خبرگزاری تسنیم |
1 سال پیش

اروپایی ها برای حمایت از اسرائیل در پرونده مناقشه مرزی با لبنان وارد خط شدند پیام هشدارآمیز غرب برای بیروت اخبار آسیای غربی اخبار بین الملل تسنیم


اروپایی‌ها برای حمایت از اسرائیل در پرونده مناقشه مرزی با لبنان وارد خط شدند/ پیام هشدارآمیز غرب برای بیروت

در شرایطی که پرونده مناقشه مرزی لبنان و رژیم صهیونیستی شاهد تحولات جدیدی است، علاوه بر آمریکا این بار کشورهای اروپایی نیز برای حمایت از اسرائیل و منافع آن وارد خط شده‌اند.

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌المللخبرگزاری تسنیم، درحالی که طی چند روز گذشته برخی درباره فضای مثبت تحرکات واشنگتن و بیروت برای حل پرونده مناقشه مرزی میان لبنان و رژیم صهیونیستی و احتمال ازسرگیری مذاکرات غیرمستقیم در این زمینه صحبت می‌کردند اما هنوز هیچ نتیجه‌گیری قطعی به عمل نیامده است. همچنین «آموس هوکستاین» میانجی آمریکایی در پرونده ترسیم مرزهای دریایی لبنان و فلسطین اشغالی که یک نشست مجازی با تیم اسرائیلی در این زمینه برگزار کرده بود گفته که فعلا قصد بازگشت به بیروت را ندارد.

این درحالی است که علاوه بر آمریکا، اروپایی‌ها نیز در این پرونده به نفع تل‌آویو وارد خط شده‌اند؛ آن هم در شرایطی که آب‌های منطقه‌ای لبنان و فلسطین اشغالی شاهد سطح بالایی از تنش‌ها و خطرات نظامی و امنیتی است.

منابع آگاه از پرونده مناقشه مرزی لبنان و رژیم صهیونیستی به روزنامه الاخباراعلام کردند، یک کشتی حفاری دیگر متعلق به شرکت «انرژین» یونان که برای اسرائیل کار می‌کند وارد خط 29 در منطقه مورد مناقشه شده و چند مایل از این خط فراتر رفته است. از طرف دیگر منابع وابسته به «یونیفل» (نیروهای موسوم به حافظ صلح سازمان ملل مستقر در لبنان) اعلام کردند که کشتی‌های جنگی ایالات متحده به منظور محافظت از سکوهای گازی در میدان «کاریش» به مقابل این میدان رسیدند. علاوه بر آن یک اسکادران از هواپیماهای جاسوسی انگلیس و نیز هواپیماهای ناتو وارد مرز دریایی لبنان و فلسطین اشغالی شده‌اند.

منابع وابسته به سازمان ملل متحد در لبنان اعلام کردند، مانور نظامی که اخیرا نیروی دریایی یونیفل در نزدیکی مرزهای آبی لبنان انجام داده است کسی را هدف قرار نمی‌دهد و این مانورها یک تمرین عادی است که با تحولات سیاسی و امنیتی در منطقه همگام می‌شود.

اما منابع آگاه لبنانی تاکید کردند که نمی‌توان درباره تحرکات مشکوکی که اخیرا در آب‌های سرزمینی این کشور رخ می‌دهد به این سادگی نتیجه‌گیری کرد. به ویژه اینکه مانورهای مذکور هم‌زمان با استقرار تجهیزات آمریکایی در مقابل میدان کاریش بود و همچنین اتفاقی نیست که انگلیس و ناتو هواپیماهای جاسوسی خود را برای تامین امنیت و منافع اسرائیل به مرزهای آبی لبنان و فلسطین اشغالی فرستاده‌اند.

