مغز ما چگونه زیبایی را درک می کند دیجیاتو: همه ما در زندگی مان تحت تاثیر زیبایی هستیم بیشتر ما به دن

مغز ما چگونه زیبایی را درک می کند دیجیاتو: همه ما در زندگی مان تحت تاثیر زیبایی هستیم بیشتر ما به دن
مغز ما چگونه زیبایی را درک می‌کند؟
دیجیاتو: همه ما در زندگی مان تحت تاثیر زیبایی هستیم. بیشتر ما به دنبال داشتن خانه ای زیبا، لباس های زیبا و چهره ای زیبا هستیم. هنر به دنبال ستایش زیباییست. اما چگونه می توان زیبایی را تعریف کرد؟ فیلسوف ها قرن هاست که به دنبال تعریف مناسبی برای زیبایی هستند؛ اما با پیشرفت علم، بخش قابل توجهی از این جستجو به دانشمندان واگذار شد. در ادامه به آخرین پژوهش انجام شده درباره زیبایی از نگاه علوم شناختی می پردازیم.

خوشبختانه ما با کمبود نظریه در حوزه زیبایی شناسی مواجه نیستیم. روان شناسان سال هاست که زیبایی را از منظر تناسب، تقارن، نظم، پیچیدگی، تعادل و... مورد مطالعه قرار داده اند.
شاید شروع این نظریات روان شناختی را بتوان به سال ۱۸۷۶ نسبت داد؛ زمانی که گوستاو فِخنِر در روز های آغازین روان شناسی تجربی توانست به کشف جالبی دست یابد. او مشاهده کرد که مردم اشکالی را ترجیح می دهند که اضلاع آن دارای نسبت خاصی هستند. فخنر این نسبت را نسبت طلایی نامید (نسبت طلایی تقریبا برابر ۱.۶۱ است). وی در آن زمان غرق در سایکوفیزیک بیرونی یعنی بررسی روابط ریاضی بین محرک و ادراک حاصل از آن بود.
کشمکش های بعدی او با سایکوفیزیک درونی (بررسی ارتباط حالت های سیستم عصبی و تجربه ذهنی که آن را همراهی می کند) منجر به شکل گیری این باور در وی شد که جایگاه زیبایی تا حد زیبایی در مغز ناظر است نه در محیط. به قول معروف زیبایی باید در نگاه تو باشد، نه در آنچه به آن می نگری.

حال به راستی کدام قسمت از مغز ما به زیبایی پاسخ می دهد؟ چیزی که پاسخ به این سوال را دشوار می کند، این مسئله است که آیا اصلا می توان زیبایی را در یک بخش یا دسته گنجاند یا اینکه کاملا در مغز ما پراکنده است؟
در واقع سوال ما این است که آیا می توان برای زیبایی مرکزی قائل شد یا خیر؟ پژوهشگرانی که طرفدار ایده مرکز زیبایی هستند، نواحی قشر اوربیتوفرونتال، قسمت شکمی-میانی قشر پیش پیشانی یا اینسولای مغز را به زیبایی نسبت می دهند.
اگر این نظریه درست باشد، آنگاه قادر خواهیم بود تا زیبایی را در یک ناحیه مشخص و واحد دریابی کنیم. در این صورت، تجربه گوش کردن به یک سمفونی در مقایسه با تماشای یک تابلوی نقاشی یا یک منظره یکسان خواهد بود و تفاوتی بین جنس زیبایی ا
ادامه در سایت لایت سلوشن....
https://lightsolution.ir
#‌ناسا #‌ربات #‌فناوری #‌تکنولوژی#‌سیستم_عامل#‌تلگرام#‌اینترنت#‌سه_بعدی#‌بات#‌رایگان#‌توسعه#‌کسب_و_کار#‌گیم#‌دانشمند#‌خودرو#‌آنلاین#‌سونی#‌مایکروسافت#‌خبر#‌علم

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات


مطالب مرتبط