حکایت دل های شکسته رویارویی مردم بناهای تاریخی اصفهان ایسنا
بیژن قدوسی، طراح، نویسنده و کارگردان نمایش خیابانی محیطی «حکایت دلهای شکسته» در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در نمایش «حکایت دلهای شکسته» چهار نفر از معماران ابنیه تاریخی اصفهان، یعنی پل خواجو، سیوسهپل، چهلستون و عالیقاپو، در روزگار خودشان از وضعیت آینده این بناها نگراناند.
وی افزود: چهار نفر یادشده نزد شیخبهایی، چهره نامدار اصفهان عصر صفوی میروند و دلواپسی خود را بیان میکنند. شیخبهایی نیز از زکریای رازی میخواهد که یک محلول ابداع کند تا بتوانند به آینده سفر کنند، بنابراین چهار معمار ابنیه پل خواجو، سیوسهپل، چهلستون و عالیقاپو، همچنین شیخبهایی و زکریای رازی به زمانه ما، یعنی به تاریخ ۱۴۰۴ شمسی میآیند.
این هنرمند با اشاره به سفری که در زمان اتفاق میافتد، ادامه داد: وقتی این افراد به زمانه ما میرسند با ابنیهای روبهرو میشوند که از نظر مرمت وضعیت خوبی ندارند یا با نوشتن یادگاری و ضربه مورد بیمهری مردم قرار گرفتهاند. از اینجای نمایش بهبعد بین بزرگان یادشده و مردم منولوگها یا دردلهایی شکل میگیرد.
قدوسی خاطرنشان کرد: درواقع، این افراد با سفری تاریخی از گذشته به حال پی میبرند که آیندگان چگونه با ساختههای آنان رفتار کردهاند. این نمایش نسبت به جامعه کنونی نگاهی انتقادی دارد و قصد ندارد که دولت یا مسئول یا نهاد خاصی را خطاب قرار دهد. در این نمایش، فقط قرار است به سراغ خود مردم و چگونگی برخوردشان با ابنیه تاریخی برویم.
وی با تأمل در وضعیت بناهای مختلف توضیح داد: دو بنای چهلستون و عالیقاپو را که ورودی دارند و بهشکلی محافظت میشوند، با پل تاریخی خواجو و سیوسهپل که کاملاً در اختیار مردماند، مقایسه کردیم؛ بهعبارت دیگر مواجه و رفتار مردم در رویارویی با هرکدام از آنها را در نظر گرفتیم. اگر روزی تصمیم گرفتند دور پل خواجو یا سیوسهپل را شیشه بکشند، مردم باید چگونه رفتار کنند؟ در یک کلام، نمایش ما از زاویه دید سازندگان این ابنیه تاریخی نگاهی انتقادی به موضوع دارد.
کارگردان «حکایت دلهای شکسته» مخاطب این نمایش را عموم مردم دانست و ابراز کرد: مخاطب ما عام و درکل جامعه است؛ حالا این افراد میتوانند شخصیت حقوقی یا حقیقی داشته باشند. تفاوتی نمیکند، هریک از افراد جامعه در قبال این ابینه مسئولیت دارند؛ هنگامی که شخصی به یک بنای تاریخی آسیب میزند، دیگران نباید سکوت کنند، باید به سهم خودشان واکنشی معقول نشان دهند. اینکه ما در چنین مواقعی فقط فیلم بگیریم و پخش کنیم، کافی نیست.
قدوسی با اشاره به اینکه اصفهان شهری تاریخی است، یادآور شد: اگر واقعاً دوست داریم که گردشگر از تمام دنیا به شهر اصفهان بیاید، اگر میخواهیم با استفاده از این فرصت، اقتصاد محلیمان را توسعه دهیم، باید خود بنده و شما، تکتک مردم شهر در قبال ابنیه تاریخی دغدغهمند باشیم.
