تبیان | 4 ماه پیش

این روزها به خاطر افزایش روزافزون اینفلوئنسرها سلبریتی های مرد که ریش های خود را به رخ می کشند، ریش

ریش

برخی افراد ریش را نشانه مردانگی می‌دانند! آیا شما هم سعی می‌کنید ریش بگذارید اما با چالش‌هایی روبرو هستید؟ در این مطلب دلایل آن را بخوانید.

چرا نمی‌توانم ریش دربیاورم؟

بعضی از آقایان به دلایلی نمی‌توانند خوب ریش دربیاورند، مثلاً پایین‌بودن تستوسترون.

ژنتیک

یکی از مهم‌ترین فاکتورها در رشد ریش، ژنتیک است. ژن‌های شما همان‌طور که دیگر ویژگی‌های فیزیکی‌تان مثل رنگ چشم و قدتان را تعیین می‌کنند، در رشد ریشتان نیز تعیین‌کننده‌اند. اگر پدر شما یا دیگر بستگان نزدیک مرد شما ریش کم‌پشت داشته باشند یا اصلاً ریش درنیاورند، پس به‌احتمال زیاد شما هم در ریش درآوردن مشکل خواهید داشت.

عدم تعادل هورمونی

هر چند تستوسترون نقش مهمی در رشد ریش دارد؛ اما هورمون‌های دیگری مانند DHT نیز بر رشد ریش و ضخامت موهای صورت اثر می‌گذارند. عدم تعادل هورمونی می‌تواند منجر به پایین آمدن تستوسترون شود که به چند دلیل می‌تواند رخ دهد، از جمله عوارض و بیماری‌ها، داروها و فاکتورهای سبک زندگی.

سن

رشد ریش تحت‌تأثیر سن نیز هست. بیشتر پسرها تا زمان بلوغ رشد موی صورت چندانی ندارند که می‌تواند در طیف ۹ تا ۱۴ سالگی باشد. با بالاتر رفتن سن یک مرد، میزان تستوسترون در بدنش کاهش می‌یابد. پایین‌بودن تستوسترون بر رشد ریش اثر می‌گذارد.

کمبود مواد مغذی

تغذیه در رشد موهای سالم بدن از جمله رشد ریش بسیار مؤثر است. رژیم غذایی که از جهت ویتامین‌ها و املاح ضروری مانند بیوتین و زینک (روی) و ویتامین D کمبودهایی دارد، یکی از اصلی‌ترین علت‌های کم‌پشتی ریش است.

بیماری‌های پوستی

برخی از عوارض پوستی مانند اگزما و پسوریازیس می‌تواند با مسدودکردن فولیکول‌های مو، جلوی رشد ریش را بگیرند.

استرس

بالابودن سطح استرس یکی از علت‌های عمده رشد کم ریش است. هورمون‌های استرس می‌تواند سیکل طبیعی رویش مو را مختل کنند و باعث شوند موها زود بریزند یا رشدشان متوقف شود.

سیگارکشیدن

سیگار اثرات مخربی برای بدن دارد، از جمله برای رشد ریش. سیگارکشیدن می‌تواند جریان خون را در صورت کاهش دهد، تأمین مواد مغذی برای فولیکول‌های مو را محدود کرده و رشد موها مهار شود.

فقط تستوسترون مطرح نیست

این باور اشتباه وجود دارد که پایین‌بودن تستوسترون، تنها دلیل رویش کم ریش است یا فقط تستوسترون عامل تعیین‌کننده است. درست است که تستوسترون در رشد ریش نقش دارد؛ اما تنها عامل نیست. فاکتورهایی مانند ژنتیک، تغذیه و وضعیت عمومی سلامت در رشد ریش نقش دارند.

تغذیه

داشتن رژیم غذایی متعادل برای سلامت عمومی مهم است و بر رشد مو نیز اثر می‌گذارد. رژیم غذایی سرشار از پروتئین و ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌تواند به رشد موهای سالم کمک کند. غذاهایی مانند گوشت کم‌چرب، ماهی، مغزها و دانه‌ها، میوه‌ها و سبزی‌ها می‌توانند مواد مغذی لازم برای رشد موها را تأمین کنند.

