آرگا |
2 سال پیش

رسیدگی هیوندای کونا کراس اوور سایز کوچک با ظاهری جسورانه تهاجمی

هیوندای کونا با ظاهر جسوارنه و تهاجمی در مسیرهای خارج شهری رانندگی لذت بخشی را به ارمغان می آورد. در این مطلب قصد داریم به بررسی هیوندای کونا محصول شرکتی نام آشنا بپردازیم تا با این کراس اوور سایز کوچک بیشتر آشنا شوید.

هیوندای کونا با هدف رقابت در سگمنت کراس اوور جمع و جور شهری به بازار روانه شد و از مهمترین رقبای آن تویوتا CHR و هوندا HRV می باشند. این کراس اوور از ظاهری جسور و تهاجمی بهره می برد و با پیشرانه های مختلفی به بازار عرضه می شود. با بررسی هیوندای کونا همراه ما باشید.

بررسی خودرو هیوندای کونا

اگر با سبک نامگذاری شرکت شناخته شده هیوندای در سال های اخیر آشنایی داشته باشید حتما می دانید که این شرکت نامگذاری خودروهایی را خود را بر اساس مناطق جغرافیایی انجام می دهد. کونا نیز در حقیقت نام ناحیه ای غربی در جزیره هاوایی ایالات متحده امریکا می باشد. این خودرو قرار است در پررقابت ترین سگمنت خودرویی یعنی کراس اوور جمع و جور شهری به رقابت باتویوتا CHRو هوندا HRV بپردازد.

هیوندای کونا ابتدا در بازار کره جنوبی عرضه شده و در اوایل سال ۲۰۱۸ حضور در بازارهای اروپا و امریکای شمالی را تجربه کرده است. تاکنون نسل های مختلفی از این خودرو روانه بازار شده است و ما در این مطلب نسخه اولیه و استاندارد هیوندای کونا را مورد بررسی قرار می دهیم.

طراحی ظاهری

با توجه به بررسی ظاهر هیوندای کونا می توان گفت بدنه کاملا عضلانی داشته و از چهره ای جسور و تهاجمی بهره می برد. برجستگی های روی چرخ های آن که تا سپر جلو و عقب کشیده شده اند به همراه بدنه برآمده همگی بر تهاجمی بودن خودرو افزوده اند. احتمالا در نگاه اول طراحی هیوندای کونا عجیب به نظر بررسی ولی در بررسی ها متوجه شدیم که این عجیب به نظر رسیدن ظاهر خودرو به طراحی متفاوت و جدید آن برمی گردد. چرا که بر روی پلتفرم جدید این کمپانی ساخته شده به طوری که کیااستونیک نیز از این پلتفرم بهره برده است.

با این وجود به نظر می رسید شاسی بلندهای آتی هیوندای با طرح جلو پنجره ای و چراغ های جلو تقریبا مشابهی ارائه شوند. البته شرکت هیوندای اعلام کرده بود که طراحی های آینده برای هر ملی اختصاصی تر می شود و قرار نیست همه خودروهای روی خط تولیدش با یکپارچه در ظاهر ارائه شوند. به طور کلی چراغ های ال ای دی و نوع طراحی جلو پنجره ای هیوندای کونا حاکی از امضای جدید هیوندا بوده و این شرکت تصمیم داشت با این طراحی نظر مشتریان زیادی را به خود جلب نماید و در بیرون و داخل خودرو طراحی مدرنی را شاهد هستیم.

این کراس اوور دارای ابعادی معادل ۴۱۶۵ میلی متر طول، ۱۸۰۰ میلی متر عرض، ۱۵۶۰ میلی متر ارتفاع و فاصله بین دو محور ۲۶۰۰ میلی متر می باشد. این ارقام نشان می دهد هیوندای کونا از رقبایش اندکی کوچکتر است. قابل ذکر است در ساخت این خودرو طوری عمل شده که با بهینه شدن طراحی سیستم اگزوز و چهار چرخ متحرک، بیشترین فضای پا و موقعی نشستن سرنشینان عقب فراهم شود.

طراحی فضای داخلی

داشبورد خودرو به راحتی قابل استفاده بوده و پوشش های پلاستیکی بکار رفته داخلی نیز با دوام به نظر می رسد ولی بررسی ها نشان داد، فضای داخلی هیوندای کونا، حتی در مدل های رده بالای آن با کابین رنگارنگ، هیجان چندانی ایجاد نمی کند. البته کابین خودرو فضای فراوانی برای سرنشنیان فراهم دارد ولی از نظر فضای بار این طور نیست.

