گاف های بهمن قبادی درباره معرفی در جست وجوی فریده به اسکار علی مصلح حیدرزاده: بهمن قبادی امروز در یا

گاف های بهمن قبادی درباره معرفی در جست وجوی فریده به اسکار علی مصلح حیدرزاده: بهمن قبادی امروز در یا
?
گاف‌های بهمن قبادی درباره معرفی «در‌ جست‌وجوی فریده» به اسکار

علی مصلح حیدرزاده:
بهمن قبادی امروز در یادداشتی تاکید کرده فیلم‌های مستند نمی‌توانند نماینده کشورها در اسکار باشند و فقط فیلم‌های داستانی باید به آکادمی اسکار معرفی شوند. اما او از مقررات واضح آکادمی درباره فیلم‌هایی که به عنوان نمایندگان کشورهای غیر انگلیسی زبان در رقابت اسکار شرکت می‌کنند، کاملا بی‌اطلاع است.

قبادی در یادداشت خود نوشته است:
در خبرها خوانده‌ام که هیئت معرفی فیلم به آکادمی اسکار، فیلم مستند «در جستجوی فریده» را جهت شرکت در رقابت انتخاب کرده‌اند غافل از اینکه فیلم‌های مستند چه کوتاه و چه بلند، نیازی به معرفی به آکادمی ندارند این روند فقط جهت فیلم‌های داستانی لازم است. وزارت فرهنگ و ارشاد ایران و هیئت معرفی فیلم با ناآگاهی (‌با احترامی که به دوستان هنرمندی که در این هیئت هستند دارم) دست به انتخاب این فیلم مستند زده‌اند. به عنوان عضوی از آکادمی فیلم‌های مستند، باید بگویم کافیست که این فیلم در یکی دو سینما در کشور آمریکا برای مدتی اکران شود، سپس سازندگان به راحتی می توانند فیلم را به آکادمی معرفی کنند. این یادداشت حتی در حمایت از این فیلم مستند هم هست چرا که این فیلم از مسیر فیلم‌های مستند وارد رقابت نشده و در صورت پی بردن آکادمی به مستند بودن فیلم، احتمال خارج شدن آن از کلیه بخشهای آکادمی بسیار فراوان است.

او در حالی خود را عضوی از آکادمی می‌داند که در یادداشت خود حداقل دچار دو اشتباه فاحش شده است. آنچه او درباره شرکت در رقابت اسکار به واسطه اکران در «یکی دو سینما در کشور آمریکا» گفته، مربوط به دو رشته فیلم‌های مستند کوتاه و بلند است و به رشته بهترین فیلم خارجی (که از امسال به بهترین فیلم بلند بین‌المللی تغییر نام داده) هیچ ارتباطی ندارد.

آکادمی علوم و هنرهای سینمایی با تغییر نام رشته بهترین فیلم خارجی (غیر انگلیسی زبان) به رشته بهترین فیلم بلند بین‌المللی، مقررات این رشته را هم منتشر کرده که در سایت آکادمی قابل دسترس است. در قانون شماره سیزده جوایز اسکار امسال، فیلم بین‌المللی این‌گونه تعریف شده است: فیلم بین‌المللی به عنوان یک اثر سینمایی بلند (با زمان بندی بیشتر از ۴۰ دقیقه) تعریف می‌شود که خارج از ایالات متحده آمریکا تولید شده و عمده دیالوگ‌هایش به زبانی غیر از انگلیسی باشد.فیلم‌های بلند انیمیشن یا مستند مجاز هستند.

ادامه یادداشت در کامنت اول.

#‌بهمن_قبادی #‌در_جستجوی_فریده #‌آکادمی_اسکار #‌اسکار۲۰۲۰ #‌اسکار

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط