سفیر آرامش |
2 سال پیش

افسردگی پنهان چیست چگونه درمان می شود

افسردگی پنهانHidden Depressionبه نوعی از افسردگی اطلاق می شود که فرد تمام تلاش خود را می کند تا علائم افسردگی را از اطرافیان خود پنهان کند. در این شرایط ممکن است فرد به قدری مشکل را پنهان کند که خود نیز قادر به تشخیص آن نباشد.

علل افسردگی پنهان

به همین دلیل است که گاهی اوقات افسردگی پنهان را افسردگی “خندان” می نامند. فردی که افسردگی پنهان دارد ممکن است راضی، شاد و سازنده به نظر برسد. زندگی کاری و روابط آنها، از ظاهری کاملا خوب به نظر می رسد.

اما در باطن، در فضاهای ساکتی که دیگران حضور ندارند، علائم افسردگی بر افکار، احساسات و سلامت جسمانی آنها تأثیر می گذارد و این علائم از بین نمی روند.

آگاهی از علائم افسردگی مهم است و لازم است تفاوت افسردگی معمولی را از افسردگی پنهان بشناسیم:

علایم افسردگی معمولی در مقابل علائم غیر معمول افسردگی

یکی از دلایلی که تشخیص افسردگی پنهان ممکن است دشوار باشد این است که این علائم از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت است. علائم شناخته شده افسردگی معمولی شامل موارد زیر است:

غم و اندوهی که بیش از 2 هفته ادامه داشته باشد
گریه مکرر
افت شدید عزت نفس
از دست دادن علاقه به چیزهایی که زمانی برای فرد مهم بودند

اما تشخیص تعدادی از علائم دیگر به عنوان افسردگی دشوارتر است، این علایم شامل:

درد جسمی یا مشکلات گوارشی که به بیماری دیگری مرتبط نیست
خستگی یا کمبود انرژی
تغییرات در الگوهای خواب
افزایش وزن، کاهش وزن یا تغییر در اشتها
مصرف مواد مخدر
تحریک پذیری، بدخلقی یا حساسیت مفرط
احساس ناامیدی یا بی ارزشی
مشکلات توجه، تمرکز یا حافظه
از دست دادن علاقه به رابطه جنسی

یکی از راه‌های تشخیص اینکه آیا فردی مبتلا به افسردگی است یا خیر، این است که این علایم چه مدت در فرد وجود داشته‌ است. به طور کلی، علائمی که در عرض 2 هفته از بین نمی روند احتمالا به افسردگی در ارتباط هستند و لازم است به مشاور مراجعه گردد.

علایم افسردگی پنهان

علایم افسردگی پنهان

لازم است که مراقبت هرگونه تغییر در رفتار و خلق و خوی فرد باشید. وقتی فردی افسردگی دارد، ممکن است رفتار او نسبت به قبل متفاوت شود.

یک یا دو تغییر رفتاری به خودی خود لزوماً نشان دهنده این نیست که فردی دچار افسردگی پنهان شده است، اما چند تغییر رفتاری که در یک زمان رخ دهند ممکن است باعث نگرانی شود.

هنگامی که فردی علائم افسردگی را تجربه می کند اما در مورد آن صحبت نمی کند، اطرافیان او ممکن است متوجه این نوع تغییرات شوند:

1- تفاوت های شخصیتی

تغییر در شخصیت فرد ممکن است نشانه افسردگی پنهان باشد. برای مثال، فردی که با افسردگی پنهان زندگی می‌کند، ممکن است ساکت‌تر شود، یا نسبت به آینده بدبین‌تر شود.

2-کاهش یا افزایش وزن به صورت قابل توجه

تغییر ناگهانی عادات غذایی و عدم علاقه به خوردن یا غذا خوردن در پاسخ به موقعیت های عاطفی ممکن است نشانه افسردگی پنهان باشد.

3-تغییر در عادات خواب

دیرتر خوابیدن یا خوابیدن بیشتر از حد معمول، یا بیدار ماندن در ساعات غیرمعمول، همگی می توانند نشانه های افسردگی باشند.

4- جدی تر شدن

معمولا فردی که دچار افسردگی پنهان شده است صحبت هایی کند تر، عمیق تر، تاریک تر یا فلسفی تر از حد معمول خواهد داشت.

5- تفاوت در تعاملات اجتماعی

نشانه‌های افسردگی ممکن است شامل شرکت مداوم در مهمانی ها و دور همی ها یا در نقطه مقابل شروع به کناره گیری از فعالیت های اجتماعی باشد. فرد در این شرایط بهانه های مکرری برای اینکه چرا با دوستان و خانواده خود در ارتباط نیستند بیان می کند که همگی می تواند نشانه افسردگی باشد.

عوارض افسردگی پنهان

6- تغییر در بهره وری

اختصاص زمان زیادی به کار یا مشاهده کاهش عملکرد هر دو می تواند نشان دهنده افسردگی باشد. رها کردن سرگرمی ها یا دلایلی که زمانی اهمیت داشتند نیز می تواند علایم هشدار دهنده باشد.