وضعیت عمومی سلامت

سلامت عمومی شما می‌تواند بر رشد ریشتان اثر بگذارد. استرس زیاد، کم‌خوابی و عادات ناسالم در سبک زندگی مثل مصرف سیگار و الکل منجر به کندی رشد ریش می‌شوند. استرستان را مدیریت کنید، خوب و کافی بخوابید و انتخاب سالم داشته باشید.

متعادل نبودن هورمون‌ها

هر چند تستوسترون تنها عامل مؤثر در رشد ریش نیست؛ اما متعادل نبودن سطح هورمون‌ها بر رشد ریش اثر می‌گذارد. عوارضی مانند کم‌کاری تیروئید و پایین‌بودن تستوسترون می‌توانند موجب ریزش مو یا کندی رویش مو شوند. اگر در این مورد تردیدی دارید با پزشک مشورت کنید.

دی هیدروتستوسترون (DHT)

دی هیدروتستوسترون یکی از مشتقات تستوسترون می‌باشد که مسئول رشد مو در بعضی از قسمت‌های بدن مردان از جمله ریش می‌باشد. مردانی که سطح این هورمون در بدنشان پایین است ممکن است به‌سختی ریش دربیاورند، حتی اگر تستوسترون بالایی داشته باشند.

علائمی که نشان می‌دهند نمی‌توانید ریش پرپشتی داشته باشید

بعضی از مردان به‌راحتی ریش‌های پرپشت و ضخیمی درمی‌آورند؛ اما عده‌ای دیگر نه. اگر شما هم ریش چندانی درنمی‌آورید، پس احتمالاً علائمی دارید که نشان می‌دهند نمی‌توانید ریش در بیاورید.

پراکنده و نامنظم ریش درمی‌آورید

اگر ریش صورتتان پراکنده است، نه یکنواخت و منظم، پس شما نمی‌توانید پُر و کامل ریش دربیاورید.

کُند رشدکردن

اگر ریشتان خیلی کند در می‌آید یا اصلاً رشد نمی‌کند این نشان می‌دهد برای رشد ریش مشکل دارید.

موهای نازک

اگر موهای صورتان نازک و ضعیف است پس احتمالاً نمی‌توانید ریش پرپشتی داشته باشید.

چند جهت بودن جهت رویش موها

اگر موهای صورتتان در جهات متفاوتی رشد می‌کنند پس نمی‌توانید ریش پرپشت و یکنواخت داشته باشید.

روی گونه‌ها یا خط آرواره ریش ندارید

اگر نمی‌توانید روی گونه‌ها یا خط آرواره‌تان ریش دربیاورید پس نمی‌توانید ریش پرپشت داشته باشید.

سبیل درنمی‌آورید

اگر پشت لبتان سبیل درنمی‌آورید پس ریش پرپشت درآوردن هم برای شما سخت است.

روی گردن مو درنمی‌آورید

اگر روی گردنتان مویی درنمی‌آید پس ریش پُری هم نمی‌توانید داشته باشید.

تکه‌هایی بدون مو روی صورت دارید

اگر وسط ریشتان جاهایی هست که مویی درنمی‌آید و تقریباً طاس است، پس نمی‌توانید ریش پرپشتی داشته باشید.

رنگ موی‌تان خیلی روشن است

اگر رنگ موی صورتان خیلی روشن است و به‌سختی قابل‌دیدن است پس احتمالاً ریش پرپشتی نخواهید داشت.

سابقه خانوادگی

اگر هیچ مردی در خانواده شما ریش پرپشتی ندارد پس احتمال اینکه شما هم نتوانید ریش پُری داشته باشید زیاد است.

سن

اگر بالای ۳۰ سال دارید و هنوز ریش درست‌وحسابی درنیاورده‌اید پس رشد ریش شما به تمام پتانسیل خودش رسیده است و بیشتر نخواهد شد.

