۳۳ فیلم فجر ۴۳ از فیلم اولی ها باسابقه ها تا پرسیمرغ ترین کارگردان tv logo
ظهر روز پنجشنبه ۲۰ دی ماه، اسامی فیلمهای بخش مسابقه سینمای ایران چهل و سومین جشنواره فیلم فجر اعلام شد تا در این رویداد ۳۳ کارگردان در بخش اصلی با یکدیگر به رقابت بپردازند.
با نگاهی به فهرست اسامی فیلمسازان حاضر در این دوره از جشنواره، امسال شاهد هستیم که ۱۳ کارگردان از ۳۳ فیلمساز حاضر در جشنواره برای اولین بار با فیلم بلند در جشنواره حاضر شدهاند؛ درست است که حضور در این جشنواره را با یک فیلم بلند تجربه میکنند، اما برخی از آنها در گونههای دیگر سینمایی و حتی سریالهای تلویزیونی باتجربهاند.
نخستین هم نفسی ۱۳ فیلم اولی با فجر
فیلمسازانی همچون امیر پوروزیری با فیلم سینمایی «۱۹۸۶»، مصطفی تنابنده با «آبستن»، محمدابراهیم عزیزی با «بازی را بکش»، محمود کریمی با «بچهی مردم» محمد پایدار با «تاکسیدرمی»، آرمان زرینکوب با «ترک عمیق»، ابراهیم امینی با «چشم بادومی»، حسام فرهمند با «رها»، مهدی نوروزیان با «زمانی در ابدیت»، رضا جمالی با «سونسوز»، محمدرضا اردلان با «فریاد»، رضا فرهمند با «لولی» و مهدی اصغریازغدی با «ماریا» برای اولین بار با یک فیلم بلند در این جشنواره حضور دارند.
۴۳ سال حضور و حالا فیلم ۲۱ در فیلم فجر
در میان ۲۰ کارگردان دیگر این بخش از جشنواره اسامی کارگردانهای باسابقهتری به چشم میخورد. فیملسازانی همچون ابراهیم حاتمیکیا که با ۱۰ سیمرغ بلورین در دورههای مختلف این جشنواره پرافتخارترین فیلمساز این دوره از جشنواره محسوب میشود و امسال با بیست و یکمین فیلم سینماییاش «موسی کلیمالله» حضور دارد. حاتمیکیا نخستین حضور در جشنواره را از همان دوره اول با فیلم ۱۶ میلیمتری «کوردلان» در سال ۱۳۶۱ و جشنواره اول تجربه کرد و جزو معدود فیلمسازانی است که همه آثارش در فجر حاضر بوده است.
بازگشت در قامت کارگردان پس از ۵ سال
رسول صدرعاملی نیز به عنوان فیلمسازی که از نخستین دورههای جشنواره فیلم فجر در ادوار مختلف حضور داشته، امسال با چهاردهمین ساخته سینماییاش «زیبا صدایم کن» در جشنواره حاضر شده است. آخرین حضور صدرعاملی در جشنواره فیلم فجر به عنوان کارگردان به سال ۱۳۹۷ وجشنواره سیوهفتم بازمیگردد که در این سال با «سال دوم دانشکده من» حاضر بود. این سینماگردر جشنواره ۳۸ با «شنای پروانه» و جشنواره ۴۱ با «جنگل پرتقال» به عنوان تهیهکننده حضور داشت.
حضور مجدد با «داد» ۲۴ سال پس از «دلبران»
همچنین ابوالفضل جلیلی یکی از باسابقهترینهای این دوره از جشنواره است. جلیلی که در سال ۱۳۶۴ و چهارمین جشنواره فیلم فجر بخاطر نگاه لطیف به جنگ لوح زرین و جایزه ویژه هیات داوران را گرفت، آخرین حضورش در بخش مسابقه جشنواره به دوره نوزدهم در سال ۱۳۷۹ و فیلم «دلبران» باز میگردد و بعد از ۲۴ سال دوباره با «داد» به جشنواره بازگشته است.
ششمین حضور در فجر با «پیشمرگ»
علی غفاری که امسال با «پیشمرگ» ششمین فیلمش در جشنواره چهل وسوم حضور دارد؛ اولین بار با نخستین فیلمش «شاهرگ» در سال ۱۳۷۶ و جشنواره شانزدهم حضور در جشنواره را در بخش مسابقه فیلمهای اول و دوم تجربه کرده است. غفاری در جشنواره سی و یکم با فیلم «استرداد» حاضر بود که نامزد دریافت سیمرغ کارگردانی هم شد و در نهایت سیمرغ بلورین بهترین فیلم نیز به این اثر رسید. آخرین حضور غفاری در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر با فیلم «تک تیرانداز» بود که برنده سیمرغ زرین بهترین فیلم از دیدگاه ملی شد.
