شناسایی ۸۵۰ مورد ابتلا به تب دنگی در کشور راهبرد معاصر
شناسایی ۸۵۰ مورد ابتلا به تب دنگی در کشور
معاون بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد که تاکنون ۸۵۰ نفر در کشور به بیماری تب دنگی مبتلا شدهاند.
به گزارش راهبرد معاصر؛ معاون بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد که تاکنون ۸۵۰ نفر در کشور به بیماری تب دنگی مبتلا شدهاند.
علیرضا رئیسی؛ معاون بهداشت وزارت بهداشت، امروز در نشست خبری در وزارت بهداشت با بیان اینکه پشه آئدس ویژگیهای متفاوتی نسبت به سایر پشهها دارد، اظهار کرد: پشه آئدس در داخل خانهها نیز تخمریزی میکند و به محیطهای تاریک و مرطوب علاقه دارد. به همین دلیل این پشه در این مناطق بیشتر رشد میکند. خصوصیت دیگر پشه آئدس این است که از تعداد زیادی از افراد خونخواری میکند و میتواند بسیاری از افراد را مبتلا کند. تخم این پشه میتواند ۴۰۰ روز در خشکی زندگی کند و به محض بارش باران، تخمها میتوانند رشد کرده و تبدیل به پشه شوند. همچنین این پشه در برابر سموم بسیار مقاوم است و در لاستیکهای مستعمل نیز یافت میشود. بهترین راه برای کنترل این پشه، بهسازی محیط است.
وی افزود: پشه آئدس عامل بروز تب دنگی است که در مناطقی که بهسازی محیط انجام نشده، بسیار شایع است. بیشترین آلودگی به این بیماری در چابهار مشاهده میشود. تب دنگی انواع مختلفی دارد؛ یک نوع آن علائمی مشابه سرماخوردگی ساده ایجاد میکند، اما نکته مهم این است که اگر فردی به این نوع بیماری مبتلا باشد و مجدداً توسط پشه آئدس گزش یابد، ممکن است دچار التهاب شدید و نیاز به بستری در بیمارستان شود.
رئیسی با بیان اینکه اکنون بیش از ۱۵۰ کشور درگیر پشه آئدس هستند، افزود: این بیماری اولین بار از کشور امارات وارد ایران شد و در بوشهر، هرمزگان، بندر لنگه، چابهار و زاهدان شناسایی شد. در چابهار کنترل بیماری از دست وزارت بهداشت خارج است و به تنهایی نمیتوانیم کاری انجام دهیم، اما ارتش، پدافند غیرعامل و سایر دستگاهها به وزارت بهداشت کمک کردهاند. همچنین هفته گذشته وزیر بهداشت در هیئت دولت مسئله پشه آئدس را مطرح کرد و به تمام دستگاهها ابلاغ شد که باید برای مقابله با بیماری تب دنگی اقدامات لازم را انجام دهند.
وی با اشاره به آمار تب دنگی در کشور تصریح کرد: تاکنون ۸۵۰ مورد تب دنگی در کشور شناسایی شده است که از این تعداد، ۶۵۰ مورد انتقال محلی و ۲۰۰ مورد وارداتی از کشورهای دیگر بوده است. از این موارد، ۷۰۰ نفر در چابهار شناسایی شدهاند. این موضوع یک هشدار جدی است، زیرا اگر پیشگیری دقیق صورت نگیرد، در چند سال آینده با مشکلات بیشتری مواجه خواهیم شد؛ چرا که کنترل جمعیت این پشهها بسیار هزینهبر است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت در ادامه بیان کرد: یکی از روشهای مقابله با این مشکل در دنیا، استفاده از اشعه برای عقیمسازی پشهها و کاهش جمعیت آنها است. در حال حاضر سازمان انرژی اتمی ایران در حال کار روی این موضوع است تا جمعیت پشهها کاهش یابد. / تسنیم
#اخبار
بیشتر...
تبلیغات
آریتمی به معنای ریتم غیرطبیعی قلب است که در موارد شدید ممکن است باعث بروز عوارض و بستری افراد شود. دکتر حسین فرشیدی، متخصص قلب و عروق درباره علائم خطر بینظمی ضربان قلب توضیح میدهد.
رهبر معظم انقلاب بعد از توضیحات وزیر نیرو درباره رفع ناترازیها در بخش برق گفتند: این حرفها خوب و صحیح است اما باید به مرحلهی عمل برسند زیرا موضوع ناترازیها و راهحلهای آن در سالهای اخیر همواره مطرح بوده اما هنوز با نقطه مطلوب فاصلهی زیادی دارد.
یک رسانه عبریزبان به یهودیسازی مناطقی از نقب پرداخته و اعلام کرد در بحبوحه توجه به درگیری و جنگ، دو روستا و سه محله در نقب کاملاً محو شدهاند.
مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی تبریز از بستری بودن تمامی مصدومان انفجار کپسول گاز در روستای «صومعه سفلی» مراغه، خبر داد و گفت: حال مصدومین وخیم است.
استاندار اصفهان گفت: بخش خصوصی در طرحی که در نزدیکی ورزشگاه نقشجهان در نطر گرفته شده، ورود کرده است. یک مجموعه بزرگ شهر ورزش ساخته خواهد شد، این طرح به وزیر ورزش ارائه شده و مورد پسند قرار گرفته است.
با برگزاری چهار دیدار دیگر، پرونده هفته اول از دور برگشت بیستوچهارمین دوره لیگ برتر فوتبال بسته خواهد شد.
رسانهای عبری فاش کرد که مسئولان رژیم اسرائیل بعد از قدرتنمایی حماس در روز آتشبس و حین تبادل اسرا، روایت و پروپاگاندای اشغالگران را به هم ریخته و آنها به میانجیها پیام دادهاند.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی از آتش سوزی گسترده در بیمارستان «مفتح» ورامین خبر داد و گفت: خوشبختانه این حادثه خسارت جانی به همراه نداشت.
رئیس جمهور آمریکا به سیاست حفاظت فیزیکی از «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی پیشین خود که با ادعای «تهدیدات جانی از سوی ایران» اعمال شده بود، پایان داد.
بیشتر...