یک فرد مبتلا به افسردگی پنهان ممکن است از چیزهایی که زمانی برایش بسیار مهم بوده اند دست بکشد، یا ممکن است به روش های خاصی از مشارکت گروهی بپرهیزد.

7-خودگویی منفی

فردی که دچار افسردگی پنهان است به شوخی چیزهای منفی می گوید تا توجه را از درد اصلی خود منحرف کند. ممکن است رفتارهای پرخطر به ویژه در نوجوانان افزایش یابد. این مورد ممکن است تلاشی برای مقابله با بی حسی یا ایجاد آسیب به خود باشد.

چه کسی در برابر افسردگی پنهان آسیب پذیر است؟

هر کسی می تواند علائم افسردگی را پنهان کند، به خصوص اگر احساس کند چیزی برای از دست دادن در مورد آن وجود دارد. اما برخی از قشرهای مردم ممکن است بیشتر از دیگران افسردگی را پنهان کنند یا از اینکه افسردگی بر آنها تأثیر می‌گذارد بی‌اطلاع باشند.

تحقیقات نشان می‌دهد که افسردگی پنهان بیشتردر این دسته از افراد وجود دارد:

بزرگسالان مسن تر
کودکان و نوجوانان
مردان
افراد مبتلا به بیماری های مزمن
افرادی که از تجربیات آسیب زا بهبود می یابند
افراد به حاشیه رانده یا سطح پایین تر

نگرانی از افسردگی پنهان

چرا برخی افراد افسردگی خود را پنهان می کنند؟

مردم اغلب احساس می کنند که دلایل بسیار خوبی برای پنهان نگه داشتن علائم افسردگی دارند. شاید آنها پیامدهای منفی ناشی از افشای علائم افسردگی را در گذشته تجربه کرده باشند. شاید آنها از خطرات سلامتی که افسردگی درمان نشده می تواند ایجاد کند آگاه نباشند.

فهرست زیر برخی از دلایلی را نشان می دهد که افراد احساسات خود را پنهان می کنند.

  • “آنقدر تدریجی رخ داد که من به سختی متوجه شدم.”
  • “من به پزشکان اعتماد ندارم.”

تشخیص افسردگی پنهان

  • من از پیامد های صحبت در مورد مشکل سلامت روان می ترسم و نمی دانم که چه اتفاقی می افتد.
  • در برخی نقاط، مشکلات روانی می تواند منجر به برخورد با مجریان قانون شود که می تواند خطرناک و ترسناک باشد. بی اعتمادی به سیستم ها می تواند باعث شود افراد احساس کنند که باید علائم خود را پنهان کنند.
  • “من نمی خواهم سربار باشم.”
  • گاهی اوقات افراد زمانی که به دنبال درمان یا درخواست کمک هستند، احساس گناه می کنند. این امر ممکن است مخصوصاً برای نوجوانان و افراد مسن که نمی خواهند خانواده و دوستان خود را نگران کنند صادق باشد.
  • “من خجالت می کشم در مورد این مشکل صحبت کنم.”

مردم ممکن است این وضعیت را اشتباه درک کنند، زیرا فکر می کنند که ناشی از نقص یا ضعف شخصیت است. این امر می تواند افراد را از صحبت در مورد علائم و جستجوی درمان باز دارد.

  • “من نمی خواهم دارو مصرف کنم.”
    برخی از افراد به دلیل خطر عوارض جانبی نگران مصرف داروهای ضد افسردگی و سایر داروها هستند.

کمک به درمان افسردگی پنهان

چگونه می توان به کسی که افسردگی پنهان دارد کمک نمود؟

دانستن اینکه چگونه می توان به فردی که به نظر می رسد با افسردگی دست و پنجه نرم می کند، کمک کرد دشوار باشد. در اینجا چند گزینه برای بررسی وجود دارد:

می توانید سؤالاتی بپرسید که نشان دهنده اهمیت شما به موضوع باشد و فرصتی برای صحبت کردن ایجاد کند.
بدون قضاوت یا توصیه زیاد به صحبت های فرد گوش کنید.
از کلیشه‌ها و صحبت‌های هیجان‌انگیز که ممکن است مفید نباشند، خودداری کنید.
پیشنهاد کنید با هم پیاده روی کنید.
برای فعالیت های اجتماعی کم فشار، با در نظر گرفتن علایق طرف مقابل،برنامه ریزی نمایید.

خطرات پنهان کردن افسردگی چیست؟

محتاط بودن در مورد افشای افسردگی یک انتخاب شخصی است. همه اعضای خانواده، دوستان یا محل کار ایمن و حمایت کننده نیستند، بنابراین حفاظت از اطلاعات بهداشتی خصوصی می تواند برای برخی افراد بسته به موقعیت آنها تصمیم عاقلانه ای باشد.

