..خانه سومین شهردار تبریز در محله بیلانکوه هم در حال تخریب بوده تا پرونده تخریب خانه های تاریخ

..خانه سومین شهردار تبریز در محله بیلانکوه هم در حال تخریب بوده تا پرونده تخریب خانه های تاریخ
.
.
خانه‌ی سومین شهردار تبریز در محله‌ی بیلانکوه هم در حال تخریب بوده تا پرونده‌ی تخریب خانه‌های تاریخی تبریز قطورتر شود، چراکه باغ کلانتر تنها یادگار باقیمانده از باغ شهر تبریز، این روزها شاهد تخریب روز افزون خانه‌ی شهردار خوش نامی است که نماینده دوره‌ی اول مجلس شورای ملی هم بوده است.

خانه‌ی تاریخی کلانتر در انتهای باغی به همین نام قرار گرفته است، به محض ورود به باغ، سردیسی بی‌شباهت به ابراهیم خان کلانتر باغمیشه توجه مخاطبان را جلب می‌کند. شاید کم‌تر بیننده‌ای چهره‌ی واقعی ابراهیم خان کلانتر را دیده باشد، اما هنرمند سازنده‌ی اثر هم همتی برای مقایسه‌ی نتیجه اثرش با چهره‌ی سومین شهردار تبریز، به خرج نداده است. خانه‌ی ابراهیم خان هم حال و روز خوبی ندارد و مدت‌های زیادی است که تصاویری از تخریب خانه وی در شبکه‌های مجازی دست به دست می‌شود.

تخریب، تنها دردی نیست که این خانه‌ی تاریخی را تهدید می‌کند و این خانه به محل رفت و آمد برخی افراد مشکوک و برخی جویندگان طلا و عتیقه تبدیل شده است و آثار کند و کاوهای این افراد سودجو به وضوح در نقاط مختلف این خانه و محوطه‌ی آن به چشم می‌خورد.

به گزارش ایسنا، خانه‌ی کلانتر در کنار مهرانه رود قرار گرفته و به سبب نم و رطوبت حاصل از آن در میان نی‌زارها پنهان شده است و مسیر دسترسی به آن سخت است. درب ورودی به این خانه از کوچه‌ی پشتی تعبیه و قفل شده است، اما دسترسی به خانه از طرف کانال آب با وجود سختی و خطر حمله‌ی سگ‌ها غیرممکن نبوده و به نظر می‌رسد سودجویان هم از همین راه وارد شده‌اند و کسی از به نتیجه رسیدن تلاش‌ها و کند و کاوهای سودجویان، اطلاعی ندارد.

البته تعدادی از اهالی محله بیلانکوه معتقدند سودجویان بر این اساس که گفته می‌شود طلا را کنار آب پنهان می‌کنند، برای یافتن طلا به جان خانه‌ی کلانتر افتاده‌اند.

گچ‌بری‌های بی‌نظیر خانه نیز فروریخته و بر روی زمین دیده می‌شود، اهالی می‌گویند این گچ‌ها به قدری محکم و مقاوم هستند که از سرما و گرما و نور خورشید و سوز سرما متاثر نشده‌اند و همچنان پابرجا مانده‌اند و مصالح به کار رفته در آن‌ها فرمول خاصی دارد، چرا که گچ‌بری‌های الان مقاومت گچ‌بری‌های خانه‌ی کلانتر را ندارند.

سنگ‌ها و کاشی‌های این خانه هم در ابعادی برش زده شده‌اند که نشان می‌دهد این سنگ‌ها هنر دست استادکاری خبره است که سنگ‌ها را از مقاوم‌ترین نوع انتخاب کرده است تا این خانه‌ی تاریخی پس از سال‌ها بی‌توجهی، همچنان پابر بماند.
#‌ایسنا#‌ایسناتبریز#‌آذربایجانشرقی#‌خبرفوری#‌تبریز#‌تاریخ#‌خانه#‌خانه_تاریخی#‌خانه_کلانتر #‌ابراهیم_کلانتر#‌میراث

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط