دیجیاتو |
2 سال پیش

کشف جسد سالم یک بچه شیر غارنشین با قدمت ۲۸ هزار سال در سیبری

محققان در پاییز ۲۰۱۸ در غاری یخی در اعماق سیبری، جسد منجمد بچه شیری را پیدا کردند که از دوران عصر یخبندان به جا مانده بود. حالا پژوهشی نشان می‌دهد که این بچه شیر غارنشین که جسدش تقریبا سالم باقی مانده، ۲۸ هزار سالقدمت دارد.

در سال قبل از این کشف، محلی‌ها جسد یک بچه شیر دیگر را پیدا کرده بودند و بنابراین، تیمی از محققان آکادمی علوم روسیه در سیبری به این مکان یعنی رود «ایندیگیرکا» عازم شدند تا با دقت بیشتری بتوانند این مکان را بررسی کنند.

آن‌ها در این عملیات اکتشافی توانستند باقی مانده بدن بچه شیری را پیدا کنند که از ۲۸ هزار سال پیش یعنی عصر یخبندان تا به امروز تقریبا سالم باقی مانده بود. چیزی که پیدا کردند به قدری سالم بود که دندان، پوست، پنچه و حتی موهای بدن آن همچنان باقی مانده بود.

در ابتدا، این تیم اکتشافی تصور می‌کرد که این دو بچه شیر ماده، خواهر هستند، اما با بررسی‌های بیشتر متوجه شدند که این دو حدود ۱۵ هزار سال با یکدیگر اختلاف سنی دارند و سن اولین جسد کشف شده تقریبا ۴۳۵۰۰ سال است.

شیر غارنشین

شیر غارنشین چیزی نزدیک به ۱۴ هزار سال است که منقرض شده‌. به گفته یکی از اعضای این تیم اکتشافی، جسدی که کشف شده به قدری سالم بود که بنظر می‌رسید دو روز پیش مرده است. آن‌ها قبل از انجام سی‌تی اسکن‌ها و بررسی بافت بدن شیر، باید بیماری‌های عفونی آن را چک می‌کردند. برای مثال، سیاه زخم یکی از بیماری‌هایی است که می‌تواند برای میلیون‌ها سال بدون علامت باقی بماند.

این تیم در مقاله‌ای که به تازگیمنتشر کرده، گفته این دو بچه شیر هنگام مرگ تنها یک تا دو ماه داشتند و هیچ نشانه‌ای از حمله به آن‌ها وجود ندارد. بنابراین احتمالا در جایی گیر افتادند و یا در بین گل و لای دفن شدند.

همچنین محققان از این اجساد اطلاعات بسیار جالبی درباره نحوه تکامل شیر‌های غارنشین اوراسیایی به دست آوردند. هر دو شیر موی طلایی رنگی مثل شیرهای آفریقایی امروزی داشتند، با این تفاوت که موی بدن این شیرها بلندتر بود تا بتواند از آن‌ها در برابر سرما محافظت کند.

علاوه بر این، دندان‌های شیرهای غارنشین در سنین پایین‌تری نسبت به شیرهای آفریقایی در می‌آمدند. به دلیل اینکه این شیرها در موقعیت سخت‌تری زندگی می‌کردند، باید غذا خوردن را از سنین پایین‌تری شروع می‌کردند تا بتوانند زنده بمانند. این تیم تحقیقاتی احتمالا در آینده گزارش کاملی از کالبدشکافی این دو شیر و توالی ژنتیکی آن‌ها منتشر خواهد کرد.



#‌فناوری #‌تکنولوژی #‌علمی منبع: دیجیاتو

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

«کیوسک‌های دیجیتال پایش سلامت» همزمان با هفته سلامت، توسط همراه اول رونمایی و در تعدادی از مراکز بهداشت شهر تهران نصب شد.

9 ساعت پیش

تصور کنید این توانایی را داشته باشید که به درون یک سلول سرطانی نگاه کنید و ببینید که چگونه با همسایگان خود، ارتباط می‌گیرد؛ در حال حاضر دانشمندان روش جدیدی را آزمایش می‌کنند که در آن با بررسی محتوای چربی سلول‌های سرطانی می‌توانند به این بینش دست یابند.

21 ساعت پیش

محققان موفق شدند تا سلول‌های مصنوعی بسازند که مانند سلول‌های زنده عمل می‌کنند؛ روش ساخت این سلول‌های زنده اما پیش از امروز هرگز بکار گرفته نشده‌ بود.

22 ساعت پیش

یک سال و نیم پس از آنکه میتسوبیشی ASX به نسخه‌ای از رنو کپچر تبدیل شد، این خودروساز ژاپنی این مدل را برای مطابقت با کپچر ۲۰۲۴ به‌روزرسانی کرده است. این شاسی‌بلند ساب کامپکت به جز لوگوی میتسوبیشی، هیچ تفاوتی با رنو کپچر ندارد.

2 ساعت پیش

وزیر دفاع روسیه از مجهز شدن نیروهای مسلح این کشور به سامانه دفاع ضدموشکی اس-۵۰۰ تا پایان امسال خبر داد. به این بهانه نگاهی داریم به تاریخچه و قابلیت‌های این سامانه پدافندی که ادعا می‌شود می‌تواند موشک‌های هایپرسونیک را نیز رهگیری کند.

14 ساعت پیش

بیشتر پستانداران نر ارتباط کمی با فرزندان خود دارند یا اصلاً کاری با آن‌ها ندارند؛ پس چرا پدران ما انسان‌ها تا این حد متفاوت رفتار می‌کنند؟ آیا پدر بودن، مزیت فرگشتی برای ما انسان‌ها دارد؟

11 ساعت پیش

هامر EV علاوه بر سبک طراحی جدید هامر، هیولایی با ۱۰۰۰ اسب‌بخار قدرت و ۱۵۰۰۰ نیوتن‌متر گشتاور خلق کرده که طی ۳ ثانیه از توقف به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد.

16 ساعت پیش

تسلا پس از معرفی مدل ۳ هایلند، بالاخره از نسخه پرفورمنس آن رونمایی کرد. این خودرو، قدرتمندترین مدل ۳ تاکنون به حساب می‌آید. علاوه‌بر تغییراتی در ویژگی‌های فنی، ظاهر این خودرو هم دستخوش ارتقاهایی شده است.

17 ساعت پیش

مرسدس‌بنز یکی از برندهای برتر در زمینه خودروهای لوکس در جهان است. خودروهای لوکس معمولاً غیرقابل اعتماد هستند، چرا که قربانی استهلاک می‌شوند و به طور کلی هزینه نگهداری و تعمیر زیادی دارند و مرسدس‌بنز نیز از این قاعده مستثنی نیست. با این حال، خودروهایی از مرسدس‌بنز وجود دارد که در زمینه قابلیت اطمینان، این قاعده را نقض می‌کنند.

9 ساعت پیش

بیشتر...