سلامت نیوز | 5 سال پیش

جزئیات قطع همکاری با ٤٥نیروی شرکتی اورژانس در ٣شهر خوزستان حرف پزشکی جامعه پزشکی

جزئیات قطع همکاری با ٤٥نیروی شرکتی اورژانس در ٣شهر خوزستان

سلامت نیوز:نیروهای شرکتی اورژانس دزفول و چند شهر دیگر خوزستان از اول خرداد دیگر ‏حق ورود به محل کارشان را ندارند؛ این دستور دانشگاه علوم پزشکی دزفول بود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه شهروند ،با این حال ‏هنوز نه حکم اخراجی به آنها داده شده نه حقوق‌ معوقه‌شان تسویه شده است. یکی از کارشناسان ‏عملیاتی اورژانس دزفول اسمی غیراز اخراج برای این اقدام نمی‌گذارد اما رئیس مدیریت حوادث و ‏فوریت‌های پزشکی دزفول می‌گوید این افراد خودشان به محل کارشان نیامده‌اند.

محمد محمودی ‏نژاد به ایرنا می‌گوید این افراد که ٤٥ نفرند به دلیل پرداخت نشدن حقوق‌شان در محل کار ‏حاضر نشده‌اند و تسویه حساب یا اخراج صورت نگرفته. اما همان نیروی اورژانس که نخواست نامش ‏در گزارش بیاید تأکید می‌کند که تمام این اتفاقات به دلیل اعتراضی است که از سوی آنها نسبت به ‏پرداخت نشدن چندین ماهه حقوق و بی‌توجهی به تبدیل وضعیت‌شان صورت گرفته. آنها چندی پیش در ‏اعتراض به این شرایط چندین بار در مقابل ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی دزفول تجمع کردند و در ‏ادامه به دفتر امام جمعه هم رفتند.

این اعتراض‌ها اما به مذاق مسئولان خوش نیامد و دستور به قطع ‏همکاری با این گروه دادند. رئیس مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دزفول اما زیر بار این ‏موضوع نمی‌رود و دلیل را مشکلات مالی دانشگاه می‌داند؛ مشکلاتی که به دلیل بحران کرونا و کاهش ‏اعتبارات دانشگاه علوم پزشکی ایجاد شده است. با این حال وعده می‌دهد که به محض تأمین اعتبار ‏مشکل حل می‌شود. به گفته او این نیروها مربوط به شهرهای دزفول، شوش و گتوند‌ هستند که از ‏طریق طرح بهداشت و درمان جذب شدند و حقوق آنها را دانشگاه علوم پزشکی دزفول می‌داد: «از این تعداد هفت نفر مربوط به اورژانس شوش، پنج نفر از گتوند و بقیه از دزفول هستند.»

با ‏اینکه این مسئول در اورژانس دلیل این اتفاقات را کمبود منابع مالی می‌داند، محمدرضا ابیض، رئیس ‏دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی دزفول می‌گوید با اینکه بحران کرونا روی همه ‏بخش‌ها تأثیر گذاشته اما دانشگاه علوم پزشکی دزفول نسبت به سایر دانشگاه‌های علوم پزشکی وضع ‏مالی بهتری دارد و در پاسخ به اینکه چرا با این افراد قطع همکاری شده، تأکید می‌کند که ممکن است ‏دانشگاه با پیمانکار به توافق نرسیده باشد. گفته می‌شود اعتراض اصلی نیروهای اورژانس شرکتی به ‏چهار ماه پرداخت نشدن حقوق‌شان از بهمن ماه‌سال گذشته تاکنون است. ‏


٥پایگاه اورژانس تعطیل شد

پرسنل شرکتی اورژانس دزفول بلاتکلیف‌اند. آنها می‌گویند دانشگاه علوم پزشکی با این تصمیم خواسته ‏به اعتراض‌هایی که در این مدت از سوی پرسنل صورت گرفته، واکنش نشان دهد. چرا که در این مدت ‏هم چندین بار آنها را تهدید به اخراج کرده: «خیلی از ما در فهرست ‏ذخیره برای تبدیل وضع و قراردادی شدن با دانشگاه هستیم. اما دانشگاه مقاومت می‌کند و ما را تبدیل ‏وضعیت نمی‌کند.