کارگردان «حکایت دلهای شکسته» تأکید کرد: نباید صرفاً یک نمایش تئاتر یا فیلم سینمایی نظرها را به موضوع حفاظت از آثار تاریخی جلب کند، این احساس باید بهطور پرشور و خودجوش همواره در وجود شهروندان نهفته باشد. این نمایش در یکی از بناهای تاریخی اصفهان، یعنی موزه عصارخانه شاهی برگزار میشود. ما با انتخاب این مکان میتوانیم یک محیط تاریخی را معرفی کنیم. هنوز هم هستند شهروندانی که نمیدانند عصارخانه شاهی در کجای اصفهان واقع است.
قدوسی ضمن گلایه از برخی بینظمیها در اجرای برنامه نکوداشت هفته فرهنگی اصفهان بیان کرد: در نمایش «حکایت دلهای شکسته»، رسول زارع، حسنعلی عرب، فرهاد قانعیفر، سیدرضا هاشمی، فرزاد حقوقی، علیرضا امیدی، احمد همتی و مسعود شیرانیفرد نقشآفرینی میکنند.
به گزارش ایسنا، نمایش «حکایت دلهای شکسته»، به تهیهکنندگی امیرحسین مزروعی، همزمان با نکوداشت هفته فرهنگی اصفهان بین روزهای ششم تا دوازدهم اردیبهشت در موزه عصارخانه شاهی اجرا میشود.
انتهای پیام
#اخبار
بیشتر...
تبلیغات
با هر دور جدید از مذاکرات بین ایالات متحده و ایران، عراقیها امیدوارند که هرگونه کاهش احتمالی تنش بین دو طرف به ثبات مورد انتظار منجر شود. به ویژه با توجه به اینکه تاثیرات موفقیت تلاشهای دیپلماتیک کنونی تنها به ایران محدود نخواهد شد، بلکه احتمالا به «همسایگان» آن، به ویژه عراق نیز خواهد رسید که مستقیما تحت تأثیر روابط ایران و ایالات متحده در بسیاری از زمینهها، مانند اقتصاد، انرژی و مالی است.
اجرای نمایش «به صرف بورش بدون خون به میزبانی نازنین» به کارگردانی صابر ابر از ۷ اردیبهشت در پردیس تئاتر و موسیقی دِکُر (باغ کتاب) آغاز شد.
رئیس پلیس ترافیک شهری پلیس راهور فراجا، از شناسایی و توقیف خودروی پرایدی خبر داد که توسط یک کودک ۱۲ ساله بهقصد شوخی و بازی حرکت داده شده و موجب برخورد با کودک دیگری شده بود.
پلیس هامبورگ تحقیقات درباره قتل الکساندرا فریهلیش، نویسنده پرفروش آلمانی را آغاز کرده است.
استاندار ایلام به اهمیت جایگاه دختران و زنان در جامعه و کانون خانواده به عنوان پرورشدهندگان نسلهای بعد اشاره کرد و با استناد به فرمایش پیامبر اکرم (ص) در مورد جایگاه والای بانوان، نقش چالشهای دختران ایلامیآنها را بهعنوان زیربنای جامعه و هدایتگران آینده معرفی کرد.
نمایش «ذرات آشوب» به نویسندگی و کارگردانی ابراهیم پشتکوهی که پرترهای از دلاوری و پردلی مردم محجوب جنوب است، شب گذشته (هفتم اردیبهشتماه) به مجروحان، بازماندگان و درگذشتگان حادثه تلخ انفجار در اسکله شهید رجایی بندرعباس تقدیم شد.
طوفان شدید در استان تهران 41 نفر مصدوم و 2 نفر فوتی برجای گذاشت.
وزیر راه دولت سیزدهم میگوید: ما شهید رئیسی را در «تبعیت از رهبر انقلاب» پیشرو میدیدیم؛ او اعتقاد داشت باید نظرات و منویات معظمله به اجرا در بیاید و حتی اگر نظر شخصی داشت، نظر حضرت آقا را ارجح میدانست.
مدیر کل انتقال خون خراسان شمالی گفت: ۱۱۹ نفر از اهداکنندگان خون در استان، برای نخستین بار خون خود را به مصدومان حادثه بندر شهید رجایی در استان هرمزگان اهدا کردند و به جمع اهداکنندگان خون پیوستند.
بیشتر...