خود تبدیل نموده، اعتماد به نفس راسخ است. مردمی که از سرسختی روانی برخوردار هستند فقط فکر نمی کنند که ممکن است موفق شوند، آن ها می دانند که می توانند موفق گردند.

در حالی که بسیاری از تحقیقات در مورد سرسختی روانی به طور مستقیم به دنیای ورزش و تفریح ​​مربوط می شود، می توانید برخی از این اصول را در سایر حوزه های زندگی خود نیز به کار گیرید.

آیا شما در تلاشید تا وزن اضافی خود را از دست بدهید، یک عادت بد را کنار بگذارید، در دوی ماراتن پیروز شوید یا در حرفه خود پیشرفت کنید، اعتماد به نفس و برخورداری از سرسختی روانی کلید موفقیت شماست. هرگز جملات منفی را با خود تکرار نکنید و به جای آن، به خود انرژی مثبت بدهید و سخنان دلگرم کننده بگویید.

به جای پاداش های خارجی بر انگیزه های درونی تمرکز نمایید.

ورزشکاران برجسته جهان، برای این که تحسین شده و یا پول و پاداش دریافت کنند (هرچند این چیزها بدون شک خوب هستند) خواستار پیروزی و موفقیت نیستند در عوض، آن ها به طور ذاتی به گونه ای تربیت شده اند که به دنبال پیروزی و موفقیت می باشند.

انگیزه های ذاتی آنهایی هستند که از درون فرد به وجود می آیند و سبب می شوند که آن ها کارها را برای رضایت خاطر خودشان انجام دهند. این انگیزه های درونی مردم را به سوی انجام کارهای بهتر، کار شدیدتر، استقامت بیشتر و دستیابی به موفقیت تشویق می کنند.

مردم دارای سرسختی روانی بر روی پاداش هایی که ممکن است در پایان یک چالش در انتظار آنها باشد، تمرکز نمی کنند. در عوض، آن ها به این دلیل بر چالش هایشان غلبه می کنند که این امر سبب رضایت خاطرشان می شود.

اجازه ندهید شکست ها شما را پایین بکشند.

ورزشکاران دارای سرسختی روانی در زمان مواجهه با سختی ها تمایل به عقب نشینی ندارند. آنها چه در عرصه ی ورزشی و چه در زندگی روزمره پا پس نمی کشند. بنابراین شما هم به جای اینکه دلسرد شوید، عزم خود را جزم کنید تا با غلبه بر سختی ها به موفقیت دست یابید.

در یکی از مطالعهات انجام شده بر روی ورزشکاران نخبه، بسیاری از شرکت کنندگان بیان کردند که سرسختی روانی، اغلب باعث می شود که تجربیات منفی آن ها از بین برود.

در مواجهه با دشواری های موجود در عرصه ی ورزش و زندگی شخصی، این ورزشکاران برتر به دنبال راه های جدیدی برای مدیریت استرس و کسب موفقیت خواهند بود.

خودتان را هدایت کنید

مردمی که از لحاظ ذهنی سرسخت هستند اجازه نمی دهند که زندگی برایشان تصمیم بگیرد بلکه راهشان را خودشان تعیین می کنند.

با تعیین اهداف و سپس به خرج دادن ابتکار عمل لازم برای دنبال کردن و دستیابی به اهداف، افراد دارای سرسختی روانی می توانند چیزهایی را که می خواهند از زندگی به دست آورند و هر چقدر هم که دشوار باشد این کار را انجام دهند.

هنگامی که آنچه باعث ایجاد این سرسختی روانی در آن ها شده مورد بررسی قرار گرفت، ژیمناست های نخبه به اهداف خود به عنوان یکی از قوی ترین محرک ها اشاره کردند: در واقع رسیدن به اهداف و تفکر در مورد چگونگی دستیابی به آن ها باعث شده که این ژیمناست ها به بالاترین سطح از توانایی های ذهنی خود دست یابند.

