بیتوته |
2 سال پیش

اختلال بویایی ناشی از کرونا چه زمانی بهبود پیدا می کند



اختلال بویایی,اخبار پزشکی ,خبرهای پزشکی
بر اساس نتایج به‌دست آمده از یک مطالعه، افراد دچار اختلال بویایی ناشی از کووید-۱۹ حداقل ۴۲ تا ۵۶ روز (شش تا هشت هفته) باید مورد پیگیری قرار گیرند.

به گزارش ایسنا، یکی از علائم بیماری کووید-۱۹، پاروسمی یا اختلالات بویایی و چشایی است و در آن بیمار به جای بوی طبیعی مواد مختلف، بوی بد احساس می‌کند.

مطالعاتی که تا کنون در مورد پاروسمی در بیماران کووید-۱۹ انجام شده، در مورد درصد بیماران درگیر با این مشکل بوده است. به همین دلیل پژوهشگران با انجام مطالعه‌ای، سیر بهبود علائم این اختلال را در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ بررسی کردند.

این مطالعه به صورت مقطعی در فروردین تا انتهای مرداد سال ۱۳۹۹ انجام شد و در آن ۳۵۰ بیماری که دچار این اختلال بودند و به یک مرکز سلامت بین‌المللی مراجعه کرده بودند، از طریق پرسش‌نامه مورد بررسی قرار گرفتند.

میانگین سن افراد شرکت‌کننده در مطالعه ۳۲.۷ سال بود و حدود نیمی از آن‌ها عنوان کردند که با بیمار مبتلا به کووید-۱۹ تماس قبلی داشته‌اند. نزدیک به ۷۰ درصد از آن اظهار کردند که از ماسک استفاده کرده بودند و حدود ۸۲ درصد نیز از مواد ضد عفونی کنننده استفاده کرده بودند.

شایع‌ترین نوع اختلال بویایی در این افراد قطع کامل حس بویایی بود (حدود ۶۷ درصد) و کم‌ترین آن مربوط به اختلال جزئی در درک بو (یک نفر) بود.

از بین ۵۳ بیماری که مبتلا به پاروسمی بودند، ۲۴ نفر بوی کپک‌زدگی و بوی پوسیدگی، ۱۰ نفر بوی لاستیک سوخته، هفت نفر بوی نان سوخته و ۱۲ نفر بوی مواد شیمیایی را به جای بوی اصلی مواد استشمام می‌کردند. همچنین چهار نفر بوی اسید، چهار نفر بوی سیگار یا دود سیگار و یک نفر نیز بوی دود را به همراه بوهای غیر طبیعی غالب ذکر شده، به جای بوی طبیعی مواد استشمام می‌کردند.

بررسی‌های این مطالعه نشان داد که اختلال پاروسمی در بیشتر بیماران مبتلا به کووید-۱۹ حداقل در حدود ۲۸ تا ۴۲ روز (چهار تا شش هفته) به طور کامل بهبود می‌یابد. به همین دلیل پژوهشگران این تحقیق توصیه می‌کنند پیگیری بیمارانی که دچار این اختلال هستند، به مدت حداقل ۴۲ تا ۵۶ روز (شش تا هشت هفته) و حتی پس از این‌که تست کووید-۱۹ آن‌ها منفی شد و سایر علائم بهبود یافت پیگیری شود. درصورتی که این اختلال بیش از ۱۲ هفته ادامه یافت، برای ارزیابی‌های دقیق‌تر به متخصصان گوش، حلق و بینی ارجاع داده شوند.

در انجام این تحقیق ضحی ابوالجدایل و مجتبی عبدی؛ پژوهشگران کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایران به همراه هادی جلیلوند از دانشگاه علوم پزشکی تبریز و حسام جهاندیده؛ پژوهشگر مرکز تحقیقات گوش، گلو و بینی دانشگاه علوم پزشکی ایران، مشارکت داشتند.

یافته‌های این مطالعه به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «سیر بهبود پاروسمی در بیماران مبتلا له بیماری کووید۱۹ در ایران» در فصل‌نامه تصویر سلامت دانشگاه علوم پزشکی تبریز، منتشر شده است.



#‌پزشکی منبع: بیتوته

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

ممکن است به دلایل مختلف، از جمله مشکلات در استفاده از کنترل بارداری و ترجیحات شخصی، بخواهید رابطه جنسی محافظت نشده داشته باشید؛ با این حال، قبل از انجام فعالیت های جنسی محافظت نشده، درک خطرات و عوارض سلامتی مرتبط با آن بسیار مهم است.

4 روز پیش

ک مشاور خانواده با تاکید بر اینکه برخی افراد تصور دارند می‌توانند بعد از ازدواج همسرشان را تغییر دهند و بی‌توجه به ناهمسانی‌هایشان دست به انتخاب می‌زنند، گفت: این درحالیست که افراد هرگز نمی‌توانند کسی را تغییر دهند زیرا وقتی فرد احساس کند می‌خواهند رفتار او را تغییر دهند، در آنها ادراک کنترل شدن شکل می‌گیرد و مضطرب خواهند شد که به دنبال اضطراب، سازوکارهای دفاعی فرد به گونه‌ای ناخودآگاه فعال می‌شوند و به صورت جدی در مقابل تغییر مقاومت خواهند کرد.

۱ هفته پیش

تحقیقی که به نحوه واکنش سیستم ایمنی بدن به هوای گرم پرداخته است، بینش جدیدی را در مورد آنچه که هنگام افزایش جیوه رخ می‌دهد، ارائه می‌کند.

1 روز پیش

در حالی که پورنوگرافی و افسردگی ممکن است مرتبط به نظر نرسند، تحقیقات نشان می‌دهد که این دو موضوع می‌توانند بیشتر از آنچه فکر می‌کنید، به یکدیگر ربط داشته باشند.

4 روز پیش

بسیاری از ما این توصیه معروف مبنی بر «شمارش گوسفند» برای مقابله با بی‌خوابی را در کودکی یا بزرگسالی شنیده‌ایم. برای عده‌ای از ما نیز ممکن است این سوال پیش آمده باشد که چرا چنین توصیه‌ای مطرح می‌شود و یا ریشه آن به کجا بر می‌گردد؟ به عنوان مثال چرا به جای گوسفند توصیه به شمارش دیگر حیوانات مانند اسب، گاو و خرگوش صورت نمی‌گیرد؟

3 روز پیش

طبق تحقیقات علمی، روزه گرفتن برای سلامتی فواید متعددی از جمله کاهش وزن، کنترل قند خون و طول عمر را به همراه دارد.

4 روز پیش

مدیر کل دفتر توسعه گردشگر داخلی به معرفی مسیر مناسب برای سفر در فصل بهار که کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد، پرداخت و گفت: با انتخاب جاده‌های جذاب می‌توانیم از جاذبه‌های مسیر نیز استفاده کنیم.

3 روز پیش

ریه‌ یک عضو حیاتی در بدن است که بدون آن نمی‌توان نفس کشید اما عوامل زیادی وجود دارند که کارآیی و عملکرد بهینه ریه‌ها را کاهش می‌دهند. بنابراین مهم است که بدانیم برای سالم نگه داشتن ریه‌ها چه کارهایی می‌توان انجام داد.

5 روز پیش

سخنگو سازمان آتش نشانی تهران به مسافران نوروزی توصیه کرد تا زمان و مسیر سفر را به افراد مورد اعتمادشان بگویند و حتما وسایل برقی و کنتور برق را قطع کنند.

۱ هفته پیش

بیشتر...