وزیر ارتباطات: ایران روسیه برای بی نیازی از غرب با یکدیگر همکاری می کنند
وزیر ارتباطات از همکاری ایران و روسیه در راستای جایگزینی غرب در حوزه فناوری اطلاعات خبر داد. به گفته زارعپور این دو کشور در زمینه فعالیت پلتفرمهای بومی، راهاندازی دیتابیسهای بومی، تجهیزات مخابراتی و... همکاریهایی خواهند داشت.
«عیسی زارعپور»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پنجشنبه 30 تیرماه به مسکو سفر کرد و دیدارهایی با معاونان وزارت ارتباطات این کشور و نمایندگانی از شرکتهای این حوزه داشته است.
او در گفتگو با خبرگزاری اسپوتنیک روسیه به ظرفیتهای دو کشور در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات اشاره کرد و گفت: «پلتفرمهای بومی در حوزههای تجارت الکترونیک، جابهجایی مسافر، بیمه و... در ایران فعال هستند و مردم از آنها استفاده میکنند. این امر نشان میدهد ظرفیت بسیار خوبی در حوزه خدمات دیجیتال داریم. در روسیه نیز پلتفرمهای بومی خوبی وجود دارد؛ از همین رو اعلام آمادگی کردهایم کهزمینه فعالیت پلتفرمهای دو طرفرا در دو کشور فراهم کنیم.»
وزیر ارتباطات با بیان اینکه هنوز در برخی زمینهها ازپلتفرمهای خارجیبرای پاسخ به نیازها استفاده میشود، ابراز امیدواری کرد با همکاریهای دو کشور بشود از ظرفیتهای بومی در سایر حوزهها استفاده کرد.
زارعپور با بیان اینکه در زمینه دیتابیس (پایگاههای داده) دو کشور تا حدودی به نسخههای غربی وابسته هستند اظهار داشت این امر باعث شده تا در شرایط تحریمی، برای تامین دیتابیس با مشکلاتی مواجه شوند:
«در همین راستا تصمیم گرفتیم که سرمایه گذاری مشترکی در حوزه پایگاه داده انجام دهیم ودیتابیسهای بومیراهاندازی کنیم. از آنها برای نیازمندیهای دو کشور مخصوصا در بخش دولتی که حساس هستند، استفاده خواهیم کرد.»
وی لازمه استفاده از تواناییهای دو کشور را اعتماد دانست و گفت: «در بحث تجهیزات مخابراتی و فناوری اطلاعات، برندهای غربی پیش از این یکه تاز بودند و اعتماد زیادی به آنها وجود داشت. این اعتمادسازی اکنون برای دو کشور زمان بر است اما اراده طرفین بر این است که این روند کوتاه شده و بتوان از محصولات یکدیگر در شبکههای مخابراتی استفاده کرد.»
زارعپور در پایان همچنین از امضای چند تفاهمنامه میان شرکتهای ایرانی و روسی خبر داد و عنوان کرد: «برخی محصولات کاربردی ایرانی مورد نیاز روسیه است و از سوی دیگر ایران نیز نیازمندیهایی دارد که روسیه میتواند به حل آن کمک کند. به طور مثال روسیه در حوزه تامین امنیت سیستمهای ارتباطی میتواند به ایران کمک کند.»
#فناوری #تکنولوژی #علمی
بیشتر...
تبلیغات
یک پژوهش بینالمللی نشان میدهد که اسفنج ساختهشده از اکسید گرافین و کیتوسان میتواند در استخراج طلا از زبالههای الکترونیکی ۱۰ برابر موثرتر باشد.
آیفون اسای جدید براساس شاسی آیفون ۱۴ ساخته میشود.
رولزرویس برای ادای دین به شخصیت شرور جیمز باند، فانتوم گلدفینگر را معرفی کرد.
شیائومی پس از اعلام تاریخ معرفی شیائومی ۱۵، نمونه تصاویر رسمی از دوربین شیائومی ۱۵ پرو را منتشر کرد که احتمالاً حیرتزدهتان میکنند.
به نظر میرسد گوگل در حال تست قابلیتی مشابه با Live Activities آیفون برای اندروید ۱۶ است. این قابلیت که با نام «Rich Ongoing Notifications» شناخته میشود در نسخه بتا اندروید ۱۵ دیده شده است، اما احتمالاً سال آینده و در اندروید ۱۶ شاهد رونمایی از آن باشیم.
نتایج تحقیقات پژوهشگران آلمانی درباره قارچهای سمی نشان داده است که سم در برخی از این دسته قارچها به صورت یک مولکول پیشدرآمد و نهفته است و در زمان بریده شدن یا خوردن شدن به عنوان سازوکاری محافظتی، مولکول سمی در آنها فعال میشود.
اپل قرار است بهزودی قابلیتی را به ساعتهای هوشمند اپل واچ اضافه کنند که برای کاربرانی که احتمال ابتلا به دیابت دارند، حیاتی خواهد بود.
در شرایطی که دو فوق ستاره فوتبال جهان به ثبت هزار گل زده نزدیکاند، هوش مصنوعی پاسخ داد کدامیک از این دو زودتر به این مهم دست خواهد یافت.
شرکت نوکیا کورپوریشن میگوید آتیلا همراه آیهان مجوزی برای تولید گوشی با برند نوکیا ندارد.
بیشتر...