در حالی که سایر افراد ممکن است تصور کنند این افراد به راحتی به چنین موفقیت هایی دست یافته اند، باید بدانیم که آن ها به راحتی این کار را انجام نداده و در این راه تلاش های زیادی نموده اند. برای ورزشکاران، رژیم های تمرینی و رقابت در مسابقات ورزشی راه موفقیتشان را تشکیل می دهد.

در زندگی روزمره، باید هر روز به دنبال دستیابی به اهداف خود باشید و حتی زمانی که دستیابی به این اهداف دور یا غیرممکن است نیز نباید آن ها را کنار بگذارید. سرسختی روانی چیزی نیست که در یک لحظه در درونتان اتفاق بیفتد؛ بلکه بیشتر به عادت های روزانه و جاه طلبی شما برای رسیدن به اهدافتان باز می گردد.

حفظ تمرکز و اجتناب ازحواس پرتی

ورزشکاران نخبه به راحتی بر اهداف خود تمرکز می کنند و حتی زمانی که زندگی شان با اختلال و مشکل مواجه می شود تمرکز خود را حفظ می نمایند. این را به خاطر داشته باشید که برای تنظیم اهداف خود نیازی به حمایت ندارید و تنها کافی است چیزهای دیگری را که تمرکزتان را از بین می برند نادیده بگیرید.

مردم دارای سرسختی روانی می توانند جهت گیری خود را حفظ کنند و در برابر این حواس پرتی مقاومت کرده و بر مسیر خود تمرکز نمایند.هنگامی که احساس می کنید تمرکز خود را از دست داده اید، به دنبال راه هایی برای بازگشت به مسیر و حفظ تمرکزتان باشید.

درک کنید که زندگی بالا و پایین دارد

افراد دارای سرسختی روانی انتظار ندارند که زندگی همیشه آفتابی و پر از گل های رز باشد. در واقع، آنها انتظار دارند که گاهی نا امید شوند، اما به خوبی می دانند که با وجود این نا امیدی ها توانایی زنده ماندن، سازگاری و غلبه بر مشکلات را دارند.

کنترل خود را حفظ کنید

به گفته پژوهشگر پیتر کلو، کنترل یکی از عناصر کلیدی در ایجاد سرسختی روانی است. کسانی که این نوع قدرت روحی را در خود خلق می کنند، احساس می کنند که قادرند سرنوشت خود را کنترل کنند.

به جای اینکه ناتوان باشید و موفقیت خود را در نیروهای بیرونی بجویید، با پرورش سر سختی ذهنی، موفقیت را در درون خود خواهید یافت. افراد فاقد سر سختی روانی خود را ناظر غیر مستقیمی بر سرنوشتشان می دانند. در عوض، افراد دارای این موهبت معتقدند که در پیروزی های خود نقش فعالی دارند.

حتی زمانی که همه چیز سخت می شود هدفتان را رها نکنید

تعهد یکی دیگر از چهار عامل اصلی شناسایی شده توسط کلو و همکارانش است. این همان چیزی است که باعث می شود ورزشکاران حرفه ای با وجود خستگی فراوان باز هم به خط پایان برسند. افراد دارای سرسختی روانی حتی زمانی که کار بسیار دشوار است و همه چیز بر علیهشان می باشد باز هم دست از هدفشان بر نمی دارند و به آن می چسبند.

بسیاری از بهترین ورزشکاران نشان داده اند که تعهد به رقابت و موفقیت ذاتی و پذیرفتن شکست، اجزای حیاتی ای هستند که به پرورش سرسختی روانی آن ها کمک نموده اند.

درسی که می توان از ورزشکاران برجسته ی جهان فرا گرفت این است که حتی اگر شکست ها بسیار تلخ و ناگوار باشند، باز هم تعهد به هدف می تواند بر آن ها غلبه کند و به شما کمک کند که درس و تجربه ای جدید را برای گام برداشتن در راه موفقیت بیاموزید.

با نگرش مثبتی هدف خود را دنبال کنید

کار کردن مداوم بر روی هدف ممکن است، در طول زمان، به ایجاد سرسختی روانی کمک کند.

