هیپنوتیزم درمانی چیست سازوکار عملکرد هیپنوتیزم درمان

هیپنوتیزم درمانی
هیپنوتیزم درمانی، که به آن هیپنوتیزم هدایت شده نیز گفته می شود، نوعی روان درمانی است که از آرامش، تمرکز شدید و توجه شدید برای دستیابی به حالت هوشیاری یا ذهن آگاهی بالا استفاده می کند. به عبارت دیگر، فرد را در حالت “خلسه” یا تغییر وضعیت آگاهی قرار می دهد. این نوع درمان با هدف استفاده از ذهن برای کمک به کاهش یا تسکین انواع مسائل مانند ناراحتی روانی، فوبیا و عادات ناسالم، مخرب یا خطرناک (یعنی سیگار کشیدن و یا اعتیاد به الکل و …) به عنوان داروی جایگزین در نظر گرفته می شود. هدف از هیپنوتیزم درمانی ایجاد تغییر مثبت در فرد است. در این مقاله به هیپنوتیزم درمانی، موارد موثر، تکنیک ها و … اشاره شده است.
سرفصل های مقاله
هیپنوتیزم درمانی چیست؟
تکنیک هیپنوتیزم درمانی
هیپنوتیزم در چه مواردی تاثیر دارد؟
مزایای هیپنوتیزم تراپی
روش های هیپنوتیزم تراپی
نتیجه گیری

هیپنوتیزم درمانی چیست؟

هیپنوتیزم درمانی یک تکنیک کمکی است که از هیپنوتیزم برای کمک به درمان علائم خاص یا شرایط سلامتی استفاده می کند. هیپنوتیزم درمانی با القای حالت هیپنوتیزمی که با هوشیاری بیداری مشخص می شود، کار می کند که به افراد اجازه می دهد توجه خارجی جداگانه ای را تجربه کرده و بر تجربیات درونی تمرکز کنند. هیپنوتیزم درمانی گاهی اوقات به عنوان بخشی از برنامه درمان فوبیا و سایر اختلالات اضطرابی استفاده می شود.گاهی اوقات برای مدیریت درد، کاهش وزن، ترک سیگار و انواع دیگر برنامه ها استفاده می شود.

تکنیک هیپنوتیزم درمانی

در طول یک جلسه هیپنوتیزم درمانی، افراد از طریق یک فرایند هدایت، حالت خلسه ای را تجربه می کنند که به آن ها کمک می کند ذهن خود را متمرکز کنند، با سهولت بیشتری به پیشنهادات پاسخ دهند و عمیقا آرام شوند. هیپنوتیزم درمانی از افزایش آگاهی از حالت خواب آور برای کمک به تمرکز بیشتر بر روی مشکل استفاده می کند. هیپنوتیزم درمانی از تکنیک های زیر استفاده می کند:

۱.آرامش

شما توسط هیپنوتراپیست راهنمایی می شوید که خود را در حالت آرامش تجسم کنید، حتی در مواجهه با یک رفتار مشکل دار یا ترس های خود.

۲.پیشنهاد

هیپنوتراپیستشما ممکن است پیشنهادات ملایمی برای تغییرات رفتاری ارائه دهد که می تواند به شما در غلبه بر مشکل شما کمک کند.به عنوان مثال، ممکن است به شما آموزش داده شود که در حین واکنش هراسی خود را به عنوان یک مشاور حمایتی در نظر بگیرید، بنابراین یاد می گیرید که به خود و توانایی خود برای عبور از شرایط اعتماد کنید.

۳.مهارت های مقابله ای

ممکن است مهارت های مقابله ای شناختی-رفتاری خاصی مانند تصویربرداری هدایت شده و STOP به شما آموزش داده شود! تکنیکی که می توانید هنگام مواجهه با ترس ها یا اضطراب ها از آن استفاده کنید.

