تنظیم خانواده |
3 سال پیش

روشهای بازی کردن با نوزاد

چگونگی بازی کردن با نوزاد

روشهای بازی کردن با نوزاد

1-حرف زدن با کودک در این مرحله می تواند یک بازی ساده باشد. زمانی که کودک در رختخواب خود است و یا هنگامی که او را در آغوش گرفته اید، با کودک حرف بزنید. باید به صداهایی که درآورده می شود، تنوع داد. از آرام شروع شود تا کمی بلند، بم و زیر، با هیجان و یا با آرامش.

۲- نوزادتان را در آغوش بگیرید و به عقب و جلو حرکت دهید. همان طور که حرکت می کنید، برای او لالایی بگویید و تکرار کنید: “دوستت دارم”. وقتی به این کلمه رسیدید، بخشی از بدن او، مثلا سر، بینی یا نوک انگشت پایش را ببوسید. گاهی هم می توانید در حالی که نوزادتان را حرکت می دهید و می بوسید، آواز برایش بخونید:

وقتی که دارید پوشک نوزادتان را عوض می کنید می توانید آوازی را بخوانید و بینی و انگشتهای دست و پای او را ببوسید.

روشی که ما در لمس کردن، رفتار کردن و غذا دادن به کودک بکار می بریم، می تواند تاثیر پایداری در رفتار او در بزرگسالی داشته باشد.

۳-برای نوزاد صداهای مختلفی را با دهانتان در بیاورید. صداهایی مانند پخ پخ، تق تق، قل قل و هر نوع صدایی که بتوان با دهان اجرا کرد، برای کودک جالب است.

این صداها بیشاز هرچیز حس شنوایی نوزاد را تقویت می کند.

۴-همان طور که در قسمت ماساژ نوزاد گفته شد، یکی از بهترین راه ها برای تحریک حسی نوزاد، ماساژ است، دستهای خود را بشویید و کمی چرب کنید، سپس قسمتهای مختلف بدن نوزاد را نوازش کنید.این نوازش می تواند از سر و صورت و گوش ها شروع شود تا به پاها برسد. قسمت زیر بغل و کشاله های ران را فراموش نکنید. این نوازش باید بسیار با آرامش توام باشد. مراقب باشید تا بدن کودک تحت فشار قرار نگیرد.

روزی دوبار این تمرین ساده، اما مهم و مفید را با نوزاد انجام دهید. توجه داشته باشید که از کرم عطر دار برای چرب کردن دستهای خود استفاده نکنید. زیرا اسانس های بودار در این کرم ها کودک را ناراحت می کند.

۵-با کودک حرف بزنید، برایش قصه بگویید و یا لالایی بخوانید. نوزاد حرفهای محبت آمیز شما را حس می کند. با این کار بدن کودک شل می شود و هیجان های او از بین می رود. برای این کار حتما کودک را در آغوش بگیرید. نوزاد حتی از طریق بدن شما هم ارتباط عاطفی برقرار می کند و از این ارتباط لذت می برد. هر روز چند بار این تمرین را با نوزاد انجام دهید. توجه داشته باشید، در هنگام حرف زدن با کودک، نوزاد را نزدیک صورت خود نگه دارید و مستقیما به چشمهایش نگاه کنید.

۶-یک ضبط صوت کوچک در نزدیکی نوزادتان بگذارید. یک موسیقی ملایم یا لالایی را انتخاب کنید. اگر موسیقی ملودی تکرار داشته باشد، برای طفل بسیار آرام بخش خواهد بود، چون به صدایی که او در رحم شنیده، شباهت دارد. برای نوزاد موسیقی پخش کنید . همه نوزادان از شنیدن موسیقی لذت می برند زیرا کودک فکر می کند کسی برای او و بخاطر خوش آمدن او چنین صداهایی در می آورد.

موسیقی هایی که انتخاب می کنید بهتر است متنوع باشد. موسیقی کلاسیک، سنتی، محلی، پاپ، آرام و کمی تند کاملا برای نوزادی در این سن(پایان یک ماهگی) مناسب است . می توانید صدای ماشین ظرفشویی یا لباسشویی و حتی صدای سشوار در حال کار، را ضبط و برای نوزادان پخش کنید یا از این برنامه موبایل خواب نوزاد استفاده کنید و خواهید دید که نوزاد به سرعت آرام می شود، زیرا این صداها شبیه صداهای شنیده شده در رحم مادر هستند.

۷- کودک در هفته دوم زندگی خود به نور حساس می شود. نزدیک غروب که هوای اتاق کمی تاریک است، نوزاد را در آغوش بگیرید و کنار کلید لامپ بروید. کودک را به گونه ای در آغوش بگیرید تا او بتواند روشنایی لامپ را ببیند. حالا کلید را بزنید و لامپ را در فاصله های کوتاه روشن و خاموش کنید. عکس العمل های کودک در این بازی بسیار جالب و دیدنی است.

۸ – از هفته سوم می توانید اتاق را تاریک کنید (بهتر است شبها این بازی انجام شود)، سپس چراغ خواب کم نوری را روشن کنید تا تاریکی اتاق کودک را ناراحت نکند. یک چراغ قوه تهیه کنید، نور آن را روی دیوار روبرو بتابانید و سپس آن را آرام آرام حرکت دهید. نوزاد را بگونه ای در آغوش بگیرید که بتواند دیوار را بخوبی ببیند. کودک حرکت نور را دنبال می کند و پس از مدتی این بازی برایش هیجان انگیز می شود.

۹-برای تکامل بخشیدن به بینایی و شنوایی کودکتان، از حالتهای مختلف چهره و صداهای متفاوت استفاده کنید. آوازی بخوانید و آن را با استفاده از حرکت های واضح لب و دهان اجرا کنید. چشمک بزنید، زبانتان را بیرون بیاورید، دهانتان را کج و معوج کنید و با لباهیتان صدا درآورید.

۱۰-یک جغجغه را جلو نوزادتان بگیرید و آرام تکان دهید. همان طور که جغجغه را تکان می دهید آوازی بخوانید. وقتی که مطمئن شدید نوزادتان در حال تماشای جغجغه است، آن را به آرامی به سمت چپ و راست حرکت دهید. نوزاد هم تلاش می کند تا با چشم حرکت دست شما را دنبال کند. حرکت دست نباید تند باشد زیرا که کودک نمی تواند حرکتهای تند را دنبال کند. ترکیب دید و صدا نوزاد شما را به ایجاد ارتباط تشویق می کند. بچه ها از آواز خواندن خوششان می آید و بعدها که زبان باز کردند، سعی خواهند کرد صداهایی را که شنیده اند، تقلید کنند.

۱۱-سرتان را از کودک دور کنید و سپس آرام آرام به کودک نزدیک شوید. وقتی کاملا به او نزدیک شدید ، با صدایی مانند “پیش” به کودک تحریک شنوایی دهید. برای این بازی بهتر است نوزاد را بروی زمین بخوابانید، تا بتوانید روبروی کودک قرار بگیرید.

۱۲- مانند بازی قبل سرتن را به آرامی از کودک دور کنید و سپس به کودک نزدیک شوید، اما این بار صدایی را با این کار توام کنید. وقتی سرتان را از کودک دور می کنید ، صدایتان آرام و کم هیجان باشد و وقتی به کودک نزدیک می شوید صدایتان پرهیجان تر، بم تر و کمی بلندتر باشد.

۱۳-در انتهای یک ماهگی نوزاد کاملا چشمان خود را بطرف صدا حرکت می دهد. یک زنگوله یا جغجغه تهیه کنید. آن را بصدا درآورید تا توجه کودک به او جلب شود. سپس زنگوله را در دو طرف سر کودک بصدا درآورید او با نگاه سعی می کند زنگوله را پیدا کند و یا حداقل اینکه مکان و یا جهت صدا را شناسایی کند.

۱۴- یک تکه لوله پلاستیکی که قطر آن زیاد کلفت و سنگین نباشد تهیه کنید، لوله را در دستهای نوزاد جا دهید. نوزاد طبق عادت لوله را بسیار محکم در دستان خود می گیرد. حالا دو سر لوله را بگیرید و آن را بالا و پایین کنید. با این کار دو دست نوزاد را از ناحیه کتف به حرکت درمی آید.

این بازی را باید بسیار آرام انجام داد. وقتی نوزاد خسته می شود لوله را رها می کند. این مورد نشانه خوبی است که نوزاد خسته شده است. می توانید روزی ۲بار این بازی را انجام دهید.

۱۵-از سه ماهگی گاهی مناسب است که کودک روی شکمش دراز بکشد، البته نه برای مدت زمان طولانی! بهتر است در این حالت همیشه کسی به عنوان مراقب در کنار نوزاد باشد. اشیاء گوناگون را روبروی نوزاد قرار دهید تا با آنها بازی کند.

