دانشمندان موفق به پرورش ستون فقرات در آزمایشگاه شدند سلامت نیوز
به گزارش سلامت نیوز به نقل ازپاپیولار مکانیک، تلاشهای پیشین برای ایجاد نوتوکورد از سلولهای بنیادی انسان با شکست مواجه شده بود، زیرا دانشمندان از زمانبندی ایدهآل برای افزودن «عناصر زیستی» خاص برای تحریک رشد درک دقیقی نداشتند اما اکنون موفق شدهاند یک نوتوکوردــ هرچند سادهــ پرورش دهند و امیدوارند این بافت آزمایشگاهی بتواند درباره نقایص از بدو تولد مرتبط با ستون فقرات و همچنین دیسکهای بینمهرهای (بافتی نرم که بین مهرهها قرار دارد) بینش بهتری فراهم کند.
دانشمندان مرکز فرانسیس کریک در لندن توانستند با موفقیت مدلهایی از سلولهای بنیادی انسانی را با بافت نوتوکورد توسعه دهند. این بافت میلهمانند در طول رشد یک جنین، بهعنوان نوعی داربست حیاتی عمل میکند و به سلولها نشان میدهد که کجا باید ستون فقرات و سیستم عصبی را بسازند.
ساخت مدل سلولی که بتواند نوتوکورد را بازسازی کند، بهویژه با توجه به نقش محوری نوتوکورد در رشد اولیه جنین، یک دستاورد علمی بسیار مهم است. نتایج این مطالعه این هفته در مجله«طبیعت» (Nature) منتشر شد.
جیمز بریسکو، نویسنده ارشد این مطالعه، در بیانیه مطبوعاتی گفت: «نوتوکورد برای جنین در حال رشد مانند یک موقعیتیاب (GPS) عمل و به تثبیت محور اصلی بدن کمک و تشکیل ستون فقرات و سیستم عصبی را هدایت میکند. تاکنون، تولید این بافت حیاتی در آزمایشگاه دشوار بود و این موضوع توانایی ما را برای مطالعه رشد انسان و اختلالات مرتبط محدود میکرد.»
محققان برای پرورش نمونه انسانی، سراغ حیوانات مهرهدار رفتند. آنها ابتدا جنینهای مرغ را تجزیه و تحلیل و سپس آنها را با موشها و میمونها مقایسه کردند؛ حیواناتی که به شاخه خاص ما در درخت زندگی نزدیکترند. با استفاده از این اطلاعات، پژوهشگران توانستند زمانبندی و توالی سیگنالهای مولکولی لازم برای ایجاد یک مدل سلول بنیادی با بافت نوتوکورد را پیدا کنند.
به گفته محققان، چون این یک مدل سلول بنیادی است نه یک جنین کامل، سلولها ساختاری شبیه به تنه درخت ایجاد میکنند که طول آن بین یک تا دو میلیمتر است. این ستون فقرات اگرچه در مقایسه با نمونههای واقعی بسیار کوچکتر است، همچنان حاوی اجزای ضروری مانند بافت عصبی و سلولهای بنیادی استخوانی بهشکلی مرتب و مشابه با جنین انسان، است.
محققان با توجه به این شباهت امیدوارند یافتههایشان به پیشبرد تحقیقات در مورد چگونگی تاثیر نقصهای بدو تولد بر ستون فقرات یا نخاع کمک کند. همچنین اشاره میکنند که این نتایج میتواند برای مطالعه دیسکهای بینمهرهای نیز مفید باشد، زیرا این بالشتکهای ضربهگیر که بین مهرهها قرار دارند، در واقع از نوتوکورد خود شکل میگیرند.
#اخبار_سلامتی
بیشتر...
تبلیغات
اگر به دنبال افزایش تواناییهای ذهنی و حافظه خود هستید، مصرف برخی ویتامینها میتواند تأثیر چشمگیری داشته باشد. علاوه بر ورزش و تغذیه مناسب، مکملهای خاصی میتوانند عملکرد مغز را تقویت کرده و استرس را کاهش دهند.
محققان چینی اخیراً ارتباط بین فعالیت بدنی، رفتار بیتحرک و تأثیر آنها بر طول عمر و تسریع سن را کشف کردهاند و از توصیه «کمتر نشستن و حرکت بیشتر» برای طول عمر سالم حمایت میکنند.
آیا میدانستید سلامت پا مستقیماً با سلامت کل بدن در ارتباط است؟ پاهای ما بهعنوان پایهی بدن، وزن آن را تحمل میکنند و هر نوع مشکل در آنها میتواند تأثیری گسترده بر دیگر قسمتهای بدن داشته باشد. از مشکلات ستون فقرات گرفته تا وضعیت قلب و عروق، نمیتوان تاثیر کفش بر سلامت پا و در نتیجه سلامت بدن را نادیده گرفت.در ادامه، به بررسی تأثیرات کفش بر بخشهای مختلف بدن میپردازیم.
یک رژیم متعادل برای یک فرد ۶۰ ساله باید بر پروتئین بدون چربی، غلات کامل، چربیهای سالم و مقدار زیادی میوه و سبزیجات تاکید کند.
۹ تکنیک ژاپنی، با تمرکز بر ذهنآگاهی، پذیرش و ارتباط با خود و دیگران، میتوانند به شما کمک کنند تا زندگی آرامتر و شادتری داشته باشید.
هیچ پدر و مادر کاملی وجود ندارد، اما شما میتوانید کارهای زیادی انجام دهید که شما را به یک والد فوقالعاده تبدیل می کند.
مراقبت از سیستم ایمنی بدن بهویژه در زمانهایی که به تقویت آن نیاز داریم، از اهمیت زیادی برخوردار است. این سیستم دفاعی بدن وظیفه دارد از ما در برابر عوامل بیماریزا محافظت کند و در صورت مواجهه با بیماری، بهعنوان سد دفاعی عمل کند. یکی از بهترین و مؤثرترین راهها برای تقویت سیستم ایمنی، استفاده از یک رژیم غذایی سالم و متعادل است.
حتی اگر مسواک کهنه خود را به خوبی بشویید و در محیطی خشک نگه دارید، باز هم احتمال رشد میکروارگانیسمها روی آن وجود دارد.
امروزه با صنعتیشدن کشورها و بروز دردهای مختلف در روح و بدن انسانها و رویآوردن به عملهای جراحی زیبایی بهصورت چشمگیر، بحث گردشگری درمانی را به یکی از بخشهای رو به رشد صنعت گردشگری در جهان و ایران تبدیل کرده است
بیشتر...