.در سه شنبه گذشته تلسکوپ آرسیبو Arecibo Telescope که در میان بزرگ ترین تلسکوپ های رادیویی جهان رتب

.در سه شنبه گذشته تلسکوپ آرسیبو Arecibo Telescope که در میان بزرگ ترین تلسکوپ های رادیویی جهان رتب
.
در سه شنبه گذشته تلسکوپ آرسیبو (Arecibo Telescope) که در میان بزرگ‌ترین تلسکوپ‌های رادیویی جهان رتبه دوم را دارد، به شکلی عجیب و نگران کننده فرو ریخت. بر اساس تصاویر و ویدیوهای منتشر شده، قسمت معلق آنتن تلسکوپ که در ارتفاع ۱۴۰ متری قرار داشت، رها شده و بخش قابل توجهی از دیسک موجود را تخریب می‌کند.

در طول ۵۷ سال فعالیت آرسیبو، این تلسکوپ رادیویی عظیم به دنبال نشانه‌هایی از حیات فرازمینی در فضای خارج از جو زمین گشت، اطلاعات مهمی از اجرام آسمانی اطراف زمین به ما داد و اولین سیاره فراخورشیدی که خارج از منظومه شمسی ما قرار دارد را کشف کرد.

در سال ۱۹۷۴ آرسیبو قوی‌ترین سیگنال رادیویی ساخت دست بشر که برای ارتباط گیری با آدم فضایی‌ها ساخته شده بود را به فضا فرستاد. در سال ۲۰۱۶ هم متخصصان به کمک این تلسکوپ رادیویی اولین نمونه از سیگنال‌های تکرار شونده انفجارهای سریع رادیویی (FRB) را کشف کردند.

تلسکوپ آرسیبو که به عنوان یک دیش ثابت، در یک فرو رفتگی خاص درون جنگل‌های پورتوریکو ساخته شده بود، ضعیف‌ترین سیگنال‌های رادیویی خارج از جو زمین را با دیسک مورد نظر دریافت می‌کرد و آن‌ها را به پلتفرم معلق خود می‌فرستاد. آبل مندز (Abel Mendez)، از دانشمندان مسئول کار با آرسیبو می‌گوید که از دست دادن این تلسکوپ رادیویی ضربه بزرگی به تلاش بشریت برای یافتن نشانه‌هایی از موجودات فضایی وارد می‌کند.

مندز می‌گوید که آرسیبو و تلسکوپ رادیویی ۵۰۰ متری فست (FAST) چین، دو چشم رادیویی بشریت برای دیدن فضای اطراف سیاره بودند و از دست دادن یکی از این چشم‌ها برای ما گران تمام می‌شود. این دانشمند اظهار کرده که بدون آرسیبو قابلیت بشر برای تحت نظر گرفتن ۲۴ ساعته سیگنال‌های رادیویی از منابع ثابت، از بین خواهد رفت؛ در واقع اگر روزی یک منبع ارسال کننده امواج رادیویی فرازمینی کشف شود، بدون داشتن تجهیزاتی مانند آرسیبو نمی‌توان به صورت دائم و با همکاری تلسکوپ دانشمندان چینی، این منبع را زیر نظر داشت.

البته تلسکوپ‌های رادیویی دیگری هم در آمریکا و سایر مناطق جهان هستند، اما متاسفانه هیچ کدام از این تجهیزات به اندازه آرسیبو حساس نبوده و نمی‌توان تا آینده نزدیک قابلیت‌های تلسکوپ مورد نظر را با تجهیزات دیگر جایگزین کرد.

#‌موجودات_فضایی
#‌تلسکوپ
#‌فضا
@‌gadgetnews_net

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط