دیجیاتو |
2 سال پیش

رژیم غذایی کتوژنیک می تواند خطر ابتلا به برخی بیمار ها را افزایش دهد

محققان آمریکایی و کانادایی در مطالعه جدیدی هشدار می‌دهند که «رژیم غذایی کتوژنیک» یا «رژیم کتون‌زا» می‌تواند در طولانی ‌مدت به سلامت جسمی آسیب زده و خطر ابتلا به بیماری‌هایی همچون بیماری قلبی، سرطان، دیابت و حتی آلزایمر را افزایش دهد.

رژیم کتوژنیک برنامه‌ای برای کاهش وزن است که کربوهیدرات بسیار کمی دارد و در عوض مصرف پروتئین راافزایش می‌دهد. این نوع رژیم به دلیل مصرف بالای چربی، به عنوان رژیم پرچربی نیز شناخته می‌شود.

رژیم‌های کتوژنیک طی سال‌های اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده‌اند و گفته می‌شود این ترکیب غذایی می‌تواند میزان سوخت و ساز بدن را افزایش دهد. با این وجود، بررسی جدید نشان می‌دهد غذاهایی که رژیم کتو برای دستیابی به این هدف استفاده می‌کند، ممکن است در طولانی مدت به بدن آسیب برسانند.

«لی کراسبی»، یکی از محققان این پژوهش و مشاور تغذیه در کمیته پزشکان می‌گوید:

«رژیم غذایی کتوژنیک به صورت فاجعه‌باری می‌تواند باعث بروز بیماری‌های مختلف شود. مصرف بیش از حد گوشت قرمز، گوشت‌های فرآوری شده و چربی اشباع شده در کنار محدود کردن مصرف سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات و غلات کامل حاوی کربوهیدرات، دستورالعمل غذایی بسیار بدی برای سلامتی است.»

این رژیم غذایی به ویژه برای خانم‌های باردار خطرناک است. مطالعه انجام شده نشان می‌دهد رژیم‌های کم کربوهیدرات می‌توانند منجر به افزایش خطر نقص لوله عصبی در نوزاد شده و حتی اگر مادران همزمان اسید فولیک نیز مصرف کنند، باز هم در معرض خطر هستند.

همچنین، این نوع رژیم‌ها با پروتئین بالا می‌توانند در بیماران کلیوی نیز مشکلاتی را به وجود بیاورند و روند نارسایی کلیه را تسریع ببخشند. محققان می‌گویند رژیم کتوژنیک باعث افزایش سطح کلسترول می‌شود.

این تیم تحقیقاتی خاطر نشان می‌کند که رژیم‌های کتو در اغلب موارد به عنوان عاملی بالقوه، می‌توانند زمینه‌ساز ابتلا به بیماری‌های قلبی و حتی سرطان تلقی شوند. در واقع تحقیق جدید می‌گوید رژیم‌های کتوژنیک ممکن است با محدود کردن کربوهیدرات‌ها، رژیم غذایی فرد را به سمت غذاهای بیشتر سرطان‌زا هدایت کند.

محققان می‌گویند رژیم‌های پرچرب نسبت به سایر استراتژی‌های کاهش وزن، می‌توانند خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های مختلف را افزایش دهد. نتیجه مطالعه انجام شده توسط تیم تحقیقاتی در نشریه Frontiers in Nutritionمنتشر شده است.



#‌فناوری #‌تکنولوژی #‌علمی منبع: دیجیاتو

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

اقیانوس منجمد جنوبی به داشتن تمیزترین هوای روی زمین مشهور است، اما دلایل دقیق این موضوع تاکنون به شکل یک راز باقی مانده بود.

10 ساعت پیش

مارک گورمن، افشاگر معروف و خبرنگار بلومبرگ، طی افشاگری اخیر، خبر از بروزرسانی کل مجموعه مک‌های اپل با پردازنده‌های M۴ داده‌است.

16 ساعت پیش

فصل اول ۲۰۲۴ بازه زمانی مناسبی برای اپل نبوده است؛ چرا که طبق گزارشی جدید، فروش آیفون‌های آن در این فصل با کاهش نزدیک به ۱۰ درصدی مواجه شده و در میان شرکت‌های مطرح، بیشترین کاهش فروش را تجربه کرده است. درمقابل رقیب اصلی کوپرتینویی‌ها، یعنی سامسونگ با وجود کاهش فروش، توانسته پرفروش‌ترین برند در فصل اول ۲۰۲۴ شود.

20 ساعت پیش

ب‌ام‌و در سال ۲۰۰۷ با انتشار پوسترهایی از حیوانات، ساخت خودروهای دیفرانسیل جلو توسط آئودی و مرسدس را به سخره گرفت!

دیروز

ابتدای امروز خبر آمد که مذاکرات همراه اول با دیجی کالا برای خرید بخشی از سهام این شرکت از سرآوا نهایی شده‌است؛ این خبر با تکذیب بنیان‌گذار دیجی کالا همراه شد. با این حال این پرسش را اذهان عمومی ایجاد کرده‌است که قرارگیری نام همراه اول در کنار غول اقتصاد دیجیتال ایران چه معنایی دارد؟

13 ساعت پیش

تحقیقات اخیر، دنیای اجتماعی جدیدی از ویروس‌ها نمایان کرده؛ دنیایی مملو از فریب، همکاری و توطئه‌ و نشان می‌دهد ویروس‌ها فقط به عنوان عضوی از یک جامعه معنا پیدا می‌کنند.

23 ساعت پیش

شاید خیلی وقت‌ها این موضوع را فراموش کنیم اما تردیدی نیست که سیاره‌ای که در آن زندگی می‌کنیم واقعا زیباست.

دیروز

این نتیجه‌گیری توسط شرکت Ookla مالک وب‌سایت معروف SpeedTest.net انجام شده است.

13 ساعت پیش

 بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت، خبر از پیشرفت هوش مصنوعی داد و اعلام کرد که سال ۲۰۲۴ «سال هوش مصنوعی» خواهد بود. او اواخر سال گذشته نیز به اهمیت این فناوری تحول‌آفرین اشاره کرد و گفت که هوش مصنوعی، آینده‌ی جهان را شکل خواهد داد.

19 ساعت پیش

بیشتر...