چند توصیه

داشتن ریش پرپشت نه‌تنها بر تیپ و ظاهر شما اثر می‌گذارد؛ بلکه اعتماد به نفستان را نیز افزایش می‌دهد. چند توصیه برایتان داریم:

. رژیم غذایی سالم داشته باشید

. به طور منظم ورزش کنید

. به اندازه کافی بخوابید

. استرستان را کم کنید

. مراقب پوستتان باشید


از چه محصولاتی برای رشد سریع‌تر ریش استفاده کنید؟

. روغن ریش: کمک می‌کند پوست زیر ریش مرطوب بماند و موها بهتر رشد کنند.

. بالم ریش: بالم ریش کمک می‌کند ریشتان را راحت‌تر استایل کنید و موها سالم‌تر و پرتر به نظر برسند.

. ماینوکسیدیل: ماینوکسیدیل دارویی است که برای درمان ریزش موی مردان استفاده می‌شود. این دارو در بعضی از آقایان در کمک به رشد ریش نیز مؤثر است.

اولین علائم رشد ریش چیست؟

اوین علائم رویش ریش در هرکسی متفاوت است؛ اما چند علامت مشترک وجود دارد:

. موهای نازکی و رنگ روشن روی صورت می‌بینید

. پوستتان می‌خارد یا تحرک شده است

. موهایی در قسمت‌های کوچکی از صورتان شروع به روییدن کرده‌اند

. احساس می‌کنید موی صورتتان کم‌کم زبر و ضخیم شده

. در بعضی از قسمت‌های ریشتان موها متراکم‌تر و ضخیم‌تر شده‌اند

باورهای اشتباه درباره رشد ریش

باور اشتباه:

مرتباً شیوکردن باعث می‌شود ریشتان زودتر و ضخیم‌تر دربیاید

شیوکردن تأثیری بر ضخامت ریش ندارد. ضخامت موی صورت توسط ژنتیک، هورمون‌ها و وضعیت کلی سلامت تعیین می‌شود.

باور اشتباه:

استفاده از روغن ریش کمک می‌کند ریش سریع‌تر رشد کند

روغن ریش به رشد موهای سالم‌تر کمک می‌کند؛ اما اثری روی سرعت رشد آن ندارد. استفاده زیاد از روغن ریش در واقع فولیکول‌های مو را مسدود کرده و جلوی رشد مو را می‌گیرد. باید فقط به اندازهٔ توصیه شده از روغن ریش باکیفیت و طبیعی استفاده کنید.

باور اشتباه:

فقط مردانی که تستوسترون بالایی دارند می‌توانند ریش دربیاورند

هر چند تستوسترون نقش مهمی در ریش درآوردن دارد؛ اما همان‌طور که گفتیم تنها فاکتور نیست. سلامت عمومی و دیگر هورمون‌ها نیز مؤثرند. بعضی از مردان با وجود داشتن تستوسترون در سطحی ایده‌آل باز هم به دلایلی دیگر برای ریش درآوردن چالش دارند.

باور اشتباه:

اصلاح ریش، سرعت رویش را کم می‌کند

اصلاح و استایل کردن ریش اثری بر سرعت رشد یا ضخامت ریش ندارد. در واقع اصلاح منظم با حذف تارهای دوشاخه شده کمک می‌کند ریش‌ها پرتر و یکنواخت‌تر دیده شوند.

باور اشتباه:

با مالیدن حوله به صورت می‌توانید رشد ریش را تقویت کنید

با مالید حوله یا هر چیز دیگری به صورت به رشد ریشتان کمکی نمی‌کنید. در واقع این کار می‌تواند به فولیکول‌های مو آسیب بزند. صورت را به‌آرامی با حوله‌ای ملایم خشک کنید.

در پایان

رشد ریش همیشه هم ساده نیست و خیلی از مردان در این مسئله مشکل دارند. اگر شما هم یکی از علائم عدم رشد ریش را دارید نگران نباشید. هنوز هم روش‌هایی هستند که به شما در درآوردن ریش‌های سالم و زیبا کمک کنند و محصولات زیادی در بازار وجود دارند که می‌توانند مؤثر باشند حتی اگر تستوسترونتان کم باشد. یادتان باشد مراقب سلامت پوستتان باشید، غذاهای سالم بخورید و استرستان را کنترل کنید تا موهای سالمی داشته باشید.

