خبرگزاری ایسنا | ۱ هفته پیش

شما بگویید ما می سازیم ایسنا

«شما بگویید ما می‌سازیم»

می گویند ژاپنی‌ها جمله‌ای دارند با این مضمون که؛ «شما بگویید ما می سازیم»! ، جمله ای که سالهاست روی تابلوهای متعددی در معابر و مراکز عمومی این کشور نقش بسته و رسانه‌های ژاپنی نیز در انتشار آن همکاری دارند، این جمله بدان معنا است که ما آمادگی داریم تا ایده‌های شما در موضوعات مختلف را به یک کالای تجاری تبدیل نماییم.

به گزارش ایسنا،احمدرضا هدایتی در یادداشتی در الف نوشت:بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی در ۳۱ فروردین ماه سال ۱۳۶۰ در جمع پرسنل صنایع نظامی کشور طی سخنان مبسوطی خطاب به مردم و مسئولین بر ضرورت باور به توانمندی‌های داخلی تأکید کردند و در بخشی از سخنرانی شان فرمودند: «اگر افکار شما آزاد شد و باورتان آمد که ما می توانیم که صنعت مند و صنعتکار باشیم، خواهید توانست ...... اگر کشاورزان ما باورشان این باشد که ما می توانیم در کشاورزی به جایی برسیم که صادر کنیم و وابسته به غیر نباشیم، بلکه دیگران به ما محتاج باشند، می توانند. اگر شماهایی که در صنعت هستید و پرسنل صنعتی هستید در ارتش این باور را داشته باشید و به تجربه این باور را امروز دارید که میتوانید صنّاع (صنعتگر) باشید و می توانید کارهای ابتکاری بکنید، خواهید توانست»

البته ایشان قبلا هم رهنمودهایی نظیر این جمله را مطرح کرده بودند و بعدها نیز مکرراً بر آن تأکید کرده اند، اما از آن سال به بعد عبارت «ما میتوانیم» به یک شعار راهبردی در مسیر پیشرفت کشور تبدیل شد و در برخی از عرصه‌ها نظیر صنایع دفاعی، صنایع هسته ای، پزشکی، نانو و امثال آن نتایج شگفت آوری را به همراه داشت.

می گویند ژاپنی‌ها نیز جمله مشابهی دارند با این مضمون که؛ «شما بگویید ما می سازیم»! ، جمله ای که سالهاست روی تابلوهای متعددی در معابر و مراکز عمومی این کشور نقش بسته و رسانه‌های ژاپنی نیز در انتشار آن همکاری دارند، این جمله بدان معنا است که ما آمادگی داریم تا ایده‌های شما در موضوعات مختلف را به یک کالای تجاری تبدیل نماییم. چینی‌ها نیز از طرح اینگونه شعارهای برانگیزاننده غفلت نکرده اند، اما تفاوت اصلی برخی از مردم و مسئولین ما با آنها در این است که آنها واقعاً به این باور رسیده اند که می توانند و به طور کامل و دقیق به این شعارها عمل کرده اند، در حالی که در کشور ما شعار «ما می توانیم» همانند سایر شعارهای سالانه یا به طور ناقص عملیاتی شده و یا فقط برخی از مجموعه‌های خاص مانند صنایع دفاعی به شکل جدی و اصولی به آن عمل نموده اند و همین مسئله یعنی عدم خودباوری، ضعف اراده در اجرا و نیز موانع موجود در مسیر تولید سبب شده تا بسیاری از نخبگان از ورود به کارهای جدید به خصوص کارهای فناورانه، پیچیده و پرهزینه اجتناب و بعضاً اقدام به مهاجرت نمایند.

در واقع از یکسو عدم خودباوری کامل یا حتی نسبی در بخشی از پیکره جامعه و از سوی دیگر ناتوانی، ناکارآمدی، ناشی گری، بی تفاوتی برخی از مسئولین و مدیران ذیربط و گاهی حتی سهم خواهی و فساد اداری زیرمجموعه، شرایط پیگیری تحقق طرح‌ها و ایده‌ها و ورود به عرصه تولید را از نخبگان، کارآفرینان و متخصصین کشور سلب نموده است و این در شرایطی است که هیچ یک از کشورهای پیشرو در تولید و تجارت (حتی کشورهایی مانند چین و ژاپن) به اندازه کشور ما از منابع و امکانات طبیعی و غیرطبیعی و نیروی انسانی مستعد، باانگیزه و توانمند برخوردار نبوده و نیستند.

از آنجا که در این رابطه، سنگین بودن هزینه طراحی، قالب سازی و نمونه سازی طرح‌ها و ایده‌های صنعتی و همچنین کمبود قالبساز حرفه ای و نیز سرقت ایده‌های نو توسط افراد فرصت طلب در کشور ما جزء مهمترین موانع عدم تحقق تولید به شمار می روند، لذا پیشنهادات ذیل که چند سال قبل نیز توسط نگارنده مطرح شده است، مجدداً جهت استحضار مسئولین ذیربط ارائه می گردد.