۴.اکتشاف تجربیات گذشته

در هیپنوتیزم درمانی ممکن است تشویق شوید که در مورد اولین باری که رفتار یا مشکلی را که سعی می کنید بر آن غلبه کنید و احساسی که در آن لحظه داشتید، صحبت کنید.

هیپنوتیزم در چه مواردی تاثیر دارد؟

دلایل مختلفی وجود دارد که باعث می شود فردی بخواهدهیپنوتراپیرا امتحان کند.تحقیقات نشان می دهد که برخی از مشکلاتی که هیپنوتیزم درمانی بر آن ها موثر است؛ عبارتند از:
• شرایط درد مزمن
• علائم زوال عقل
• تهوع و استفراغ مربوط به شیمی درمانی
• درد هنگام زایمان، درمان های دندانپزشکی یا جراحی
• بیماری های پوستی مانند پسوریازیس و زگیل
• علائم سندرم روده تحریک پذیر (IBS)
• علائم اختلال نقص توجه/بیش فعالی (ADHD)

هیپنوتیزم درمانی

هیپنوتیزم درمانی همچنین ممکن است توسط پزشکان و روانشناسان مجاز در درمان بیماری هایی مانند اختلالات اضطرابی،افسردگی، اختلالات خوردن واختلال استرس پس از سانحه(PTSD) استفاده شود.
هیپنوتیزم درمانی نیز ممکن است برای تغییر یا کاهش رفتارهای مشکل ساز مفید باشد.به همین دلیل، گاهی اوقات برای کمک به ترک سیگار، کاهش وزن و خواب بهتر استفاده می شود.

کسانی که علائم روان پریشی مانند توهم یا توهم دارند ، باید با یک هیپنوتراپیست یا روانشناس واجد شرایط صحبت کنند تا مشخص شود آیا این درمان برای آنها مناسب است یا خیر.

مزایای هیپنوتیزم تراپی

برخی از افراد ممکن است با هیپنوتراپی نتایج چشمگیری را تجربه کنند.در موارد دیگر، افراد ممکن است احساس آرامش کنند.برخی از مزایای هیپنوتیزم درمانی عبارتند از:

۱.آگاهی

برخی از افراد در طول هیپنوتیزم کاملاً آگاه هستند.آن ها همه اتفاقاتی را که رخ می دهد به خاطر می آورند و حتی می توانند در حین هیپنوتیزم مکالمه کنند.سایر افراد ممکن است حالت هایی از آرامش را تجربه کنند که آن قدر عمیق است که حتی ممکن است احساس کنند از خودشان و محیط جدا شده اند.

این مقاله هم بخوانیدافسردگی در دوران کرونا

۲.تمرکز

بیشتر اوقات ما حواسمان را پرت می کنیم و تمرکز کامل بر روی خودمان دشوار است.جلسه درمانی قصد دارد نگرانی های روزمره را از بین ببرد و به شما این امکان را بدهد که به طور کامل بر مشکل موجود تمرکز کنید.

۳.آرامش

در حالت هیپنوتیزم، شما عمیقا آرام هستید.ذهن خودآگاه شما خاموش است و به ذهن ناخودآگاه شما اجازه می دهد تا عمیقا روی مسئله تمرکز کند.شما همچنین آرام تر هستید و بنابراین برای مواجهه با مشکلات یا ترس های خود پذیراتر هستید.
اکثر هیپنوتراپیست ها از یک سری پیام های آرامش بخش مانند “شما در امان هستید” و “هیچ کس نمی تواند به شما آسیب برساند” استفاده می کنند تا به مراجعان خود اطمینان دهند که در طول هیپنوتیزم می توانند بدون هیچ گونه وحشت زدگی به طور عینی با مشکلات خود روبرو شوند.

روش های هیپنوتیزم تراپی

دو روش اصلی هیپنوتیزم درمانی، پیشنهاد درمانی و تجزیه و تحلیل است.

