سلامت نیوز | 12 ساعت پیش

فقر یادگیری ۴۰ درصد دانش آموزان کشور را درگیر کرده است سلامت نیوز

یادگیری درست و کامل تنها محدود به زمان حضور در مدرسه نیست و دانش‌آموزانی هستند که با وجود گذراندن ساعت‌ها در کلاس درس، آنطور که باید و شاید از مهارت‌های خواندن، نوشتن، حساب کردن و حرف زدن برخوردار نیستند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه همشهری،‌ این مشکل که به‌گفته رضوان حکیم‌زاده، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با نام «فقر یادگیری» شناخته می‌شود، ۴۰ درصد دانش‌آموزان کشور را درگیر کرده است و باید برای حل این مشکل تصمیم جدی گرفته شود. برای درک بهتر این موضوع باید چند نکته را که از سوی حکیم‌زاده بیان شده است، مرور کرد.

فقر یادگیری چیست؟

فقر یادگیری به شرایطی اطلاق می‌شود که دانش‌آموزان با وجود حضور در مدرسه، مهارت‌های پایه سواد را به درستی کسب نمی‌کنند. این مهارت‌ها شامل خواندن، نوشتن، حساب کردن و سخن گفتن است.

سواد پایه؛ چالش مناطق محروم

صرفاً حضور دانش‌آموز در مدرسه به‌معنای یادگیری مطلوب نیست. بسیاری از دانش‌آموزان، به‌ویژه در مناطق کمتر برخوردار و دوزبانه، مهارت‌های سواد پایه را به‌طور کامل فرانمی‌گیرند.

ارتباط فقر یادگیری و نرخ تکرار پایه

کاهش فقر یادگیری تأثیر مستقیمی بر کاهش نرخ تکرار پایه دارد. هرچه فقر یادگیری کمتر شود، نرخ تکرار پایه نیز کاهش خواهد یافت و در نتیجه کیفیت آموزش ابتدایی بهبود پیدا می‌کند.

اثرات منفی فقر یادگیری

فقر یادگیری علاوه بر ضعف تحصیلی، باعث افت عملکرد دانش‌آموزان در سایر مقاطع نیز می‌شود.

برنامه‌های ویژه برای حل مشکل

مدیریت و برنامه‌ریزی برای شناسایی دانش‌آموزان بازمانده از یادگیری به استان‌ها سپرده شده است. هر استان موظف است برنامه‌های ویژه‌ای برای این گروه طراحی کند تا مهارت‌های پایه آنها تقویت شود و فقر یادگیری کاهش پیدا کند.



#‌اخبار_سلامتی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

مغز شما شبیه به یک عضله است؛ اگر از آن استفاده نکنید، عملکردش کاهش می‌یابد. در اینجا به چهار نکته مهم اشاره شده است که می‌تواند به حفظ سلامت مغز و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های عصبی مانند آلزایمر کمک کند:

۱ هفته پیش

ویتامین D که معمولا به عنوان «ویتامین آفتاب» شناخته می‌شود، برای سلامت کلی ضروری است. علیرغم اهمیت آن، بسیاری از زنان در سراسر جهان به طور ناآگاهانه دچار کمبود این ویتامین هستند و علائم این کمبود اغلب نادیده گرفته شده یا به دلایل دیگر نسبت داده می‌شوند.

۱ هفته پیش

یکی از مشکلات و بیماری‌های پوست سر شوره است که بسیاری از افراد درگیر آن هستند. شوره سر در موارد حاد زندگی روزانه را هم تحت تأثیر قرار می‌دهد و می‌تواند از نظر زیبایی و راحتی فرد مشکلاتی ایجاد کند. این عارضه با پوسته‌ ریزی، خارش و گاهی اوقات التهاب پوست سر همراه است. عوامل مختلفی مانند قارچ‌های پوستی، چربی زیاد یا کم روی پوست سر و حتی استرس می‌توانند به بروز شوره کمک کنند. خوشبختانه امروزه محصولات ضد شوره متعددی با ترکیبات موثر برای درمان شوره سر در دسترس است. در ادامه با دلایل ابتلا به شوره سر و درمان آن با محصولات ضد شوره سریتا آشنا می‌شویم.

2 روز پیش

گاهی اوقات تپش قلب برحسب دلایلی ایجاد می‌شود که بدن نیازمند جریان خون بیشتری است.

2 روز پیش

گروهی از پژوهشگران در مقاله‌ی دیدگاهی جدیدی که در مجله‌ی Advances in Nutrition منتشر شده است، به موضوع «مواد مغذی هوابرد» پرداخته‌اند که از راه تنفس جذب می‌شوند.

2 روز پیش

تا زمانی که فرزندتان 1 ساله نشده است، آب میوه را به رژیم غذایی او اضافه نکنید و حتی در آن سنین نیز باید به شیوه ای خاص به او آب میوه بدهید.

۱ هفته پیش

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که کمبود ویتامین D می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر عادات ماهانه زنان بگذارد. این ویتامین نه تنها به تنظیم هورمون‌ها کمک می‌کند، بلکه در کاهش التهاب و مدیریت دردهای قاعدگی نیز نقش دارد. در این گزارش، به بررسی ارتباط بین کمبود ویتامین D و مشکلات قاعدگی پرداخته‌ایم.

14 ساعت پیش

مقداری ترشحات واژن سالم است؛‌چرا که واژن را تمیز و روان نگه می دارد و محصول برانگیختگی و تخمک گذاری است. با این حال، وقتی ترشحات زیادی دارید که به نظر می رسد خارج از حد معمول باشد، می تواند نشانه عفونت، بارداری، نوسانات سطح هورمون یا نگرانی دیگری باشد که ممکن است نیاز به درمان داشته باشد.

3 روز پیش

کودکان با ضریب هوشی بالاتر از معمول، اغلب رفتارها و عادات خاصی از خود بروز می‌دهند که آن‌ها را متفاوت از دیگران می‌کند. البته این شرایط هوش یا استعداد بالا لزوما به معنای موفقیت آکادمیک نخواهد بود و شامل هوش هیجانی، کنجکاوی و خلاقیت می‌شود.

1 روز پیش

بیشتر...