تحرکات سفیر آمریکا برای عقب‌نشینی لبنان از حقوق خود در مناقشه مرزی با اسرائیل
باج‌خواهی تازه آمریکا از لبنانی‌ها در پرونده مناقشه مرزی با اسرائیل
تحرکات جدید میانجی آمریکایی در پرونده مناقشه مرزی لبنان و رژیم صهیونیستی/ تاکید بیروت بر موضع واحد لبنانی‌ها

پیام هشدارآمیز اروپا به لبنان

در همین حال توصیه‌های رسمی و البته غیرمستقیمی از جانب اروپایی‌ها به ویژه انگلیس و فرانسه و آلمان در زمینه پرونده مناقشه مرزی لبنان و رژیم صهیونیستی مطرح شده است. منابع به الاخباراعلام کردند، اروپایی‌ها به مقامات لبنانی گفته‌اند کاری که اسرائیل در میدان کاریش انجام می‌دهد استخراج انرژی مورد نیاز اروپاست و بنابراین از حمایت بین‌المللی و آمریکا و کشورهای اروپایی برخوردار است. به عبارت دیگر روند استخراج نفت یا گاز توسط اسرائیل در این میدان به بخشی از امنیت جهانی انرژی تبدیل شده و تهدیدات لبنان در این زمینه نیز کاری از پیش نمی‌برد.

بر اساس این گزارش اروپایی‌ها همچنین اعلام کردند در تلاش برای قانع کردن اسرائیل در خصوص رسیدن به توافق با لبنان جهت استخراج انرژی در منطقه مورد مناقشه هستند تا این کشور بتواند با بحران مالی و اقتصادی خود مقابله کند.

از سوی دیگر روزنامه الاخبارگزارش داد که اخیرا « یوانا فرونتیسکا» هماهنگ‌کننده ویژه سازمان ملل در لبنان به تل‌آویو سفر کرده و درباره پرونده ترسیم مرزهای دریایی با مقامات اسرائیلی گفتگو کرده بود. اما صحبت‌های او بعد از بازگشت به لبنان نشان می‌دهد که رژیم صهیونیستی قصد ندارد در این پرونده امتیازات جدی به لبنان بدهد.

این مسئول سازمان ملل همچنین با «میشل عون» رئیس جمهوری لبنان نیز دیدار کرده و او را در جریان مذاکرات خود با مقامات صهیونیست قرار داد. اطلاعات نشان می‌دهد که اسرائیلی‌ها مجددا بحث خط 23 را به عنوان خط مرزی لبنان تکرار کرده‌اند؛ یعنی همان پیشنهادی که میانجی آمریکایی ماه فوریه مطرح کرد و لبنانی‌ها نپذیرفتند.

از طرف دیگر «دوروتی شیا» سفیر آمریکا در بیروت که دیروز از ایالات متحده به لبنان برگشت حامل پیامی از آموس هوکستاین بعد از مذاکره وی با تیم اسرائیلی، برای مقامات لبنانی است.این درحالی است که منابع آگاه فاش می‌کنند اسرائیل به هیچ وجه قصد امتیازدهی به لبنان در خط 29 را ندارد و همچنان تاکید می‌کند که میدان کاریش تحت مالکیت خودش است و اگر لبنانی‌ها تمایل به ازسرگیری مذاکرات غیرمستقیم دارند صرفا باید درباره خط 23 صحبت کنند. همچنین درباره میدان قانا نیز باید گفتگوهایی درباره بزرگترین منبع انرژی که در این میدان قرار دارد صورت بگیرد. این درحالی است که لبنان همچنان به مالکیت کامل خود بر این میدان پایبند بوده و قصد معامله یا مذاکره درباره آن را ندارد.

در همین راستا اخیرا بعد از اتفاقاتی که به دنبال ورود کشتی شرکت انرژین یونان به مرزهای آبی لبنان رخ داد و موضع‌گیری‌های قاطع حزب‌الله و سید حسن نصرالله، وزارت امور خارجه یونان از طریق سفارت خود پیام‌هایی به مقامات لبنانی فرستاد با این مضمون که اولا یونان هیچ یک از طرف‌های مناقشه در پرونده ترسیم مرزهای لبنان و اسرائیل نیست.