کیفیت مواد استفاده شده در کابین و پوشش های داخلی نیز در حد ایده آل نبوده و به نظر می رسد با وجود تلاش زیاد هیوندای برای انتقال حس کابینی لوکس و مجلل ولی رقبایی مانند سیتروئن C3 ایرکراس در این زمینه بهتر عمل کرده است. در برخی بخش های داشبورد از جمله اطراف دریچه های ورودی هوای کابین و اهرم دنده پوشش های رنگی روشن استفاده شده است و متاسفانه در زمینه کیفیت مانور زیادی صورت نگرفته است.

با توجه به بررسیها می توان نوار پلاستیکی قسمت مرکزی داشبورد هیوندای کونا را نقطه مثبت آن دانست چرا که حس نرمی منتقل می کند. جعبه داشبورد نیز هر چند عملکرد فنر مانندی دارد ولی درب آن بی دوام و سست به نظر می رسد. از طرفی کارایی داشبورد خودرو بسیار راحت و بی دردسر بوده و بخش های مختلف از جمله دو دستگیره بزرگ سیستم تهویه به آسانی در هنگام رانندگی قابل استفاده خواهند بود.

به طور کلی بررسی ها نشان از آن دارد که هیوندای کونا فضای کافی برای یک خانواده جوان ارائه می دهد ولی گزینه های جایگزین آن در بازار؛ حجم صندوق عقب بیشتر، تنظیمات متنوع تر برای صندلی عقب و فضای بهتر برای سرنشنیان عقب فراهم می کنند. حتی نسخه های پایه کونا نیز بازه تنظیمات متعددی برای صندلی راننده و غربیلک فرمان ارائه می دهد و با صرف نظر از جثه راننده هر شخصی می تواند موقعیت رانندگی مطلوب خود را در خودرو پیدا کند.

فضای سر این مدل در داخل کابین خیلی سخاوتمندانه است و تنظیم ارتفاع صندلی ها را موثرتر می نماید. ضمنا می توان آپشن هایی مانند پشتی کمری قابل تنظیم الکتریکی را نیز به هیوندای کونا اضافه کنید که در رانندگی طولانی مانع از کمردرد می شود. همچنین نسخه های رده بالای کونا به صندلی های قابل تنظیم برقی همراه با سیستم سرمایشی و گرمایشی مجهز هستند که راحتی هر چه بیشتر سرنشنیان در طول رانندگی را فراهم می آورند.

از نکات مثبت هیوندای کونا جود جای کافی برای قرارگیری وسایل شما است به طوری که حتی می توان روی دو بچه با همه اسباب و وسایل بازی آن ها را حساب کرد. جعبه داشبورد اندازه بزرگی دارد و به راحتی یک بطری ۱.۵ لیتری آب در آن قرار می گیرد. در ضمن در محفظه پایین زیر آرنجی وسط نیز فضای کافی برای یک قوطی آبمیوه تعبیه شده است. ولی متاسفانه درب هر دوی این محفظه ها بی دوام و شل است.

روی کنسول مرکزی سطح سینی شکلی برای حضور گوشی هوشمند تعبیه شده که با قابلیت ارتباطی USB,AUX و شارژ بی سیم وایرلس در مدل های بالاتر کامل شده است. در ضمن در این قسمت یک جفت جالیوانی و یک جاکارتی هم دیده می شود. اگر به همه این ها پاکت های بزرگ درب جلو و پاکت های اندکی کوچکتر درب عقب، یک گیره در پشت سایه بان، یک نگه دارنده عینک آفتابی در سقف اضافه کنید کراس اوور هیوندای کونا در عمل جایی برای انتقاد از این حیث باقی نگذاشته است.

همانطور که پیشتر اشاره شد فضای بار هیوندای کونا قابل انتظار از یک کراس اوور نبوده و در صورت استفاده از چرخ زاپاس ۳۳۴ لیتر و در غیر آن ۳۶۱ لیتر ظرفیت ارائه می دهد. این ارقام در کنار فضای بار ۵۲۰ لیتری سیتروئن C3 ایرکراس با کشیدن کامل صندلی ها به سمت جلو تفاوتی محسوس را نشان می دهد. با این حال در صندوق عقب هیوندای کونا تجهیزات جالب توجهی دیده می شود از جمله سطح قابل تنظیم صندوق بار خودرو که فضای کافی برای جایگیری یک کیف کوچک را در زیر خود ارائه می دهد و حلقه هایی که برای حفظ و نگهداری خریدهای شما سودمند خواهند بود.

