دیجیاتو |
2 سال پیش

کشف ایزوتوپ کمیاب پلوتونیم ۲۴۴ در عمق ۱۵۰۰ متری زیر اقیانوس آرام

عنصر نادر پلوتونیم-۲۴۴ اخیرا در پوسته زیر اقیانوس کشف شده است. کشف این عنصر رادیواکتیو به دانشمندان نشان می‌دهد که فلزات سنگین چگونه در شکل‌دهی ستارگان ایفای نقش کرده‌اند. پژوهشگران می‌گویند این ایزوتوپ احتمالا همراه با ایزوتوپ آهن-۶۰ به زمین آمده است.

آهن-۶۰ فلزی سبک‌تر است که انفجارهای ابرنواختری را شکل می‌دهد و موجب پایان حیات ستاره‌های غول‌آسا می‌شود. دانشمندانمعتقدندیافتن این دو فلز در کنار یکدیگر نشانگر این است که هر دوی آن‌ها احتمالا توسط ابرنواخترها ساخته شده‌اند. منتها این احتمال هم وجود دارد که رویدادهای دیگری مثل ادغام ستاره‌های نوترونی باعث به وجود آمدن پلوتونیم-۲۴۴ شده باشند.

پی بردن به نحوه شکل‌گیری فلزات سنگین برای دانشمندان اهمیت زیادی دارد و یکی از سه سوال کلیدی علم فیزیک است. نصف عناصر سنگین‌تر از آهن از طریق فرآیند گداخت در هسته ستاره‌ها ساخته می‌شوند. نصف بعدی این عناصر نیازمند تراکم بالاتر نوترون‌های آزاد هستند، یعنی باید در محیط‌هایی مثل ابرنواخترها، ادغام ستاره‌های نوترونی یا در زمان برخورد سیاه‌چاله‌ها و ستاره‌های نوترونی به وجود آمده باشند که پرانرژی‌تر از هسته ستارگان‌اند.

محققان برای کسب اطلاعات درباره فرآیندهای سازنده فلزات سنگین، جستجو به دنبال این عناصر را در زمین آغاز کردند. بعضی از نمونه‌های رادیواکتیو فلزات سنگین به‌صورت طبیعی در زمین به وجود نمی‌آیند. دانشمندان به شکل خاص به دنبال کشف پلوتونیم-۲۴۴ بوده‌اند که نیمه عمر آن ۸۰.۶ میلیون سال است.

با توجه به نیمه عمر بالای این ایزوتوپ، همه پلوتونیم‌های ۲۴۴ که در زمان تشکیل زمین وجود داشتند، مدت‌ها پیش از بین رفته‌اند. بنابراین هر اتمی که محققان از این ایزوتوپ پیدا کنند، منشأ فرازمینی دارد. پلوتونیم-۲۴۴ در عمق حدود ۱۵۰۰ متری زیر اقیانوس آرام کشف شده است. این بخش از زمین با سرعت بسیار آهسته‌ای شکل پیدا کرده و هر ۴۰۰ هزار سال فقط یک میلی‌متر آن به وجود آمده است. نمونه‌ای که توسط محققان کشف شده، یک بازه زمانی ۱۰ میلیون ساله را نشان می‌دهد.



#‌فناوری #‌تکنولوژی #‌علمی منبع: دیجیاتو

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

تحقیقات جدید دانشمندان نشان می‌دهند که بهترین سرنخ وجود حیات در سیارات، رنگ بنفش آن‌ها است که نوعی باکتری در زمین، می‌تواند توضیح مناسبی برای این سرنخ باشد.

6 ساعت پیش

دیرینه‌شناسان در هندوستان فسیل خزنده‌ای باستانی را پیدا کرده‌اند که شاید بزرگترین مار تاریخ طبیعت باشد و تایتانوبوآ را که تا پیش از عنوان بزرگترین مار تاریخ را در اختیار داشت از تخت شاهی به زیر بکشد.

13 ساعت پیش

با استفاده از نانوموادزیستی، محققان ساختار میکرومقیاسی ساختند که می‌تواند داروهای ضدسرطان را با موفقیت در محل تومور رهاسازی کند.

15 ساعت پیش

آلفارومئو پس از یک هفته پرماجرا، در روز دوشنبه اعلام کرد که نام شاسی بلند جدید خود را به دلیل فشار دولت ایتالیا تغییر خواهد داد. این خودرو در ابتدا آلفارومئو میلانو نام داشت اما اکنون آلفارومئو جونیور خوانده می‌شود.

3 ساعت پیش

تولید گوشی ایرانی چند سالی است توجه‌ها را به خود جلب کرده است و وزیر ارتباطات در آخرین اظهاراتش درباره آن گفت که سالیانه بیش از سه میلیارد دلار صرف واردات ۱۰ تا ۱۴ میلیون دستگاه گوشی می‌شود اما این امکان برای ما وجود دارد که بتوان تولیداتی در این بخش داشته باشیم.

11 ساعت پیش

دانشمندان سنگاپوری، ارتشی از سوسک‌‎های مکانیکی که به‌صورت ریموت کنترل می‌شوند را در یک زمین بیابانی آزمایش کرده‌اند که در آینده می‌توان از این سوسک ها برای مأموریت‌های جستجو و نجات کمک گرفت.

10 ساعت پیش

تحلیل شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد اقدام امروز اسرائیل در خاک ایران با واکنش طنز ایرانی‌ها پاسخ داده شده است.

4 ساعت پیش

بارندگی شدید و جاری شدن سیل بی‌پیشینه این هفته در امارات عربی متحده و عمان باعث آبگرفتگی بزرگراه‌ها و ساختمان‌ها، ترافیک ایستا، اختلال کار فرودگاه و محبوس شدن مردم در خانه‌هایشان شد و زیان‌های جانی و مالی به همراه داشت.

6 ساعت پیش

دسترسی شرکت های بزرگ فناوری به داده‌های افراد متوفی در رسانه‌های اجتماعی، موجب بروز نگرانی از سوی برخی کارشناسان در خصوص سوءاستفاده شرکت ها از این داده‌ها شده به طوری که خواهان نابود کردن همیشگی این داده‌ها شده اند.

8 ساعت پیش

بیشتر...