هر چقدر با آنها صحبت می‌کنیم، نامه می‌نویسیم، تجمع می‌کنیم، بی‌فایده است.» اینها ‏را یکی از همان ٤٥ نیروی شرکتی اورژانس به «شهروند» می‌گوید. به گفته او تمام اعتراض‌های ‏صورت گرفته در این مدت بسیار آرام و بدون تنش بوده و درنهایت با توجه به اینکه دانشگاه واکنشی ‏نشان نمی‌داد تعدادی از این افراد به دفتر امام جمعه شهر رفتند و وقتی خبر به گوش خبرگزاری‌ها ‏رسید، مسئولان دانشگاه علوم پزشکی دزفول عصبانی شدند: «ما چندین ماه است حقوق نگرفته‌ایم.‌

سال ‏گذشته عیدی هم به ما ندادند. با ماهی ٣‌میلیون و ٦٠٠‌هزار تومان قسط، چطور می‌توان چندین ماه ‏حقوق نگرفت؟ نهایت حقوقی که ما می‌گیریم، ٣‌میلیون تومان است، آن‌هم با وضعیتی که در دوماه ‏گذشته با شیوع کرونا داشتیم و به‌شدت مشغول به کار بودیم.» او می‌گوید دزفول یکی از شهرهای ‏قرمز از نظر بروز کروناست و اخراج ٤٥ نیروی اورژانس منجر شد تا پنج پایگاه اورژانس تعطیل ‏شود: «در دزفول از‌ سال ٩٥ نیروی شرکتی برای اورژانس می‌گیرند.

آن زمان به ما گفتند که شما را ‏تبدیل وضع می‌کنیم، حتی آزمونی هم دادیم.اعتراض ما تنها به پرداخت‌نشدن حقوق بود، چه کار دیگری باید می‌کردیم؟» ‏این تکنیسین اورژانس می‌گوید که حقوق پرسنل اورژانس به اندازه کارانه یک پزشک هم نیست. این درحالی است که برای این نیروها از کارانه و سایر مزایا خبری نیست.

آنها با شرکت جهان کوشان ‏قرارداد بسته‌اند اما این شرکت هیچ مسئولیتی در قبال این اتفاقات به عهده نگرفته است: «با شرکت که ‏صحبت کردیم، می‌گویند ما فقط واریز‌کننده هستیم. چیزی دست ما نیست. هروقت دانشگاه واریز کرد، ‏ما هم پرداخت می‌کنیم. تمام این تصمیم‌گیری‌ها با دانشگاه علوم پزشکی است.» او می‌گوید خیلی از این ‏نیروها تبصره سه هستند و آزمون دادند و قبول هم شده‌اند. قرار بود بعد از یک‌سال، استخدام شوند اما ‏حالا جای استخدام تعدیل شده‌اند.‏


شرکت، تنها مسئول واریز است

‏برگل، معاون شرکت جهان ‌کوشان است؛ شرکتی که با این نیروهای اورژانس قرارداد شرکتی منعقد ‏کرده و می‌گوید که تنها پرداختی‌ این افراد، با شرکت است: «این افراد به صورت نیروی ‏شرکتی استخدام می‌شوند و دانشگاه نمی‌تواند آنها را به‌طور مستقیم استخدام کند.

