عصر ایران | 1 ماه پیش

چند بار در سال سرما بخوریم طبیعی نیست نصف افرادی که تندتند سرما می خورند این مورد را ندارند

بعضی‌ها در طول فصل سرما همیشه سرماخورده‌اند و کمتر زمانی آنها را سلامت و فارغ از سرماخوردگی و سایر عفونت‌های ویروسی و تنفسی می‌بینیم. امادر طول سال چند بار سرما خوردن، عادی و طبیعی است؟آیا اگر بیش از حد نرمال دچار سرماخوردگی و دیگر عفونت‌های تنفسی یا ویروسی شویم، نشانه خوبی نیست و باید با پزشک مشورت کنیم؟

به گزارش همشهری آنلاین، دکتر محمدحسن بمانیان، ایمونولوژیست و استاد دانشگاه در این خصوص می‌گوید:برای این که بتوانیم بگوییم ابتلای ما به عفونت‌های ویروسی و تنفسی بیشتر از حد معمول شده یا خیر، باید یک نُرم داشته باشیم. مثلا نرم دربارهکودکان سنین مدرسهاین است کهحداقل ۶ بار در سالو گاهی ۱۰ تا ۱۲ بار در سال دچار سرماخوردگی و سایر عفونت‌های ویروسی شوند و این تعداد دفعات، نرمال و عادی تلقی می‌شودشود.

دکتر بمانیان درباره بزرگسالان هم توضیح می‌دهد:درباره سرماخوردگی بزرگسالان عدد دقیق و ثابتی وجود ندارد امامی‌توان ۴ تا ۵ بار ابتلا در سال را به عنوان نُرم در نظر گرفت.

دکتر بمانیان می‌گوید: اگر این عفونت‌ها که معمولا با عنوان کلیِ سرماخوردگی‌ شناخته می‌شوند، ۲ تا ۳ بار در سال با عفونت گوش همراه باشد و از گوش کودک چرک بیرون بیاید، یا کودک ۲ تا ۳ بار در سال دچار سینوزیت شود، یا بیشتر از ۲ - ۳ بار در سال عفونت ریه بگیرد، یا بیشتر از یک بار در عمر دچار عفونت مغز یا همان مننژیت شود، یا بیش از یکی دو بار در عمر دچار عفونت بافت نرم یا سلولی شود، اینها احتمالا سیستم ایمنی‌شان به طور مادرزاد و ژنتیکی مشکل دارد و باید حتما بررسی شوند.

این استاد ادانشگاه ادامه می‌دهد: همچنین افرادی که مرتب دهان‌شان برفک می‌زند، خانم‌هایی که مرتب دچار قارچ دستگاه تناسلی می‌شوند که کنترل نمی‌شود، یا ممکن است همزمان ناخن‌هایشان هم دچار شکنندگی شود، کودکانی که بند ناف‌شان در چند هفته اول نمی‌افتد، کودکانی که واکسن می‌زنند و به جای ایمن‌شدن در مقابل واکسن، آن بیماری را می‌گیرند. مثلا قطره فلج اطفال به بچه می‌دهند اما فلج می‌شود.

یا مثلا واکسن سل به او می‌زنند اما سلِ منتشر می‌گیرند، سیستم ایمنی اینها باید حتما بررسی شود. چون احتمالا سیستم ایمنی اینها مشکلی ژنتیکی دارد.

دکتر بمانیان اضافه می‌کند: درکل،کسانی که بیشتر از ۱۰ تا ۱۲ بار در سال سرما می‌خورندولی فاکتورهای خطرناک را هم ندارند، باید توسط پزشک متخصص بررسی شوند. مثلا فرد تغذیه‌اش خوب است، خوابش باکیفیت و کافی است، مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک ندارد، علائم آلرژی زیاد در او پیدا نیست، اگر کودک است رشد خوبی دارد، اما مکررا سرما می‌خورد. چنین فردی باید حتما توسط پزشک بررسی شود تا معلوم شود که مشکل چیست.

رابطه سیستم ایمنی ضعیف و سرما خوردن

تضعیف سیستم ایمنی بدن، یکی از عوامل اصلی ابتلای پی‌درپی افراد به بیماری‌های تنفسی و ویروسی است. دکتر بمانیان در این زمینه توضیح می‌دهد: سیستم ایمنی بدن، سیستمی بسیار دقیق و حساس است و عوامل مختلفی می‌تواند روی عملکرد آن تاثیر منفی بگذارد. حتی عوامل محیطی مثل سرمای هوا، استرس، اخبار بد، افسردگی، بی‌خوابی‌های تکرارشونده، گرسنگی و ... .

