راهبرد معاصر |
۱ هفته پیش

معاون وزیر نیرو ۱۰۰ سامانه خورشیدی در مدارس نصب شد راهبرد معاصر

معاون وزیر نیرو گفت: تاکنون ۱۰۰ مدرسه در کل کشور نسبت به نصب سامانه خورشیدی اقدام کرده‌اند که امیدواریم همچنان توسعه پیدا کند.

به گزارش راهبرد معاصر؛ «محمود کمانی» درباره روند توسعه ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در مدارس کشور خاطرنشان‌کرد: سال گذشته تفاهم‌نامه‌ای با سازمان نوسازی مدارس و آموزش و پرورش داشتیم تا سامانه‌های خورشیدی در مدارس کشور توسعه پیدا کنند؛ این تفاهم‌نامه بین سازمان توسعه مدارس، سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) و خیرین مدرسه‌ساز منعقد شده است که خیرین علاوه بر ساخت مدارس، هزینه‌های احداث نیروگاه‌های خورشیدی بر روی پشت بام مدارس را هم متقبل شوند.

وی ادامه‌داد: ساتبا برق تولیدی این نیروگاه‌ها را با نرخ مناسب می‌خرد و عواید حاصل از برق تولیدی به تامین هزینه‌های جاری و نگهداری مدارس کمک بزرگی می‌کند. استان قم در این زمینه پیشتاز است و ۱۱ مدرسه در این استان به سامانه‌های خورشیدی تجهیز شده است.

کمانی با اشاره به افتتاح سه سامانه ۲۰ کیلوواتی در مدرسه خیرساز «غلامرضا زیرک» در شهر قم، ابراز امیدواری کرد ساخت سامانه های خورشیدی در مدارس توسعه پیدا کند، زیرا ظرفیت فوق العاده‌ای در کل کشور وجود دارد، این امر زمینه فرهنگ‌سازی دانش آموزان به عنوان آینده سازان کشور را فراهم می‌کند و به تولید برق پاک کمک می‌کند؛ هم اکنون ۱۰۰ مدرسه در کل کشور وجود دارد که نسبت به نصب سامانه خورشیدی اقدام کرده‌اند که امیدواریم توسعه پیدا کنند.
معاون وزیر نیرو با اشاره به برنامه توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور، اظهار داشت: در کنار مدل‌های مختلفی که وزارت نیرو و ساتبا برای توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر شامل نیروگاه‌های بزرگ و بخش صنعت دارد، ساخت نیروگاه‌های کوچک مقیاس را در حوزه مدارس و نیز نهادهای حمایتی در حال پیگیری هستیم.

وی درباره جزئیات ساخت هشت‌هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه‌ های تجدیدپذیر در دست ساخت در کشور، بیان‌داشت: ما برای ۲ بسته نیروگاهی از شورای اقتصاد مجوز گرفته‌ایم که شامل یک بسته چهار هزار مگاواتی و بسته چهار هزار و ۵۰۰ مگاواتی است؛ مناقصه‌های مربوط به آن در سال گذشته، برگزار و برندگان آن اعلام و از این حجم نیروگاهی، ساخت ۲۵۰ مگاوات در استان قم قرار دارد که در چند ساختگاه در حال پیگیری است؛ امیدواریم با تخصیص زمین، احداث این نیروگاه ها به‌زودی شروع شود.

بر اساس هدف‌گذاری انجام شده، قرار است نیروگاه‌های خورشیدی در ۲۰ هزار مدرسه ساخته شوند؛ از این سطح ۱۶ نیروگاه خورشیدی به بهره‌برداری رسیده و ۵۶ پروژه در سطح کشور در حال اجراست.

لازم به ذکر است، تفاهم نامه همکاری میان سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری برق (ساتبا)، سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، معاونت متوسطه وزارت آموزش و پرورش و جامعه خیرین مدرسه ساز کشور در خردادماه سال ۱۴۰۲ به مدت پنج سال منعقد شده است.

هدف از امضای این تفاهمنامه، ساخت سامانه‌های خورشیدی مقیاس کوچک و پاک توسط خیرین و سرمایه‌گذاران حقیقی و حقوقی در مدارس کشور و توسعه فرهنگ بکارگیری انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق در جامعه معلمان و دانش آموزان است. با اجرای این تفاهم‌نامه‌، نیروگاه‌های خورشیدی انشعابی با ظرفیت دست‌کم ۲۰ کیلووات و غیرانشعابی در ۲۰ هزار مدرسه منتخب کشور با سرمایه‌گذاری خیرین برای انتفاع مدارس ساخته می‌شوند./ایرنا



#‌اخبار منبع: راهبرد معاصر

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

دبیر دبیرخانه مدیریت بحران دانشگاه علوم پزشکی زابل از مراجعه ۲۴۹ نفر براثر بروز پدیده طوفان در منطقه سیستان به مراکز بهداشتی و درمانی خبر داد.

نیم ساعت پیش

بیش از سه هزار تن گوشت مرغ در زاهدان تولید شد.

نیم ساعت پیش

بزرگ‌ترین پرچم رضوی بر بلندای برج پرچمی در تهران به اهتزاز درآمد؛ مراسم اهتزاز این پرچم در میدان مشاهیر بوستان نوروز برگزار شد.

نیم ساعت پیش

با حضور مقام‌های رسمی ایران و آذربایجان بزودی سد «قیز قلعه سی» افتتاح می‌شود و با افتتاح آن، سد «خداآفرین» نیز به صورت رسمی به بهره‌برداری خواهد رسید.

نیم ساعت پیش

تصاویری از هلاکت نظامیان صهیونیست به دست نیرو‌های حماس در گذرگاه رفح را مشاهده می‌کنید.

10 دقیقه پیش

بیشترین آسیب بارندگی‌های اخیر و سیلاب در سیستان و بلوچستان به بخش کشاورزی وارد شد.

نیم ساعت پیش

رئیس هیات نظارت بر انتخابات خراسان جنوبی: تا این لحظه گزارشی مبنی بر تخلف انتخاباتی در حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف داده نشده و انتخابات در سلامت کامل و آرامش در حال برگزاری است.

نیم ساعت پیش

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر اینکه قانون مهاجرت باید در خصوص اتباع افغانستانی اجرا شود، گفت: با توجه به اینکه میلیون ها مهاجر افغانستانی از امکانات و فضاهای آموزشی و بهداشتی ایران استفاده می کنند، ایران برای آنها به عنوان خانه دوم محسوب می‌شود؛ بنابراین باید اقدامات فرهنگی انجام شود تا قدر این خانه دومشان را بدانند.

نیم ساعت پیش

ساخت محور نیمه تمام قصرقند به بخش تلنگ به مرحله پایانی رسیده است.

نیم ساعت پیش

بیشتر...