بیشتر بخوانید

اینفوگرافیک ؛دلایل کم‌پشت بودن ریش




#‌سلامت #‌بهداشت

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

مراقبت از سیستم ایمنی بدن به‌ویژه در زمان‌هایی که به تقویت آن نیاز داریم، از اهمیت زیادی برخوردار است. این سیستم دفاعی بدن وظیفه دارد از ما در برابر عوامل بیماری‌زا محافظت کند و در صورت مواجهه با بیماری، به‌عنوان سد دفاعی عمل کند. یکی از بهترین و مؤثرترین راه‌ها برای تقویت سیستم ایمنی، استفاده از یک رژیم غذایی سالم و متعادل است.

6 روز پیش

تأمین ویتامین D برای کودکان یکی از دغدغه‌های اصلی والدین و متخصصان تغذیه است. این ویتامین با نقش بی‌نظیر خود در رشد استخوان‌ها، تقویت سیستم ایمنی و تأمین سلامتی کلی کودکان، اهمیت زیادی دارد. با توجه به شیوع کمبود ویتامین D در بین کودکان، آگاهی از روش‌های طبیعی و مکمل‌های مناسب برای تأمین این ویتامین ضروری است. در این گزارش به بررسی راهکارهای مؤثر در تأمین ویتامین D کودکان پرداخته‌ایم.

۱ هفته پیش

کتی پری، جنیفر گارنر و هلی بری نشان می‌دهند که طناب‌زدن تنها یک بازی کودکانه نیست؛ بلکه یک ابزار قدرتمند برای سلامت و تناسب اندام است، به‌ویژه برای زنانی که با چالش‌های دوران پیش‌یائسگی روبرو هستند. از افزایش تراکم استخوان گرفته تا بالا بردن سطح انرژی، این ورزش نتایج شگفت‌انگیزی را با کمترین تجهیزات و تلاش فراهم می‌آورد.

۱ هفته پیش

محققان چینی اخیراً ارتباط بین فعالیت بدنی، رفتار بی‌تحرک و تأثیر آن‌ها بر طول عمر و تسریع سن را کشف کرده‌اند و از توصیه «کمتر نشستن و حرکت بیشتر» برای طول عمر سالم حمایت می‌کنند.

۱ هفته پیش

دانشمندان برای اولین بار توانسته‌اند «نوتوکورد» را پرورش دهند؛ بافتی که به‌مثابه «سیستم هدایت‌گر» برای جنین در حال رشد عمل و به تشکیل ستون فقرات و سیستم عصبی کمک می‌کند.

۱ هفته پیش

امروزه با صنعتی‌شدن کشورها و بروز دردهای مختلف در روح و بدن انسان‌ها و روی‌آوردن به عمل‌های جراحی زیبایی به‌صورت چشمگیر، بحث گردشگری درمانی را به یکی از بخش‌های رو به رشد صنعت گردشگری در جهان و ایران تبدیل کرده است

6 روز پیش

۹ تکنیک ژاپنی، با تمرکز بر ذهن‌آگاهی، پذیرش و ارتباط با خود و دیگران، می‌توانند به شما کمک کنند تا زندگی آرام‌تر و شادتری داشته باشید.

۱ هفته پیش

آیا می‌دانستید سلامت پا مستقیماً با سلامت کل بدن در ارتباط است؟ پاهای ما به‌عنوان پایه‌ی بدن، وزن آن را تحمل می‌کنند و هر نوع مشکل در آن‌ها می‌تواند تأثیری گسترده بر دیگر قسمت‌های بدن داشته باشد. از مشکلات ستون فقرات گرفته تا وضعیت قلب و عروق، نمی‌توان تاثیر کفش بر سلامت پا و در نتیجه سلامت بدن را نادیده گرفت.در ادامه، به بررسی تأثیرات کفش بر بخش‌های مختلف بدن می‌پردازیم.

۱ هفته پیش

یک متاآنالیز جدید نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض فلوراید به‌نظر می‌رسد که امتیاز ضریب هوشی کودکان را کمی کاهش می‌دهد.

۱ هفته پیش

بیشتر...