۱.پیشنهاد درمانی

پیشنهاد درمانی بر توانایی فرد در پاسخ به پیشنهادات و راهنمایی های هیپنوتراپیست یا روانشناس متکی است، در حالی که او در وضعیت “شبیه خلسه” یا تغییر یافته است. این روش معمولاً برای کنترل یا توقف رفتارهای ناخواسته یا ناسالم مانند سیگار کشیدن، قمار ، جویدن ناخن و خوردن زیاد استفاده می شود. مطالعات نشان داده اند که ممکن است برای کسانی که درد مزمن دارند مفید باشد. علاوه بر این، تحقیقات نشان می دهد که پیشنهاد درمانی ممکن است رفتارهای مثبت و سالم مانند انگیزه از خود و اعتماد به نفس را تشویق کند.

علاوه بر این ، این روش ممکن است به مراجعه کنندگان یا بیماران کمک کند “ریشه روانشناختی یک مشکل یا علامت” را کشف کنند ، به عنوان مثال ، ریشه اضطراب اجتماعی، افسردگی و یا آسیب های گذشته. درک این نکته ضروری است که احساسات یا خاطرات مرتبط با ضربه در حافظه ناخودآگاه فرد “پنهان” می شوند تا فرد (در سطح آگاهانه) ضربه ای را که تجربه کرده است به خاطر نیاورد.

۲. تجزیه و تحلیل

از طرف دیگر، تجزیه و تحلیل “عمیق” در ضمیر ناخودآگاه برای بازیابی خاطرات سرکوب شده یا آسیب های گذشته بسیار موثر بوده است. همه این ها می تواند باعث ناراحتی روانی، شرایط سلامت روانی و یا رفتارهای مشکل ساز شود. این روش که با عنوان “درمان رگرسیون” نیز شناخته می شود، بیشتر ماهیت اکتشافی دارد. در واقع، هدف اصلی تجزیه و تحلیل تعیین علت اصلی مسئله، اختلال و یا علائم ناراحتی فرد است.

در طول تجزیه و تحلیل، یک روانشناس ابتدا فرد را در حالت آرامش هیپنوتیزم می کند. سپس او به فرد کمک می کند تا رویدادهای گذشته را در زندگی خود کشف کند. هدف این است که خاطرات ناخودآگاه فرد از رویدادهای مذکور را بررسی کنیم تا بتواند از آن ها بگذرد. این روش به معنای درمان یا به طور مستقیم “تغییر” رفتار یک فرد نیست. بلکه هدف تعیین علت اصلی ناراحتی فرد و درمان آن از طریق روان درمانی است.

آیا هیپنوتیزم درمانی برای شما مناسب است؟

استفاده از هیپنوتیزم درمانی بستگی به این دارد که مشکل شما چیست و می خواهید به چه چیزی رسیدگی شود. حقیقت این است که مطالعات به تازگی شروع به پیدا کردن فواید هیپنوتیزم درمانی برای مسائل روانی کرده اند. در واقع، هیپنوتیزم تراپی اخیراً به عنوان جایگزین اصلی درمان برای افرادی تبدیل شده است که می خواهند “عادت های بد” را ترک کنند، با آسیب های گذشته روبرو شوند، چیزهایی را که ذهن آن ها عمداً “فراموش کرده است” به خاطر بیاورند، دردهای مزمن احساسی و یا جسمی را تسکین دهند و استرس را در خود کاهش دهند.
اگر مسئله شما نیز در زیر گروه این موارد می گنجد، می توانید پس از مشورت با روانشناس خود، برای دریافت هیپنوتیزم درمانی اقدام کنید.

نتیجه گیری

اگر هیپنوتیزم درمانی به شما توصیه شده است، مهم است که متخصص مناسب خود را انتخاب کنید تا با خلق و خو و شخصیت شما مطابقت آشنایی خوبی داشته باشد و شما نیز در حضور او احساس راحتی کنید. اعتماد یکی از اجزای کلیدی هیپنوتیزم درمانی است، بنابراین ضروری است که به فردی اعتماد کنید که شما را تحت درمان قرار می دهد. اولین گام همیشه این است که به یک روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنید و پس از تشخیص، بهترین درمان را دریافت کنید.