در پایان بررسی کابین هیوندای کونا قابل ذکر است صندلی های عقب دارای امکان تقسیم با نسبت ۶۰:۴۰ هستند به این ترتیب می توان به همراه حمل دو سرنشین یک شیء بلند را نیز کنار آن ها جای داد. در حالتی که هر دو صندلی خوابانده شود حداکثر ظرفیت فضای بار بسته به حضور یا فقدان چرخ زاپاس به ۱۱۱۶ یا ۱۱۴۳ لیتر می رسد. هر چند این حجم برای کراس اوور چندان فوق العاده نبوده ولی خوشبختانه با خواباندن کامل صندلی ها می توان وسایلی حتی مانند دوچرخه را در فضای بار جای داد.

مشخصات فنی

با انتخاب هیوندای کونا به عنوان کراس اوور مورد علاقه تان در بخش فنی با دو پیشرانه روبرو خواهید بود. پیشرانه ۲ لیتری و پیشرانه ۱.۶ لیتری توربو شارژ که هر دو از نوع بنزینی می باشند. البته برخی نسخه های اروپایی این خودرو با پیشرانه سه سیلندر ۱ لیتری نیز ارائه می شوند که مصرف سوخت قابل قبولی هم دارد. پیشرانه ۱.۶ لیتری نسبت به پیشرانه ۲ لیتری ۱۸ درصد قدرت بیشتر و ۴۷ درصد گشتاور بالایی تولید می کند.

پیشرانه ۱ لیتری با قدرت ۱۲۰ اسب بخار به عنوان انتخابی بهینه، معقول به نظر می رسد و هر چند نتوان آن را سریع تلقی کرد اما حسی از سرعت را بهتر از شتاب ۱۲ ثانیه ای خود ارائه می دهد. ولی در سراشیبی های تند یا هنگامی که خودرو با سرنشینان و سایل زیادی سنگین شده باشد ضعف قدرت از پیشرانه انتظار می رود. ولی در حقیقت مصرف سوخت کمتر سبب می شود که پیشرانه کوچکتر به انتخابی قابل قبول تبدیل شود.

مصرف سوخت ترکیبی هیوندای در پیشرانه ۱ لیتری حدود ۵.۴ لیتر در هر صد کیلومتر گزارش شده و در حالت واقعی می توان از آن انتظار ۷.۱ لیتر در هر صد کیلومتر را داشت. نسبت به صدای دلنشین موتور سه سیلندر کوچک هیوندای کونا باید اشاره کرد که پیشرانه ۱.۶ لیتری آن با توان ۱۷۷ اسب بخار در هنگام فعالی سنگین به طور آزاردهنده ای با سر و صدا همراه می شود. شتاب صفر تا صد این پیشرانه ۷.۹ ثانیه گزارش شده که به نظر می رسد سریع باشد ولی عملکرد آرام گیربکس ۷ سرعته اتومات خودرو (که برای این موتور استاندارد است) ممکن است در ترافیک های شهری دردسرساز شود.

مصرف سوخت هیوندای کونا در این حالت به صورت رسمی ۶.۷ لیتر در هر صد کیلومتر اعلام شده ولی به نظر می رسد مصرف واقعی آن با چنین پیشرانه ای به ۹.۴ لیتر در هر صد کیلومتر رانندگی نزدیک شود. در پایان بررسی مشخصات فنی هیوندای کونا قابل ذکر است پیشرانه ۲ لیتری آن قدرت ۱۴۷ اسب بخار را ارائه می کند که برای نسخه های پایه در نظر گرفته می شود و با گیربکس اتومات ۶ سرعته همراه شده و مصرف سوخت ترکیبی آن بنا به ادعای هیوندای ۷.۲ لیتر در هر صد کیلومتر است.

تجربه رانندگی

با توجه به بررسیها می توان گفت هیوندای کونا کراس اوور مفرحی برای رانندگی خارج شهری بوده و در سرعت های بزرگراه نیز خیلی آرام است ولی پیشرانه بزرگ آن ممکن است پر سر و صدا بوده و متاسفانه فقط این مدل با سیستم تعلیق عقب نرم تر ارائه می شود. گشت و گذار در کوچه و خیابان های شهر با هیوندای کونا لذت بخش خواهد بود. موقعیت رانندگی بالای خودرو که با قابلیت تنظیم ارتفاع همراه شده دید فوق العاده ای از جلوی خودرو را فراهم می آورد.