مجدد در حال وهوای دفاع مقدس با «اشک هور»
مهدی جعفری، نیز کارگردان، مدیر فیلمبرداری و مستندساز با سابقهای است که پیش از این با فیلمهای «ایستگاه اتمسفر»، «یدو» و «۲۳ نفر» به عنوان کارگردان در جشنواره فیلم فجر حضور داشته است. وی در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی را برای فیلم سینمایی «یدو» و سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه ملی را برای فیلم «۲۳ نفر» از سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر دریافت کرد و امسال با فیلم سینمایی «اشک هور» در این دوره از جشنواره حضور دارد.
دومین حضور با کمدی «آنتیک»
هادی نائیجی که پیش ازاین با فیلم سینمایی «حقالسکوت» با تم مذهبی در بخش نگاه نو جشنواره دوره سی و دوم در سال ۱۳۹۲ شرکت کرده بود که موفق به کسب سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه در این بخش نیز شده بود و حالا پس از ۱۱ سال در جشنواره چهل و سوم با فیلم سینمایی «آنتیک» با مضمونی کمدی حضور دارد.
بدنبال تکرار موفقیت «مرگ کسب و کار من است»
امیرحسین ثقفی امسال با ششمین فیلم بلند سینماییاش «دست تنها» در جشنواره چهل و سوم حضور دارد. ثقفی با ساخت نخستین فیلم بلند سینمایی خود «مرگ کسب و کار من است» موفق به کسب دیپلم افتخار بهترین کارگردانی از بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر شد و امسال با فیلم سینمایی «دست تنها» در این دوره از جشنواره حضور دارد.
بدنبال شکار سیمرغ با «خدای جنگ»
حسین دارابی که پیش از این کارگردانی دو فیلم سینمایی بلند «مصلحت» و «هناس» را در کارنامه کاری خود دارد، امسال با فیلم سومین سینماییاش «خدای جنگ» که مضمونی دفاع مقدسی دارد در این دوره از جشنواره حضور دارد.
سومین حضور با قصه «صددام» و رضا عطاران
پدرام پورامیری کارگردان و فیلمنامه نویس است که در دورههای گذشته جشنواره با فیلمهای «نسبت خونی»، «جاندار» و «یادگار جنوب» در جشنواره فیلم فجر حضور داشت که هر کدام از این فیلمها در بخشهای مختلفی نامزد و برنده جایزه سیمرغ جشنواره شدند. او امسال با فیلم سینمایی «صد دام» به عنوان نخستین تجربه مستقلاش در مقام کارگردان در جشنواره حضور دارد.
بدنبال تکرار موفقیت شماره ۱۰ با قصه اکشن «شمال از جنوب غربی»
حمید زرگرنژاد نیز از فیلمسازانی است که حضور در جشنواره فیلم فجر را در دورههای گذشته با فیلمهای سینمایی «پایان خدمت»، «ماهورا» و «شماره ۱۰» داشته است. او امسال با «شمال از جنوبغربی» پنجمین فیلم سینمایی خود که قصهای اکشن دارد در این دوره از جشنواره شرکت کرده است. زرگرنژاد آخرین بار «شماره ۱۰» در چهلویکمین جشنواره فیلم فجر حضور داشت که با ۱۱ نامزدی توانست در چهار رشته بهترین بازیگر مرد، بهترین موسیقی متن، بهترین چهرهپردازی و بهترین طراحی صحنه موفق شد بیشترین جایزه سیمرغ بلورین را در بخش سودای سیمرغ از آن خود کند.
سودای سیمرغ در دومین حضور
سیدمحمدرضا خرمندان یکی دیگر از فیلمسازان حاضر در این دوره است که پیش از این با فیلم سینمایی «۲۱ روز بعد» در دوره سی و پنجم جشنواره نامزد بهترین فیلم از نگاه تماشاگران شد. او امسال با فیلم سینمایی «ناتوردشت» در این دوره از جشنواره شرکت کرده است.
ابراهیم ایرجزاد، پیش از این با اولین فیلم بلند سینمایی خود «تابستان داغ» رکورد بیشترین تعداد نامزدی در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر را کسب کرد؛ او پس از فیلم «عنکبوت» که در جشنواره حضور نداشت، امسال با فیلم سینمایی «شوهر ستاره» در جشنواره چهل و سوم شرکت میکند.
دانش اقباشاوی نیز از کارگردانانی است که پیش از این تجربه حضور در جشنواره فیلم فجر را با فیلم «تاج محل» داشته است. او امسال با فیلم سینمایی «اسفند» در جشنواره حضور دارد.
سهیل موفق یکی دیگر از فیلمسازانی است که معمولا در حوزه کودک فعالیت میکند. او در سال گذشته تجربه حضور در جشنواره را با فیلم «نوروز» داشته است و امسال با فیلم سینمایی «کفایت مذاکرات» د جشنواره شرکت کرده است.