یونان همچنین در این پیام خود اعلام کرد، در وهله دوم کشتی حفاری که به میدان کاریش رفته حامل پرچم یونان نبوده و متعلق به یک شرکت جهانی است و تنها برخی از مالکان آن ملیت یونانی دارند. در وهله سوم یونان از لبنان و اسرائیل برای رسیدن به هرگونه توافقی در پرونده مناقشه مرزی حمایت و هرگونه تجاوز اسرائیل به حقوق لبنان در آب‌های سرزمینی را رد می‌کند. در آخر یونان نه با دولت لبنان و نه با حزب‌الله دشمنی ندارد و ترجیح می‌دهد درگیر این پرونده نشود.

منابع لبنان گزارش دادند که سفیر آمریکا در بیروت اقداماتی برای سرکوب انگیزه نیروهای سیاسی لبنان در دفاع از حقوق این کشور در پرونده ترسیم مرزهای دریایی انجام داده است. سفیر ایالات متحده همچنین سعی دارد آنها را علیه «میشل عون» رئیس جمهور لبنان و حزب‌الله تحریک کند.

منابع مسئول در پرونده مناقشه مرزی لبنان و رژیم صهیونیستی نیز پیشتر اعلام کردند، آمریکا به طور کلی گفتمان مثبتی درباره از سرگیری مذاکرات غیر مستقیم لبنان و اسرائیل در پرونده ترسیم مرزها ندارد و نمی‌خواهد که درخواست‌های لبنان را در این زمینه اجابت کند. به همین دلیل اظهاراتی که آموس هوکستاین مطرح کرد در راستای تلاش آمریکا برای آرام کردن اوضاع امنیتی در پرونده مناقشه مرزی بود و بنابراین نمی‌توان اعتماد زیادی به مواضع آمریکا داشت.

انتهای پیام/



#‌اخبار منبع: خبرگزاری تسنیم

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

واردات قهوه در سال 1402 با رشد 75 درصدی در ارزش به رقم 148 میلیون دلار رسید.

نیم ساعت پیش

میزان صادرات محصولات نساجی در سال گذشته به حدود 500 میلیون دلار رسید.

نیم ساعت پیش

نماینده ولی فقیه در مازندران در خطبه‌های نماز جمعه مرکز استان گفت: مشکلات کشور زیر سر اشخاص فاسد بوده و مسئولان باید مراقب باشند که آلوده به فساد نباشند تا بتوانند با انواع فساد در عرصه‌های مختلف مقابله کنند.

نیم ساعت پیش

خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به موضوع حجاب گفت: به زور کسی را به بهشت نمی‌بریم، تقاضا دارم در مساله عفاف و حجاب دوقطبی شکل ندهید به اندازه کافی دوقطبی‌ها وجود دارد، منطقی و استدلالی بحث کنید.

نیم ساعت پیش

آهنگ جدید حمید هیراد که در فضای مجازی کولاک کرد در ادامه گوش خواهید کرد.

نیم ساعت پیش

«برنی سندرز» نماینده مجلس سنای ایالات متحده با رد اتهامات «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که اعتراضات دانشجویان آمریکایی علیه جنگ غزه را یهودی‌ستیزی خواند، گفت: این اعتراضات ضدیهودی نیست وقتی شما ۳۴ هزار فلسطینی را کشته و بیش از ۷۷ هزار نفر را مجروح کرده‌اید.

یک ربع پیش

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: با توجه به بارندگی‌های صورت گرفته و در پی وقوع سیلاب در برخی از مناطق خسارات بسیاری وارد شده که برخی از جاده‌های استان مسدود بوده که با بازسازی‌ها صورت گرفته مسیرها باز شده است و در حال حاضر هیچ راهی مسدود نیست.

یک ربع پیش

برای حذف وابستگی اقتصاد به دلار بایستی، ریال تقویت شود اما ابزارهای تقویت ریال در کشورمان چیست و چگونه میتوانیم بازاری ایجاد کنیم که فقط ریال در آن ملاک باشد، نه دلار و سایر ارزهای خارجی، در گفتگو با طاهر رحیمی، این موضوع را بررسی کرده‌ایم

1 دقیقه پیش

رئیس جمهور با اشاره به روابط بسیار خوب ایران و زیمباوه، بر عزم مسئولان عالی دو کشور برای گسترش و ارتقای سطح همکاری‌ها تاکید کرد.

نیم ساعت پیش

بیشتر...