.پژوهش های تازه نشان داده که ویروس جدید کرونا می تواند به دستگاه عصبی آسیب بزند تا جایی که ممکن است

.پژوهش های تازه نشان داده که ویروس جدید کرونا می تواند به دستگاه عصبی آسیب بزند تا جایی که ممکن است
.
پژوهش‌های تازه نشان داده که ویروس جدید کرونا می‌تواند به دستگاه عصبی آسیب بزند تا جایی که ممکن است منجر به قطع ناگهانی تنفس شود. این که ویروس سارس و مرس توان آسیب به دستگاه عصبی را دارند تا کنون مسجل شده بود.
عفونتی که از ابتلا به ویروس جدید کرونا موسوم به "سارس - کوو دو" ناشی می‌‌شود نه تنها نشانههاییمانند تب، سرفه و ناراحتی‌های تنفسی به همراه دارد بلکه می‌تواند با علایمعصبی نیز تظاهر کند.
به گزارش خبرگزاری آلمان، این نتیجه حاصل بررسی علمی کارشناسان چین در ووهان، شهری است که در آن بیماری "کووید ۱۹" در اواخر سال ۲۰۱۹ آغاز شد.
طبق این بررسی مطالعاتی که در مجله علمی "جاما نورولوژی" منتشر شده، در بیش از یک‌سوم ۲۱۴ مریض مورد بررسی نشانه لطمه به سیستم عصبی دیده شد. علائم بالینی شایع در این بیماران سرگیجه، سردرد و اختلال در دو حس بویایی و چشایی بود.
برند زالس‌برگر از کلینیک دانشگاه رگنزبورگ آلمان می‌گوید: «تا کنون بر روی مغز بیماران کرونایی تحقیق بسیار کمی انجام شده است و ما در این باره بسیار کم می‌دانیم.»
مطابق یافته‌های این تیم تحقیقاتی به سرپرستی لیگ مائو از دانشگاه هاژونگ، در ۷۸ بیمار (بیش از ۳۶درصد) تظاهرات عصبی دیده شد که بسته به پیشرفت بیماری "کووید ۱۹" شدت آن نیز متفاوت بود. سرگیجه در ۳۶، سردرد در ۲۸، اختلال حس چشایی در ۱۲ و اختلال حس بویایی در ۱۱ بیمار دیده شد. شش بیمار نیز دچار سکته مغزی شدند.
در یک پژوهشمستقل در دانشگاه کالیفرنیا که توسط سه عصب‌شناس به نام‌های ساموئل پلژر، آری گرین و اندرو جوزفسون انجام شده نیز نتایجی مشابه می‌بینیم. به گفته نویسندگان نتایج این تحقیق، تظاهرات خاص ابتلا به کرونا از دست دادن حس بویایی و چشایی، ضعف عضلات و سکته مغزی و علائم غیر خاص شامل سردرد، اختلال سطح هشیاری، سرگیجه و تشنج می‌شود.
هنوز روشن نیست که این علائم جانبیمختص بیماری کرونا است یا بخشی از سلسله واکنش‌های التهابی بیمارانی‌‌ به حساب می‌‌آید که به‌شدت درگیری این مرض شده‌اند. برای روشن شدن این موضوع باید در آینده مطالعات بیش‌تری صورت گیرد.
.
@‌bartarinha_news .
#‌کرونا_ایران #‌کروناویروس #‌ویروسکرونا #‌علائم_کرونا #‌کرونا

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط