نقش تعرفه های گمرکی در افول آمریکا راهبرد معاصر
به گزارش «راهبرد معاصر»؛دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا پس از اعلام جنگ تجاری و اقتصادی علیه بیش از 200 کشور و تحمیل تعرفه های گمرکی بر صادرات این کشورها و به هم ریختن نظام سرمایه داری و تجارت آزاد بین المللی، کشورش را به منفورترین کشور دنیا در تمام تاریخ تبدیل کرده است.
وی با این کار ائتلاف راهبردی غرب به سرکردگی آمریکا را گسست. این اقدام درنهایت به نفع چین و روسیه و مجموعه بریکس خواهد بود.تحمیل تعرفه گمرکی بر واردات آمریکا به ویژه از کشورهای غربی و چین (یکی از قوی ترین رقیبان اقتصادی آمریکا) به این معنی است که دولت ترامپ قصد دارد به تقلید از نظام سوسیالیسم، سیاست های تعرفه ای را در پیش بگیرد؛ سیاستی که باعث از بین رفتن اعتماد دوستان و متحدان آمریکا خواهد شد.
مطابق نظم و آنچه از سازمان تجارت جهانی می دانیم، کشورهای عضو سازمان تعرفه ای برای هم قائل نمی شوند
مجید رضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین درباره تعرفه گذاری آمریکا بر واردات از کشورهای مختلف جهان ازجمله چین و کشورهای اروپایی به«راهبرد معاصر»گفت: تعرفه گذاری تحمیل شده از سوی ترامپ درنهایت به زیان آمریکا تمام می شود. در عمل خواسته های رئیس جمهور آمریکا برای برتری در بازارهای جهانی و تحمیل خواسته هایش به کشورهای مختلف برای قدرت دادن به کالای آمریکایی و برتری تراز تجاری آمریکا با این روش ها امکان پذیر نیست؛ زیرا نظم اقتصادی و جهانی شدن با این روش ها به خطر می افتد و اقتصاد آمریکا و جهانی شدن را تهدید می کند.
وی افزود: نظم جهانی چندین دهه بر حوزه های اقتصادی دنیا حاکم بوده یا به تعبیر بهتر، جهانی شدن نظم غرب گرایانه ای به سرکردگی آمریکا بوده است؛ بنابراین سازمان هایی مانند بانک جهانی، صندوق بین المللی پول، سازمان بین المللی تجارت همه در خدمت نظم جهانی بوده اند، لذا اعتبارو هژمونی ای که آمریکا درعرصه بین الملل داشته، به وسیله این ابزارها بوده که آمریکا توانسته است اقتصاد دنیا را در دست داشته باشد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین عنوان کرد: مطابق نظم و آنچه از سازمان تجارت جهانی می دانیم، کشورهای عضو سازمان تعرفه ای برای هم قائل نمی شوند و قاعدتاً تاکنون میان این کشورها تعرفه ای وجود نداشته است، بنابراین مشخص نیست هدف ترامپ از تعرفه هایی که برای کشورهای مختلف تحمیل کرده است، چیست؟
حریری معتقد است: یکی از ویژگی های رئیس جمهورآمریکا این است، کاری انجام می دهد و بعد درباره اش صحبت می کند؛ لذا باید منتظر توضیحات آتی وی بود، زیرا برخلاف آنچه ترامپ می گوید، اروپایی ها روی کالاهای آمریکایی تعرفه های بالا وضع نکرده اند.
وی گفت: اروپا روی کالای آمریکایی تعرفه ای وضع نکرده است، زیرا همگی عضو سازمان تجارت جهانی هستند یا به بیان بهتر این سازمان از ابداعات غربی هاست؛ از این منظر اقدام ترامپ در وضع تعرفه های عجیب و غریب تیشه به ریشه ابزارهایی است که هژمونی آمریکا به شمار می روند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین توضیح داد: آن چیزی که آمریکا را به عنوان قدرت برتر جهانی مطرح کرده، ابزارهایی مانند فناوری، قدرت نظامی و اقتصادی است و در نبود این سه رکن، آمریکا دیگر قدرت برتر جهان نیست. شاید یکی از دلایل تعرفه گذاری ترامپ نگرانی بابت برجسته شدن نقش چین در عرصه جهانی باشد.
وی افزود: چین در سال های اخیر به یگانه رقیب آمریکا در حوزه فناوری تبدیل شده است، به نحوی که مرزهای فناوری را یک به یک پشت سر می گذارد، عملاً در این حوزه از آمریکا جلو افتاده و هژمونی آمریکا زیر سؤال رفته است.
آن چیزی که آمریکا را به عنوان قدرت برتر جهانی مطرح کرده، ابزارهایی مانند فناوری، قدرت نظامی و اقتصادی است و در نبود این سه رکن، آمریکا دیگر قدرت برتر جهان نیست
حریری تصریح کرد: چین در حوزه صادرات نیز چند سالی است آمریکا را پشت سر گذاشته، بنابراین همین روابط هژمونیک باقی مانده بود که دنیای غرب به سرکردگی آمریکا را بر دنیا حاکم کرده؛ موضوعی که تاکنون مانع از آن شده است چین به قدرت برتر تبدیل شود، اما در حوزه نظامی اتفاقات جدید یک دهه اخیر در حوزه تسلیحات نظامی نیز چین را پیشتاز کرده و آمریکا نگران این پیشرفت هاست.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین تأکید کرد: پیش تر آمریکا تنها دارنده ناو هواپیمابر در دنیا بود، اما اینک چین دومین ناو هواپیمابر خود را به آب انداخته است. آمریکای امروز نمی تواند جهان را به خواست خود رهبری کند؛ یعنی جهان از نظم موجود فعلی به سوی نظم جدید در حال حرکت است، بنابراین آمریکای ترامپ نگران آن است دیگر نتواند جهانی شدن را رهبری کند.
وی افزود: آمریکایی ها به درستی متوجه شده اند امروز دنیا تک قطبی نیست، بلکه آنچه در حوزه اقتصاد، فناوری و نظامی آمریکا را به قدرت برتر جهان تبدیل کرده بود، امروز در دیگر کشورها نیز بروز و ظهور یافته است؛ لذا آنچه ترامپ انجام داده، باعث افول و از بین رفتن قدرت هر چه بیشتر آمریکا در معادلات جهانی می شود.
#اخبار
بیشتر...
تبلیغات
تیم فوتبال بارسلونا با غلبه بر رئال مادرید در فینال جام حذفی اسپانیا؛ جام قهرمانی کوپا دلری را بالای سر برد.
تیم فوتبال النصر به مرحله نیمهنهایی لیگ نخبگان اسیا صعود کرد.
سرمربی تیم ملی فوتبال بانوان گفت که بازیکنان شرایط بدنی خوبی ندارند اما با این حال تمام تلاش خود را برای آمادهسازی تیم انجام خواهد داد.
ارتش متجاوز آمریکا شب گذشته سلسلهای از حملات هوایی را علیه پایتخت یمن، صنعا، انجام داد. این در حالی است که آمریکا مدعی است تنها اهداف نظامی را در یمن هدف قرار میدهد.
تهیهکننده برنامه «گزارش ورزشی» درباره ادامهدار بودن گزارشهای طرفدارانه فوتبالهای خارجی در شبکه سه سیما که به تازگی نسبت به پخش آن اقدام شد، اظهار کرد: با وجود اینکه با استقبال خوب گزارشگران و همچنین مخاطبان روبهرو بودیم اما ادامهدار بودن این نوع گزارشها مستلزم زیرساختهایی است که باید فراهم شود و اگر شرایط و زیرساخت برای گزارش فراهم شود، حتما ادامه خواهیم داد.
به اعتراف یک رسانه عبری زبان، هزینههای جنگ در اسرائیل روز به روز افزایش پیدا میکند، هزینههایی غیر قابل تصور که یکی از ابعاد آن بزرگ شدن بی حد و حصر گورستان نظامیان بعد از آغاز این جنگ است.
جان گرونسفلد (John Grunsfeld)، فضانورد سابق که از هابل بازدید کرده و در ادامه فعالیت این تلسکوپ فضایی نقش داشته است، در مورد دوام این تلسکوپ صحبت کرده و میگوید: «بزنم به تخته، هابل میتواند ۱۰ سال دیگر هم دوام بیاورد.»
نسخهای بازسازیشده شاهکار کمدی صامت «جویندگان طلا» اثر چارلی چاپلین، برای نخستین بار در جشنواره فیلم کن به نمایش درمیآید.
دونالد ترامپ گفت: کشتیهای نظامی و تجاری ایالات متحده باید بتوانند «رایگان» از کانالهای پاناما و سوئز عبور کنند زیرا آنها «بدون ایالات متحده وجود نخواهند داشت.»
بیشتر...