پیشروی ایران در گردشگری سلامت سلامت نیوز
به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم، با بررسی موضوع گردشگری سلامت در ایران، مشخص میشود که از دیرباز برخی شهرها بهصورت سنتی میزبان گردشگران درمانی کشورهای همسایه بودهاند. همچنین تعدادی از این شهرها بهدلیل جذب گردشگران عمومی در سالهای اخیر، موفق به ارائه خدمات سلامت به این افراد نیز شدهاند. اما موضوع مهمتر اینکه طی دهههای اخیر شهرهای پیشتاز گردشگری سلامت ایران توانستهاند خود را بهصورت جهانی مطرح و برند خاص درمانی بسازند.
در میان شهرهای ایران، مشهد رتبه نخست را درزمینه گردشگری سلامت به خود اختصاص داده است. این روزها گردشگری سلامت بخش زیادی از رونق و اعتبارخود رامدیون مشهد است.این شهربا نگاهی جامع به مدیکالتوریسم، خدمات متنوعی را برای گردشگران درمانی ارائه میدهد و بهعنوان یک قطب فراگیر در این حوزه شناخته میشود.
شیراز بهعنوان شهری چهارفصل با آبوهوایی معتدل و مردمی مهمانپذیر از دیرباز یک مقصد مورد علاقه برای بسیاری از شهروندان کشورهای حاشیه خلیجفارس ازجمله امارات، کویت و عمان بوده است. مهاجرت برخی از شهروندان شهرهای جنوبی استان فارس مانند لار و لامرد در سالهای گذشته به کشورهای عربی باعث شده تا رفتوآمد زیادی میان این کشورها واستان فارس برقرار باشد.
چشمپزشکی، جراحیهای قلبوعروق و دندانپزشکی مهمترین مزیتهای رقابتی شهر شیراز در صنعت گردشگری سلامت بهشمار میآیند. پیش ازانقلاب، ایران باکمبود پزشک مواجه بود و بسیاری از پزشکان عمومی و متخصص از کشورهای دیگر مانند هند و پاکستان برای ارائه خدمات به ایران میآمدند.
اما امروزه، کشور نهتنها از نظر تعداد پزشک خودکفا شده، بلکه پزشکان ایرانی به کشورهای دیگر اعزام میشوند و درمراکزدرمانی معتبر جهانی مشغول به کار هستند.
درهمین راستا رئیس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه پیروزی انقلاب اسلامی دستاوردهای بزرگی در حوزههای مختلف به همراه داشته است که همگی مرهون رهبری امامراحل،خون شهدای عزیز و ایثارگریهای رزمندگان و ایثارگران در سالهای گذشته است، میگوید: «در دوران جنگتحمیلی، نظام سلامت کشور علاوه بر ارائه خدماتدرمانی به عموم مردم، وظیفه درمان بیش از ۵۰۰هزار مجروح و جانباز را نیز بر عهده داشت.
پزشکان و پرستاران بسیاری به جبههها اعزام شدند و بیمارستانهای صحرایی و اورژانسهای جنگی در نزدیکی خطوط مقدم دایر شد. پس از جنگ نیز خدمات درمانی به جانبازان همچنان ادامه دارد و بار سنگینی بر دوش نظام سلامت کشور است.»
سردار حسن عراقیزاده ادامه میدهد: «طبق بیانیه فرهنگستان علوم پزشکی کشور در سال ۱۴۰۱، شاخصهای بهداشتی و درمانی ایران بهبود چشمگیری یافته است. مرگومیر مادران باردار از ۲۵۴ در ازای صدهزار نفر در سال ۱۳۵۶، به ۲۵.۰۱درسال۱۴۰۱کاهش یافته است. همچنین، مرگومیر نوزادان از ۱۵۴درهزار به ۹.۳۴در هزار و مرگ کودکان زیر یکسال از ۱۹۵در هزار به ۱۲.۵۸در هزار کاهش یافته است.»
#اخبار_سلامتی
بیشتر...
تبلیغات
در دنیای امروز که سبک زندگی کمتحرک رو به افزایش است، نشستنهای طولانیمدت یکی از عوامل اصلی ابتلا ب
فاطمه نظری، پزشک عمومی و فعال حوزه سلامت، با اشاره به تجربیات میدانی خود در مواجهه با مادرانی که قصد
تحقیقی جدید نشان میدهد که کار کردن طولانیمدت نهتنها برای سلامت عمومی شما مضر است، بلکه میتواند ب
بیماریهای غیرواگیر از همه جهت برای مردم و نظام بهداشتی کشور پرهزینه است و موجب از کارافتادگی افراد
نسل آلفا بهطور تقریبی بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۴ متولد شدهاند. این نسل اولین گروهی است که از ابتدا ب
مطالعهای جدید نشان داده است که مصرف رژیم غذایی سرشار از فیبر و کربوهیدراتهای با کیفیت بالا در میان
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت هشدار داد: استفاده از شیر گاو برای افزایش وزن نوزادان زیر ۶ ماه
چاقی تنها با مصرف حجم بالایی از غذا ایجاد نمیشود بلکه برخی عادات در چاقی نقش دارند.
پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زندهای هستند که با حمایت از میکروبیوم بدن، فواید بسیاری برای سلامتی
بیشتر...