گروهی از این افراد ‏چندین‌سال است مشغول به کارند اما دچار مشکلات مالی زیادی شده‌اند. از سوی دیگر دانشگاه علوم ‏پزشکی به دلیل مشکلات اقتصادی ناشی از کرونا، بی‌پول شده و نمی‌تواند هزینه پرسنل را تأمین کند. ‏در کنار همه اینها، تأمین اجتماعی هم مطالبات بیمارستان را پرداخت نکرده است.» به گفته او، حقوق ‏پرسنل شرکتی اورژانس از درآمدهای اختصاصی بیمارستان پرداخت می‌شود. برگل تأکید می‌کند که به ‏دلیل اعتراض‌های اخیر، این تصمیم برای نیروهای اورژانس گرفته نشده، اما تأیید می‌کند که فشار وارد‏شده به دانشگاه از سوی مراجع مختلف در تعدیل آنها بی‌تأثیر نبوده است.»‏


دانشگاه مشکل مالی ندارد

‏با اینکه معاون شرکت جهان کوشان می‌گوید که همه تصمیمات برای نیروهای شرکتی از سوی ‏دانشگاه علوم پزشکی انجام می‌شود اما محمدرضا ابیض، رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ‏دزفول به «شهروند» می‌گوید که این افراد از طریق پیمانکار که همان شرکت است، مشغول به کار ‏شده‌اند و دانشگاه مسئولیتی در برابر آنها ندارد بلکه با خود آن شرکت در تعامل است: «این افراد ‏نمی‌توانند بگویند که پرسنل دانشگاهند.

دانشگاه وقتی به نیرو نیاز داشته باشد، از پیمانکار می‌خواهد ‏نیرو تأمین کند و پیمانکار این نیروها را تأمین می‌کند. قراردادی با شرکت بسته و پول پرداخت ‏می‌شود، بقیه کارها با خود شرکت است.»

به گفته او، سایر نیروهای درمان مثل پرستاران که به ‏صورت شرکتی فعالیت می‌کردند و جزو تبصره سه یا چهار بودند و از‌ سال ٨٨ یا ٨٩ فعالیت می‌‏کردند، در ‌سال ٩٤ تبدیل وضع شدند و دانشگاه با آنها قرارداد بست. تبصره سه مشمول افراد با ‏مدرک دانشگاهی و تبصره چهار مشمول افراد با مدرک دپیلم می‌شود، اما این افراد جزو این گروه ‏نبودند. این مسئول در دانشگاه علوم پزشکی دزفول تأکید می‌کند که شرایط مالی دانشگاه علوم پزشکی ‏دزفول، نسبت به سایر دانشگاه‌های علوم پزشکی خوب است. ‏



#اخبار_سلامتی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت هشدار داد: استفاده از شیر گاو برای افزایش وزن نوزادان زیر ۶ ماه

1 ماه پیش

چاقی تنها با مصرف حجم بالایی از غذا ایجاد نمی‌شود بلکه برخی عادات در چاقی نقش دارند.

1 ماه پیش

ورزش‌های کم‌فشار می‌توانند راهی مؤثر برای کاهش درد مفاصل، تقویت استخوان‌ها و بهبود کیفیت زندگی باشند

1 ماه پیش

فاطمه نظری، پزشک عمومی و فعال حوزه سلامت، با اشاره به تجربیات میدانی خود در مواجهه با مادرانی که قصد

1 ماه پیش

گرمازدگی بیش از آنچه به نظر می‌رسد خطرناک است برای همین موضوع خواندن مطلب زیر را از دست ندهید.

1 ماه پیش

تحقیقی جدید نشان می‌دهد که کار کردن طولانی‌مدت نه‌تنها برای سلامت عمومی شما مضر است، بلکه می‌تواند ب

1 ماه پیش

عضو انجمن اتیسم ایران می‌گوید: تشخیص اختلال طیف اتیسم باید توسط فوق‌تخصص روانپزشک کودک و نوجوان یا

1 ماه پیش

مطالعه‌ای جدید نشان داده است که مصرف رژیم غذایی سرشار از فیبر و کربوهیدرات‌های با کیفیت بالا در میان

1 ماه پیش

در دنیای امروز که سبک زندگی کم‌تحرک رو به افزایش است، نشستن‌های طولانی‌مدت یکی از عوامل اصلی ابتلا ب

1 ماه پیش

بیشتر...