شاهد احمدلو، یکی دیگر از فیلمسازان این دوره از جشنواره است که از سنین نوجوانی به عنوان بازیگر در سینما حضور دارد. او در این سالها تجربه ساخت چندین فیلم سینمایی و کوتاه و سریال را در کارنامه خود دارد. احمدلو با اولین فیلمش «چند میگیری گریه کنی؟» در سال ۱۳۸۴ و جشنواره بیست و چهارم در جشنواره حضور داشت و امسال با فیلم سینمایی «شاه نقش» در جشنواره چهل و سوم شرکت کرده است.
ابوالفضل صفاری، کارگردان و فیلمنامه نویسانی است که تجربه حضور در جشنواره فیلم فجر را دارد. او با نخستین فیلم بلند خود در دوره بیست و ششم جشنواره شرکت کرد و امسال نیز با فیلم «گوزنهای اتوبان» در جشنواره حضور دارد.
حسین میرزامحمدی از دیگر کارگردانهایی است که با یک فیلم تجربه حضور در جشنواره فیلم فجر را پیش از این داشته است. او در چهل و یکمین دوره این جشنواره با نخستین فیلم بلند سینمایی خود «کت چرمی» حضور داشت؛ فیلمی که در ۹ رشته نامزد دریافت جایزه و سارا حاتمی برای بهترین نقش مکمل زن موفق به دریافت سیمرغ جشنواره شد.
بهنوش صادقی نیز به عنوان تنها کارگردان زن در این دوره از جشنواره با فیلم سینمایی «مرد آرام» حضور دارد. او پیش از این با فیلم سینمایی «خانه دیگری» در جشنواره سی و پنجم فیلم فجر حضور داشته است.
منبع: روابط عمومی جشنواره فیلم فجر
#اخبار_فرهنگی_هنری
بیشتر...
تبلیغات
در آستانه فصل گرما و افزایش مصرف برق، نگاهی به قبضهای برق خانوارها، روایتگر سیاست تازهای در مدیریت مصرف است؛ سیاستی که در آن کممصرفها تشویق و پرمصرفها با هزینههای سنگین روبهرو میشوند.
معاون مرکز تحقیقات سلامت مادر و نوزاد دانشگاه علومپزشکی شهید صدوقی یزد، شیوع بیماریهای ژنتیکی در استان یزد و در سطح کشور قابلتوجه خواند و با بیان این که یکی از عوامل اصلی بروز این بیماریها، تداوم ازدواجهای فامیلی و همخونی در جامعه است، گفت: نبود پوشش بیمهای یکی از دلایل اصلی خودداری خانوادهها از انجام تستهای لازم است چرا که هزینههای بالای این آزمایشات میتواند برای بسیاری از افراد بار مالی سنگینی به همراه داشته باشد.
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور گفت: با امضای ۱۸ تفاهمنامه همکاری، زبالههای خشک غیرقابلبازیافت به عنوان سوخت جایگزین گاز در کارخانههای سیمان کشور مورد استفاده قرار خواهد گرفت. این اقدام در راستای سیاستهای کلان مدیریت پسماند و صرفهجویی در مصرف انرژی انجام میشود.
کارشناس پیشبینی اداره کل هواشناسی استان کرمان گفت: تا پایان هفتۀ جاری وزش باد گاهی همراه با گرد و خاک، وقوع ناپایداریهای جوی به صورت رگبار پراکنده و رعد و برق پدیدههای جوی غالب در استان خواهند بود.
اگرچه پیامدهای سلامتی تحت تأثیرعوامل بیشماری قرار میگیرند، اما ویژگیهای شخصیتی، مکانیسمهای مقابله و کنترل استرس فرد که تأثیر زیادی بر سلامت کلی دارند، تحتتأثیر نقش پیچیده ترتیب تولد قرار دارند.
دادههای یک مطالعه جدید نشان داده است که مصرف نوعی از داروهای رایج برای مبارزه با عفونت در دوران کودکی میتواند احتمال چاقی را در آینده افزایش دهد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس از راهاندازی خانه صنایع دستی در شهرستان سرچهان خبر داد.
رئیس اداره پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا استان سیستان و بلوچستان گفت: از اوایل وقت سهشنبه تا پنجشنبه (۹ تا ۱۱ اردیبهشت)، وزش باد شدید همراه با گردوخاک و در برخی نقاط طوفان گردوخاک برای شهرهای شمالی استان پیشبینی میشود.
در حالی که بیش از ۹۰ درصد جابهجاییها در کشور از طریق جاده انجام میشود، هفتم اردیبهشت بهعنوان «روز ملی ایمنی حملونقل» فرصتی است، برای بازنگری در چالشهای ایمنی جادهای؛ جایی که عامل انسانی، همچنان سهم عمدهای در بروز حوادث دارد و راهکارهایی چون آموزش، فناوری و تغییر رفتار رانندگان، میتواند جان هزاران نفر را نجات دهد.
بیشتر...