هیپنوتیزم در چه مواردی تاثیر دارد؟

شرایط درد مزمن
• علائم زوال عقل
• تهوع و استفراغ مربوط به شیمی درمانی
• درد هنگام زایمان، درمان های دندانپزشکی یا جراحی
• بیماری های پوستی مانند پسوریازیس و زگیل
و...

آیا هیپنوتیزم علمی است؟

قطعا.
به صورت کلی روانشناسی علم است و فرایند مرتبط به آن نیز علمی محسوب می شود

در این جلسات چه رخ می دهد؟

در طول یک جلسه هیپنوتیزم درمانی، افراد از طریق یک فرایند هدایت، حالت خلسه ای را تجربه می کنند که به آن ها کمک می کند ذهن خود را متمرکز کنند، با سهولت بیشتری به پیشنهادات پاسخ دهند و عمیقا آرام شوند



#‌افسردگی #‌روانشناسی منبع: روانشناسی روان آرام

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

اختلال اضطراب فراگیر (GAD) چیست؟ علائم و نشانه های GAD، درمان اختلال اضطراب فراگیر، دارودرمانی برای اضطراب

5 ماه پیش

اضطراب جدایی چیست؟ طبیعی است که فرزند خردسال شما هنگام جدایی از شما احساس اضطراب کند. در اوایل کودکی، گریه کردن، عصبانیت، یا چسبیدن (همه نشانه‌های اضطراب جدایی) واکنش‌های سالم به جدایی و مرحله طبیعی رشد هستند. ممکن است از تولد کودک شروع شود و ممکن است تا سن چهار سالگی دوباره تکرار شود. در […]

5 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی مرداد ماه سال ۱۳۹۹ نگاشته‌شد. بهنرین کتاب برای کمک به درمان وسواس فکری عملی...

6 ماه پیش

خانواده اولین و مهم‌ترین بافت اجتماعی را برای رشد فرد فراهم می‌سازد. روش‌هایی كه والدین در تربیت فرزندان خود به كار می‌گیرند، نقشی اساسی در تأمین سلامت روانی فرزندان آنها خواهد داشت به‌طوریکه اکثر مشکلات رفتاری کودکان منعکس کننده‌ی رفتارهای است.

6 ماه پیش

کتاب صوتی پورنوگرافی لذت ممنوعه را می توانید از طریق فروشگاه سایت دکتر سنایی تهیه کنید. همچنین از طریق شماره واتس آپ 00989034733009 نیز می توانید سفارش...

6 ماه پیش

اختلال دوقطبی یک اختلال خلقی مزمن است که باعث تغییرات شدید در خلق و خو، سطح انرژی و رفتار می شود. دوره‌های شیدایی و هیپومانیک نشانه اصلی این بیماری هستند و اکثر افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دوره‌های افسردگی نیز دارند. این بیماری با داروها، رواندرمانی، تغییر شیوه زندگی و سایر درمان ها قابل کنترل […]

5 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان پانیک کتابی است به زبان ساده درباره حملات پانیک. در این کتاب در ابتدا خواننده با ساختار پانیک و دلایل ایجاد آن آشنا می شود

6 ماه پیش

دروغ در وافع سخن و مطلبی است که مطابق با واقع و حقیقت نیست یعنی بین آنچه که توسط فرد بیان می شود و آنچه در جهان خارج وجود دارد رابطه ای منطقی و صحیحی وجود ندارد.

6 ماه پیش

فرزندپروری مبتنی بر ترس می تواند بر رشد، سلامت روان و رابطه شما با فرزند شما تأثیر بگذارد.

6 ماه پیش

بیشتر...