| 4 سال پیش ISNA | ایسنا

.دکتر میرشهرام صفری، فوق دکترای علوم اعصاب در گفت گو با ایسنا:.برخلاف سایر سیستم ها، گیرنده های

.دکتر میرشهرام صفری، فوق دکترای علوم اعصاب در گفت گو با ایسنا:.برخلاف سایر سیستم ها، گیرنده های
.
دکتر میرشهرام صفری، فوق دکترای علوم اعصاب در گفت‌ و گو با ایسنا:
.
◾ برخلاف سایر سیستم‌ها، گیرنده‌های عصبی سیستم بویایی دقیقا بر روی عصب قرار دارد، بنابراین اگر ویروس بتواند گیرنده را آلوده کند، عصب را نیز آلوده کرده و بنابراین از این نقطه مستقیماً وارد شده و می‌تواند نورون‌های مغزی را درگیر کند.
.
◾ اگر ویروس منجر به تغییر عملکرد نورون شود، انتقال پیام را مختل کرده و کاملا تغییر می‌دهد، در این شرایط تعداد نورون‌های درگیر زیاد بوده و کاملا حس بویایی فرد را از بین می‌برد.
.
◾ بر اساس گزارش‌های بالینی و مطالعاتی، در اغلب موارد حس بویایی بهبودیافتگان پس از مدتی برمی‌گردد
.
◾ بر اساس این گزارشات، عوارض ویروس منجر به مرگ نورون نشده و تنها برای مدتی عملکرد آن را تغییر داده و بعد از ۲ تا ۳ ماه مجددا ترمیم شده و در اکثر افراد به شرایط نرمال برمی‌گردد؛ البته گزارش‌هایی مبنی بر عدم بهبودی مبتلایان تا ۴ یا ۵ ماه نیز گزارش شده است.
.
◾ عارضه اختلال در حس بویایی و چشایی در همه مبتلایان به کرونا رخ نمی‌دهد، البته این عارضه بسیار شایع بوده و تا حدود ۷۲ درصد گزارش شده است.
.
◾ عدم بروز علامت کاهش حس بویایی و چشایی نافی ابتلا به کرونا نیست. با این حال اگر این عارضه در دوران پاندمی، به صورت ناگهانی، بدون هیچ زمینه و عارضه قبلی و بدون کیپ شدن بینی بروز کند، یک نشانه اختصاصی فوق العاده برای تشخیص کووید ۱۹ است.
.
◾ متاسفانه این عارضه درمان خاصی ندارد. تنها راه کمک به بازگشت این حس‌ها، تحریک سیستم بویایی فرد با ترکیبات دارای بویتند و مصرف ویتامینها است.
.
◾ البته طبیعتاً داشتن رژیم غذایی سالم، مصرف ویتامین C، ویتامین D و سایر ویتامین‌های سفارش شده در این ایام به بازگشت حس بویایی و ترمیم نورون‌ها کمک می‌کند، البته اگر نورون‌ها به صورت جدی آسیب دیده شده باشد، راهکار خیلی موثری ندارد.
.
#‌ایسنا #‌ایسنا_نیوز#‌کرونا #‌کرونا_ویروس #‌ویروس_کرونا #‌بویایی #‌حس_بویایی #‌علائم_کرونا
#‌isna #‌Isna_news

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط