افسردگی بعد از ترک اعتیاد راه مقابله با آن

افسردگی بعد از ترک اعتیاد

افسردگی بعد از ترک اعتیاد و علت آن

اعتیاد یکی از بدترین معضل های هر جامعه است و متاسفانه آمار اعتیاد به انواع مواد مخدر روز به روز بالاتر می رود. به علت مشکلات روحی ، اقتصادی ، سیاسی ، فرهنگی و … روز به روز افراد زیاد تری مخصوصا در سن و سال جوانان به سمت مصرف روی میاورند. اما در میان این آمار نا امید کننده ، افراد بسیار زیادی هستند که با امید به زندگی ، به ترک اعتیاد روی می آورند. اما در نهایت با عارضه روحی به نام رو به رو می شوند.

این افراد در طول دوران اعتیاد ، با ضرر های جسمی مواد مخدر دست و پنجه نرم می کنند و متاسفانه بعد از این دوران سخت با افسردگی بعد از ترک اعتیاد رو به رو می شوند. در این مقاله ما به توضیح کامل این عارضه می پردازیم. با ما همراه باشید.

علائم افسردگی بعد از ترک اعتیاد

علت افسردگی بعد از اعتیاد چیست ؟

علت افسردگی بعد از ترک اعتیاد در تعریف می شود. افراد به علت کنجکاوی ، احساس توانمندی یا لذت بیشتر از زندگی برای اولین بار دست به مواد مخدر میزنند. در اولین تجربه مواد مخدر سطح که هورمون و می باشد در بدن به شدن افزایش می یابد و حس توانمندی و زیادی به افراد القا می کند. این درحالی است که این هورمون به طور طبیعی و متعادل در بدن هر کسی تولید می شود.

وجود بیش از اندازه این هورمون در زمان مصرف افراد را به سمت آن می کشاند و تولید این هورمون ها را در طول دراز مدت به مواد مخدر وابسته می کند. همین باعث می شود که خود بدن توانایی خود را برای . یکی از علت هایی که افراد به مصرف این مواد ادامه میدهند ، علاوه بر ، همین می باشد.

در نهایت پس از ترک اعتیاد ، بدن همچنان در تولید هورمون دوپامین ضعیف عمل می کند و همین باعث ایجاد عارضه افسردگی بعد از ترک اعتیاد می باشد. این افسردگی بسته به میزان اعتیاد آور بودن مواد مخدر درجات مختلفی خواهد داشت. برای مثال افسردگی پس از ترک اعتیاد به معمولا درجه کمتری نسبت به موادی همچون یا خواهد داشت.

نشانه های افسردگی بعد از ترک اعتیاد چیست ؟

مهم ترینعلائم افسردگیپس از اعتیاد به این شرح می باشد :

  • پرخاشگری
  • عصبانیت بیش از اندازه
  • بی قراری
  • احساس غم
  • مشکل در خواب
  • تغییر اشتها
  • کاهش یا افزایشوزن
  • خستگی بیش از اندازه
  • از دست دادن تمرکز
  • از دست داده علاقه به انجام فعالیت

و …

شایان ذکر است درمان و مقابله با افسردگی بعد از ترک اعتیاد بسیار اهمیت دارد. به مراتب میتوان گفت که مقابله با این مشکل به اندازه ترک اعتیاد اهمیت دارد. پس سعی کنید درمان و مقابله با آن را جدی بگیرید.

افسردگی بعد از ترک اعتیاد

6 راه درمان و مقابله با افسردگی بعد از اعتیاد

1-میزان حضور در اجتماعات را افزایش دهید :

بزرگترین تشدید کننده افسردگی می باشد. اگر به افسردگی بعد از ترک اعتیاد نیز مبتلا باشید ، تنهایی می تواند به شدت برای شما خطرناک باشد و حتی شما را به استفاده مجدد از مواد مخدر بکشاند. از انزوا و تنهایی خارج شوید و در محیط های جمعی بیشتر حضور پیدا کنید. برای تاثیر بیشتر می توانید در حضور پیدا کنید.

