عصر ایران | 2 ماه پیش

چند بار در سال سرما بخوریم طبیعی نیست نصف افرادی که تندتند سرما می خورند این مورد را ندارند

بعضی‌ها در طول فصل سرما همیشه سرماخورده‌اند و کمتر زمانی آنها را سلامت و فارغ از سرماخوردگی و سایر عفونت‌های ویروسی و تنفسی می‌بینیم. امادر طول سال چند بار سرما خوردن، عادی و طبیعی است؟آیا اگر بیش از حد نرمال دچار سرماخوردگی و دیگر عفونت‌های تنفسی یا ویروسی شویم، نشانه خوبی نیست و باید با پزشک مشورت کنیم؟

به گزارش همشهری آنلاین، دکتر محمدحسن بمانیان، ایمونولوژیست و استاد دانشگاه در این خصوص می‌گوید:برای این که بتوانیم بگوییم ابتلای ما به عفونت‌های ویروسی و تنفسی بیشتر از حد معمول شده یا خیر، باید یک نُرم داشته باشیم. مثلا نرم دربارهکودکان سنین مدرسهاین است کهحداقل ۶ بار در سالو گاهی ۱۰ تا ۱۲ بار در سال دچار سرماخوردگی و سایر عفونت‌های ویروسی شوند و این تعداد دفعات، نرمال و عادی تلقی می‌شودشود.

دکتر بمانیان درباره بزرگسالان هم توضیح می‌دهد:درباره سرماخوردگی بزرگسالان عدد دقیق و ثابتی وجود ندارد امامی‌توان ۴ تا ۵ بار ابتلا در سال را به عنوان نُرم در نظر گرفت.

دکتر بمانیان می‌گوید: اگر این عفونت‌ها که معمولا با عنوان کلیِ سرماخوردگی‌ شناخته می‌شوند، ۲ تا ۳ بار در سال با عفونت گوش همراه باشد و از گوش کودک چرک بیرون بیاید، یا کودک ۲ تا ۳ بار در سال دچار سینوزیت شود، یا بیشتر از ۲ - ۳ بار در سال عفونت ریه بگیرد، یا بیشتر از یک بار در عمر دچار عفونت مغز یا همان مننژیت شود، یا بیش از یکی دو بار در عمر دچار عفونت بافت نرم یا سلولی شود، اینها احتمالا سیستم ایمنی‌شان به طور مادرزاد و ژنتیکی مشکل دارد و باید حتما بررسی شوند.

این استاد ادانشگاه ادامه می‌دهد: همچنین افرادی که مرتب دهان‌شان برفک می‌زند، خانم‌هایی که مرتب دچار قارچ دستگاه تناسلی می‌شوند که کنترل نمی‌شود، یا ممکن است همزمان ناخن‌هایشان هم دچار شکنندگی شود، کودکانی که بند ناف‌شان در چند هفته اول نمی‌افتد، کودکانی که واکسن می‌زنند و به جای ایمن‌شدن در مقابل واکسن، آن بیماری را می‌گیرند. مثلا قطره فلج اطفال به بچه می‌دهند اما فلج می‌شود.

یا مثلا واکسن سل به او می‌زنند اما سلِ منتشر می‌گیرند، سیستم ایمنی اینها باید حتما بررسی شود. چون احتمالا سیستم ایمنی اینها مشکلی ژنتیکی دارد.

دکتر بمانیان اضافه می‌کند: درکل،کسانی که بیشتر از ۱۰ تا ۱۲ بار در سال سرما می‌خورندولی فاکتورهای خطرناک را هم ندارند، باید توسط پزشک متخصص بررسی شوند. مثلا فرد تغذیه‌اش خوب است، خوابش باکیفیت و کافی است، مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک ندارد، علائم آلرژی زیاد در او پیدا نیست، اگر کودک است رشد خوبی دارد، اما مکررا سرما می‌خورد. چنین فردی باید حتما توسط پزشک بررسی شود تا معلوم شود که مشکل چیست.

رابطه سیستم ایمنی ضعیف و سرما خوردن

تضعیف سیستم ایمنی بدن، یکی از عوامل اصلی ابتلای پی‌درپی افراد به بیماری‌های تنفسی و ویروسی است. دکتر بمانیان در این زمینه توضیح می‌دهد: سیستم ایمنی بدن، سیستمی بسیار دقیق و حساس است و عوامل مختلفی می‌تواند روی عملکرد آن تاثیر منفی بگذارد. حتی عوامل محیطی مثل سرمای هوا، استرس، اخبار بد، افسردگی، بی‌خوابی‌های تکرارشونده، گرسنگی و ... .

