سلامت نیوز | ۱ هفته پیش

خطرات روانی ناشی از کم توجهی به کودکان: پژوهش جدید چه می گوید سلامت نیوز

به گزارش سلامت نیوز به نقل از هلث دی نیوز،کم‌توجهی به کودکان می‌تواند پیامدهای جدی روانی در پی داشته باشد. براساس یک تحقیق جدید، عواملی همچون توجه ضعیف در دوران کودکی و وجود برخی ژن‌ها می‌توانند در افزایش خطر ابتلا به مشکلات روانی، به‌ویژه در نوجوانی، نقش مهمی ایفا کنند.

این پژوهش توسط تیمی از دانشگاه کالیفرنیا انجام شده و اطلاعات مربوط به بیش از ۱۰,۰۰۰ کودک را مورد بررسی قرار داده است. این کودکان به‌مدت متوسط ۶ سال، از سن ۹ سالگی تا دوران نوجوانی تحت نظر بودند. هدف اصلی تحقیق بررسی رابطه بین مشکلات توجه در کودکی و احتمال بروز علائم روان‌پریشی در نوجوانی بود.

روان‌پریشی به حالات روانی اطلاق می‌شود که در آن فرد با مقداری از دست دادن ارتباط با واقعیت مواجه می‌شود. این حالت می‌تواند شامل اختلال در افکار و ادراکات باشد، به‌طوری‌که فرد در تشخیص واقعیت دچار مشکل می‌شود.

بر اساس نتایج تحقیق، مشکلات مربوط به توجه در دوران کودکی می‌تواند بین ۴ تا ۱۶ درصد از رابطه بین ژنتیک و احتمال بروز علائم روان‌پریشی در نوجوانی را توضیح دهد. این نکته نشان‌دهنده اهمیت توجه به رفتارهای کودکان در مراحل اولیه رشد است.

سارا چانگ، یکی از نویسندگان این مطالعه، می‌گوید: «با وجود عوامل خطر متعددی برای روان‌پریشی، مکانیسم‌هایی که این عوامل منجر به اختلالات روانی می‌شوند، به‌ویژه در دوره‌های بحرانی رشد، هنوز به‌خوبی شناخته نشده‌اند.»

تحقیقات پیشین نیز به ارتباط بین مشکلات توجه در دوران کودکی و بروز اختلالات روانی در بزرگسالی اشاره کرده‌اند، اما داده‌های جدید نشان می‌دهد که تنها مشکلات توجه دلیل اصلی نیستند.

هدف این تحقیق شناسایی عواملی است که ممکن است افراد را در دوران کودکی مستعد ابتلا به اختلالات روان‌پریشی و سایر بیماری‌های روانی در آینده کند. درک این سیگنال‌های اولیه می‌تواند به ایجاد اهداف جدید در درمان‌های دارویی و مداخلات دیگر منجر شود که می‌تواند به پیشگیری از بروز بیماری‌های روانی کمک کند.

این پژوهش نشان می‌دهد که توجه به نیازهای عاطفی و روانی کودکان در مراحل اولیه زندگی می‌تواند نقش مهمی در سلامت روانی آن‌ها در آینده ایفا کند. شناسایی و مداخله به‌موقع می‌تواند از بروز اختلالات روانی جدی جلوگیری کند و به کودکان کمک کند تا رشد سالمی را تجربه کنند.



#‌اخبار_سلامتی منبع: سلامت نیوز

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

در شرایطی که جمعیت سالمندان ایران تا سال ۱۴۳۰ به حدود ۲۰ میلیون نفر خواهد رسید، حسین نحوی‌نژاد، متخصص سالمندشناسی، از چالش‌های فزاینده مراکز نگهداری و هزینه‌های بالای مراقبت از سالمندان و افراد دارای معلولیت سخن می‌گوید. وی تأکید دارد که برای مقابله با این بحران باید به سمت نظام بیمه مراقبتی ویژه سالمندان و تغییر نگاه از پزشک‌محوری به پیشگیری‌محوری حرکت کنیم.

۱ هفته پیش

وزن‌گیری و رشد جسمی کودکان یکی از دغدغه‌های اصلی والدین است؛ اما همه کودکان لزوماً مطابق استانداردها پیش نمی‌روند و عوامل ژنتیکی نقش مهمی در این فرآیند دارند. دکتر ضیاالدین نوروزی، متخصص کودکان، در گفت‌وگو با جام‌جم تأکید دارد که والدین باید علاوه بر استانداردهای وزنی، به رشد ذهنی و تکاملی فرزندانشان نیز توجه داشته باشند.

6 روز پیش

نگهداری برخی از مواد غذایی در یخچال باعث می شود بافت آنها تغییر کند و یا اینکه خواص و ارزش غذایی خود را از دست می دهند.

۱ هفته پیش

شهر تهران به‌عنوان پایتخت و قلب اقتصادی و فرهنگی ایران، سالانه میزبان هزاران مسافر داخلی و خارجی است. این شهر با ترکیبی از مدرنیته و تاریخ کهن، جاذبه‌های گردشگری فراوانی دارد و در کنار آن، هتل‌های لوکس و محبوبی برای اقامت مسافران فراهم کرده است. اگر قصد دارید تجربه‌ای لوکس و خاطره‌انگیز از اقامت در هتل های تهران داشته باشید، انتخاب یکی از بهترین هتل‌های این شهر اهمیت بسیاری دارد. در این مقاله به بررسی و معرفی محبوب‌ترین هتل‌های تهران می‌پردازیم که از نظر مسافران و گردشگران مورد توجه قرار گرفته‌اند.

6 روز پیش

آیا همیشه با بیدار شدن در صبح مشکل دارید؟ با رعایت چند عادت ساده و مؤثر می‌توانید به راحتی سحرخیز شوید و روز خود را پرانرژی آغاز کنید.

۱ هفته پیش

مطالعه‌ی جدیدی روی کودکان چهار، پنج و شِش ساله، نشان می‌دهد که ناتوانی کودکان در تمرکز، بدین دلیل نیست که نمی‌توانند تکالیف را درک یا به آن‌ها توجه کنند. نویسندگان مطالعه گزارش می‌دهند که مغز بچه‌ها به اندازه‌ی کافی بالغ است که بتواند درک و توجه کند. در عوض، به نظر می‌رسد که کودکان پیش‌دبستانی به دو دلیل اصلی توجه خود را به‌طور گسترده توزیع می‌کنند. یک دلیل این است که کودکان ممکن است واقعاً کنجکاو باشند و دلیل دیگر این است که مغز آن‌ها (مخصوصاً حافظه‌ی کاری) ممکن است هنوز به اندازه‌ی کافی رشد نیافته باشد تا از «کاوش بیش از حد» درحین پیگیری یک هدف جلوگیری کند.

۱ هفته پیش

بدن شما برای داشتن استخوان ها و دندان های سالم و قوی علاوه بر کلسیم به ماده معدنی دیگری به نام فسفر نیاز دارد و عموما این ماده معدنی را از طریق مواد غذایی مصرفی دریافت می کند.

۱ هفته پیش

عدم انگیزه برای درس خواندن تأثیر شگرفی بر نمرات دانش آموزان دارد. با این حال، نمرات پایین تنها آسیبی نیست که عدم انگیزه برای درس خواندن در دانش آموزان ایجاد می‌کند.

۱ هفته پیش

روش های ساده زیر به شما کمک می کند در فصول سرد سال خانه خود را گرم نگه دارید.

۱ هفته پیش

بیشتر...