پایان دوران کوتاه خودروهای برقی در ایران خودرو
وزیر صنعت، معدن و تجارت رفتهرفته در حال مشخص کردن مواضع خودرویی خود است، بااینحال هنوز نظر صریح و شفافی دربارهخودروهای برقی (چه تولید داخل چه وارداتی) نداده است.
سال گذشته پس از کارت قرمز مجلس شورای اسلامی به رضا فاطمیامین، وزیر صمت نخست دولت سیزدهم، عباس علیآبادی با کسب رای اعتماد مجلسیها جایگزین وی شد. پیش از این علیآبادی مدیرعامل شرکت مپنا بود.
علیآبادی از همان روزهای ابتدایی حضور در وزارت صمت، بر ضرورت حرکت به سمت خودروهای برقی - چه از مسیر تولید داخل و چه از راه واردات - تاکید کرد. کمتر سخنرانی و مصاحبهای از علیآبادی بود که وی در آنها از خودروهای برقی نگوید. علاقه وی به خودروهای برقی به حدی بود که واردات این مدل خودروها را در اولویت قرار داد و خودروسازان را ملزم به ارائه طرحهای ویژه تولید مدلهای برقی کرد. اصرار علیآبادی به حدی بود که خودروسازان ملزم شده بودند، هر چند وقت یک بار از یک محصول برقی - چه به عنوان طرح تولید، چه مونتاژ، چه وارداتی - رونمایی کنند. یا مثلا در بخش واردات، هم سامانه و هم فروشی ویژه برای خودروهای برقی در نظر گرفته شد و چند ماه پیش نیز نخستین مرحله فروش برقیهای وارداتی به اجرا درآمد.
علیآبادی تاکید میکرد که آینده صنعت و بازار خودرو، تولید محصولات برقی است، ضمن آنکه از این مسیر میتوان مساله ناترازی و مصرف بالای بنزین در کشور را حل کرد. تا روزی که علیآبادی در وزارت صمت بود، اصرار بر خودروهای برقی حس میشد، این در حالی است که با رفتن وی [به وزارت نیرو] و آمدن محمد اتابک به وزارت صمت، فعلا دیگر خبری از هیجان و هیاهوی خودروهای برقی نیست. ازآنجاکه محمد اتابک هنوز اظهارنظر رسمی درباره خودروهای برقی نداشته، مشخص نیست وی درباره برقیها چه فکر میکند و چه برنامهای برای آنها دارد. از همین رو میتوان دو سناریو را برای آینده خودروهای برقی در کشور - در دولت چهاردهم - متصور شد. یک سناریو این است که اتابک نیز مانند علیآبادی بر ورود خودروهای برقی تاکید کند و تولید و واردات آنها را در اولویت قرار دهد.
در این صورت، مسیری که علیآبادی در وزارت صمت دولت سیزدهم آغاز کرد، در دولت فعلی نیز ادامه پیدا میکند. بنابراین، خودروهای برقی همچنان در اولویت قرار میگیرد و خودروسازان باید در مسیر طراحی و تولید مدلهای برقی حرکت کنند. احتمال وقوع این سناریو البته کم است، چون سیاستگذار خودرو تا به امروز اظهارنظری در مورد خودروهای برقی نکرده و به نظر میرسد اگر وی نیز مانند علیآبادی به برقیها معتقد بود، در این مورد صحبت میکرد.
از همین رو، سناریوی دیگر که محتملتر به نظر میرسد، خروج خودروهای برقی از اولویت وزارت صمت است. به عبارت بهتر، این سناریو میگوید وزارت صمت اتابک اولویت خاصی برای تولید و واردات خودروهای برقی قائل نیست، هرچند این به معنای توقف عرضه این خودروها نخواهد بود.
#اخبار_خودرو منبع: اخبار خودرو
بیشتر...
تبلیغات
باتوجه به شرایط موجود، جگوار بزودی به برندی تبدیل خواهد شد که دیگر هیچ خودرویی تولید نمیکند! زیرا تولید I-Pace و E-Pace ماه آینده به پایان خواهد رسید و در سوی دیگر تولید F-Type، XE و XF متوقف شده است....
فونیکس، یکی از زیر برندهای مدیران خودرو لیست قیمت آبان 1403 محصولات خود را طی جدولی اعلام کرد. نوع خودرو قیمت (تومان) آریزو6 پرو 1,437,000,000 آریزو6 GT 1,614,100,000 تیگو7 پرو 1,730,300,000 FX پریمیوم 1,966,700,000 تیگو8 پرومکس IE 2,809,800,000 تیگو8...
نمایشگاههای فروش خودروهای خارجی که تا دو سال پیش تنها میزبان خودروهای کارکرده قدیمی بودند، حالا مملو از خودروهای جدید و صفر وارداتیاند. محصولاتی که با مقررات فراوان برای فروش به مصرفکننده نهایی در سامانه یکپارچه عرضه میشدند و سیاستگذار...
قیمت هایما 8s روز گذشته توسط ایران خودرو کاهش یافت؛ ایران خودرو چندی پیش در تاریخ 6 آبان ماه طی بخش نامهای قیمت جدیدی برای هایما 8اس اعلام کرده بود، اما روز گذشته در لیست قیمتی که ایرانخودرو منتشر کرد،...
مدیرعامل هلدینگ سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات یادآور شد: در مجموع برای ایجاد مجتمع فولاد قروه و بیجار ۵۰۰ میلیون یورو سرمایه گذاری خواهد شد.
عارف معاون اول رئیس جمهور آیین نامه اجرایی جزء 10 بند ث تبصره 13 قانون بودجه سال 1403 کل کشور را ابلاغ کرد. براساس مصوبه جدید دولت، جانبازان مشمول واردات خودرو می توانند با انصراف از واردات، نسبت به دریافت...
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: راه اندازی این واحدهای تولیدی و صنعتی در طول زنجیره فولاد، میتواند کردستان را در سالهای آینده به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان صنعت فولاد کشور تبدیل کند.
شرایط جدید فروش 3 محصول شرکت اکستریم مدیران خودرو از امروز دوشنبه 21 آبان ماه 1403 در نمایندگی های منتخب آغاز خواهد شد. خودروهای موجود در این طرح فروش اکستریم LX، اکستریم TXL و اکستریم VX میباشند.
در اطلاعیه جدید گروه پرشیا موبیلیتی، شاسیبلند ترا اعلام و دعوتنامه سری اول مشتریان خودرو صادر شد. طی این اطلاعیه و بر اساس اعلام سازمان حمایت، قیمت این خودرو در درب کارخانه به مبلغ ۲۶ میلیارد و ۷۷۲ میلیون ریال...
بیشتر...