ارزش صادرات کالایی ایران به ترکمنستان ۴۵۰ میلیون دلار است all tv logo

ارزش صادرات کالایی ایران به ترکمنستان ۴۵۰ میلیون دلار است
اقتصادیصنعت ، تجارت و کشاورزی

صمد حسن‌زاده رئیس اتاق ایران، با اشاره به حجم صادرات ۴۵۰ میلیون دلاری ایران به ترکمنستان و حجم واردات ۳۸ میلیون دلاری از این کشور گفت: معتقدم این رقم فاصله بسیار زیادی از ظرفیت‌های دو طرف دارد و باید با ارتباطات بیشتر به خصوص بین اتاق‌های ایران و ترکمنستان، برای افزایش آن تلاش کنیم.

حسن‌زاده در نشست مشترک با رئیس اتاق بازرگانی ترکمنستان، با اشاره به مرزهای گسترده و ظرفیت‌های ترانزیتی ایران و ترکمنستان، گفت: هم توسعه بنادر و هم توسعه مرزهای زمینی برای شرکت‌های ایرانی و ترکمنی مهم و مفید است.

او با اشاره به توانمندی‌های ایران در حوزه خدمات فنی و مهندسی، ادامه داد: ظرفیت زیادی در زمینه توسعه گردشگری و گردشگری درمانی میان دو کشور وجود دارد. همچنین در حوزه دانش‌بنیان، صنعت، معدن و کشاورزی، امکانات خوبی در ایران برای تأمین نیازهای ترکمنستان وجود دارد.

حسن‌زاده با تأکید بر ضرورت همکاری اتاق ترکمنستان و ایران برای تسهیل تجارت میان دو کشور، بیان کرد: توسعه روابط تجاری ایران و ترکمنستان نیازمند ایجاد تعرفه ترجیحی میان دو کشور است. اتاق ترکمنستان می‌تواند این موضوع را از طریق دولت این کشور پیگیری کند و ما هم از طریق دولت ایران، موضوع را دنبال می‌کنیم.

او ادامه داد: برخی از تجار در زمینه صدور ویزای ترکمنستان با مشکلات بزرگی روبرو هستند. ایران به طور یک‌طرفه این ویزا را برای ورود تجار و افرادی که از سوی اتاق ترکمنستان معرفی شوند تسهیل کرده است. امیدوارم به صورت متقابل این موضوع از سوی ترکمنستان برای تجار ایرانی تسهیل شود.

حسن‌زاده، با انتقاد از دشواری تردد کامیون‌های تجاری در مرز اینچه برون گفت: امیدوارم مسئولان برای بهسازی زیرساخت‌های این منطقه تلاش بیشتری کنند.

او با اشاره به خرید گاز از ترکمنستان ادامه داد: این تجارت به صورت دولتی دنبال می‌شود. اما اگر در این زمینه، ظرفیت آزادی وجود داشته باشد با حمایت اتاق ترکمنستان، بخش خصوصی ایران آماده خریداری این ظرفیت است.

مرگن گوردوف، رئیس اتاق ترکمنستان نیز در این نشست، با تأکید بر تلاش اتاق ترکمنستان برای تسهیل تجارت با ایران، گفت: پتانسیل زیادی در ترکمنستان برای صادرات و واردات وجود دارد. اتاق ترکمنستان آمادگی دارد پیش‌نیازهای توسعه تجارت دو کشور را پیگیری و فراهم کند.

او با اشاره به برگزاری اکسپو ایران ۲۰۲۴، افزود: نمایشگاه مشابهی در ترکمنستان سالانه برگزار می‌شود که مایلیم تجار ایرانی هم در آن حاضر شوند.

گوردوف با انتقاد از عدم اجرای تفاهم‌نامه‌های امضا شده میان دو کشور برای تسهیل تجارت، اظهار کرد: بین دو کشور تفاهم‌نامه‌ای در ۲۰۱۸ امضا شد که اجرایی نشده است و باید هر دو اتاق برای اجرای آن تلاش کند. اجرای این تفاهم‌نامه تجارت ما را وارد مرحله بالاتری می‌کند.

او با بیان اینکه باید مسئله ویزا در کمیسیون مشترک دو کشور حل شود، گفت: باید برنامه ریزی کنیم و نیازها و ظرفیت‌های یکدیگر را مشخص کنیم تا بتوانیم گام‌های عملیاتی برای توسعه تجارت ایران و ترکمنستان برداریم.

باشگاه خبرنگاران جواناقتصادیصنعت ، تجارت و کشاورزی



#‌اخبار منبع: خبرگزاری باشگاه خبرنگاران

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

ویدئویی از تجسم باورنکردنی جدید ناسا که به راحتی می‌توان به درون سیاهچاله بپرید را مشاهده می‌کنید.

2 ساعت پیش

مصرف مواد مغذی و ویتامین ها راه حلی است که شما را از ریزش مو نجات می‌دهد.

1 ساعت پیش

گردان‌های قسام (شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس) با انتشار ویدیویی، لحظه حمله پهپادی به تانک مرکاوای ارتش اسرائیل را به تصویر کشید. همچنین گردان‌های قسام اعلام کرد که مبارزان این گردان‌ها یک تانک مرکاوای دیگر ارتش اسرائیل را که به شرق شهر جبالیا نفوذ کرده بوده، با گلوله «یاسین ۱۰۵» منهدم کرده‌اند./جماران

1 ساعت پیش

آتشفشان سانتیاگویتو در گواتمالا به تازگی فوران کرده و ستون دود و خاکستر ناشی از آن به طور گسترده در منطقه اطراف آن پخش شده است.

1 ساعت پیش

دانشجوی دانشگاه فرهنگیان آذربایجان شرقی برنده جایزه نوبل ایران شد.

1 ساعت پیش

تجربیات روزانه ما، تعامل‌هایی که داریم، چگونگی رویارویی‌مان با موضوعات روزمره و بسیاری از موارد دیگر بی‌تردید بر کیفیت سلامت روان‌ ما تاثیرگذارند.

1 ساعت پیش

راه های زیادی برای کاهش وزن وجود دارد اما بهترین راه این است که شما با مصرف مواد غذایی به لاغری برسید.

1 ساعت پیش

استفاده از صندل‌هایی که کفه آن‌ها تخت و بدون پاشنه است و پوشش مناسبی نیز در بالا ندارد برای سلامتی پا‌ها مضر محسوب می‌شود و بسیار آسیب‌رسان است.

1 ساعت پیش

در خبر زیر به شما طرز تهیه سالاد سالسا را آموزش می دهیم.

یک ربع پیش

بیشتر...