احتمالا تنها نقاط کور قابل توجه این نسخه گوشه های عقب آن باشد چرا که ستون های بزرگ و پنجره های جانبی کوچک عقب در حقیقت دید راننده را در این بخش محدود ساخته اند و این محدودی پارک عقب خودرو را کمی پیچیده می کند ولی اگر به نسخه پایه تکیه نکنید در نسخه های بالاتر هیوندای کونا می توانید از قابلیت دوربین عقب بهره بگیرید که خیلی خوب این نقطه ضعف را می پوشاند.

فرمان دهی تند و تیز خودرو کمک می کند به خوبی از پس پیچ و خم های خیابان های شهری برآیید ولی عملکرد فرمان در جاده های برون شهری نیز بسیار مهیج است. سرنشینان هیوندای کونا در عبور از پیچ ها به ندرت متوجه حرکات بدنه خواهند شد. در نسخه های بالاتر این کراس اوور سیستم هوشمند تعلیق مستقل عقب، پایداری زیادی را چه در پیچ جاده و چه دست اندازها فراهم می آورد. ولی متاسفانه این قابلیت تنها در پیشرانه ۱.۶ لیتری موجود است البته انتخاب این پیشرانه مزیت دیگری که دارد این است که شما مالک سیستم چهار چرخ محرک استاندارد این مدل می شوید.

۵ ستاره ایمنی

هر چه تکنولوژی ها در صنعت خودرو پیشرفت پیدا می کند موضوع ایمنی هم روز بروز اهمیت بیشتری پیدا می کند و می توان قسمتی از رقابت اصلی شرکت های سازنده خودرو را به این موضوع مربوط دانست. با سابقه ای که شرکت کره ای هیوندای دارد انتظارات از هیوندای کونا بالا بوده و خوشبختانه این خودرو در تست تصادفات موفق به دریافت ۵ ستاره ایمنی از موسسه ایمنی خودروهای جدید اروپا یا به اختصار EURO NCAP شده است.

امتیازی که اگرچه در اکثر خودروهای جدید اکثرا وجود دارد ولی دستیابی به آن به برخورداری از بالاترین استانداردهای ایمنی جهانی نیاز دارد. در ضمن موسسه استرالیایی ANCAP نیز هیوندای کونا به طور مستقل را مورد بررسی قرار داده و این کراس اوور را شایسته دریافت ۵ ستاره ایمنی دانسته است.

جهت شناخت قابلیت های دیگر خودروهای هوندا نظیرهوندا آکوردوهوندا S660می توانید از این مطالب دیدن نمایید.

منبع : آرگا



#‌فناوری #‌دانش منبع: آرگا

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

پهپادهای شاهد-۱۳۶ ایران در آسمان اوکراین و خاورمیانه مشهور شده اند. اما پهپاد شاهد-۱۳۶ تنها پهپاد ایرانی نیست.

19 ساعت پیش

آلفارومئو پس از یک هفته پرماجرا، در روز دوشنبه اعلام کرد که نام شاسی بلند جدید خود را به دلیل فشار دولت ایتالیا تغییر خواهد داد. این خودرو در ابتدا آلفارومئو میلانو نام داشت اما اکنون آلفارومئو جونیور خوانده می‌شود.

20 ساعت پیش

استفاده از غذاهای چرب و شیرین، باعث آسیب‌های طولانی مدتی به مغز کودکان و نوجوانان می‌زند که هرگز قابل جبران نخواهد بود.

9 ساعت پیش

توان پهپادسازی ایران به حدی رسیده است که یک پهپاد سنگین وزن تولید کند.

6 ساعت پیش

نمونه‌های اولیه کراس اوور جدید آلمانی، به ایران وارد شد.

3 ساعت پیش

لی جائه‌یونگ با پشت‌سر گذاشتن رقبا به صدر فهرست ثروتمندترین‌ اشخاص در کره‌ی جنوبی رسید.

3 ساعت پیش

گوشی تاشدنی جدید گلکسی زد فلیپ ۶ سامسونگ با تراشه‌ی قدرتمند کوالکام در گیک‌بنچ رؤیت شد.

16 ساعت پیش

تحلیل شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد اقدام امروز اسرائیل در خاک ایران با واکنش طنز ایرانی‌ها پاسخ داده شده است.

21 ساعت پیش

یک جت جنگنده‌ی مجهزبه هوش مصنوعی اولین نبرد موفقیت‌آمیز خود را با خلبان انسانی انجام داد.

3 ساعت پیش

بیشتر...