ماهونی و همکارانش دریافتند که با تلاش بیشتر و پیوسته، احتمال بیشتری وجود دارد که مردم احساس کنند بر دستاوردهایشان مسلط شده و دارای بهره وری بیشتری هستند و این امر باعث می شود که یک تجربه مثبت تر داشته باشند.

یک حامی داشته باشید

ورزشکاران سطح بالا تنها با تکیه بر همت خود به بالاترین سطح نرسیده اند. در اغلب موارد، این ورزشکاران با همکارانی تعامل دارند که می توانند از حمایت، فرصت های آموزشی و محیط مثبت ارائه شده توسط آن ها برای توسعه شخصی و حرفه ای خود استفاده کنند و لذا زمان زیادی را صرف تجربه ی هر موردی نکنند.

دوستان، خانواده، همکاران و حتی رقبای شما می توانند به نگرش “هرگز نا امید نشو” کمک کنند.

به افرادی که به آن ها عشق می ورزید، کمک کنید تا احساسات انجام کار سخت، عزت نفس، حساسیت و نگرش مثبت را در خود تقویت نمایند. با افرادی تعامل داشته باشید که به موفقیت شما کمک می کنند و شما را برای رسیدن به اهداف تان تشویق می نمایند.



#‌روانشناسی #‌روانشناسان منبع: حقوق نیوز

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی مرداد ماه سال ۱۳۹۹ نگاشته‌شد. بهنرین کتاب برای کمک به درمان وسواس فکری عملی...

6 ماه پیش

اختلال اضطراب فراگیر (GAD) چیست؟ علائم و نشانه های GAD، درمان اختلال اضطراب فراگیر، دارودرمانی برای اضطراب

5 ماه پیش

خانواده اولین و مهم‌ترین بافت اجتماعی را برای رشد فرد فراهم می‌سازد. روش‌هایی كه والدین در تربیت فرزندان خود به كار می‌گیرند، نقشی اساسی در تأمین سلامت روانی فرزندان آنها خواهد داشت به‌طوریکه اکثر مشکلات رفتاری کودکان منعکس کننده‌ی رفتارهای است.

6 ماه پیش

اختلال دوقطبی یک اختلال خلقی مزمن است که باعث تغییرات شدید در خلق و خو، سطح انرژی و رفتار می شود. دوره‌های شیدایی و هیپومانیک نشانه اصلی این بیماری هستند و اکثر افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دوره‌های افسردگی نیز دارند. این بیماری با داروها، رواندرمانی، تغییر شیوه زندگی و سایر درمان ها قابل کنترل […]

5 ماه پیش

ترس از مجازات، آبرو و یا مورد بازخواست قرار گرفتن باعث می شود تا کودک و نوجوان از گفتن حقایق سر باز زند و گرایش به دروغگویی در آن ها شدت می یابد.

6 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان پانیک کتابی است به زبان ساده درباره حملات پانیک. در این کتاب در ابتدا خواننده با ساختار پانیک و دلایل ایجاد آن آشنا می شود

6 ماه پیش

آگورافوبیا یک وضعیت روانشناختی است که باعث ترس بیش از حد از موقعیت های خاص می شود. برخی از افراد حتی ممکن است از ترک خانه خود اجتناب کنند. آگورافوبیا با درمان قابل کنترل است که شامل دارو درمانی، درمان شناختی رفتاری و تغییر سبک زندگی است. هر چه زودتر تشخیص و درمان را دریافت […]

5 ماه پیش

این یک باور کلیشه ای است که بزرگترین مشکلات در ازدواج حول محور پول و رابطه جنسی می چرخد. اما این ها تنها مشکلاتی نیستند که می توانند یک رابطه طولانی مدت را ایجاد یا از بین ببرند. مجموعه ای از…

6 ماه پیش

فرزندپروری مبتنی بر ترس می تواند بر رشد، سلامت روان و رابطه شما با فرزند شما تأثیر بگذارد.

6 ماه پیش

بیشتر...