اما مهم است که اگر علائم افسردگی را تجربه می کنید، به دنبال درمان باشید، به خصوص اگر علائم بر سلامت، تحصیلات و شغل شما تأثیر می گذارد.

افسردگی درمان نشده خطر خودکشی را افزایش می دهد.محققان مؤسسه ملی سلامت روان اشاره می کنند که افسردگی درمان نشده همچنین می تواند خطر ابتلا به بیماری های زیر را افزایش دهد، از جمله:

بیماری قلب و عروقی
دیابت
سکته
پوکی استخوان
بیماری آلزایمر

درمان افسردگی پنهان
افسردگی چگونه درمان می شود؟

افسردگی پنهان قابل درمان است. هنگامی که افراد درگیر کمک دریافت می کنند، علائم این مشکل بهتر می شوند، اگرچه ممکن است مدتی طول بکشد تا اثرات قابل توجه باشد. رایج ترین و مؤثرترین درمان های افسردگی، داروها، روان درمانی یا ترکیبی از این دو هستند.

در مواردی که درمان و دارو علائم شدید را به طور کامل تسکین نداده است، درمان‌های تحریک‌کننده مغز ممکن است یک گزینه مناسب باشد.

همچنین بهبود برخی علائم افسردگی با ورزش، بهبود خواب و رژیم غذایی که غذاهای شیرین و فرآوری شده را محدود می کند (مانند رژیم مدیترانه ای) ممکن است.

مرکز پرستاری سفیر آرامشبا داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.

کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار سالمند ، پرستار بیمار و پرستار کودک همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر تنها کافی است که با کارشناسان این مرکز تماس حاصل نموده و مشاوره رایگان دریافت نمایید.
هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.
لطفا به این مقاله امتیار دهید.



#‌پرستاری #‌پرستار_سالمند منبع: سفیر آرامش

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

شاید شنیده باشید که در میان مردم این باور وجود دارد که جوشاندن آب و مصرف آن برای سلامتی مفید است ولی دانشمندان کاملاً با این عقیده مخالف هستند.

17 ساعت پیش

دکتر سوفی پادوک، نویسنده تحقیقی که در کنگره علمی انجمن قلب و عروق اروپا ارائه شد می‌گوید: اگر بین بالارفتن از پله‌ها و آسانسور حق انتخاب دارید، سراغ پله‌ها بروید، زیرا به قلب‌تان کمک می‌کند

16 ساعت پیش

ناراحتی‌ و دردهایی که معمولاً زنان در طول مرحله قبل از قاعدگی تجربه می‌کنند را می‌توان به تأثیر ترکیبیِ «نمک» بر احتباس مایعات، فشار خون، تعادل هورمونی و واکنش‌های التهابی نسبت داد.

18 ساعت پیش

چرت زدن برای مدتی کوتاه در یک محیط آرام و استفاده از زنگ هشدار برای اطمینان از بیدارشدن به‌موقع می‌تواند بهره‌وری شما در طول روز را افزایش دهد.

16 ساعت پیش

بیماری کبد چرب غیرالکلی به یک نگرانی رو به رشد سلامت در سراسر جهان تبدیل شده است و سبک زندگی بی‌تحرک باعث افزایش چنین وضعیت خطرناکی در سلامتی می‌شود.

20 ساعت پیش

درد و گرفتگی عضلات کتف و شانه یکی از معضلاتی است که افراد روزانه، بر اساس کار و فشار سنگین، آن را متحمل می‌شوند. از این‌رو افراد زیادی در تلاش بوده‌اند تا با انجام یک سری حرکات خاص بتوانند این گرفتگی‌ها را از بین ببرند و حتی از بروز دوباره آنها جلوگیری کنند. یکی از روش‌های درمانی برای خلاصی از درد اسپاسم و گرفتگی عضلات شانه و کتف، ماساژ است.

18 ساعت پیش

بیش از نیمی از افرادی که عادت ماهانه را تجربه می کنند، چند روز در ماه دچار گرفتگی عضلات می شوند. داروهای ضد بارداری و مسکن هایی مانند ایبوپروفن به عنوان درمان های خط اول برای دردهای قاعدگی در نظر گرفته می شوند، اما تحقیقات جدید نشان می دهد که مکمل های ویتامین E نیز ممکن است کمک کننده باشند. 

20 ساعت پیش

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که یک سبک زندگی سالم می‌تواند خطر ژنتیکی مرگ زودهنگام را تا ۶۲ درصد کاهش دهد.

15 ساعت پیش

طبق تحقیقات، از هر سه نفر، دو نفر پس از رسیدن به ۷۰ سالگی دچار اختلال شناختی می‌شوند. واضح است که حفظ سلامت مغز در این سنین بسیار مهم‌تر از پیش است. یکی از راه‌های انجام این کار، کاهش مصرف غذاهایی است که سلامت مغز را تهدید می‌کنند؛ زیرا این مواد غذایی، تأثیر مستقیمی بر مغز و غدد می‌گذارد.

15 ساعت پیش

بیشتر...