این استاد دانشگاه تاکید می‌کند: حتی مصرف برخی داروها می‌تواند سرکوب‌کننده سیستم ایمنی هستند. مثلا داروهای ضد التهاب به خصوص استروئیدها (مثل دگزامتازون)، یا داروهایی که در درمان سرطان استفاده می‌شوند، یا مصرف یا تزریق خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌ها تضعیف‌کننده سیستم ایمنی هستند و می‌توانند باعث ابتلای فرد به انواع عفونت‌ها ازجمله عفونت‌های تنفسی (مثل سرماخوردگی و آنفلوآنزا و ...) شوند.

این استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که کدام افراد در طول سال مدام و مکررا به عفونت‌های تنفسی مبتلا می‌شوند، توضیح می‌دهد: اگر ۱۰۰ بیمار را در نظر بگیریم که مکررا دچار عفونت‌های ویروسی و تنفسی می‌شوند، شاید ۵۰ مورد از اینها کسانی هستند کهتغذیه خوبوخواب کافیندارند و درشرایط استرس‌زاقرار دارند و با افراد بیمار در تماسند. ۳۰ نفر دیگر به خاطر آلرژی است که پی در پی دچار بیماری‌های تنفسی می‌شوند.

چون آلرژی از بیماری‌هایی است که منجر به تضعیف سیستم ایمنی می‌شود. ۲۰ بیمار هم افرادی هستند که یا نقص ایمنی مادرزادی و ژنتیک دارند و یا به دلیل نقص‌های ایمنی ثانویه - مثل HIV - پی‌درپی مبتلا به عفونت‌های مکرر می‌شوند.

دو شکارچی، دو رنگ، یک قاب هوایی! (عکس)دو شکارچی، دو رنگ، یک قاب هوایی! (عکس)

عضویت در اینستاگرام عصر ایران



#‌اخبار

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

تمام توانم را به کار برده بودم و دیگر تاب و توانی نداشتم. همان لحظه از هوش رفتم. به هوش که آمدم حدس زدم ساعت چهار یا پنج بعد از ظهر است. نمی دانم چرا؟ ولی گویی کسی به من گفت: اذان بگو! شروع کردم به اذان گفتن با همه وجود و تا آنجا که نا داشتم فریاد زدم.

1 ساعت پیش

قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور گفت: خوزستان با دارا بودن جاذبه‌های تاریخی مانند چغازنبیل در شوش، آبشارهای شوشتر، رودخانه کارون و… ظرفیت بالایی برای جذب گردشگران داخلی و خارجی دارد.

1 ساعت پیش

مدیرکل بهزیستی استان قزوین اظهار کرد: با توجه به اینکه برابری از حقوق مساوی بین افراد جامعه یکی از خواسته‌های بهزیستی است، بنابراین موضوع اشتغال یکی از مهمترین اولویت‌های مدنی این اداره کل در استان قزوین محسوب می‌شود.

1 ساعت پیش

با کاهش چشمگیر اشتغال در حوزه پسته، زنگ خطر برای صنعت این محصول استراتژیک به صدا درآمده است. در همین راستا، نخستین همایش ملی انتقال یافته‌ها در پسته، با هدف بررسی چالش‌ها، تبادل دانش و ارائه راهکارهای عملی، از ۲۹ بهمن ماه به مدت چهار روز در رفسنجان برگزار خواهد شد.

1 ساعت پیش

در ششمین اهدای عضو سال ۱۴۰۳ در رفسنجان، اعضای بدن بانوی ۲۵ ساله رفسنجانی طی یک عمل فداکارانه از سوی خانواده‌اش، به بیماران نیازمند پیوند اهدا شد.

1 ساعت پیش

سرپرست ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه شورا به دنبال کاهش وابستگی به شیوه‌های تستی و تقویت گرایش به سوی یادگیری مفهومی با توجه به مدرسه، کتاب درسی و معلم است گفت: مصوبه تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور با رویکرد تعاملی به تصویب رسید؛ حذف پایه دهم به عنوان اصلاح و بهبود سیاست، از جمله تأکیدات وزارت آموزش و پرورش بوده است.

1 ساعت پیش

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان البرز گفت: یکی از نگرانی‌ها در استان البرز نبود مخزن ذخیره متناسب با تعداد مشترکین است. در این زمینه حدود ۵۲ هزار و ۴۰۰ متر مکعب مخزن ذخیره ایجاد و مورد بهره برداری قرار گرفته است.

1 ساعت پیش

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان فارس با اشاره به اینکه مردم برای پایداری انقلاب اسلامی هزینه‌های مادی و معنوی بسیاری را پرداخت کرده‌اند، گفت: انقلاب اسلامی ایران مسیر تاریخ را تغییر داد.

1 ساعت پیش

خاویر ماسکرانو که رابطه بسیار نزدیکی با لیونل مسی دارد به مصاحبه اخیر کریستیانو رونالدو واکنش نشان داد و تاکید کرد که با نظر این ستاره پرتغالی موافق نیست.

1 ساعت پیش

بیشتر...