این استاد دانشگاه تاکید می‌کند: حتی مصرف برخی داروها می‌تواند سرکوب‌کننده سیستم ایمنی هستند. مثلا داروهای ضد التهاب به خصوص استروئیدها (مثل دگزامتازون)، یا داروهایی که در درمان سرطان استفاده می‌شوند، یا مصرف یا تزریق خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌ها تضعیف‌کننده سیستم ایمنی هستند و می‌توانند باعث ابتلای فرد به انواع عفونت‌ها ازجمله عفونت‌های تنفسی (مثل سرماخوردگی و آنفلوآنزا و ...) شوند.

این استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که کدام افراد در طول سال مدام و مکررا به عفونت‌های تنفسی مبتلا می‌شوند، توضیح می‌دهد: اگر ۱۰۰ بیمار را در نظر بگیریم که مکررا دچار عفونت‌های ویروسی و تنفسی می‌شوند، شاید ۵۰ مورد از اینها کسانی هستند کهتغذیه خوبوخواب کافیندارند و درشرایط استرس‌زاقرار دارند و با افراد بیمار در تماسند. ۳۰ نفر دیگر به خاطر آلرژی است که پی در پی دچار بیماری‌های تنفسی می‌شوند.

چون آلرژی از بیماری‌هایی است که منجر به تضعیف سیستم ایمنی می‌شود. ۲۰ بیمار هم افرادی هستند که یا نقص ایمنی مادرزادی و ژنتیک دارند و یا به دلیل نقص‌های ایمنی ثانویه - مثل HIV - پی‌درپی مبتلا به عفونت‌های مکرر می‌شوند.

دو شکارچی، دو رنگ، یک قاب هوایی! (عکس)دو شکارچی، دو رنگ، یک قاب هوایی! (عکس)

عضویت در اینستاگرام عصر ایران



#‌اخبار

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: تاکنون ۲۵ هزار کودک از طریق بهزیستی به فرزندخواندگی سپرده شده‌اند و ۱۸ هزار کودک دیگر در خانواده‌های جایگزین زندگی می‌کنند.

8 ساعت پیش

شبکه‌های تلویزیونی برای آخر هفته در کنار چند نوستالژی از فیلم‌های جدیدی همچون «پس کی بریم خواستگاری؟»، «خبرنگار»، «مردان یاغی»، «محاصره» و «فراری بزرگ» رونمایی می‌کنند.

3 ساعت پیش

مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی گفت: در بسیاری از کشورهای پیشرفته کودکان مبتلا به سندرم داون مورد توجه و پذیرش خانواده‌ها قرار می‌گیرند.

8 ساعت پیش

دبیر اجرایی نمایشگاه حس همسایگی گفت: باید بازارهای هنر، سوغات و صنایع دستی مشترک ایجاد کنیم تا از بانوان سرپرست خانوار و جوانان مستعد حمایت شود.

8 ساعت پیش

سخنگوی آتش‌نشانی تهران در شرح این حادثه گفت: در محله میان‌آباد اسلامشهر، ۵ تریلر تانکر ۳۰ هزار لیتری گاز مایع، در کنار هم قرار داشتند، که با آتش گرفتن یک دستگاه، آتش به دستگاه‌های دیگر نیز در حال سرایت بود که توسط عوامل آتش‌نشانی اسلامشهر اطفا شد.

7 ساعت پیش

نتایج آزمون EPT دی‌ماه ۱۴۰۳ دانشگاه آزاد اسلامی اعلام شد.

6 ساعت پیش

وزیر علوم در پاسخ به پذیرفته‌شدگان ۱۴۰۳ برای شرکت در کنکور ۱۴۰۴، گفت: پذیرفته‌شدگان می‌توانند در همان کدرشته محل قبولی ۱۴۰۳ ثبت‌نام کنند.

6 ساعت پیش

دستیار اجتماعی رئیس‌جمهوری نوشت: ابراهیم نبوی با آنکه ناراضی و منتقد بود اما هیچ‌گاه نه تنها به دام بدخواهان ایران نیفتاد بلکه حتی آن‌ها را نیز از نیش قلم خود در امان نمی‌گذاشت.

8 ساعت پیش

بازبینی دروس و ایجاد سرفصل‌ها و دوره‌های جدید در اولین شورای برنامه‌ریزی درسی دانشگاه ملی مهارت در دستور کار قرار گرفت.

7 ساعت پیش

بیشتر...