۱- رفع کامل موانع تولید و سرمایه گذاری که همچنان مهمترین و اصلی ترین دغدغه سرمایه گذاران و کارآفرینان در این زمینه به شمار می رود.
۲- ایجاد، توسعه و تقویت رشتههای طراحی و قالبسازی در موضوعات مختلف در دانشگاههای صنعتی کشور و رفع نواقصی که در این زمینه وجود دارد.
۳- ایجاد مراکز دولتی موقت یا دائمی برای طراحی، قالبسازی و نمونه سازی رایگان یا ارزان قیمت (ترجیحاً استفاده از ظرفیت پارک‌های فناوری ) برای کمک به عملیاتی شدن طرح‌ها و ایده‌هایی که توسط نخبگان و دانشمندان و سایر ایدهپردازان کشور ارائه میشود.
۴- تهیه و تأمین و یا تولید ابزار و امکانات مرتبط از جمله؛ نرم افزارهای موردنیاز برای طراحی، پرینترهای سه بعدی صنعتی، دستگاه‌های سی.ان.سی جدید و پیشرفته و سایر امکاناتی که می تواند به اجرای این مهم کمک کند.
۵- ایجاد سایت یا سامانه ویژه گردآوری ایده‌ها در بخشها و موضوعات مختلف با رعایت کامل نکات حفاظتی برای جلوگیری از سوءاستفاده دیگران )اعم از داخلی یا خارجی( نیز ضروری است.
۶- انجام اقدامات لازم برای تسریع در دستیابی به ایده‌های مربوط به صنایع‌هایتک و تولید ماشین آلات و تجهیزات مدرن و سنگین و انحصاری که معمولا دارای پیچیدگی‌های فنی هم هستند.
۷- یکی از نگرانی‌های اصلی و مهم ایده پردازان و کارآفرینان، سرقت و تصاحب ایده‌های آنها توسط کسانی است که به هر نحوی در جریان موضوع قرار می گیرند و لذا اتخاذ تدابیر لازم برای تضمین رعایت کامل و قطعی مالکیت معنوی طرح‌ها و ایده‌های و جلوگیری از سرقت احتمالی آن توسط کسانی که کار بررسی، طراحی، نمونه سازی و پیگیری و سایر امور را برعهده می گیرند، نیز بسیار ضروری است. لازم به یادآوری است که موانع و مشکلات مورداشاره در حدی عرصه را به کارآفرینان و حتی تولیدکنندگان موجود تنگ نموده که بسیاری از آنها یا عطای تولید را به لقای آن بخشیده و از ادامه آن منصرف شده اند و یا قصد خروج از بخش تولید و اشتغال به کار واسطه گری یا نهایتاً مونتاژکاری با استفاده از قطعات وارداتی را در سر می پرورانند، که به هیچوجه به نفع اقتصاد کشور نیست.

انتهای پیام



#‌اخبار

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

تیم دانشجویی دانشگاه تهران موفق به کسب مقام سوم مسابقات بین‌المللی دادگاه تمرینی سازمان جهانی مالکیت فکری شد.

1 ساعت پیش

فرماندار شهرستان اردستان گفت: برای جذب بهتر و در راستای همکاری معادن و صنایع شهرستان، صندوق مسئولیت اجتماعی را در اردستان راه‌اندازی خواهیم کرد.

1 ساعت پیش

رئیس اداره پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا استان سیستان و بلوچستان گفت: از اوایل وقت سه‌شنبه تا پنج‌شنبه (۹ تا ۱۱ اردیبهشت)، وزش باد شدید همراه با گردوخاک و در برخی نقاط طوفان گردوخاک برای شهرهای شمالی استان پیش‌بینی می‌شود.

1 ساعت پیش

داده‌های یک مطالعه جدید نشان داده است که مصرف نوعی از داروهای رایج برای مبارزه با عفونت در دوران کودکی می‌تواند احتمال چاقی را در آینده افزایش دهد.

1 ساعت پیش

ملی‌پوش هندبال ساحلی با اشاره به سطح بالای رقابت‌های قهرمانی آسیا گفت: تیم‌هایی که در مسابقات آسیایی عمان شرکت می‌کنند، همه برای قهرمانی می‌آیند. ما نیز برای کسب بهترین نتیجه آماده می‌شویم.

1 ساعت پیش

در حالی که بیش از ۹۰ درصد جابه‌جایی‌ها در کشور از طریق جاده انجام می‌شود، هفتم اردیبهشت‌ به‌عنوان «روز ملی ایمنی حمل‌ونقل» فرصتی است، برای بازنگری در چالش‌های ایمنی جاده‌ای؛ جایی که عامل انسانی، همچنان سهم عمده‌ای در بروز حوادث دارد و راهکارهایی چون آموزش، فناوری و تغییر رفتار رانندگان، می‌تواند جان هزاران نفر را نجات دهد.

1 ساعت پیش

معاون مرکز تحقیقات سلامت مادر و نوزاد دانشگاه علوم‌پزشکی شهید صدوقی یزد، شیوع بیماری‌های ژنتیکی در استان یزد و در سطح کشور قابل‌توجه خواند و با بیان این که یکی از عوامل اصلی بروز این بیماری‌ها، تداوم ازدواج‌های فامیلی و هم‌خونی در جامعه است، گفت: نبود پوشش بیمه‌ای یکی از دلایل اصلی خودداری خانواده‌ها از انجام تست‌های لازم است چرا که هزینه‌های بالای این آزمایشات می‌تواند برای بسیاری از افراد بار مالی سنگینی به همراه داشته باشد.

1 ساعت پیش

در آستانه فصل گرما و افزایش مصرف برق، نگاهی به قبض‌های برق خانوارها، روایتگر سیاست تازه‌ای در مدیریت مصرف است؛ سیاستی که در آن کم‌مصرف‌ها تشویق و پرمصرف‌ها با هزینه‌های سنگین روبه‌رو می‌شوند.

1 ساعت پیش

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس از راه‌اندازی خانه صنایع دستی در شهرستان سرچهان خبر داد.

1 ساعت پیش

بیشتر...