۱۶-با دستهای خود کف پای نوزاد را آرام فشار دهید ین کار را چند بار تکرار کنید. سپس برای لحظه ای این بازی را قطع کنید خواهید دید که نوزاد نیز عکس العمل نشان می دهد . او با کف پای خود به دست شما فشار می آورد.

۱۷-دست های نوزادتان را به پارچه های مختلف بمالید . ساتن، پشم و پارچه حوله ای نمونه مناسبی برای این کار است. به نوزادتان این فرصت را بدهید تا بوهای مختلف را تجربه کند. بیرون بروید و یک شاخه گل را به بینی اش نزدیک کنید تا بو کند. یک پرتقال تازه قاچ شده هم برای امتحان مناسب است.

۱۸-با نگاه کردن به چشمهای کودک، نگه داشتن او نزدیک خودتان و پاسخ دادن به صداهایی که از خود در می آورد ، با او ارتباط برقرار کنید . کودکتان را بغل کنید و در اتاق راه بروید. یکجا بایستید و به چشمهایش نگاه کنید ، لبخند بزنید و بینی خود را به بینی او بمالید.

منبع : ninikadeh.ir گرداوری از : پایگاه اطلاع رسانی تنظیم خانواده

مطلب پیشنهادی سایت تنظیم خانواده

مهمترین نشانه سالم بودن کودکان

علت شیر نخوردن نوزاد

رابطه جنسی

مشاوره ازدواج،مشاوره جنسی

آموزش زناشوئی

آموزشهای جنسی

مشاوره جنسی،مشاوره آنلاین

فیلم رابطه جنسی

رابطه جنسی

رابطه جنسی

امکانات فوق شامل خریدارای سی دی مقالات سایت و مجموعه آموزشی زوج خوشبخت نیز می شود



#‌تربیتی_کودکان منبع: تنظیم خانواده

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

دروغ در وافع سخن و مطلبی است که مطابق با واقع و حقیقت نیست یعنی بین آنچه که توسط فرد بیان می شود و آنچه در جهان خارج وجود دارد رابطه ای منطقی و صحیحی وجود ندارد.

5 ماه پیش

کتاب صوتی پورنوگرافی لذت ممنوعه را می توانید از طریق فروشگاه سایت دکتر سنایی تهیه کنید. همچنین از طریق شماره واتس آپ 00989034733009 نیز می توانید سفارش...

5 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان پانیک کتابی است به زبان ساده درباره حملات پانیک. در این کتاب در ابتدا خواننده با ساختار پانیک و دلایل ایجاد آن آشنا می شود

5 ماه پیش

اضطراب جدایی چیست؟ طبیعی است که فرزند خردسال شما هنگام جدایی از شما احساس اضطراب کند. در اوایل کودکی، گریه کردن، عصبانیت، یا چسبیدن (همه نشانه‌های اضطراب جدایی) واکنش‌های سالم به جدایی و مرحله طبیعی رشد هستند. ممکن است از تولد کودک شروع شود و ممکن است تا سن چهار سالگی دوباره تکرار شود. در […]

5 ماه پیش

اختلال اضطراب فراگیر (GAD) چیست؟ علائم و نشانه های GAD، درمان اختلال اضطراب فراگیر، دارودرمانی برای اضطراب

4 ماه پیش

خانواده اولین و مهم‌ترین بافت اجتماعی را برای رشد فرد فراهم می‌سازد. روش‌هایی كه والدین در تربیت فرزندان خود به كار می‌گیرند، نقشی اساسی در تأمین سلامت روانی فرزندان آنها خواهد داشت به‌طوریکه اکثر مشکلات رفتاری کودکان منعکس کننده‌ی رفتارهای است.

5 ماه پیش

ترس از مجازات، آبرو و یا مورد بازخواست قرار گرفتن باعث می شود تا کودک و نوجوان از گفتن حقایق سر باز زند و گرایش به دروغگویی در آن ها شدت می یابد.

5 ماه پیش

فرزندپروری مبتنی بر ترس می تواند بر رشد، سلامت روان و رابطه شما با فرزند شما تأثیر بگذارد.

5 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی مرداد ماه سال ۱۳۹۹ نگاشته‌شد. بهنرین کتاب برای کمک به درمان وسواس فکری عملی...

5 ماه پیش

بیشتر...