توضیح درباره آب گرفتگی در تل آجری ایسنا
پایگاه میراث جهانی تخت جمشید درباره دلیل آبگرفتگی محوطه «تل آجری» توضیحاتی داد.
به گزارش ایسنا، به دنبال انتشار تصاویری از آبگرفتگی در «تُلِ آجری» یا دروازه شهر پارسه (تخت جمشید) یا دروازه کورش در پی بارانهای فصلی و آسیب به پوششهای حفاظتی آجرهای باستانی آن، روابط عمومی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید توضیح داد: «اندک آبگرفتگی مربوط به بارندگی دو ماه پیش بود و این مورد بهدلیل جابجایی دو پنل سقف (پنل پوششی) ایجاد شده است. در حاشیه پوشش حفاظتی فاصلهایی بین دو پنل ایجاد شده بود. این درز بلافاصله پس از بارندگی در همان زمان تعمیر شد.»
در توضیحات پایگاه میراث جهانی تخت جمشید همچنین آمده است: «دلیل به وجود آمدن این فاصله قرارگیری پوشش سقف در محوطه باز و وزش باد شدید زیر سازه در تابستان و پاییز بود که منجر به جابجایی و کنده شدن یک پیچ شده بود و بدون درنگ تمام پوشش حفاظتی مجدد کنترل و تقویت شد. اندک آبگرفتگی مربوط به حاشیه بیرونی اثر بود که در اقدام حفاظتی رفع شد.»
سیاوش آریا، پژوهشگر و کنشگر میراث فرهنگیتصاویری را از وضعیت این محوطه هخامنشی پس از بارانهای فصلی منتشر کرده و درباره آن گفته بود: در پی بارندگیهای اَندک پاییزی در شهرستان مرودشت، آبهای ناشی از بارندگی به درون سایت موزۀ «تل آجری» رِخنه کرده و سبب آسیب رساندن به بقایای مهم و بسیار ارزشمند معماری هخامنشی محوطه شده است و باید زودتر برای آن چاره اندیشید.
همچنین، برخی کارشناسان حفاظت و مرمت، سقفی که در این محوطه ایجاد شده و نصب آن روی پایههای متعدد فلزی و بتنریزی در محوطه باستانی انجام شد و در زمان خود واکنشبرانگیز شده بود، را به خاطر آبگرفتگی ایجاد شده، برای حفاظت از تل آجری و آجرهای دروازه بیرون آمده از خاک مناسب نداسته بودند.
محوطۀ باستانی «تُلِ آجری» در حدود ۵ کیلومتری شمال غربی تخت جمشید (پارسه) در محل معروف به باغ فیروزی قرار دارد. باستانشناسان در این محوطه، دروازه کورش یا تخت جمشید (پارس) را شناسایی کردهاند. آنها با کشف کتیبههای میخی بابلی و عیلامی و با توجه به کارکرد بنا، به این نتیجه رسیدهاند که این بنا یک دروازه یادمانی از آغاز دوره هخامنشی بوده است.
در گزارشهای باستانشناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی نیز آمده است که این دروازه باشکوه، در مقیاس وسیعتری طرح دروازه معروف ایشتار (حدود ۵۸۰ پیش از میلاد) را تکرار میکند که پیش از ساخت تختگاه تخت جمشید در دوره یکی از دو پادشاه نخستین پارسیان بنا شده است. احتمالا، هدف از ساخت این دروازه برای نشان دادن فتح شهر بابل در سال ۵۳۹ پیش از میلاد در دوره کوروش بزرگ بوده است.
انتهای پیام
#اخبار
بیشتر...
تبلیغات
مسئول سالن عملیات مرکز مدیریت راههای کشور از ترافیک سنگین در محور چالوس و آزادراه تهران _ کرج خبر د
امسال با توجه به حملات رژیم صهیونیستی و بسته شدن آسمان کشور حجاج از طریق زمینی به کشور بازگشتند.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: بسیاری از افراد در دنیا نمی توانند انقلاب و آرمان های ۴۴ ساله ما را قبول کنند
وزیر نیرو گفت: در حال حاضر نسبت به سال گذشته برق کمتری مصرف میکنیم و امیدواریم از این پس هم مردم به
مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت: در نواحی غرب، غرب، جنوب غرب، جنوب و بخشهایی از مرکز کشور وزش ب
مدرس گرجی گفت: ۶۴ نقطه پرتصادف طی سه ماه نخست سال جاری در محورهای مواصلاتی کشور اصلاح شد.
وزیر جهادکشاورزی گفت: تمامی کالاهای دارای ارز ترجیحی با قیمت مصوب و مشخص تعیین میشود.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی گفت: بیش از ۹۰ درصد اراضی شالیزاری کشور به صورت مکانیزه برداشت م
معاون وزیر صمت گفت: فرآیند افزایش قیمت خودرو پیش از جنگ ۱۲ روزه آغاز شده بود؛ همه مراحل نیز به صورت
بیشتر...