خبرآنلاین |
۱ هفته پیش

این باکتری، سرطان مرگبار لوزالمعده را درمان می کند خبرآنلاین

این باکتری، سرطان مرگبار لوزالمعده را درمان می‌کند؟

پژوهشگران با استفاده از باکتری ای‌.کولای به روشی برای نفوذ به دژ نفوذناپذیر سرطان لوزالمعده و وارد کردن دارو به سلول‌های سرطانی دست یافته‌اند که درمان مؤثرتری را برای این سرطان مرگبار فراهم می‌کند.

بسیاری از تومورهای لوزالمعده مانند قلعه‌های بدخیمی هستند که با شبکه متراکمی از کلاژن و سایر بافت‌ها محافظت می‌شوند. این شبکه از توده سرطانی در برابر سلول‌های ایمنی و ایمنی‌درمانی‌هایی (ایمونوتراپی‌هایی) که در درمان سرطان مؤثر بوده‌اند، مراقبت می‌کند. طبق یافته‌های محققان دانشگاه ویسکانسین -مادیسون، می‌توان با استفاده از باکتری‌ها برای نفوذ به دیواره دفاعی توده سرطانی و وارد کردن دارو به داخل دژ سرطانی، به درمان سرطان لوزالمعده کمک کرد.

به گزارشخبرآنلاینو به نقل از ایسنا، سرطان لوزالمعده آمار مرگ‌ومیر بسیار بالایی دارد و کمترین میزان بقای پنج‌ساله را در بین سرطان‌ها به خود اختصاص داده است. در سال‌های اخیر، تمرکز زیادی بر توسعه روش‌های درمانی مبتنی بر شبکه (ماتریس) اطراف تومورهای لوزالمعده انجام شده که به‌عنوان مانع مؤثری در برابر درمان عمل می‌کند.

این سد، مجموعه‌ای از کلاژن، بافت همبند و پروتئین‌هایی دارد که فیبروز کبدی را تسهیل می‌کنند. مطالعات اخیر، نقش این سد را در خنثی کردن تلاش‌های درمانی با سیستم ایمنی درمانی پررنگ کرده است. با تجزیه‌وتحلیل نمونه‌های تومور بیماران، پژوهشگران به شواهدی ژنتیکی دست یافتند که نوع خاصی از کلاژن به نام کلاژن انکوژنیک، درواقع مانعی برای درمان‌های مبتنی بر ایمنی‌درمانی (ایمونوتراپی) است.

این شبکه (ماتریکس) خارج سلولی واقعاً متراکم و متشکل از سلول‌های سرکوب‌کننده سیستم ایمنی است. کلاژن‌ها و سلول‌های دیگر نیز یک مشکل اساسی در درمان سرطان لوزالمعده است. برای حل این مشکل، محققان از نوعی باکتری استفاده کردند که می‌تواند از سد سخت کلاژن بگذرد و نانوداروهای ایمونوتراپی را به سلول هدف تحویل دهد.

این تیم سویه‌ای از باکتریEscherichia coliرا با سابقه استفاده ایمن در انسان و میل بالا به نفوذ به محیط‌های کم‌اکسیژن مانند تومورها انتخاب کرد تا به‌عنوان نانوحامل دارویی عمل کند. این «قفس پروتئینی» حاوی یک جفت دارو است که یکی از آن‌ها کلاژن را تجزیه می‌کند و دیگری، مهارکننده بازرسی ایمنی ضدسرطان است.

پژوهشگران این سیستم را روی موش‌های آزمایشگاهی ‌مبتلا به نوعی سرطان آدنوکارسینومای مجرای لوزالمعده یا PDAC که رایج‌ترین و کشنده‌ترین شکل سرطان لوزالمعده است، آزمایش کردند. نتایج آزمایش‌های انجام شده روی حیوانات موفقیت‌آمیز بوده است.

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهاناپلیکیشن خبرآنلاینرا نصب کنید.
ذوالفقار دانشی


#‌اخبار_دانش منبع: خبرآنلاین

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

یکی از تیونرهای برجسته دنیای خودرو به نام Specialty Vehicle Engineering اخیراً به سراغ شورولت کوروت C۸ رفته و تغییراتی جذاب و استثنایی را برای این خودرو در نظر گرفته است.

4 روز پیش

حضور سگ‌ها در خودرو و اطمینان از آرامش و راحتی آن‌ها به تازه‌ترین عرصه رقابت خودروسازان بزرگ تبدیل شده است. جنسیس برای پیشتازی در این بخش، خودروی منحصربه‌فردی را با عنوان X Dog معرفی کرده است.

3 روز پیش

ستاره‌شناسان، سیاره‌ای از نوع غول‌های گازی و مشابه مشتری کشف کرده‌اند که با وجود ابعادی بسیار بزرگ‌تر از مشتری، غول منظومه شمسی، به طرز شگفت‌انگیزی سبک است؛ ازاین‌رو آن را سیاره پشمکی نامیده‌اند.

4 روز پیش

کاربران سیستم‌عامل iOS دیجی‌کالا، با دریافت پیامکی از سوی این فروشگاه اینترنتی از بازگشت اپلیکیشن دیجی‌کالا به اپ‌استور آگاه شدند.

3 روز پیش

علم ژنتیک پس از ربع قرن بررسی توانست علت یکی از نادرترین بیماری‌های عصبی را پیدا کند.

3 روز پیش

سونی به‌تازگی از ربات جراح پیشرفته‌ای رونمایی کرده که به سیستم تصویربرداری سه‌بعدی و هدست واقعیت مجازی مجهز است و با کمترین تأخیر داده‌ها را جابه‌جا می‌کند. این ربات جراح برای جراحی‌های بسیار ظریف و دقیق ساخته شده است.

3 روز پیش

براساس مطالعه‌ای که به تازگی در «Scientific Reports» منتشر شده‌ است، ترانه‌های انگلیسی زبان در ۴۰ سال گذشته تکراری و ساده‌تر شده‌ است.

4 روز پیش

وانت‌های فول‌سایز یا همان پیکاپ‌ها، خودروهای موردعلاقه آمریکایی‌ها هستند و رقابت بین سازندگان برای سرمایه‌گذاری در این بخش چنان شدید است که حتی «ایلان ماسک» را هم برای ورود به این عرصه وسوسه کرد.

3 روز پیش

خودروساز چینی BYD بالاخره از اولین پیکاپ خود به نام شارک در مکزیک رونمایی کرد. این خودرو یک پیکاپ سایز متوسط جذاب است که دارای پیشرانه پلاگین هیبریدی است.

3 روز پیش

بیشتر...