2-ورزش کنید :

از مهم ترین دشمنان افسردگی بعد از ترک اعتیاد به شمار می رود و تاثیر بسیار زیادی در روند بهبودی افسردگی دارد. ورزش و انجام مداوم آن باعث مانند هیجان و شادی می شود و مقابله با این افسردگی را آسان تر می کند. با ورزش کردن بدن شما نه تنها از اثرات جسمانی مصرف مواد مخدر پاک می شود ، بلکه ذهن شما را نیز به مراتب توانمند تر می کند.

3-تجربه ترک اعتیاد خود را مرور کنید :

به خاطر آورید که چرا اعتیاد را کنار گذاشته اید و چه روند سخت و طاقت فرسایی را برای ترک کردن آن طی کرده اید. حسی که از موفقیت و ترک اعتیاد به شما دست می دهد باعث می شود که نه تنها با افسردگی راحت تر کنار بیایید بلکه تحت هیچ شرایطی به اعتیاد باز نگردید. فراموش نکنید که گذر از افسردگی پس از اعتیاد به مراتب آسان تر از ترک کردن آن می باشد.

این مقاله هم بخوانیداشتباهات رابطه عاشقانه

4-انجام فعالیت مورد علاقه خود را افزایش دهید :

در این دوران می تواند به شما و مقابله با افسردگی بعد از ترک اعتیاد کمک شایانی کند. ترجیحا این فعالیت ها منفعلانه نباشد و حضور شما فیزیکی و فعال باشد. انجام چنین فعالیت به مرور باعث می شود که حس بهتری به خود و زندگی خود پیدا کنید و راحت تر از افسردگی عبور کنید.

5-سعی کنید ذهن و بدن خود را برای ترشح متعادل هورمون دوپامین تحریک کنید :

فوقا ذکر کردیم که در نتیجه ی ترک اعتیاد ، بدن در ترشح هورمون شادی یا همان هورمون ضعیف می شود. شما با انجام فعالیت هایی که به طور طبیعی موجب ترشح این هورمون می شوند ، به مرور می توانید توانایی بدن خود را در زمینه ترشح هورمون های شادی بازگردانید و در نتیجه از افسردگی بعد از ترک اعتیاد عبور کنید.

6-با یک مشاور صحبت کنید :

اگر احساس می کنید که افسردگی شما بیش از اندازه شده است و شما را به سوی مصرف دوباره مواد مخدر می کشاند ، باید این حس را به عنوان تابلو و نشانه ی خطر در نظر بگیرید. این سطح از غم و افسردگی ممکن است دیر یا زود شما را دوباره به اعتیاد بکشاند و تمامی سختی هایی که کشیده اید را از بین ببرد. با صحبت با مشاور ، می توانید این افسردگی را هر چقدر هم که شدید باشد سریع تر درمان کنید و مسیر ترک اعتیاد را به پایان برسانید.

شما می توانید برای مشاوره ترک و افسردگی بعد از ترک اعتیاد به کلینیک تخصصی روان آرامتلفنکنید و از خدمات مشاوره ما بهره ببرید.

افسردگی پس از اعتیاد

افسردگی بعد از ترک اعتیاد چقدر طول می کشد ؟

به طور معمول مردم از اولین روز های ترک اعتیاد افسردگی و غم را درون خود احساس می کنند. این افسردگی بسته به میزان اعتیاد و سنگینی ماده مخدر می تواند از شروع شود و حتی تا یک ماه و گاها نیز طول بکشد. فعالیت هایی که شما در طول این دوران برای مقابله با اعتیاد انجام می دهید تا حد زیادی موجب کاهش مدت زمان عبور از افسردگی پس از ترک اعتیاد می شود.

تنها کسی می تواند به خود برای پایان دادن به این نوع از افسردگی کمک کند خود شما خواهید بود. پس به مقابله جدی با افسردگی بعد از ترک اعتیاد بپردازید و برای همیشه به اثرات اعتیاد در زندگی خود پایان دهید. شایان ذکر است متاسفانه این نوع از افسردگی عامل اصلی بازگشت بسیاری از افراد به مصرف مجدد مواد مخدر است. به همین علت است که در این مطلب تاکید داریم که حتما به مقابله جدی با این عارضه بپردازید تا مجددا به دام اعتیاد نیوفتید.

علت افسردگی پس از ترک اعتیاد چیست ؟

ناتوانی بدن در تولید هورمون های شادی ، اعتیاد روانی به مواد مخدر و... از علت های افسردگی بعد از ترک اعتیاد می باشد.

علائم افسردگی بعد از ترک اعتیاد چیست ؟

بی قراری ، عصبانیت ،پرخاشگری، غم و ... از علائم افسردگی بعد از اعتیاد می باشد.

راه های مقابله با افسردگی بعد از اعتیاد چیست ؟

اگر میخواهید با افسردگی بعد از اعتیاد مقابله کنید این مطلب را از دست ندهید.

اولین نفری باشید که امتیاز می دهید


#‌افسردگی #‌روانشناسی منبع: روانشناسی روان آرام

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

اختلال دوقطبی یک اختلال خلقی مزمن است که باعث تغییرات شدید در خلق و خو، سطح انرژی و رفتار می شود. دوره‌های شیدایی و هیپومانیک نشانه اصلی این بیماری هستند و اکثر افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دوره‌های افسردگی نیز دارند. این بیماری با داروها، رواندرمانی، تغییر شیوه زندگی و سایر درمان ها قابل کنترل […]

6 ماه پیش

این یک باور کلیشه ای است که بزرگترین مشکلات در ازدواج حول محور پول و رابطه جنسی می چرخد. اما این ها تنها مشکلاتی نیستند که می توانند یک رابطه طولانی مدت را ایجاد یا از بین ببرند. مجموعه ای از…

6 ماه پیش

آگورافوبیا یک وضعیت روانشناختی است که باعث ترس بیش از حد از موقعیت های خاص می شود. برخی از افراد حتی ممکن است از ترک خانه خود اجتناب کنند. آگورافوبیا با درمان قابل کنترل است که شامل دارو درمانی، درمان شناختی رفتاری و تغییر سبک زندگی است. هر چه زودتر تشخیص و درمان را دریافت […]

6 ماه پیش

اضطراب جدایی چیست؟ طبیعی است که فرزند خردسال شما هنگام جدایی از شما احساس اضطراب کند. در اوایل کودکی، گریه کردن، عصبانیت، یا چسبیدن (همه نشانه‌های اضطراب جدایی) واکنش‌های سالم به جدایی و مرحله طبیعی رشد هستند. ممکن است از تولد کودک شروع شود و ممکن است تا سن چهار سالگی دوباره تکرار شود. در […]

6 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان پانیک کتابی است به زبان ساده درباره حملات پانیک. در این کتاب در ابتدا خواننده با ساختار پانیک و دلایل ایجاد آن آشنا می شود

۱ هفته پیش

خانواده اولین و مهم‌ترین بافت اجتماعی را برای رشد فرد فراهم می‌سازد. روش‌هایی كه والدین در تربیت فرزندان خود به كار می‌گیرند، نقشی اساسی در تأمین سلامت روانی فرزندان آنها خواهد داشت به‌طوریکه اکثر مشکلات رفتاری کودکان منعکس کننده‌ی رفتارهای است.

6 ماه پیش

ترس از مجازات، آبرو و یا مورد بازخواست قرار گرفتن باعث می شود تا کودک و نوجوان از گفتن حقایق سر باز زند و گرایش به دروغگویی در آن ها شدت می یابد.

6 ماه پیش

فرزندپروری مبتنی بر ترس می تواند بر رشد، سلامت روان و رابطه شما با فرزند شما تأثیر بگذارد.

6 ماه پیش

اختلال اضطراب فراگیر (GAD) چیست؟ علائم و نشانه های GAD، درمان اختلال اضطراب فراگیر، دارودرمانی برای اضطراب

5 ماه پیش

بیشتر...